Ten Rouwelaar krijgt opvallende rol bij Anderlecht na bezoek aan Man City

Maandag, 4 mei 2020 om 07:27Yanick Vos

Jelle ten Rouwelaar is de nieuwe keeperstrainer van Anderlecht, maar krijgt ook andere taken bij zijn nieuwe werkgever. De 39-jarige oud-doelman heeft NAC Breda na dertien jaar verlaten voor een kans bij de club uit België, waar hij ook een actieve rol in de scouting gaat krijgen.

“De komst van Jelle past binnen de strategie om de scouting, rekrutering en opleiding van doelmannen naar het hoogste niveau te brengen”, zo is te lezen in het persbericht dat de aanstelling van Ten Rouwelaar bevestigt. De oud-keeper heeft bij Anderlecht zijn handtekening gezet voor een onbepaalde duur. Hij wordt keeperstrainer van de A-selectie, waar Vincent Kompany van hem verwacht dat hij de eerste doelman Hendrik van Crombrugge zal trainen via de nieuwste technieken die worden gehanteerd bij Manchester City. Doordat NAC Breda een samenwerkingsverband heeft met de Engelse grootmacht, is Ten Rouwelaar op bezoek geweest in Manchester. Hij weet daardoor dan ook wat er gevraagd wordt, zo klinkt het.

Anderlecht zal Ten Rouwelaar ook inschakelen bij de scouting en het aantrekken van nieuwe keepers. Het Laatste Nieuws schrijft dat Anderlecht er in de afgelopen twintig jaar niet in is geslaagd om een ‘onverwachte meevaller onder de lat’ aan te trekken, in tegenstelling tot de concurrenten uit de competitie. Ten Rouwelaar, die op 11 mei van start gaat bij zijn nieuwe club, moet daar verandering in gaan brengen. Van de nieuwe keeperstrainer wordt tot slot verwacht dat hij het niveau van de doelmannen uit de huidige selectie naar een hoger niveau tilt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door jorisdr)

Dus omdat hij op bezoek is geweest bij City, weet hij de nieuwste keeperstechnieken..? Lijkt me wat dun.

Sluit overigens helemaal niet uit dat hij een geweldige keeperstrainer is. Maar qua status is er in eerste instantie een verschil tussen Nac en Anderlecht zou je zeggen

4 mei 2020 om 08:52

Inderdaad, dat zou wat dun zijn. Echter gezien de intensieve samenwerking tussen City en NAC zal het wel meer zijn dan slechts een bezoekje. Overigens heeft Jelle een goede status als keeperstrainer, gezien de lovende woorden van keepers die door Jelle zijn getraind. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken bij Anderlecht. De stap is hem gegund.

Zonder afbreuk te willen doen aan de capaciteiten van deze man : zijn grootste verdienste is zijn link met City en dus met Kompany.anderlecht vaart op dit moment nagenoeg blind op de koers van Kompany en of dat dit de juiste koers is, dat zal nog maar moeten blijken.het huidige seizoen speelde Anderlecht voor het eerst in meer dan 50 jaar geen Europees voetbal en met trainer (al is hij dat officieel niet) Kompany waren de resultaten nog dramatischer.kompany zit vol goede bedoelingen maar neemt te veel hooi op zijn vork en zijn visie over voetbal is ronduit naief met het materiaal waarover Anderlecht op dit moment beschikt : aanvallend voetbal en steeds uitvoetballen, naar het beeld van wat Guardiola doet.allemaal goed maar City beschikt wel over ongeveer ongelimiteerde financiële middelen en bij Barcelona had Guardiola beschikking over de beste jeugdlichting ooit van de Catalanen met o.a. Messi, Xavi, Iniesta, Busquets en Pique.nu beschikt Anderlecht ook wel over een degelijke jeugdopleiding, maar met alle respect, een Iniesta of Xavi, laat staan een Messi, die zit er echt niet bij.het financiële plaatje dan : ronduit dramatisch bij Anderlecht en dat was al voor de Corona-crisis het geval ; het lijkt me duidelijk dat het virus de situatie alleen nog maar penibeler gemaakt heeft.en om terug op Ten Rouwelaar te komen : het blijkt dat ook nu weer Kompany gewoon weer iemand uit de City-stal plukt terwijl ik echt wel sceptisch ben of hij naast een goede keeprestrainer ook een goede scout zal blijken te zijn.kompany maakt er bij Anderlecht eigenlijk een zootje van maar hij is onaantastbaar in Brussel, hij doet waar hij zin in heeft.en ondertussen boert concurrent Club Brugge wel goed ; laat de Westvlamingen nog hun nieuwe stadion kunnen zetten (niet simpel in België) en dan schat ik dat Anderlecht meer dan 15 jaar nodig heeft om het gat dicht te fietsen met de Bruggelingen als ze het überhaupt nog dichtgereden krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller217
J. ZirkzeeAanvaller2110
C. KouaméAanvaller154
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

Nederland
21 fans
Keeper, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren