‘Feyenoord kan heel snel topaanbieding uit Italië verwachten’

Donderdag, 17 september 2020 om

Napoli gaat vol voor Marcos Senesi bij een vertrek van Kalidou Koulibaly, zo melden Tuttosport en Il Mattino. Laatstgenoemde centrumverdediger wordt hevig gelinkt aan Manchester City. Hoewel de onderhandelingen tussen Napoli en de Engelse club stroef verlopen, zit een transfer nog altijd in de pijplijn. Zodoende kan Feyenoord binnenkort een topaanbieding uit Napels verwachten.

De Rotterdamse club verlangt circa 25 miljoen euro voor Senesi, maar volgens Italiaanse media zullen de partijen uiteindelijk uitkomen op een bedrag van 20 miljoen. Sokratis Papastathopoulos, de 32-jarige verdediger van Arsenal, was ook in beeld bij i Partenopei, maar men geeft de voorkeur aan de 23-jarige Argentijn. Eerder meldde Feyenoord Transfermarkt dat hoofdscout Maurizio Micheli al gesprekken had gevoerd om de verdediger naar Napels te halen.

Senesi werd de voorbije weken met diverse clubs in verband gebracht, zoals Atalanta, Leeds United en Sevilla. Het Argentijnse TyC Sports meldde dat Atalanta zich zelfs officieel had gemeld bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen liet naar verluidt aan de Italianen weten dat de Rotterdammers minimaal twintig miljoen euro willen vangen voor Senesi.

Voorlopig is Dirk Kuyt nog de duurste verkochte speler in de clubhistorie. Liverpool telde in 2006 achttien miljoen euro neer voor Kuyt. De kans is aanwezig dat Feyenoord met de verkoop van Senesi dit record gaat breken. Volgens diverse media had Feyenoord eerder al een bod van Sevilla van vijftien miljoen euro geweigerd op de centrumverdediger. Senesi, vorig jaar voor zeven miljoen euro door Feyenoord weggeplukt bij San Lorenzo, ligt tot de zomer van 2023 vast in De Kuip.


Poll

Verwacht jij dat Marcos Senesi binnenkort vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door mgmv)

Dan ziet het er meteen een stuk minder rooskleurig uit dit seizoen. Laten we hopen dat hij nog één jaar kan vlammen in Zuid!

17 september 2020 om 10:41

Als feyenoord goed scout dan kunnen ze deze transferperiode natuurlijk nog wel een goede vervanger halen met die 20 miljoen. Ik vind dat een net bedrag voor Senesi. Niet te veel en niet te weinig, voor alle partijen een goede deal denk ik

17 september 2020 om 10:45

En waarom zou je voor dit seizoen genoegen moeten nemen met niet te veel? Feyenoord kan Senesi volgend seizoen ook verkopen en als hij dit seizoen zijn debuut maakt voor het Argentijns elftal dan kun je al veel meer krijgen. 30 miljoen en anders maar niet, dan gaan ze volgend seizoen meer moeten betalen.

17 september 2020 om 10:46

Probleem is alleen dat niet de volledige opbrengst weer besteed kan worden. Voor 10 miljoen moet je trouwens ook gewoon een goede verdediger kunnen halen. Vind het erg jammer dat Van Hecke niet meer in de markt is.

17 september 2020 om 10:59

Niet nodig. Ik hoop echt dat Wouter Burger of Geertruide de kans krijgt achterin.

17 september 2020 om 11:06

Het zal wel aan mij liggen maar hoe kan niet te veel een goede deal zijn voor Feyenoord? Al betalen ze met 60 miljoen bij wijze van spreken veel te veel en is hij dat totaal niet waard is dat denk ik nog steeds niet echt een slechte deal voor Feyenoord...

17 september 2020 om 11:09

Een goede deal moet gewoon een 'uitstekende' deal worden. Zeker nu de competitie al begonnen is en de markt nog maar tot 6 (?) oktober open is. Eerder was hij 25 miljoen, maar daar mag nu gelijk wat bovenop.

17 september 2020 om 11:19

Ik vind 20 miljoen een goede deal, omdat ik denk dat als ze meer gaan vragen Napoli verder gaat kijken. 20 miljoen in deze tijd zou in mijn ogen een prachtig bedrag zijn voor Feyenoord. Zo vaak gaat een Feyenoord speler niet boven de 20 mil weg. En voor een kwart van dat geld moet er toch een goede (jonge!) Verdediger gehaald kunnen worden.

17 september 2020 om 11:40

Laat ze dan maar verder kijken. Alsof alleen Napoli interesse zou hebben in Senesi. Omdat Feyenoord dus niet vaak boven de 20 verkoopt moeten ze dan altijd maar alles aan grijpen? Het is duidelijk te merken dat jij niet in een zakelijke wereld te vinden bent. Senesi heeft na 1 periode Feyenoord al veel clubs achter zich aan gehad. Nog een jaar solide spelen in de eredivisie plus een uitnodiging voor Argentinië en je kunt er al meer voor vragen plus ze hebben een goede verdediger rondlopen aankomende seizoen. Welke speler zou je op het oog hebben voor kwart van het geld die net zo goed is?

17 september 2020 om 12:25

@DNeres "Omdat Feyenoorf dus niet vaak boven de 20 verkoopt" Niet vaak? Zeg maar gewoon nooit. Record al bijna 15 jaar op 18 miljoen. Feyenoord moet op veel plekken versterkingen zoeken. Met 20 miljoen kan Feyenoord best meerdere spelers halen. Je hebt 0% garantie dat Senesi volgend seizoen ooo veel oplevert. Hij kan zware blessure oplopen of stagneren in ontwikkeling. Jullie beste speler Berghuis is op te halen voor 11 miljoen. Als dat nog gebeurt hebben jullie geen geld om meer spelers te halen.

17 september 2020 om 12:26

Dan kijken ze maar verder! Iedereen van Feyenoord ziet Senesi gewoon hier nog graag een jaar en mag daarna een klapper maken. Dat is hem zeker gegunt. Zie het risico hier ook niet om dit te weigeren, heeft nog een lang contract en wordt alleen nog maar beter (dat zie je aan alles). Gewoon 30 miljoen (is te veel uiteraard), en zo niet kijken ze maar lekker verder. Het is klaar met koopjes ophalen bij ons!

17 september 2020 om 12:45

Napoli heeft grnoeg alternatieven voor Senesi. Feyenoord is internationaal gezien geen grote club. Senesi is nooit serieus getest. Sterkste tegenstanders waren hooguit Ajax en PSV. Waarom zou een club als Napoli 25miljoen voor zo'n speler betalen? Genoeg goedkopere alternatieven.

17 september 2020 om 13:12

AZ is ook niet internationaal een grote club, maar verkochten toch Janssen en Jahanbaks voor leuke bedragen. Maar het is Feyenoords goedrecht om meer te vragen dan wat Napoli biedt. Wat zijn volgens jou de genoeg goedkopere alternatieven?

17 september 2020 om 14:28

Dus omdat Feyenoord nog nooit op dat bedrag is gekomen moeten ze dan nu maar dat bedrag aangrijpen met alle mogelijke rampscenario’s wat jij omschrijft? Hij kan een zware blessure oplopen of een seizoen fit blijven. Welke is aannemelijk? Hij kan stagneren of doorgroeien zoals hij nu laat zien. Berghuis gaat geen transfer maken want die wilt ook nog een landentoernooi meemaken waar die zekerder van is wanneer hij beslissend blijft bij Feyenoord. En jullie? Really? Omdat ik het vaak voor Feyenoord opneem en mij erger aan het gedrag van Ajax supporters betekent het nog niet dat ik een Feyenoorder ben.

17 september 2020 om 14:34

Probleem is dat je niet de garantie hebt dat Senesi weer een fantastisch seizoen speelt en is de kans aanwezig dat zijn waarde daalt. Als je nu 20 tot 25 miljoen kan vangen, moet je naar mijn idee altijd doen want anders ga je voor 5 tot 10 miljoen extra een gok wagen die mogelijk verkeerd uitpakt. Zodoende heb je weer gelden om te investeren in 1 of 2 nieuwe grote talenten.

17 september 2020 om 10:57

jammer natuurlijk voor de kans op het kampioenschap...maar een speler halen voor 7 miljoen en m nog geen vol seizoen later alweer voor 20 kunnen verkopen...dat is natuurlijk wel top scouting. Mag ook weleens gezegd worden toch?

17 september 2020 om 11:01

Transfer record. Hulde aan de td die toch al fantastisch werk verricht. En blijft hij ook prima. Lijkt me sterk dat hij volgend seizoen minder waard is.

Gewoon 30 miljoen vragen. Deze man is (nu al) een steunpilaar voor dit Feyenoord. 30miljoen is een bedrag dat Napoli zeker wel kan missen zeker als Koulibaly wordt verkocht voor het 3 keer dat bedrag

17 september 2020 om 13:13

Helemaal mee eens. Heeft ook een Italiaans paspoort, dus kan ook gelijk aan t werk. Stel dat Feyenoord een topseizoen draait met senesi, wat niet ondenkbaar is, dan kunnen ze er zeker 30 miljoen voor vragen. Ze moeten af van dat goedkope gedoe. Wil je mee blijven doen met de top, dan moet je lekker hoog in de boom zitten

17 september 2020 om 14:42

En stel dat het niet gebeurd? Dan zit je volgend jaar op 10 a 12 miljoen waarde en zal men denken ach het is een minder seizoen en voor je het weet heb je een Jorgensen scenario waar je net aan je aankoop bedrag terugkrijgt wanneer het volgende seizoen ook tegenvalt. Het is niet aannemelijk dat dit het scenario wordt maar Feyenoord is niet in de positie om dergelijke risico's te nemen.

17 september 2020 om 15:35

''maar Feyenoord is niet in de positie om dergelijke risico's te nemen.'' - Vertel, financieel directeur: waarom zitten wij niet in die positie? Als, als, als.. Als we constant aan Jorgensen verhaal vasthouden komen we nooit écht vooruit. En voorlopig is er geen en-ke-le reden om te denken dat Senesi het minder gaat doen; sterker nog.

17 september 2020 om 17:41

@MGMVHet gaat erom niet om dat Feyenoord ineens rode cijfers zou gaan schrijven bij het mislopen van een transfer. Dit is een buitenkansje om eindelijk eens een 20+ transfer te maken. Met het punt dat Feyenoord niet in de positie is om zo'n kans te laten lopen relateer ik aan het feit dat je op deze manier cash kan genereren en zodoende weer een potentiële topspeler kan opsporen voor 6 a 7 miljoen. Het is de enige manier om aansluiting te houden wanneer je eens in de 1 a 2 seizoenen een speler voor een dergelijk bedrag verkoopt. Wachten op een hoger transfer bedrag kan wel en mogelijk werpt het zijn vruchten af maar het is meer risicovol. Je weet namelijk nooit of hij zijn niveau kan volhouden en situatie Jorgensen is daarin gewoon een vergelijkbaar voorbeeld mocht het misgaan en juist als wij onze ogen hiervoor sluiten gaat het mis. De gok werd genomen en hij raakte geblesseerd, verloor zijn vorm en waarde gekelderd. Van die situatie moet Feyenoord lering trekken en niet teveel gokken op de toekomst. Wij hebben het hier over 20 miljoen wat giga veel geld is voor Feyenoord.

17 september 2020 om 14:36

30 miljoen vraag je voor een groot talent dat nog niet veel heeft gespeeld of voor een speler die minimaal 1 jaar vaste basisspeler is en een steunpilaar is. Napoli is gek als ze 30 miljoen bieden voor Senesi omdat hij 10 goede wedstrijden heeft gespeeld afgelopen seizoen.

Dit is gewoon een oud bericht in een nieuw jasje. Zolang er niks concreet wordt is het allemaal speculeren. Las trouwens van de week dat City alweer een oogje op een andere verdediger had?

Mocht dit waar zijn moet Feyenoord vol voor Rick van Drongelen gaan. Je kan niet verslappen en vooral wij niet in deze tijd op deze positie!

17 september 2020 om 10:53

Van Drongelen heeft zijn kruisband afgescheurd eind vorig seizoen. Die ligt er nog een paar maanden uit. Dus dat is op dit moment geen interessante optie

17 september 2020 om 11:04

Daveke, ahaa, dat wist ik niet... proberen Marcos binnen te houden.

17 september 2020 om 12:15

En speelde bovendien niet al te best vorig seizoen.

"liverpool telde in 2006 achttien miljoen euro neer voor Kuyt." Ik vind dit nogal shocking als ik bedenk dat 'mijn' Heerenveen Alves heeft verkocht voor 20 miljoen en Sulejmani naar Ajax voor ruim 16 miljoen. Feyenoord is zo'n grote club. Hoe bestaat het dat zo'n grote club geen financiële klappers weet te maken?

17 september 2020 om 11:00

Feyenoord heeft in die periode ertussen nogal in de financiële penarie gezeten..

17 september 2020 om 11:03

Geen goede spelers bedoel je. Nu gelukkig wel. Senesi, Bijlow, Berghuis.

17 september 2020 om 11:05

Dat is inherent aan elkaar, maar als er wél goede spelers waren, liet de financiële situatie het ook weer niet toe om hoog in de boom te zitten. En deels is er nog een stuk beleid geweest dat we voor te veel ervaren jongens gingen.

17 september 2020 om 11:15

@mgmv Heerenveen gaat financieel ook niet goed, en Feyenoord heeft een veel hogere begroting. Maar Heerenveen verkoopt wel structureel voor miljoenen. Nu net Ejuke voor 11 miljoen. Pierie, Dumfries, Vlap in de afgelopen jaren. Daarvoor Huntelaar, Samaras, Dost, Finbogasson, Sinkraven, Djuricic en Pranjic voor 7mln elk.

17 september 2020 om 11:22

Nja, goed. Ik weet niet of Heerenveen aan de rand van de afgrond stond en gered moest worden door een zelfde soort investeerders 'vrienden van ..', maar het heeft ons lang achtervolgd. Is toch net iets anders dan ieder jaar moeten verkopen om de begroting rond te krijgen. En ik wil het ook niet alleen daaraan ophangen, hoor. Het is een combinatie van. Teveel ervaren krachten gehaald, niet op tijd verkocht (jorgensen, de Guzman, etc.), tegenvallende aankopen of prestaties. Er is niet per se op één iets een zere vinger te leggen. Als ik in elk geval naar het 'nu' kijk, is het een kwestie van tijd dat we eindelijk dat transferrecord gaan verbreken en (hopelijk) structureel klappers (voor onze doen) kunnen maken.

17 september 2020 om 12:06

Het is natuurlijk ook niet zo dat Feyenoord nooit voor miljoenen verkoopt. Kongolo, Karsdorp en Clasie zijn bijvoorbeeld ook voor boven de €10 miljoen verkocht. Alleen het verkooprecord ligt laag en Feyenoord maakt te weinig van dat soort klappers. Dat is vanwege verschillende redenen, zoals MGMV uitlegt.

17 september 2020 om 12:27

@MGMV Feyenoord heeft Kuyt toen te goedkoop verkocht. Had toen 25 mil moeten zijn.

17 september 2020 om 13:38

Dit moet ook letterlijk onder ieder artikel gezet worden... het wordt daarnaast ook in bijna ieder artikel genoemd als het gaat om de verkoop van Senesi/Kokcu/Berghuis. Zo 'shocking' zal het wel niet voor je geweest zijn..

Napoli legt de laatste tijd ook belachelijk prijzen neer , dus zou een vraagrpijs van 35mln hanteren en minimaal verkopen voor 27.5mln.maar zoals hierboven wordt aangegeven lijkt dit me gewoon een oud gerucht.

Mooie casus voor Arnesen diegezegd heeft meer naar de verkoopprijzen van PSV en met name Ajax te willen doorgroeien. Gewoon minimaal 35 miljoen vragen en poot stijf houden. Napoli krijgt ook regelmatig 3x de marktwaarde, heeft een hele goede cashflow (voordat ze Osinhem kochten hdden ze 150 miljoen op de bank en ze verkopen dan nog Koulibaly) kunnen ze dat mooi doorschuiven naar Feyenoord zoals ze dat ook deden met Milik destijds.

17 september 2020 om 11:05

Milik was dat gewoon waard. En dat is gebleken ook. 20 miljoen is mooi voor Senesi. Buiten de eredivisie nog niks gepresteerd. Als hij blijft en Feyenoord knalt in de EL dan gaat de waarde wel naar de 30 miljoen.

17 september 2020 om 11:10

Bijna was Milik dat waard. Milik is voor €32 miljoen verkocht aan Napoli en was maar €12 miljoen waard. (Bron: transfermarkt)

17 september 2020 om 11:20

Milik is dat enorme bedrag ook niet waard geweest op basis van zijn prestaties bij Ajax. Voor dat bedrag verwachtte je op dat moment suarez statistieken en die had hij echt niet. Dus ik zie niet in waarom Feyenoord met 20 genoegen zou moeten nemen. Ze draaien gewoon zwarte cijfers maar hebben niet extra potjes om snel te schakelen voor een vervanger. Dus gewoon hoog in de boom zitten. Competitie is begonnen.

17 september 2020 om 11:23

Hij heeft in Argentinië anders behoorlijk gepresteerd

17 september 2020 om 12:45

Milik was dat bedrag waard op basis van zijn interlands. Helemaal na die goal tegen Duitsland. Dat hij geen vertrouwen genoot bij Ajax heeft hem eerder goedkoper gemaakt dan duurder.

25 miljoen euro lijkt me reeel. Daarmee kan Feyenoord een vervanger plus een versterking halen. Minder dan dat lijkt me niet verstandig.

Gewoon nog 1 jaar behouden, dan kan die makkelijk voor 30 tot 40 miljoen de deur uit. Vooral als die nu al 20 miljoen waard is en dan nog het Argentijnse elftal erbij komt en de Europa league. Hopen voor Feyenoord dat ze een keer ver komen. Zal goed zijn voor de waarde van jongens als: kokcu, bijlow, sinisterra, Geertruida en senesi.

Risico als je hem langer houdt is wel dat ie geblesseerd kan raken of gewoon minder in vorm. En je weet niet wat de impact van corona gaat zijn. 25 miljoen nu in de pocket is niet verkeerd.

Het lig eraan wat ze voor coulibly krijgen maar Feyenoord moet gewoon 35 miljioen vragen 20 miljioen is te weinig als je vergelijk met bijvoorbeeld Ajax , PSV, AZ Dat geld kunnen ze goed gebruiken. En maak Feyenoord Geertruida cv opgelost

20 miljoen is veel te weinig 30 a 35 miljoen Straks gaat napoli er dikke winst op maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder20
L. FerMiddenvelder20
O. KökçüMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
S. BerghuisAanvaller23
R. BoženíkAanvaller20
N. JørgensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren