Van Persie: ‘Maradona zei tegen me: ‘Robbie, jij hebt mijn linkerbeen’’

Woensdag, 2 december 2020 om 09:17Daniel Cabot Kerkdijk

Het verlies van Diego Maradona zorgde ook bij Robin van Persie voor een schok. De oud-aanvaller ontmoette de Argentijn twee keer gedurende zijn actieve loopbaan en hij zal deze gesprekken nooit meer vergeten. Maradona was iemand die veel losmaakte bij Van Persie. “Als jonge speler werd ik door Maradona getriggerd en dat is nooit meer verdwenen. Hij was als voetballer en als mens uniek. In alle opzichten was hij extreem, met zijn spel en met zijn persoonlijkheid.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door tim59)

Haha mooi verhaal! Ondanks dat deze man fouten heeft gemaakt in zijn leven denk ik oprecht dat het ook een hele lieve man kon zijn! Ik denk dat één van zijn exen daar anders over denkt, maar dat idee krijg ik toch wel als ik al die verhalen lees.

2 december 2020 om 10:22

Ja hij was idd lief tegen de sterren in het voetbal. Buiten dat is het toch gewoon een vage man geweest? Laten we vooral nu opeens ons niet blind staren nu hij dood is. Met alle respect Maradona zijn legende staat niet ter discussie maar buiten het voetbal was et een vage man die fouten bleef maken. Tuurlijk we maken allemaal wel eens fouten maar Maradona leek er niet echt van te leren. Als je je vriendin mishandelt ben je verre van een lieve man.

2 december 2020 om 10:24

Als iemand overleden is komen alleen maar de mooie verhalen. Het beeld dat je hiervoor van hem had, was denk ik het beste

2 december 2020 om 10:35

Ja begrijpelijk om mooie verhalen te vertellen maar om onzin te verkondigen.. Prem93 zegt hieronder dat het een topmens was, met alles wat Maradona heeft gedaan kan je niet praten over een topmens. Het was een legendarische voetballer met een rare karakter die de realitiet probeerde te ontvluchten door middel van drugs en drank. Dat je daarnaast 20 jaar lang liegt over je eigen zoon.. ja maradona was in ieder geval bijzonder

2 december 2020 om 13:23

Ja hij was wel gek maar niet op een vervelende manier vind ik. Hij was toch altijd wel vrolijk en positief ingesteld. Of tenminste zo kwam hij altijd over op mij.

Mooie woorden van de ene voetbalgod tegen de andere.
Kun je toch zien wat een topmens Maradonna was naast de voetballer. Het hart op de goede plek. Had dan wel zijn problemen (drank etc), maar deed geen ander mens hier kwaad mee. Rust zacht Diego!

2 december 2020 om 10:24

Wat zeg jij nou? Topmens naast voetballer? Mensen vergeten echt snel dingen he. Kwam de politie niet bij hen langs na dat hij zn vriendin had mishandeld? Als dat voor jou een topmens is..

2 december 2020 om 10:38

@barcalover123. Die mishandeling kan wel zo zijn maar voor mij is dit nooit bewezen geacht.
Als iemand belt ik word mishandeld, dan komt de politie altijd langs om te kijken.
Voor mij is hij onschuldig en is het een geweldig mens! laten we positief blijven.

2 december 2020 om 11:16

Je bent niet op de hoogte jongen. De hotel eigenaar heeft gebeld dat het uit de hand liep bij hem op de kamer. Zijn vriendin deed uiteindelijk geen aangifte. En wat vind je van het feit dat hij aan de cocaïne zat tijdens wedstrijden? Ik dacht dat jij gister aangaf niks met drugs en drank te hebben omdat mensen daar agressief van worden. Vind je et nu dan wel prima bij Maradona nu hij dood is? En wat dacht je van het feit dat hij 20 jaar heeft lopen liegen over zijn eigen kind? Vind iij dat ook bij een goed persoon passen?

2 december 2020 om 11:30

@barcalover. pfoe hier schrik ik wel even van.
Ik was niet op de hoogte van de meeste negatieve zaken die Diego in zijn leven heeft gedaan. Jij hebt me wel even met de neus op de feiten gedrukt. Cocaine wist ik wel, maar dit had hij afgezworen.

Ik denk dat ik gewoon veel te positief was over hem en met name verblind was door zijn voetbalkunsten.

Mijn mening is bijgedraaid en ik wil je bedanken voor je input. Hierdoor heb ik meer realistisch beeld van Diego en zal ik hem veel minder prijzen.
Toch wens ik Diego, Rust zacht jongen, dit verdient ieder mens.

2 december 2020 om 11:57

Barcalover123, ik hoop dat jij perfect bent zodat niemand achter jou om hoeft te lullen wanneer jij in je kistje ligt... Wat een overdreven gedoe allemaal, laat die man rusten.

2 december 2020 om 12:13

@prem Heel netjes dat je je fouten toegeeft. Dat waardeer ik enorm. @Samuel: je mag het toch best benoemen dat iemand ook mindere dingen heeft gedaan in zijn leven. Mensen hebben meerdere kanten. Dat moet je accepteren. Maradona was behalve een geweldige voetballer en een amicale man op bepaalde gebieden ook een zak stront. Net zoals Kevin spacey een geweldige acteur is maar ook iemand die jongens/jonge mannen heeft misbruikt. Die dualiteit hoort bij het leven.

2 december 2020 om 12:21

@prem93 bedankt voor jouw reactie! Sorry voor mijn negativiteit maar ik heb met irritaties lopen lezen de afgelopen dagen wat voor geweldig persoon Maradona was en dat was hij verre van. Voor de rest zal ik hem inderdaad vooral herinneren als de voetballer die hij was! Wat heb zeker genoten van de uren en uren beelden van hem.

2 december 2020 om 12:26

@samuelsanders ook ik ben niet perfect en ook ik maak fouten als mens, niet de fouten die Maradona maakte maar alsnog. Maar zoals Feye88 hier zegt had Maradona 2 kanten en ik vind het bijzonder om te lezen dat mensen na zijn dood die kant van hem vergeten zijn en hem neer zetten als een pracht van een persoon en een lieve goede man wat hij dus helemaal niet was. Prima om Maradona te herinneren als een legendarische voetballer maar daar is wel alles mee gezegd. Roberto Lewa, C.ronaldo, Messi en Robben waren naast geweldige voetballers ook voetballers die herinnert zullen worden als goede mannen die goed zijn voor hun gezin en mensen om hun heen. Je zal van deze gasten nooit dingen lezen over drugs, mishandeling of wat dan ook. Of ze moeten na hun carriere opeens gaan veranderen.

2 december 2020 om 14:00

Thanks @feye88. Daar gaat het toch om op dit forum? Meningen delen en van gedachten wisselen over bepaalde zaken.
Natuurlijk geef ik ook mijn mening en visie op sommige zaken en dit zijn vaak ook pittige meningen.
Toch ben ik bereid om te leren en fouten toe te geven. Heb er echt van geleerd nogmaals dank,

2 december 2020 om 14:00

@barcalover,
Dank en jij nogmaal dank voor je berichten over Maradonna. Heb mijn beeld echt veranderd over hem. Schrok er oprecht van.
Voor je negativiteit hoef jij geen excuses aan te bieden, het is de realiteit.

Mooi om dat wederzijdse respect te zien. Vanuit van Persie is dat logsich, maar je ziet dat ook iemand als Maradona echte kwaliteit meteen herkent. Dat compliment over datzelfde linkerbeen kan van Persie toch maar mooi in zijn zak steken.

Real recognize real..

In dit verhaal zit denk ik precies in wie Maradona was. Eigenlijk best een lieve man.

2 december 2020 om 10:02

Die het met de verwijzing naar zijn linkerbeen graag had over hoe goed hij was...

2 december 2020 om 10:07

29er, dat doen toch wel meer absolute grootheden? R9, Pelé, CR7 zijn bijvoorbeeld ook niet super bescheiden. Heb ze allemaal weleens zien zeggen over zichzelf hoe goed ze zijn of waren; maar dat mag toch ook? Absolute grootheden net als een Maradona. Dat zijn zulke speciale spelers joh.

2 december 2020 om 12:15

@29er wat zou jij denken van jezelf als je de straat opliep en iedereen werd hysterisch en mensen vielen zelfs flauw op de grond? dat Maradona de beste is daar zal misschien niet iedereen hetzelfde over denken maar dat het de meest populaire voetballer allertijden is dat lijkt me duidelijk. ik vind hem trouwens zelf wel de beste die ik ooit heb gezien maar ik heb Cruyff, Eusebio, Di Stefano en Pele b.v. zelf nooit live kunnen zien spelen

2 december 2020 om 12:20

Dan zou ik ook naar Dubai verhuizen waar ze me niet herkennen. En ik bezit de gave om complimenten te geven zonder mijzelf er in te betrekken (je mag mijn handtekening hoor). Ook heb ik niet zoveel last van humble brags

2 december 2020 om 15:03

Soms wel. Soms niet. Natuurlijk komen er nu alleen maar hosanna-verhalen naar buiten, maar dat is natuurlijk maar een deel van hem. En dan heb ik het niet over de drank, drugs en prostituees, maar: er lijkt even te worden even vergeten dat hij meermaals vrouwen / vriendinnen mishandeld heeft, zes kinderen weigerde te erkennen of te zien (terwijl bij beiden bewezen werd dat het wel zijn kinderen waren), is meermaals van verkrachting / aanranding beschuldigd...

Fantastische voetballer, geen fantastisch mens.

Hahaha, pakte mijn linker veen en beet en gaf een kus. Zie het al voor me . Maar verbaasd me niet. Btw: traptechniek van beiden, waren ook van een ongekend niveau. Zoveel bal gevoel.

2 december 2020 om 12:16

als je dat tegenwoordig doet heb je meteen de Me Too Movement achter je aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren