‘Misschien komen Ronaldo en Messi hier wel heen om door te kunnen spelen’

Maandag, 23 maart 2020 om 15:24Rian Rosendaal • Laatste update: 15:28

In heel Europa liggen de competities voorlopig stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. In Wit-Rusland is men echter niet van plan om de wedstrijden in de hoogste divisie op te schorten. Oud-speler Aleksandr Hleb, met een verleden bij onder meer Arsenal en Barcelona, vindt het onbegrijpelijk dat zijn landgenoten zo onverschillig omgaan met de coronacrisis. In Wit-Rusland zijn 81 gevallen van besmetting met het coronavirus bekend.

"Het lijkt wel of niemand er ook maar iets om geeft in Wit-Rusland", wordt de verbaasde Hleb geciteerd door onder meer The Sun en FOX Sports Australia. "Het is echt ongelooflijk. De hele wereld kijkt nu met belangstelling naar de Wit-Russische competitie. Iedereen zou zijn televisie moeten aanzetten om naar ons te kijken", aldus de voormalig middenvelder, die vorig jaar een punt zette achter zijn loopbaan.

"Toen de NHL besloot om de competitie in de Verenigde Staten tijdelijk stil te leggen vanwege de coronacrisis, gingen heel veel ijshockeyspelers naar Rusland om daar verder te kunnen spelen", vervolgt Hleb zijn betoog. Een vergelijking met de voetbalwereld volgt al snel. "Misschien komen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hier wel heen om door te kunnen spelen, weet je wel?"

Hleb vindt het een positief signaal dat onder meer de Champions League en Europa League voorlopig zijn stilgelegd. "Dat is een goede zaak, want de pandemie moet ten koste van alles worden gestopt. De UEFA heeft daarmee de juiste beslissing genomen." Hleb snapt in dat kader niet waarom het voetbal in Wit-Rusland gewoon doorgaat. "De regering vindt de coronacrisis niet zo erg als op het nieuws wordt gemeld. Jonge mensen en studenten denken er ook zo over. Ik blijf thuis met mijn gezin, maar als ik naar buiten ga, dan is het nog steeds erg druk op straat en in de restaurants. Misschien wordt de competitie over twee weken alsnog stilgelegd. Onze president wil wellicht wachten op verdere ontwikkelingen rondom het virus."Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties

De enige Europese competitie waar nog gevoetbald wordt! Laat ze dat aub niet van ons afpakken! Aanstaande zondag fc Smolevichi - Isloch! Daar leef ik naar toe.

23 maart 2020 om 20:02

In Myanmar word ook nog gevoetbald :-D en dat morgen al weer.

24 maart 2020 om 17:44

naja die is vandaag dus ook stop gezet....

Volgens mij is Wit-Rusland toch ook een soort van dictatuur. Kan dat daar niet wat mee te maken hebben?

24 maart 2020 om 10:05

Naja er zijn daar niet zoveel Corona gevallen en de rest van Europa zit op slot dus van buitenaf zal er niet veel te verspreiden zijn. Dan kijk je waarschijnlijk naar je capaciteit om zieke mensen op te vangen en zolang de cijfers al weken zo laag blijven zijn maatregelen nog niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wit-Rusland

FIFA ranking: 88
2 fans
Actuele wedstrijden

40 jaar
3 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren