Emre Belözoglu schittert met wereldgoal; Kadioglu maakt opnieuw indruk

Dinsdag, 7 juli 2020 om 19:27Dominic Mostert • Laatste update: 20:04

Fenerbahçe is er dinsdagavond niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Gençlerbirligi om te zetten in een overwinning. Op bezoek bij de nummer twaalf van de Süper Lig leek de club uit Istanbul zelfs te gaan verliezen, maar met een prachtig doelpunt stelde Emre Belözoglu een punt veilig: 1-1. Na zijn relatief late treffer zocht Fenerbahçe tevergeefs naar de volle buit. De Sari Kanaryalar neemt na het gelijkspel de vijfde positie in de Süper Lig in.

Kadioglu bereidde anderhalve week geleden tijdens een korte invalbeurt tegen Yeni Malatyaspor het winnende doelpunt voor (3-2) en werd daar zaterdag voor beloond met een basisplek tegen Göztepe. Met twee treffers werd Kadioglu toen de man van de wedstrijd (2-1). Het leidde ertoe dat hij dinsdag tegen Gençlerbirligi weer vanaf de aftrap op het veld stond: voor de tweede keer in zijn dienstverband bij Fenerbahçe kreeg Kadioglu in twee opeenvolgende wedstrijden een basisplek. Bij de thuisploeg zat landgenoot Mats Seuntjens op de bank.

WOWWWW ?? De ene week gooit hij met stoelen of bekvecht hij met spelers die twee keer zo jong zijn als hij. De andere week doet Emre Belözoglu dit. ????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 7 juli 2020

Kadioglu had een vrije rol op de linkerflank en viel in positieve zin op: hij was veelvuldig betrokken bij het aanvalsspel, leverde goede voorzetten en eiste meerdere standaardsituaties op bij Fenerbahçe. Een schot dat voorlangs zeilde was zijn belangrijkste wapenfeit. De grootste kans van Fenerbahcçe in de eerste helft was in de blessuretijd voor Vedat Muriqi: na een vlotte combinatie met Tolgay Arslan probeerde de spits het vanuit een lastige hoek. Keeper Ertaç Özbir bracht redding. Fenerbahçe mocht ondanks een groot overwicht aan balbezit echter gelukkig zijn met een 0-0 ruststand, want al vroeg in de wedstrijd liet Gençlerbirligi twee enorme mogelijkheden onbenut.

Soner Dikmen nam de bal behendig mee het strafschopgebied in en faalde oog in oog met doelman Altay Bayindir; Bogdan Stancu had het vizier evenmin op scherp staan vanuit kansrijke positie. Fenerbahçe begon goed na rust: Deniz Türüç zag een dreigend afstandsschot gekeerd worden, terwijl Muriqi na een goede steekpass van Belözoglu faalde in een één-op-één-situatie. Na bijna een uur spelen kwam Gençlerbirligi echter verrassend op voorsprong. Door een slim overstapje van Berat Özdemir kwam een lange vrije trap van Erdem Özgenç terecht bij Bogdan Stancu, die van dichtbij zijn dertiende treffer van het seizoen maakte.

??. Nabil Dirar bewijst dat je zelfs met een VAR nog kunt wegkomen met een heel smerige actie. ????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 7 juli 2020

Een messcherpe steekpass van Kadioglu resulteerde twintig minuten voor tijd in een uitstekende kans voor Tolgay Arslan, maar ook hij was niet gelukkig in de afronding. Bij Fenerbahçe werd Türüc gewisseld; de ex-aanvaller van Go Ahead Eagles was duidelijk gefrustreerd en leek vanuit de dug-out iets te roepen naar Tahir Karapinar, alvorens met zijn vuist tegen de lege stoel naast hem te slaan. Ook bij Nabil Dirar nam de frustratie toe: hij kwam goed weg met een gele kaart, nadat hij natrapte tegen het been van Daniel Candeias na een onderling duel. Fenerbahçe wist echter nog een punt aan de zware wedstrijd over te houden. Vanuit het strafschopgebied bediende Arslan ploeggenoot Belözoglu, die aan de rand van de zestien klaarstond voor een verwoestende, diagonale uithaal in de kruising. Fenerbahçe rook bloed en kwam nog dicht bij een zege: een treffer van Muriqi werd afgekeurd wegens buitenspel en in de blessuretijd haalde doelman Özbir een inzet van invaller Garry Mendes Rodrigues ternauwernood van de lijn.


Poll

Eindigt Fenerbahçe bij de bovenste vier teams in de Süper Lig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties

Misschien niet gemakkelijk om te zeggen, maar echt geen verdiende gelijkspel voor Fenerbahce. Zwak, zwak en nog eens zwak. Je bent een van de grootste clubs uit Turkije en je speelt met een middenvelder in de verdediging, een middenvelder die bijna smeekt om niet in de verdediging te staan, een middenvelder die al een heel seizoen bewijst dat hij NIET kan spelen als CV. Wat doet Fenerbahce? Zet hem weer op CV. Niets te blessures, speel gewoon iemand van je 2e ploeg als het moet. Je speelt nergens meer om, je moet heel hard hopen op meerdere puntenverlies van GS en BJK dus waarom, waarommm zijn jullie toch zo bang om jonge spelers te winnen voor de club. 1 dribble van Omer Beyaz heeft al meer kansen opgezet dan Deniz Turuc op een hele wedstrijd. Waarom kan je ook geen CV laten spelen. ‘’We gaan investeren in de jeugd’’, wanneer gaan we dit eens zien... Achja, we zien tenminste Ferdi nu wekelijks shinen. En plus: ik ben normaal niet altijd gefocust op stats maar Fenerbahce had 75% balbezit en Gencler had toch nogsteeds evenveel schoten als FB, terwijl ze ook zelfs veel betere uitgespeelde kansen hadden. Jullie mogen zelf bepalen wat dit betekent, maar ik weet gewoon dat je met 75% meer kansen moet hebben en minder kansen moet weggeven.

7 juli 2020 om 19:44

Helemaal met je eens, OFB heeft meer laten zien dan Deniz & Tolgay in deze wedstrijd , en hij is pas 16 jaar oud. Ik begrijp dat hij geen hele wedstrijden kan spelen, maar op z’n minst laat hem 20 minuten ofso spelen. Ik vraag me ook af wanneer hij Murat Saglam, is een keer meer kansen gaat geven in Plaats van Dirar. Dit Fenerbahce is helemaal een zooitje op dit moment. Hoop echt dat er volgend jaar een groot schoonmaak gaat komen. En ik vraag me echt af waarom ze geen jeugdspeler als cv laten spelen, je speelt voor niks, en kan het niet slechter doen dan Jailson

7 juli 2020 om 19:49

Inderdaad, hele wedstrijden is hij nog niet klaar voor waarschijnlijk, maar 20-30 minuten moet zeker kunnen. Over Murat Saglam heb ik hier ook al iets over gezegd. Waarom moet Dirar spelen, hij doet helemaal niets, dan kan je toch beter een Murat de kans geven om iets te doen? En als hij ook niets doet is het tenminste een jonge Turkse speler ipv overbetaalde bejaarden. Achja, ik denk dat we nooit antwoorden zullen krijgen voor onze vragen, dit is al jaren zo.

Ik denk dat het nu wel klaar is met jailson. Als je Ömer Faruk ziet invullen tweede helft, dan schaam je je dood dat jailson basis speelt bij ons. Vond ons de laatste 20 minuten goed spelen, maar helaas is dat niet voldoende. Wel typisch voor de huidige ploeg: zodra er een beetje druk bij komt kijken en we kans hebben op Europees voetbal, weten we het weer te verpesten tegen een ploeg uit de middenmoot...

7 juli 2020 om 19:36

Jailson is hier niet schuld aan. Hij heeft namelijk al vaker laten zien tekort te komen in de verdediging. Al laat hij bij wijze zijn mannetje 100 keer lopen is de coach nog steeds fout. Je kanexperimenteren met een speler. Maar als iets niet gaat moet men niet forceren maar naar andere oplossingen zoeken.

7 juli 2020 om 20:58

Deels met je eens, maar als je ziet hoe hij een bal volledig mistrapt in de eigen 16, maakt het niet uit op welke positie je hoort te spelen.

Wat was het vandaag slecht verdedigend alweer. Er moet een gouden regel komen bij fenerbahce dat Jailson niet in de verdediging opgesteld mag worden. Ik neem die jongen niks meer kwalijk. Is al vaak gebleken dat hij als verdediger tekort komt. Fenerbahce moet gezien het spelbeeld blij zijn met deze goal.En alle Emre haters, doe vast jullie petje af voor deze man. Hij is voor Fenerbahce belangrijker dan Falcao voor Gala. Iemand die een wereldspits zou moeten voorstellen.

7 juli 2020 om 19:38

Broer stop met kijken naar haters en stop met kijken naar andere clubs. Constructieve kritiek kan maar hier heb je niets aan. Wat kan ons schelen wat Falcao en GS doet, we hebben zelf genoeg problemen bij Fenerbahce. Als Falcao een slechte aankoop is, is dat hun probleem, niet die van u. Door zulk gedrag komen de clubs en fans niet verder dan hun eigen rivaal, omdat ze altijd bezig zijn met de buren terwijl ze hun eigen gras eens moeten maaien.

7 juli 2020 om 19:48

Wat kon het heel turkije schelen wat de voorzitter van Fener bijvoorbeeld doet. Men grijpt iedere mogelijk met 26 handen aan om hem belachelijk te maken. Is maar een voorbeeld he ? Als je wil kan ik er nog 25 opnoemen. Wat heeft heel turkije daarmee te maken. Hoe wordt er omgegaan met Emre etc etc. Zolang er geen respect is voor fener ben ik niet van plan te veranderen. Al vind ik dat ik niks verkeerds doe. Ieder zijn mening he 😉

7 juli 2020 om 19:55

Je doet natuurlijk wat je wilt broer, daar kan ik geen verandering in brengen. Wat ik gewoon niet begrijp is waarom er gezakt moet worden naar hun niveau? Waarom ze niet overstijgen? Als Fener vandaag won en misschien bleef winnen tot de einde van het seizoen stonden we misschien wel boven GS. Dan kon je wijzen, lachen en je gram halen maar jij (en andere fans) praten over andere clubs terwijl we net gelijkspelen of verliezen. Als je verliest ben je een loser en wordt je uitgelachen, dat is normaal. Wat Fener moet doen is meer winnen dan de rest zodat we het niet moeten horen.

Die Ferdi is te goed voor Fenerbahce man. Heerlijke voetballer, gaat altijd gevaar van uit. Hoe die Rodriguez die reuze kans miste is echt ongelooflijk. Daarna aan de andere kant zelfde verhaal.

7 juli 2020 om 19:56

Dat zei ik vandaag dus ook. Je ziet echt dat hij op kwaliteit boven de selectie zit, buiten een paar uitzonderingen. Ik hoop dat deze wedstrijden hem overtuigen om bij ons te blijven, want anders ben ik bang dat hij weg is in de transferperiode.

Jailson zijn zelfvertrouwen is volledig verwoest en dat is echt te wijten aan de technische staf. Is het nou zo moeilijk om te begrijpen dat die man geen centrale verdediger is? Na 20 fucking wedstrijden? Cruciale fout na fout? Je beschadigt en je speler én je team hiermee. Zet gewoon dat jochie Gurkan ofzo erin. Ik ken hem niet eens, nooit zien spelen, maar hij is wél een centrale verdediger en groot en sterk, dat zijn al een paar factoren waaraan Jailson gewoon niet voldoet. Hasan Ali liep weer lekker te kloten hoor, en dan te bedenken dat de helft van de supporters op sociale media moord en brand schreeuwden dat er een hashtag was gestart die hem weg willen. Dat is dus het verschil tussen de Fener en Gala-supporters, die zijn veel minder sentimenteel, die begrijpen wel dat geen één speler eindeloos krediet verdiend. Kijk Feghouli maar, die nu uitgekost wordt na die ontzettend domme rode kaart terwijl hij een cruciale spil was in twee kampioenschappen. Aan de andere kant verafgoden zij bijna Terim en scharen zich achter elke beslissing van hem wat ook niet de bedoeling is, maar ik ben gewoon helemaal klaar met de middelmaat-fetisj van onze achterban. Leuk dat Ömer heeft gedebuteerd, echt een diamantje. Ik verdenk Garry er echt van dat hij stiekem slaapt met een rood-gele pyjama. Ik heb Ferdi nog nooit zo zeker zien spelen als vandaag, een goeie voorbereiding en volgend jaar is hij dé man. En Emre, Emre, Emre. Kaptan. Wat hou ik van jou. Over 3 wedstrijden is het afgelopen. Met zijn goal vandaag de eerste speler in de Super Lig die in 4(!) decennia gescoord heeft. Absolute legende.

Gelijk spelen tegen een club buiten de top 10 in wellicht een van de meest belangrijke rondes voor het verdelen van de Europese tickets? What’s new... Ik ben enorm fan van je Ali baskan, maar vanaf volgend seizoen mag dit echt niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas4424
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder174
A. BayındırKeeper180
M. YandaşMiddenvelder163
M. ThiamAanvaller153
D. PelkasMiddenvelder144
J. SosaMiddenvelder143
P. CisséAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren