‘Ik voelde me zwaar genaaid door FC Emmen, iedereen dacht: zie je wel’

Woensdag, 8 juli 2020 om

Douglas Franco Teixeira, kortweg Douglas, aast op een rentree in de Eredivisie. De 32-jarige verdediger speelde in januari 2017 voor Sporting Portugal zijn laatste officiële wedstrijd, maar ziet desalniettemin kans om alsnog te acteren op het hoogste Nederlandse niveau. "Ik heb fouten gemaakt, maar daarvan heb ik geleerd", zegt hij tegenover Voetbal International.

Douglas werd in 2010 met FC Twente landskampioen en wist ook de selectie van Oranje te halen. De carrière van de Braziliaan verliep nadien echter zeer stroef, onder meer door een dopingschorsing na het innemen van een plaspil. Douglas, die vorig jaar ook nog even actief was bij FC Emmen, is weer hard aan het trainen. "Nu ben ik weer topfit en klaar om te genieten", laat de centrumverdediger weten.

Terugkeer Douglas in Eredivisie blijft uit: ‘Speelt niet voor ons dit seizoen'

Douglas kon niet terecht bij FC Emmen. De club uit Drenthe wilde de reden voor de breuk niet bekendmaken.Lees artikel

De zaakwaarnemer van Douglas is volgens de stopper bezig met een nieuwe deal. De verdediger verwacht over een paar weken nieuws. "Het gaat lukken, volgend seizoen speel ik weer in de Eredivisie", aldus Douglas. Hij kan niet terecht bij FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer liet onlangs weten dat Douglas geen optie is voor de Tukkers.

Eerder meldde Douglas zich nog bij FC Emmen om fit te worden. De club uit Drenthe liet na een paar dagen weten dat hij niet beschikt bevonden was voor een contract. "Ze wisten dat ik nog niet klaar was, dat had ik vooraf zelf gezegd. Ik zocht alleen een kans om weer op niveau te komen. Maar zoals Emmen het naar buiten bracht, dacht iedereen: zie je wel, het is over met Douglas. Ik voelde me zwaar genaaid."


Poll

Verwacht jij dat Douglas nog in de Eredivisie actief zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik ben benieuwd waar hij dan aan de bak gaat komen. Zal toch rechterrijtje zijn gok ik. Twente had ik zo gek niet gevonden. Misschien Zwolle, Ado of Sparta?

8 juli 2020 om 11:33

Lijkt me wel een Ado aankoop.

8 juli 2020 om 15:29

Ik denk dat geen enkele club in de Eredivisie z'n vingers daaraan gaat branden. Lichamelijk fit is een vereiste van een profvoetballer, geen uitzondering. Dat hij dus lichamelijk weer fit is, zegt me eigenlijk weinig. Het geld zal wel een beetje opraken door al dat 'feesten'.

Qua leeftijd zou Douglas nog best een seizoen bij een club als Emmen mee kunnen. Maar al drie seizoenen geen wedstrijdritme te hebben lijkt me funest voor een voetballer. Clubs als Twente en Emmen zijn toch niet achterlijk om Douglas af te serveren, als hij daadwerkelijk van toegevoegde waarde zou zijn.

8 juli 2020 om 11:17

Hij kwam binnen als Zeefuik 2 en snoof nog net niet de doellijn op...daar waren we in Emmen snel klaar mee...wens hem het allerbeste, maar doe dat maar elders..

Je moet toch wel in 2 jaar tijd ergens een club weten te vinden. Op welk niveau dan ook. Als je al 2 jaar hooguit voor je zelf traint, dan ben je echt niet zo maar wedstrijd fit, zeker niet voor het niveau van de ED. Maar ik laat me graag verrassen.

Beste Douglas...er zit een verschil in tussen fit worden en wellicht een kans bij Fc Emmen dan een obesitas workout te moeten volgen en een afkickkliniek te zijn.wanneer dat na een week helder is mag je inderdaad een andere plek gaan zoeken.even goede vrienden hoor, maar er zit verschil in tussen wat jezelf zegt fit moet worden en hoe je binnenkwam.ik zie op instagram overigens wel dat hij weer super strak is, maar 2,5 jaar geen bal raken zie ik niet in de eredivisie meer komen.wellicht dat een RKC nog zo gek is en er een PR-stunt van kan maken, maar je mag blij zijn als je ergens bij Ijsselmeervogels nog aan de bak komt

8 juli 2020 om 12:07

jammer dat het compleet onleesbaar is wat je schrijft. Probeer je nu te zeggen dat hij verslaafd was toen hij binnen kwam bij Emmen en daarvan moest afkicken, terwijl Emmen dat niet wist?

Snap niet dat Twente hem niet laat meetrainen. Plek genoeg op het veld op dit moment denk ik zo. Daarnaast 1 van de mensen waardoor Twente kampioen is geworden. Zelfs met 3 jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld zal douglas niet voor een Schenk onder doen.

8 juli 2020 om 11:49

Nou, ik wel. Was afgelopen jaar een keer bij Barbaros op het terrein en daar kwam meneer doodleuk om 4 uur smiddags aankakken met de boodschap dat ie zich verslapen had. Mijn gevoel zegt dat dit geen prof meer is en ook niet meer gaat worden. (edit: Barbaros = Voetbalclub in Hengelo)

8 juli 2020 om 12:09

Barbados klinkt alsof hij op vakantie was. Lekker uitslapen dus Trainde hij destijds mee bij Barbaros of Twente waarvoor hij op tijd moest zijn?

8 juli 2020 om 15:18

Hij is er 3 jaar uit geweest en is momenteel al 32 jaar. Vorig jaar bij Emmen stond hij volgens een aantal mensen totaal voor gek. Dat was inderdaad 20 kilo meer, maar ik zou niet weten waarom je hem mee zou moeten laten trainen. Het is geen liefdadigheidsinstelling natuurlijk. Als hij niets toevoegt, loopt hij mensen alleen maar in de weg en het is wel duidelijk dat andere clubs ook niet op hem staan te wachten. Je kunt niet zomaar 3 jaar niets doen en verwachten dat de club waar je groot werd automatisch 'ja' zegt. Zeker niet gezien de situatie waarin FC Twente verkeert. Er is nu even geen plek voor sentiment.

Was in zijn FC Twente periode echt een beest van een verdediger. Maar daarna is het volgens mij toch wel een beetje mis gegaan met hem. Speelt al enige tijd niet en wie durft het aan om vergane glorie te contracteren en fit te laten worden ? Dat zullen dan toch echt teams van onderkant rechterrijtje worden; Fortuna, VVV Venlo, Ado, Rkc, Sparta...

8 juli 2020 om 15:22

Ik zou het risico in ieder geval niet nemen en zeker niet in het geval van FC Twente waar nog veel werk te verrichten is. Douglas heeft de afgelopen jaren alles bij elkaar gefeest en dat bleef naar verluidt niet alleen maar bij drank. Dan heeft het geen zin om een 32-jarige nog een kans te geven. Tegen de tijd dat hij weer volledig wedstrijdfit is, zit er waarschijnlijk al driekwart-seizoen op en dan moet je maar hopen dat hij nog iets toe zal voegen. Dat kost veel te veel tijd, middelen en eventueel geld voor veel te weinig zekerheid. De afgelopen jaren hebben ze al veel te veel verdampt met totaal niet-fitte spelers als Assaidi, Vuckic, Tighadouini en zelfs vrij recent Berggreen die in z'n carriere om de haverklap geblesseerd is.

No offence, maar als je door dit Twente (waar ze momenteel met 16 man trainen) te licht wordt bevonden, verwacht ik niet dat je elders in de Eredivisie terecht kunt.

Zo veel speler die claimen topfit te zijn en daarna toch niet op niveau te zijn, zo ook Clasie toen hij terug kwam bij Feyenoord. Als Douglas bij Twente en Emmen gewogen en te licht (of toch te zwaar...) gevonden is, moet hij echt maar bij zichzelf te rade gaan.

8 juli 2020 om 15:24

Dat was wel vorig jaar met 20 kilo meer, maar verder ben ik het met je eens. Douglas heeft het voor zichzelf verknald. Als je op die leeftijd de teugels laat vieren en liever 3 jaar lang feest dan op het veld staat in (normaal gesproken) de beste jaren van een voetballer z'n carriere, hoef je wat mij betreft geen kans meer te verwachten.

Schijnt idd wel weer topfit te zijn. En dat is volgens mij ook het grote verschil met de afgelopen 2,5 jaar toen hij het allemaal niet zo serieus nam. En als hij maar 75% van zijn oude Twente niveau weet te halen is hij voor heel veel clubs in de ED nog steeds een aanwinst hoor.

8 juli 2020 om 15:27

Lichamelijk fit is wel heel wat anders dan wedstrijdfit. Een paar wedstrijdjes bij een amateurvereniging in de vierde klasse (of lager) is niet te vergelijken met profvoetbal in de Eredivisie. Het kan wel een jaar duren voor een speler weer dermate wedstrijdfit geraakt en dan is het nog maar de vraag of de betreffende speler iets aan het niveau toevoegt.

8 juli 2020 om 16:49

Ik geloof er niets aan dat een topsporter (ook al is hij er een tijdje 'uit' geweest) een jaar nodig heeft om weer wedstrijdfit te worden. Dat dat niet van de ene op de andere week gebeurt, geloof ik. Maar een jaar is onzin.

8 juli 2020 om 19:51

Dit is natuurlijk niet de amateurs. Je verliest automatismen, je moet weer wennen aan het tempo, het eigen lichaam, de ploeg en noem het allemaal maar op. Vergeet niet dat hij 2 jaar lang werkelijk niets heeft gedaan, 3 jaar lang geen wedstrijd heeft gespeeld op profniveau en in 4 jaar tijd nog geen 700 minuten heeft gemaakt.

Links laten liggen, echt heel erg links.. Zie hem regelmatig in de stad, in een toestand die echt no way bij een topsporter hoor, niet mee in zee gaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. LukkienUnknown
M. HamrolKeeper
M. AraujoVerdediger
N. BakkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Emmen.

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren