Van Leer wéér onder vergrootglas: ‘Hij had beter niet naar Ajax kunnen gaan’

Donderdag, 24 september 2020 om

Benjamin van Leer is vooralsnog niet de betrouwbare doelman die Sparta Rotterdam voor ogen had. Na teleurstellende periodes bij Ajax en NAC Breda is de keeper niet al te best begonnen aan zijn nieuwe avontuur in Rotterdam-West. Van Leer was in de Eredivisie-duels met Ajax (0-1) en Vitesse (2-0) een van de schuldigen aan de nederlagen en de vraag is of Henk Fraser in de komende speelronde zal blijven vasthouden aan de sluitpost.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door ratje123)

Zijn ontwikkeling is natuurlijk ook geremd omdat hij behoorlijk was blessures heeft gehad. Toen hij naar Ajax kwam dacht ik dat hij potentieel nog wel eens kon verassen. Maargoed, achteraf gezien heeft het inderdaad niet goed uitgepakt.

24 september 2020 om 09:00

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij gewoon minder goed is dan dat zijn Roda periode doet vermoeden. Als je de strijd met Lamprou verliest ben je iig geen geweldenaar.

24 september 2020 om 09:24

Lamprou deed het anders echt wel prima in Tilburg.

Partijtjes tegen Ajax en Vitesse verliest Sparta normaliter altijd wel. Ook met een andere keeper. Geef die jongen het vertrouwen en tijd om te groeien.

24 september 2020 om 09:26

Daarbij stuiterde die bal tegen Ajax dankzij het kunstgras buiten alle proporties raar op. Daarom ziet het er zo raar uit.

24 september 2020 om 09:43

Is dat niet gewoon hoe een bal stuitert op een kunstgrasveld?

24 september 2020 om 09:46

@voetbalfreak, ik zou dit een valide argument vinden wanneer van Leer deze fout had gemaakt op een echte grasmat. Hij traint immers elke dag op diezelfde kunstgrasmat.

24 september 2020 om 10:11

Dat klopt, echter is dit wel heel uitzonderlijk.

Bij Roda speelde hij destijds zo goed. Behoede ze bijna persoonlijk van degradatie, helaas heeft hij sinds zijn transfer naar Ajax dat niveau niet meer gehaald, wat natuurlijk bijzonder jammer is. Ploegen blijven hem wel nog steeds aannemen en in de goal zetten, dus dan zal hij toch iets goed doen.

24 september 2020 om 09:56

De voetbalwereld is dermate opportunistisch dat spelers/keepers heel lang kunnen teren op één/een aantal goede seizoenen. Dit is dan ook de redding van Van Leer. Niemand kan hem zijn stap naar Ajax kwalijk nemen, maar het is een feit dat er niet veel meer over is van de keeper die hij bij Roda was. Heeft het bij ons echt uitstekend gedaan destijds. Ik ben er - hoe opportunistisch ook - dan ook van overtuigd dat hij in de juiste setting en met de juiste hoeveelheid speeltijd weer kan uitgroeien tot de keeper die hij was.

Achteraf is het makkelijk praten. Volgens mij was er niemand die het op het moment van de transfer zo heel vreemd vond. Men zag er wel de Cillessen route in. 1 of 2 jaar op de bank bij Ajax om daarna eerste keeper te worden. Dat liep dus mede vanwege een zware blessure anders. Daarna eigenlijk nooit meer zijn Roda-niveau gehaald. Uitgeleend aan NAC en ook daar kwam hij niet in de buurt van zijn Roda niveau, waarna hij helemaal van de radar verdween. Nu bij Sparta begonnen en ook daar spelen dus dezelfde problemen als na zijn blessure bij Ajax en zijn periode bij Nac. Het is 'nog' niet goed genoeg. Weet niet waar het aan ligt, maar om alles op te hangen aan die transfer naar Ajax vind ik te makkelijk.

Bij NAC was ie een van de hoofdoorzaken van de degradatie. Je verwacht met een keeper van Ajax iemand in huis te halen die punten pakt, maar het pakte precies andersom uit.

24 september 2020 om 12:36

Ik kan me oprecht geen enkele goede wedstrijd van hem herinneren. Elk schot op doel leek wel een doelpunt. De verdediging leek nog banger voor de eigen keeper dan voor de aanvallers van de tegenstanders. Ik weet zeker dat met een andere keeper het seizoen heel anders gelopen was, al was er ook genoeg aan te merken op de rest van het 'team.'

Wat had Sparta nu precies in gedachten bij het halen van Van Leer? Dit is toch allemaal niet verrassend?

Lekker makkelijk om hem af te vallen na wedstrijden tegen Vitesse en Ajax. Pakte, zeker tegen Ajax, ook nog best wat ballen juist wél.

Iedereen vergeet dat ie niet verloor van Lamprou.Hij was toen geblesseerd weet zeker dat ie zijn niveau van Roda jc gaat halen. Bij NAC had ie mindere periode maar om hem schuld te geven vsn degradatie is bullshit.Was met 3 trainers wel heel erg onrustig en zijn verdediging was zeer zwak !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller52
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper50
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren