Barazite onthult aanvaring met Ranieri: ‘Toen begon het treiteren’

Maandag, 1 juni 2020 om 10:28Yanick Vos • Laatste update: 10:41

Voor Nacer Barazite lag een mooie toekomst in het verschiet toen hij op jonge leeftijd overstapte van NEC naar Arsenal. Hij slaagde niet in Engeland, maar maakte later wel indruk bij Austria Wien. De voormalig jeugdinternational verdiende een transfer naar AS Monaco, waar hij te maken kreeg Claudio Ranieri. Een aanvaring met de Italiaanse trainer is volgens Barazite bepalend geweest voor het verloop van zijn carrière.

Barazite speelde nauwelijks onder Ranieri in de Ligue 2. Hij moest vaak samen met Emir Bajrami plaatsnemen op de tribune. Laatstgenoemde werd gehuurd van FC Twente en sprak Nederlands. “We stonden eens op de training met elkaar te praten. Het team had slechte resultaten geboekt en Ranieri begon in het Italiaans boos naar ons te grommen”, vertelt Barazite in gesprek met VICE. “We konden volgens hem maar beter oprotten naar huis. Ik ben maar krachttraining gaan doen in de gym. Daar begon hij weer te schelden. Ik moest eigenlijk alleen glimlachen van verbazing. Uiteindelijk heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar huis gegaan.”

De volgende dag werd Barazite door Ranieri begroet op de training alsof er niets gebeurd was. “Vanaf dat moment begon het treiteren. Zo moest ik mee naar een uitwedstrijd met het tweede elftal, waarvoor ik negen uur in de bus moest zitten. We verloren die wedstrijd ook nog met 5-0”, aldus Barazite, die wel een vermoeden heeft hoe het komt dat Ranieri het op hem had gemunt. “Achteraf denk ik dat Ranieri dacht dat Bajrami en ik aan het stoken waren. Bij Inter zaten er eerder al spelers over hem te roddelen, en dat wilde hij dit keer voorkomen.”

Barazite heeft het vermoeden dat bij Leicester City hetzelfde is gebeurd met Ranieri. “Waarom zou hij daar anders zo kort na het kampioenschap weer weg moeten?”, aldus de aanvaller die tegenwoordig het shirt draagt van Buriram United. “Kort na die aanvaring raakte ik geblesseerd en heb ik bijna twee jaar gesukkeld door een springersknie. Toen ik terugkwam van die blessure, had er een revolutie plaatsgevonden in Monaco: we waren terug op het hoogste niveau en er liepen jongens rond als Radamel Falcao, James Rodriguez en Anthony Martial.”

Tussen de grote namen deed Barazite het goed op de training. Naar eigen zeggen trainde hij ‘fantastisch’. “Falcao was gek op mij. Ik speelde vaak achter hem op de training en stak hem iedere keer weg. ‘s Ochtends was hij altijd al blij om me te zien. “Barazite, Barazite, Barazite!”, riep hij dan vrolijk. Toch weigerde Ranieri om me te laten spelen. Op een gegeven moment kwam zijn assistent, Paulo Benetti, zich zelfs verontschuldigen: “Je bent zo goed bezig dat hij eigenlijk niet om je heen kan. Maar hij vindt dat hij het niet kan maken tegenover de rest van het team.” Als ik in die periode mee had kunnen groeien, ben ik ervan overtuigd dat mijn carrière heel anders had kunnen lopen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ikea)

Dus allemaal aannames van jou kant Nacer. Kwalitatief stukje hoor.

1 juni 2020 om 10:43

Het zou gek zijn om als geïnterviewde de aannames van Ranieri te noemen..

Als je al een vaderfiguur als Ranieri boos kunt maken dan moet je toch zelf ook wel een boefje zijn!

1 juni 2020 om 17:51

Tsja, of Ranieri is heel anders dan je denkt dat hij is. Kan ook natuurlijk.

Ik heb Barazite ook altijd een erg goede voetballer gevonden en denk dat hij veel meer had kunnen bereiken, maar dat hij nooit constant zijn hoogste niveau heeft vast kunnen houden ligt ook aan hem. Ook in dit voorbeeld had hij toch een keer buiten de training om rustig naar Ranieri kunnen stappen om dit als volwassen professionals op te lossen? Ranieri had er blijkbaar problemen mee dat spelers achter zijn rug om over hem roddelde, nou, bied je excuses aan, doe het niet meer en wek ook niet de verkeerde indruk. Als je zo overtuigd bent van je voetbalkwaliteiten moet je het ook wel daarom laten draaien in plaats van accepteren dat andere zaken je in de weg zitten.

1 juni 2020 om 11:48

Maar waar voor moet hij excuses maken dan.
Omdat hij Nederlands praten met een landgenoot?
Ze komen bij een nieuwe club daar moeten ze wennen zijn blij dat ze aanspraak hebben.
Als je nog niet eens even Nederlands kan praten en weg gestuurd word en op moet rotten naar huis.
Vind ik het dat hij zijn excuses aan moet bieden niet andersom.
En ja Barazite had echt wel weer een andere club gevonden hoor.
Een trainer mag ook wel respect tonen naar de spelers.

1 juni 2020 om 11:57

Ik zie dit een beetje als een docent die wat uit wil leggen en overal geroezemoes hoort. Dat is ook frustrerend. Je kan voor en na de training zoveel Nederlands praten als je wilt, maar op het trainingsveld zou ik niet staan te smoezen of onderling in een taal praten die niemand verstaat. Dan wek je de indruk iets te verbergen. Praat dan in het Engels, wat ook prima gaat. Dan voorkom je zulke akkefietjes. En hoe je het ook wendt of keert, de trainer is de baas en bepaald wie hij opstelt en wie dus de kans krijgt succesvol te zijn. Barazite liet hier om een klein dingetje wellicht een succesvolle periode in zijn carrière schieten, daarvoor mag hij dan ook wel de hand in eigen boezem steken. En als hij niks verkeerds had gezegd kon hij alsnog zijn excuses aanbieden voor zijn rol in het misverstand, waarschijnlijk had Ranieri dan zijn excuses aangeboden voor zijn reactie en hadden ze afspraken kunnen maken om zoiets in de toekomst te voorkomen.

1 juni 2020 om 19:24

Mooi beargumenteerd maar dit is precies het probleem met de mensheid. Het probleem altijd opzoeken bij de ander. Barazite zat misschien niet fout, en misschien had Ranieri beter op Barazite kunnen afstappen, het gaat echter ten koste van Barazite zijn carrière, dus zelf zou ik zeggen, zet je trots op zei, bied je excuses aan voor het gedrag wat ertoe leidde dat Barazite van de training werd gestuurd en ga in dialoog.

Die hele 'aanvaring' klinkt als iets heel vreemds: hij stond met die Bajrami te praten en het volgende moment moesten ze oprotten naar huis? Klinkt als een heel vreemde aanvaring dit. Misschien je hand in eigen boezem steken?

1 juni 2020 om 10:58

Dat is het 9 van de 10 keer als een speler uitlegt waarom hij gefaald heeft. Een onwijs vaag verhaal waaruit op te maken is dat speler in kwestie helemaal niks fout heeft gedaan en alles en iedereen bij de club een hekel aan hem heeft. Zelfreflectie is een zeldzame karaktereigenschap in de voetballerij, bij zowel spelers als coaches.

1 juni 2020 om 11:27

Altijd makkelijk dit soort reacties. Kijk eens naar hoe een Sneijder, van der Vaart etc weg zijn gepest bij Real. Thulani die geen vlieg kwaad deed hij Ajax. Komt heel vaak voor dat een trainer/club misbruik maakt van zijn macht. Dit zijn typische pesterijen van clubs die van spelers af willen maar ja dat is allemaal maar prima.

1 juni 2020 om 11:29

Ik heb het hier onder eigenlijk ook al geschreven, maar je kan onmogelijk weten wat er nou echt aan de hand was in de genoemde situaties. Je moet het altijd via via horen en dan nog is het maar de vraag of je de waarheid hoort.

1 juni 2020 om 11:01

idd, " Daar begon hij weer te schelden. Ik moest eigenlijk alleen glimlachen van verbazing"als je een trainer zo boos maakt dat hij gaat schelden en je gaat dan gewoon staan lachen...

1 juni 2020 om 11:27

Zoals azchelsea eigenlijk ook al zegt: zo is het altijd in de voetbalwereld. Het is altijd het ene woord tegen het andere. Je kan onmogelijk controleren wie van de twee gelijk heeft, tenzij het toevallig is opgenomen, maar dat gebeurt zelden. Vaak kiezen mensen de kant van de persoon die ze het meeste aanstaat zonder ook maar te weten of zijn kant van het verhaal klopt.

1 juni 2020 om 11:38

Dat is ook zo hoor maar die hele aanvaring klinkt toch wel als iets enorm vreemds? Relatief gezien is het zo dat voetballers met een Marrokaanse en/of Turkse afkomst vaker naar anderen wijzen als het ze niet lukt. Dit is absoluut geen racisme maar iets wat ik zelf ook meegemaakt heb in het voetbal. Heb zelf ook op een redelijk niveau gevoetbald voorheen (1ste divisie landelijk met C-, B- en A-junioren. Onder voetballers van die afkomst vind je enorm veel talent, vooral technisch zijn ze een slag beter maar er is ook weinig discipline en zelfcorrectie zoals ik het ervaren heb. Nogmaals dit is, vooral in deze tijd, absoluut geen racisme maar mijn ervaring.

1 juni 2020 om 11:59

@baronvonborsig dat heeft imo weinig met nationaliteit te maken. er zijn extreem weinig voetballers die in de spiegel kijken als ze gefaald hebben

1 juni 2020 om 14:49

Japie , denk dat Baron bedoeld dat Barazite misschien niet alles uit de kast heeft gehaald , dat dat vaak te zien is in de jeugd bij spelers van Marokkaanse komaf. Technisch gezien steken ze er vaak bovenuit , maar toch zijn er relatief weinig Marokkaanse spelers die het maken in de Eredivsie.ik heb dat ook vaak gezien in de jeugd , die jongens kunnen verschrikkelijk goed voetballen , vooral als ze met zn 3en/4en ongeveer bij elkaar spelen (spits , cam , lv bijvoorbeeld) , hoeven ze niet eens te praten met elkaar , ze voelen elkaar erg goed aan en spelen de tegenpartij helemaal zoek met zn viertjes. Dat soort spelers kom je voor naar de wedstrijd , voor dat soort spelers wachtte ik nog een uurtje na mn eigen wedstrijd om hun te kunnen beschouwen. Maar om een of andere reden zijn ze er na de Btjes of Atjes klaar mee en gaan ze van voetbal af.

Zie hier precies de reden dat hij gefaald heeft. Zelfreflectie en ego. Als je merkt dat er zo’n aanvaring heeft plaatsgevonden, dan ga je in gesprek met de trainer en vraag je hem wat de reden is dat je niet speelt en ga je daar keihard voor werken om zijn ongelijk te bewijzen. Deze jongen niet, die doet aannames dat Ranieri hem door een akkefietje op de training niet mag en daardoor zijn carrière in het slop is geraakt. Misschien was Ranieri wel boos dat ze met z’n 2-en in een fase waarin veel verloren werd stonden te lummelen op de training en vond hij ze niet professioneel.

En het is ook niet alsof hij voor die aanvaring speeltijd kreeg, want toen zat hij ook al op de tribune.

Erg zwak verhaal van een jongen wiens ego zijn loopbaan heeft verpest en die voornamelijk veel slechte keuzes heeft gemaakt door zelfoverschatting.

Heb toch heel veel vraagtekens bij de beweringen van Barazite met hoe 1 en ander is verlopen. Ook voor Rainieri kwam bij AS Monaco speelde Barazite niet veel. Hij roept dat hij vlak na die aanvaring geblesseerd raakte, echter was hij toen al uitgeleend aan Austria Wien. Die blessure zou hij 2 jaar mee gesukkeld hebben, terwijl Rainieri daar slechts 2 jaar trainer is geweest. Da klinkt toch ook erg vreemd. Hij was in januari 2014 weer fit en zal toen wel zijn goeie momenten op de trainingen gehad hebben. Echter valt er ook genoeg voor te zeggen dat hij in die periode geen kansen kreeg, omdat ze bij Monaco nu eenmaal bezig waren met een topseizoen met een 2e plaats in de eindrangschikking met een puntentotaal van 80. Waarom zou je dan andere spelers kansen geven?

"barazite heeft het vermoeden dat bij Leicester City hetzelfde is gebeurd met Ranieri. “waarom zou hij daar anders zo kort na het kampioenschap weer weg moeten?” misschien omdat de resultaten tegen vielen?

Een gebrek aan zelfreflectie en respect heeft al een hoop voetbalcarrieres de das omgedaan. Het is ook lastig, je hele jeugd heb je gehoord hoe goed je bent tot je prof wordt en blijkt dat sommige jongens nog veel beter zijn en je niet meer bent dan een middenmoter. Daar kan niet ieder ego mee omgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AS Monaco3310
7.RC Lens337
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. VollandAanvaller195
Y. LienardKeeper00
R. MajeckiKeeper00
V. MannoneKeeper00
A. NübelKeeper210
R. AguilarVerdediger160
B. BadiashileVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

Nederland
10 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren