Joey Veerman op eigen verzoek afwezig bij Jong Oranje

Vrijdag, 13 november 2020 om

Joey Veerman heeft er zelf voor gekozen om voorlopig niet uit te komen voor Jong Oranje, zo meldt sc Heerenveen in een bericht op de clubsite. De middenvelder heeft zijn afwezigheid in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Portugal kenbaar gemaakt aan bondscoach Erwin van de Looi. Na de samenstelling en het afhaken van andere middenvelders bij Jong Oranje kregen Veerman en Van de Looi vele vragen over het ontbreken van de spelmaker.

Aangezien Veerman de keuze om niet te worden opgeroepen zelf heeft gemaakt, voelt hij zich nu geroepen om te reageren en een einde te maken aan alle speculaties. "Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen. Vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperioden voorlopig anders besteden. Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen", legt Veerman uit. "Ik focus mij de komende tijd op sc Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen."

Veerman werd afgelopen weekend na afloop van de nederlaag tegen AZ gevraagd naar zijn afwezigheid in de Jong Oranje-selectie. Hij insinueerde toen nog dat zijn absentie te maken had met zijn sportieve prestaties. "Als je de wedstrijd vandaag ziet, lijkt dat me wel duidelijk, toch?”, reageerde Veerman, die niet tevreden was over zijn eigen spel. “Er zijn andere goede spelers. Misschien de volgende keer weer.” Veerman reageerde toen ontkennend op de vraag of hij uitleg had gekregen van Van de Looi. “Nee, maar dat hoeft ook niet.”

Veerman zat niet bij de definitieve selectie en kreeg ook geen uitnodiging van Van de Looi nadat Ryan Gravenberch door bondscoach Frank de Boer bij het Nederlands elftal werd gehaald. Als vervanger koos Van de Looi voor FC Groningen-middenvelder Azor Matusiwa. Bij Voetbalpraat op FOX Sports speculeerde tafelgast Leo Driessen donderdagavond al dat er een andere reden moest zijn voor het ontbreken van de 21-jarige Veerman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door dvpro)

Zo zie je maar dat je niet te snel moet oordelen, is voor helemaal niemand fijn.

13 november 2020 om 18:57

Die gast zei zelf dat hij geen idee had waarom hij er niet bijzat en er niet met de coach over had gesproken

Dus even voor alle mensen die gelijk een conclusie hebben getrokken soms is het hele verhaal horen voor je een oordeel velt ook wel fijn.

13 november 2020 om 18:32

Wat is het hele verhaal dan?

13 november 2020 om 18:33

Als je niet weet dat er nog een verder verhaal is, trek je conclusies. We zitten hier tenslotte allemaal om onze mening te geven. Of moeten we bij elk artikel nog even wachten of er nog een deel 2 komt?

Ah kijk, er speelt dus meer. Dat kon eigenlijk ook niet anders. Goed om te weten, vervelend voor hem. Ben benieuwd wie van de Looi nu gaat oproepen als vervanger

Hmm, apart dat hij in het interview dan zegt dat hij geen uitleg kreeg. Legt dan een soort van onnodig de schuld bij de ander. Netjes dat Van der Looi er niks over zei, ookal kwam er druk op. Siert hem wel.

13 november 2020 om 19:03

Hij antwoorde "nee maar dat hoeft ook niet hoor" op een directe vraag van de verslaggever. Is heel wat anders dan hoe jij het hier neerzet.

13 november 2020 om 19:46

Hoe is het anders? Hij kreeg de vraag of er uitleg was gegeven en zegt vervolgens nee. Als je verder niks zegt laat je iedereen toch de conclusie trekken dat hij is gepasseerd zonder uitleg? Daarbij gaf hij aan het niet te verdienen vanwege z'n spel. Allemaal dus vaag terwijl hij zelf dus al wist dat hij wél geselecteerd was maar heeft afgewezen.

13 november 2020 om 20:14

Maar hij liegt toch nergens over en geeft toch een eerlijk en duidelijk antwoord? Dat er word gespeculeerd over zijn antwoord komt gewoon doordat mensen graag altijd ergens iets achter zoeken. Als hij zelf heeft bedank dan heeft van looi dus ook geen uitleg (hoeven) te/gegeven, en is dat ook niet nodig geweest. Dat mensen hele verhalen gaan verzinnen vertelt meer over de denkwijze van deze mensen.

13 november 2020 om 19:05

Waarschijnlijk wilde hij het eigenlijk niet te groot maken, want nu zal er ook wel gegist worden naar welke priveredenen het zijn.

Ik hoop dat deze jongen snel zijn debuut maakt in het Grote Oranje.

In dit topic zie je ineens geen reacties als "de bondscoach moet vertrekken" meer, of "wat een schande dat je Ekkelenkamp boven Veerman selecteert". Zo zie je maar weer dat het nooit verstandig is om te snel te oordelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper100
P. BochniewiczVerdediger101
S. FloranusVerdediger100
L. WoudenbergVerdediger101
R. KongoloMiddenvelder101
J. VeermanMiddenvelder103
H. VeermanAanvaller108
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren