Uithaal Van Leeuwen sorteert effect: FC Twente sluit deal voor 3,5 ton

Woensdag, 18 maart 2020 om

FC Twente krijgt hulp van de gemeente Hengelo voor het opknappen van het trainingscomplex aldaar, zo weet TC Tubantia woensdag te melden. De gemeente stelt 350.000 euro ter beschikking voor de verbetering van de velden, die volgens de beleidsbepalers van FC Twente niet langer voldoen aan de normen van vandaag de dag. Het gaat om een tienjarige overeenkomst tussen de gemeente Hengelo en de nummer veertien in de Eredivisie.

Voor FC Twente is er echter wel de mogelijkheid om na drie jaar een punt te zetten achter de samenwerking. Volgens bovengenoemde krant is dat vooral belangrijk met het oog op de samenwerking met streekgenoot Heracles Almelo. Beide clubs gaan met met ingang van volgend seizoen op gelijkwaardige basis invulling geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding, zo werd vorige week duidelijk. Door de ontsnappingsclausule is het voor FC Twente op termijn alsnog mogelijk om een andere locatie voor het trainingscomplex te vinden.

Mark Oude Bennink, beleidsmedewerker sport van de gemeente Hengelo, liet zich onlangs tegenover TC Tubantia uit over de samenwerking met FC Twente. De bestuurder zei dat ‘Hengelo bereid is te investeren, maar wij vragen van FC Twente dan wel dat ze voor een langere periode in Hengelo blijven’. In Enschede is al langer onvrede over de trainingsfaciliteiten, door algemeen directeur Paul van der Kraan omschreven als ‘topsportonwaardig’. Technisch directeur Ted van Leeuwen ging nog een stapje verder. "Het is dat we drie geweldige groundsmen in dienst hebben, anders was het nog veel slechter geweest. Die mannen doen er echt alles aan, maar het is natuurlijk te gek voor woorden dat ze elke dag beginnen met een overleg om te bepalen waar de eerste selectie terecht kan", zo zei hij onlangs tegen TC Tubantia.

FC Twente, dat jaarlijks 180.000 euro betaalt voor de huur van de trainingsvelden, is al langer in gesprek met de gemeente Hengelo over de samenwerking op lange termijn. De huidige verbintenis tussen beide partijen loopt door tot medio 2021. FC Twente huurt momenteel één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden. Daarnaast wordt met amateurclub Barbaros nog een kunstgrasveld en een natuurgrasveld gedeeld. Met het beloofde bedrag van 350.000 euro worden de trainingsvelden binnenkort grondig gerenoveerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door harisvuckic)

FC Twente krijgt geen hulp. Ze huren het. Zou raar zijn als Twente tonnen neer ging leggen voor iets wat van Hengelo is.

18 maart 2020 om 14:16

Ja maar dat klinkt niet leuk. En dan kunnen ze niet meer zeggen wat voor fraude club het is en dat de gemeente alles betaalt. Dus dan maar beetje woorden verdraaien

18 maart 2020 om 14:40

Ik zie geen woorden verdraaid worden, Dat het om een huurocnstructie gaat staat duidelijk in de tekst. Dit is hoe VZ altijd titels van artikelen maakt. Kruip eens uit die eierdop.

18 maart 2020 om 14:57

Het probleem is alleen dat de meesten de tekst niet lezen maar dan wel een opmerking plaatsen. En hoezo kruip eens uit die eierdop, het is toch ook gewoon waar dat bij bijna elk artikel over Twente dit wordt gezegd ook al slaat het nergens op

En nu is het maar wachten op al die mensen die ons weer het fraude clubje van NL gaan noemen. Voor al die mensen, even voor de duidelijkheid, Twente huurt het trainingscomlex dus meer dan terecht dat de gemeente dit betaald.

18 maart 2020 om 14:25

Klopt toch dat jullie dat zijn? Maar dat staat los van deze situatie. Als de gemeente eigenaar ervan is moeten zij er voor zorgen dat het onderhouden wordt.

18 maart 2020 om 15:17

Staat daar eigenlijk een termijn op? Of is dat permanent?

18 maart 2020 om 16:24

Zonde dat mensen aan een stigma van jaren geleden blijven vast houden. Ik zie het zo: de mensen die destijds bij de club zaten, DAT waren de fraudeurs. Twente is een prachtclub met dito achterban. Ik hoop dat ze de komende jaren positief in het nieuws komen om dit stigma van zich af te schudden.

Zal de gemeente raad van Enschede leuk vinden. Maar ja ze komen zelf ook niet met concrete en uitgedachte plannen. Tot nu toe alleen nog maar populistisch geschreeuw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller211
K. NakamuraAanvaller174
Q. MenigAanvaller111
J. DrommelKeeper250
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger201
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Er zijn momenteel twee belangrijke gegadigden om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren