Dienstplicht Heung-Min Son: CBRN-training, traangas en ‘live fire drills’

Dinsdag, 7 april 2020 om 12:53Yanick Vos • Laatste update: 13:04

Heung-Min Son gaat zijn militaire dienstplicht in Zuid-Korea deze maand vervullen, zo maakte Tottenham Hotspur maandag bekend. Waar al zijn mannelijke landgenoten in principe verplicht zijn om een militaire training van 21 maanden te volgen, is de dienstplicht van Son ingekort tot slechts 4 weken doordat hij in 2018 als dispensatiespeler de Aziatische Spelen met Zuid-Korea Onder-23 won. Desondanks mag de 27-jarige aanvaller van the Spurs zich voorbereiden op een aantal zware weken.

Volgens ESPN zal Son niet worden gespaard tijdens zijn dienstplicht. De Zuid-Koreaan zal onder meer blootgesteld worden aan traangas en moet hij aan de bak tijdens live fire trainingen. Verder staat er een zware mars van dertig kilometer op het programma, die hij moet voltooien met een volle rugzak. Daarnaast staan er chemische, biologische, radiologisce en nucleaire oefeningen gepland, ook wel CBRN-training genoemd, terwijl hem ook wordt aangeleerd om met vuurwapens om te gaan. Volgens lokale media begint Son op 20 april aan zijn dienstplicht op het Koreaans eiland Jeju.

“De CBRN-training is normaliter het zwaarste onderdeel van de bootcamp”, laat een woordvoerder van de Koreaanse marinekorps weten aan Reuters. “Zodra je in dienst bent, leer je om te gaan met een vuurwapen, te ademen door een gasmasker en mee te doen in gevechten. Tijdens de mars lopen leden van het marinekorps met veertig kilo aan bepakking, maar bij alternatieve trainingen kan dit een stuk lichter zijn, afhankelijk van het trainingsprogramma.” De woordvoerder laat weten dat Son een ingekorte versie van het programma moet afwerken.

Son is al enige tijd in Zuid-Korea. Na de uitbraak van het coronavirus reisde hij af naar zijn geboorteland. Naar verwachting keert hij in mei weer terug in Engeland. Mocht de Premier League hervat worden, dan is het nog maar de vraag of Son zijn club van dienst kan zijn. De 89-voudig international liep in februari een armblessure op. Manager José Mourinho zei destijds dat hij dit seizoen niet meer op Son rekent.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Spurs hoeven ieder geval niet bang te zijn dat Son te dik terugkomt, mijn hemel.

7 april 2020 om 13:41

hehe waarschijnlijk de fitste speler op de velden als de competitie daadwerkelijk echt zou beginnen in de zomer (en z'n blessure voorbij is)

goed voor de spurs. hebben ze in ieder geval nog ã©ã©n speler die mag trainen! ik dacht eerst dat hij lekker naar het strand kon gaan op jeju maar dat valt dus vies tegen.

Aardige training! Maar neem aan dat als de dienstplicht voor iedereen geldt, dat een topfitte atleet zoals Son toch met redelijk gemak het fysieke aspect van de trainingen kan doorstaan.

Je zou toch denken dat hij zijn land al meer dan voldoende dient als international, als rolmodel, enzovoorts.

7 april 2020 om 13:30

Nee, zo moet je niet denken. Ik vind dit een prachtig iets, ongeacht wie je bent moet je gewoon de zware training voltooien, of je nou een bakker bent uit Seoul of basispeler van Spurs.

7 april 2020 om 13:35

Alleen de Spurs betalen wel een gigantisch salaris aan hem iedere week. Als hij iets oploopt tijdens de training worden de Spurs gewoon gedupeerd.

7 april 2020 om 14:25

Dat zou toch niets uit moeten maken? Dus mensen die veel verdienen zouden moeten worden vrijgesteld van dienstplicht omdat zij een groot risico vormen voor de werkgever? Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Zuid-Korea kan er niks aan doen dat Son toevallig goed kan voetballen en er veel geld mee verdient.

7 april 2020 om 14:49

Dat vind ik wel ja. Stel hij breekt een been tijdens een training. Dan kunnen de Spurs hem niet meer verkopen en toch moeten ze zijn dure salaris bliven betalen. Terwijl er genoeg dienstplichtige mensen in zijn land wonen die het voor hem kunnen overnemen.

7 april 2020 om 15:12

Als Son tijdens een wandeling zijn enkel breekt en nooit meer herstelt is dat hetzelfde geval. Dat is een risico wat voetbalclubs nemen met hun spelers en toch geven ze een vet salaris. Er kan ten alle tijden wat gebeuren, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als een bakker uit Seoul een zware polsblessure oploopt tijdens de dienst kan hij ook niet meer werken. Ik vind het heel terecht dat voetballers ook hun maatschappelijke diensten moeten blijven vervullen. Het zijn en blijven gewoon mensen.

7 april 2020 om 15:25

Dus jij zegt dat mensen die minder verdienen vaker/eerder de dienstplicht in moeten dan mensen die meer verdienen, gewoon vanwege het verschil in salaris? Een bakker moet er dus voor opdraaien dat hij minder getalenteerd is dan een voetballer.. Voor een bakker zijn de financiële gevolgen misschien juist veel groter, daar hij waarschijnlijk een eigen bedrijf heeft.

7 april 2020 om 13:33

Het land is officieel nog steeds in oorlog, dus best logisch dat hij in dienstplicht moet (correct me if im wrong). Daarnaast heeft hij toch ook dispensatie vanwege deelname aan de Olympics?

7 april 2020 om 14:41

De oorlog tussen Zuid-Korea & Noord Korea is vorig jaar officieel afgelopen, als je die bedoelt. Denk dat het daar gewoon nog steeds een formaliteit is om een tijdje dienstplicht te doen

7 april 2020 om 15:27

Dat wist ik niet, thanks!

7 april 2020 om 13:34

Nee, vind ik onzin. Of zou bv. een buitenechtelijk schandaal van Son dan ook leiden tot een veroordeling in Zuid-Korea, omdat hij het landsbelang heeft geschaad door slechte publiciteit? Voetballers voetballen lekker voor de lol en eigen portemonnee, en dat ze vervolgens het eigen land leuk op de kaart kunnen zetten is een bijkomstigheid (waar de meerderheid weinig belang aan lijkt te hechten).

Schijnt dat ze soms ook willekeurig iemand executeren, om de mentale weerbaarheid te vergroten

7 april 2020 om 13:37

Heb je het nu over Zuid-Korea? Die gaan toch niet zo maar de eigen bevolking executeren? Dat is meer iets wat je zou verwachten bij de buren in het Noorden.

7 april 2020 om 13:45

Het was een grapje

7 april 2020 om 13:50

Ah, ja dat is lastig te herkennen in een tekst, zeker zonder emojis

Is dat verstandig met een geblesseerde arm? Als Mourinho in Februari (voor deze coronacrisis) zei dat ie niet meer op Son rekende dit seizoen is hij dan wel voldoende hersteld? Die training lijkt me ook een stuk zwaarder voor je armen dan voetbal spelen dus ik hoop dat hij volledig genezen is als hij ze moet vervullen

Ik hoop maar dat die officier ze bij voornaam noemt. Volgens mij heet een groot deel Son in Zuid-Korea. Met Panini plaatjes ging het weleens fout bij mij. Plakte ik verkeerd zonder naar het nummer te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zuid-Korea

FIFA ranking: 38
8 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran105
5.Irak3-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren