Perez en De Boer spijkerhard: ‘Het is gooien met een dobbelsteen’

Zondag, 18 oktober 2020 om 14:40Tim Siekman • Laatste update: 14:58

Feyenoord speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. De ploeg van Dick Advocaat kwam in De Kuip slecht voor de dag en mocht van geluk spreken dat Deroy Duarte vlak voor het laatste fluitsignaal tegen doelman Justin Bijlow aanschoot. Aanvoerder Steven Berghuis en Advocaat tonen zich na afloop niet tevreden over de prestatie en ook Ronald de Boer en Kenneth Perez zijn in de studio van FOX Sports hard over het spel van Feyenoord.

"De eerste helft was oké, maar slordig", zegt Berghuis voor de camera van de tv-zender. "In een aantal belangrijke situaties hadden we tot kansen kunnen komen, maar we speelden te veel one touch. In de tweede helft werd het een vechtwedstrijd, dat deed Sparta goed. Wij gaan erin mee. Het is een verdiend punt voor Sparta. We wilden vroeg storen. In balbezit wilden we gewoon net als tegen Willem II (1-4 winst, red.) elkaar proberen te vinden. In de eerste helft kan je ook 2-0, 3-0 voor staan", stelt de aanvaller.

Advocaat zag dat zijn team 'heel moeizaam' speelde. "Op het einde kom je nog goed weg door een uitstekende redding van de keeper. Ik kan wel leven met 1-1", aldus de coach, die het ook positief bekijkt. "We hebben nog steeds niet verloren. Je hoopt toch progressie te maken met de groep." Advocaat hoopte dat Feyenoord de goede lijn kon doortrekken. "De training was aardig, maar dan zie je dat het in de wedstrijd er niet uitkomt. De beleving was er alleen van Sparta. Dat deden zij goed."

Perez zegt in de studio van FOX Sports dat het spel van Feyenoord heel moeizaam is. "Het is heel broos, het is blijkbaar een heel dun lijntje bij Feyenoord. Het is een dobbelsteen gooien. Het is gooien en dan moet je maar zien wat het niveau zal zijn. Er is totaal geen samenhang. Iets van: hoe doen we het samen? Het was heel slecht wat Feyenoord liet zien", aldus de Deense analist.

De Boer is het eens met Perez en ziet het resultaat als voorbeeld hoe opportunistisch het voetbal is. "Drie weken geleden (tegen ADO Den Haag, 4-2 winst, red.) was het niet geweldig", zegt de voormalig international van Oranje. "Twee weken geleden wonnen ze (met 1-4 van Willem II, red.) en alles bij Feyenoord was weer hosanna. Nu spelen ze weer gelijk en het is weer helemaal niks."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door feye88)

Feyenoord was verder dan Ajax volgens van Hooijdonk haha, laat me niet lachen. Wat is Feye zuur zeg, Sparta had nog kunnen winnen. En hun plafond is niet heel hoog ofso, daar Ajax enkel even moet inkomen. Dan kunnen ze een hoog niveau aantikken.

18 oktober 2020 om 14:52

Sparta moet je niet onderschatten. Speelde gewoon goed gegroepeerd en zouden het ook Ajax lastig maken. Tuurlijk moet feyenoord winnen, maar je moet de prestatie van Sparta ook niet onderbelichten.

18 oktober 2020 om 15:26

Je weet dat Ajax al tegen Sparta gespeeld heeft he? En dat Ajax gewonnen heeft terwijl ze ruim een uur met 10 man voetbalden. Sprankelend was het niet overigens maar het resultaat was er wel degelijk.

18 oktober 2020 om 15:34

Sprankelend was het niet geef je aan en @jorisdijk zegt dat dit Sparta het Ajax lastig kon maken. Had Sparta toen ook maar met 5 verdedigers gespeeld.

18 oktober 2020 om 15:58

Grote blunder van van Leer anders had je ook niet gewonnen. Overwinning van jullie was ook niet terecht. Net als tegen Vitesse 2 puntjes teveel gekregen.

18 oktober 2020 om 16:04

Ach, ik vind dat je geluk altijd af moet dwingen. Verschil is dat als Feyenoord meer diepgang heeft en spelers die aanvallend extra’s brengen je dan ook vaker dat soort geluk kunt afdwingen.

18 oktober 2020 om 14:56

Feyenoord heeft gewoon veel moeite met het voetballen tegen teams die zich ingraven. Tegen voetballende teams creëert Feyenoord meer en ziet het er ook een stuk leuker uit. Dat de analisten dit niet zien is mij een raadsel. Daarbij moet Feyenoord enkel even inkomen, als het eenmaal gaat lopen zijn ze los. Net zo'n subjectieve aanname als jij met Ajax.

18 oktober 2020 om 15:00

Subjectief want? Dus Ajax heeft geen team met al die spelers dat een hoger plafond kunnen halen? Iets wat ze al eens laten zien hebben. En ik bekijk het gewoon objectief. Dit Feyenoord heeft een prima team maar niet top ofso. Als Berghuis het niet heeft, gaan ze al snel moeite krijgen.

18 oktober 2020 om 15:31

@feynec Agh gossie op je Feye teentjes getrapt? Andermans mening niet kunnen respecteren? Ontfatsoenlijk mens. Wat is dat toch met die asociale types hier op Vz. Derksens invloeden spreiden zich sterk uit zeg.

18 oktober 2020 om 15:36

Ik denk dat veel mensen klaar zijn met de houding van de meeste Ajax supporters. Ajax supporters denken toch altijd dat ze veel beter zijn dan andere supporters en ironisch genoeg als je dat benoemt dan is de reactie vaak dat anderen jaloers op ze zijn.

18 oktober 2020 om 15:48

@Dneres Nou ik ben geen Ajax supporter dus tsja. Maar snap je punt wel hoor. De bescheidenheid bij sommige is wat verdwenen na alle succes.

18 oktober 2020 om 16:33

Je laat je wel heel erg kennen als je wakker ligt van een supporter van een andere club. Ook heeft Ajax niks te maken met een individuele supporter. Je moet je niet zo laten kennen en het gooien op de supporters. Vaak is het gewoon jaloezie en afgunst, niet meer en niet minder.

18 oktober 2020 om 17:13

Chapeau, het is eenzaam aan de top. Mensen zijn dan vaak tegen je. Laat de honden maar blaffen de karavaan trekt verder.

18 oktober 2020 om 14:57

@sociafan; de opmerking van van Hooijdonk ging over de te hanteren tactiek en de opstelling, dat was wel duidelijk voor de gemiddelde kijker maar bij jou blijkbaar niet. Daar is geen woord aan gelogen lijkt me. Ten Hag is al een jaar zoekende.

18 oktober 2020 om 15:09

Context beste vriend. Van Hooijdonk zei het in context. En van Hooijdonk is geen vertegenwoordiger van feyenoord. Deed die opmerking zoveel pijn dat er per topic 20 opmerkingen over moeten worden gemaakt?

18 oktober 2020 om 15:37

In een ander artikel las ik al die Ajax supporters ook allemaal naar van Hooijdonk refereren. Die opmerking is wel erg binnen gekomen bij ze.

18 oktober 2020 om 17:49

Waa wel jullie beste spits de afgelopen jaren die jullie ook nog de grootste prijs heeft geschonken in de afgelopen 50 jaar. Dus niet zo zuur reageren beste vriend.

18 oktober 2020 om 19:36

Beertje? Waar slaat dat op? Hoe reageer ik zuur?hij is toch geen vertegenwoordiger van Feyenoord? Dat is geen gebrek aan respect naar Pierre. Je opmerking raakt kant noch wal

18 oktober 2020 om 20:11

Bij jou ook je DNeres, want je bent al de hele dag bezig met wat de Ajax fans vinden en doen. Leuke zondagmiddag voor je zo.

18 oktober 2020 om 15:24

Ja onsch aller ajax draait ook fantastisch idd. Vandaag eerste goede wedstrijd sinds de oefencampagne. Feyenoord kan meedoen om de titel, maar dan moet het helaas wel allemaal meezitten. Lijkt er toch op dat feyenoord 3e gaat worden..

18 oktober 2020 om 15:40

Sparta speelde zeer compact. Tegen dat soort ploegen heeft ajax het ook lastig. Het feit dat ten hag 5 andere personen in de basis zet, geeft toch aan dat hij zoekende is. Altijd mooi hoe mensen zoals jij een feyenoord artikel altijd over ajax gaan praten.

18 oktober 2020 om 16:32

Ach liefde is iets raars genieterr.. vooral ook knap dat zo veel mensen niet in staat zijn om de opmerking van v hooijdonk goed te kunnen lezen / begrijpen

18 oktober 2020 om 16:15

Mja waan van de dag. Zometeen wint PSV en worden die weer kampioen. Feyenoord is kwalitatief lamg niet zo goed als Ajax en PSV. We worden vast wel 3e, maar meer is heel moeilijk. Dat Van Hooijdonk zegt dat Feyenoord verder is, heeft meer te maken met het feit dat Ten Hag geen idee heeft waar hij iedereen moet staan. Dat ze dan met die 100 miljoen miljard die ze uitgeven alsnog een puntje boven Feyenoord staan, tja, knap man.

18 oktober 2020 om 19:01

Ja idd Ajax kan een hoog niveau halen en 2/3 maanden voor het seizoen afloopt dondert de hele zooi in. Kan aan mij liggen, maar dit Ajax is nou niet zo dominant...

18 oktober 2020 om 22:01

@sociofan; de opmerking van van Hooijdonk ging over de te hanteren tactiek en de opstelling, dat was wel duidelijk voor de gemiddelde kijker maar bij jou blijkbaar niet. Daar is geen woord aan gelogen lijkt me. Ten Hag is al een jaar zoekende.Overigens bijzonder vreemd dat ik deze opmerking al eerder plaatste en dat die verwijderd is onder het mom: eindeloze club/speler discussie. Lijkt mij onterecht natuurlijk.

18 oktober 2020 om 22:52

Ik had dat artikel gelezen en daar legt hij het een en ander uit ja over tactieken. Maar hij zegt, en zo staat het er iig, niet dat 'daardoor' Feyenoord verder is dan Ajax. Nee hij legt gewoon hetgeen uit en zegt erna ook dat Feyenoord verder is. Maar hoezo? Omdat ten Hag aan het testen is met zijn spelers en Advocaat niet? Nou Feyenoord was verder, maar was zuur tegen Sparta, had nog kunnen verliezen op 't eind. Ajax en ten Hag rouleren hier en daar maar winnen gewoon dik van Heerenveen. Hoezo verder dan op basis van tactieken? Als hij daar daadwerkelijk op doelde. Feyenoord is verre van verder, op geen enkel vlak zelfs. Wat betreft je laatste punt, eens vind dat echt nergens op slaan. Gewoon normale reacties worden verwijderd en dan zie je andere inhoudloze reacties die wel blijven staan. Beetje jammer. Of Artikelen van Derksen en zijn harde uitspraken worden doodleuk geplaatst maar als je zelf hard kritisch bent tegen zijn uitspraken worden je reacties verwijderd, like huh!?

18 oktober 2020 om 23:12

Tsja, als je feyenoord afschrijft op basis van de wedstrijd tegen sparta en ajax ophemelt op basis van de wedstrijd tegen heerenveen dan is dat nogal kort door de bocht. Het draait niet zo lekker bij feyenoord, dat klopt, maar de ploeg is wel al ongeveer een jaar ongeslagen in de eredivisie. Ajax draaide ruk eind vorig seizoen en is nu ook nog zoekende (al is misschien het lek boven, lijkt me wat vroeg om te oordelen). Ajax heeft veel meer individuele kwaliteit, maar feyenoord doet het op de eigen manier met veel minder middelen prima.

Het is vandaag echt dramatisch, maar heeft De Boer het over de sfeer bij Feyenoord zelf of over analisten? Want in dat laatste geval is het een treffende beschrijving hoe analisten te werk gaan. En niet alleen over Feyenoord. Over Ajax, PSV en AZ hetzelfde. Goede wedstrijd en het is fantastisch, slechte wedstrijd en het deugt van geen kanten. Prima voor supporters, maar van analisten verwacht je toch wat meer nuance en minder waan van de dag.

Wat mij vooral verbaasde was hoe het na de penalty en in de gehele tweede helft ging. Het was alsof de spelers zelf helemaal niet wilde winnen. Zo sloom en stroperig allemaal, totaal geen tempo. Dan verwacht je nog een slotoffensief maar ze bleven maar doelloos rondspelen en dan ga je tegen een Sparta wat met 11 man tegen de eigen zestien staat niks creëren. Zet dan vanaf de 80e minuut een CV in de spits en ga er ballen ingooien zodat je misschien daaruit, of vanuit de tweede bal, nog wat kansen kan krijgen. De wissels hielpen ook niet bepaald mee want Johnston op linksback had je niks aan. Heel jammer dat je hier eigenlijk door een onnozele penalty twee punten laat liggen.

Het voetbal kan verkeren. Feyenoord speet gelijk waar Ajax met een man minder won en nu Heerenveen wegzet. Al die opportunistische analisten toch ook. Feyenoord leek vandaag te voetballen alsof het 40 graden was, ik zag weinig inzet en als Berghuis zijn dag dan niet heeft is het zwaar voetballen

18 oktober 2020 om 15:39

Ik vind de kenners op vz nog vaak het mooiste. Vaak als een ploeg niet langs een stugge ploeg komt dan zijn de argumenten altijd, niet hard gewerkt, leken geen zin in te hebben, goeie spelers gaven niet thuis... het was gewoon lastig voor Feyenoord om langs een muur van 5 verdedigers te komen en met een Diemers op linksbuiten haal je ook nog veel diepgang uit je spel.

18 oktober 2020 om 16:56

Ajax won inderdaad maar dat ging ook niet zo makkelijk als je het laat overkomen. Voetballen tegen een ploeg met 9 verdedigers is gewoon altijd lastig, zeker als het nog niet soepel draait in je team. Qua creativiteit hunkert feyenoord inderdaad naar Sinistera. Als die terug komt heb je ineens vanaf beide vleugels dreiging en een speler met een actie.

Middelmaat tot slecht en heel af en toe een leuke wedstrijd maar hiermee worden we nooit geen kampioen met een beetje geluk derde

Deed berghuis wel mee de 2e helft ? Dacht dat hij in de kleedkamer was gebleven na de pauze 😉 toornstra ook wat was die slecht zeg ! Geen goeie bal geraakt, alleen de tegenstander 1x goed geraakt. Man man man wat heb ik me zitten ergeren !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren