‘Feyenoord voert al gesprekken om opvolger Berghuis te strikken’

Woensdag, 11 maart 2020 om 17:30Tim Siekman • Laatste update: 17:37

Feyenoord heeft naar verluidt een opvolger van Steven Berghuis in het vizier. Onder meer het Roemeense Spy News meldt dat de Rotterdamse club interesse heeft in Dennis Man van Steaua Boekarest. Feyenoord zou gesprekken hebben gevoerd inzake een transfer van de 21-jarige buitenspeler, die tot medio 2022 vastligt bij de Roemeense club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Steven Berghuis komende zomer verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door sirius)

Goede zaak om nu alvast verder te kijken voor een eventuele opvolger. Dat geeft je als club zijnde toch wat tijd om een speler goed te scouten.

11 maart 2020 om 18:34

Voor Feyenoord te hopen dat hij geen nieuwe Marin wordt. Het is zelden een succes geweest in de eredivisie met het halen van een Roemeense speler. Op Chivu na dan. Dat was een geweldenaar.

11 maart 2020 om 19:32

Sabau was ook geen prutser.

11 maart 2020 om 19:37

En sanmartean deed het bij Utrecht ook prima. Man is best een prima speler, geen berghuis maar dat niveau weer binnenhalen met het geld van Feyenoord is haast onmogelijk. Als hij voor rond de 5 mil is op te pikken is dit best de investering waard.

Laat er eerst maar eens een goed bod komen voor Berghuis die nog 2 jaar vastligt. 20 miljoen kan Feyenoord gerust vragen. Dat is echt een minimum bedrag gezien zijn waarde voor het team en de markt.

11 maart 2020 om 17:47

Ze hadden toch een deal gemaakt (net zoals Ajax met Ziyech) om hem een jaar langer te binden en hem daarna niet voor de hoofdprijs te verkopen). Dus het zal wel afhankelijk zijn wat ze daarmee besproken hebben voor hoeveel hij weg mag. Ben wel benieuwd wat dat bedrag zal zijn en het zou voor Feyenoord wel jammer zijn dat zulke smaakmakers vertrekken.

11 maart 2020 om 18:04

Dat Feyenoord zich makkelijker opstelt zal vast ook afgesproken zijn inderdaad. Al betekende de verlenging voor Berghuis natuurlijk ook een puike salarisverhoging.

11 maart 2020 om 20:11

Je bent afhankelijk van de clubs die interesse hebben en wat zij voor hem willen betalen. We hebben het wel over een speler die niet meer zoveel beter gaat worden en dan is het bedrag automatisch al lager. Feyenoord kan over het algemeen al niet de hoofdprijs vragen voor hun spelers en z'n Europa League avontuur was ook niet om over naar huis te schrijven met 1 doelpunt in 6 wedstrijden. In Oranje speelt hij nogal een anonieme rol als wisselspeler en hij heeft enkel ervaring in de Eredivisie. Het kan zomaar zijn dat hij voor 20 miljoen euro vertrekt, maar ik zou niet heel verbaast zijn als clubs niet verder willen gaan dan zo'n 16 miljoen euro.

11 maart 2020 om 21:53

Het bij teken van berghuis betekende ook dat er een clausule zou komen waarmee hij voor een redelijk bedrag weg kon. Ik dacht ergens rond de 15 miljoen euro

Waar zijn de jeugdspelers die dit soort dingen zouden kunnen opvangen? Vind het geen goed beleid, dat er alleen maar word gekocht.

11 maart 2020 om 17:50

Voor welke club ben je als ik vragen mag? Bilbao? Het is namelijk niet altijd mogelijk dat je vervangers uit je jeugd klaar hebt staan.

11 maart 2020 om 17:51

Maar wat als die jeugdspelers (nog) niet voldoen om een plek op te vangen? Dan moet je toch verder kijken.

11 maart 2020 om 18:04

Bij welke club wordt de sterspeler vervangen door een jeugdspeler?

12 maart 2020 om 01:22

Athletic club de Bilbao

11 maart 2020 om 18:16

Iedere club ter wereld die wat wilt presteren gaat toch de transfermarkt op als de sterspeler vertrekt. Zeker als je bedenkt dat Sinesterra nog wel een deel van komemd seizoen gaat missen. Ajax heeft bijvoorbeeld ook al die Anthony vastgelegd om in te spelen op het vetrek van Ziyech.

11 maart 2020 om 18:43

Toch heeft Ajax jarenlang wel jeugd ingepast waardoor ze nu in een financieel uitstekende situatie zitten. Volgens mij is dat ook het doel van Feyenoord om zo’n traject af te leggen! Berghuis is wel zo goed dat hij lastig opgevolgd kan worden door een jeugdspeler maar Feyenoord moet er toch echt voor zorgen dat ze talenten klaar hebben staan als andere spelers vertekken. Echt jammer dat Feyenoord die focus een beetje verloren is in de tijd van Van Geel.

11 maart 2020 om 18:50

Als jeugdspelers goed genoeg zijn spelen ze, voor welke club dan ook. Wat te denk van het Barcelona van 10 jaar geleden 9-10 jeugdspelers in de basis. Paar jaar terug had Feyenoord ook een uitstekende lichting met jongens als De Vrij, Indi, Wijnaldum, Fer etc. Maar als de kwaliteit er niet is dan kan je ze niet ten koste van alles brengen. Dan moet je kwaliteit gaan kopen, geld voor elke club.

11 maart 2020 om 20:14

En jij denkt dat een jeugdspeler het rendement van Berghuis even opvangt?

Als we nou even kampioen worden krijgen we veertig mil. Dan hoeven we niemand te verkopen en halen we deze gozer gewoon als extraatje. Ik zeg goed plan.

11 maart 2020 om 17:55

Denk alleen dat dat even kampioen worden niet gaat lukken ;-) Fey - Aja wordt denk ik gelijk en AZ zal profiteren. Gokje uiteraard, heb geen glazen bol natuurlijk.

11 maart 2020 om 18:24

Denk ook dat het gelijkspel word, zoals vaak de laatste tijden. In de Arena wint ajax en thuis speelt Feyenoord beter maar pakken ze nooit de 3 punten. Maar ik denk dat AZ ook nog puntjes gaat laten liggen. Het gaat spannend worden in de Eredivsie!

11 maart 2020 om 23:08

De 6-2 alweer vergeten? Ik zal niet beweren dat Feyenoord meestal wint van Ajax, maar het kán echt wel.

12 maart 2020 om 08:03

Tuurlijk vergeet niemand die 6-2. Maar als je daarvoor 13 keer op rij niet gewonnen hebt van Ajax in de Eredivisie (vanaf 11/12 met Guidetti), en voor dat duel zat er eveneens een serie van 12 of tot 05/06. Dan denk ik dat je toch wel kunt stellen dat Feyenoord vaak vergeet de punten te pakken tegen Ajax. Want in De Kuip hebben ze daar echt wel meerdere wedstrijden de kans voor gehad maar zeer zelden gebeurde het slechts!

11 maart 2020 om 18:26

Hoe kom je aan die 40 miljoen dan? Startpremie was afgelopen jaar rond de 15..

11 maart 2020 om 18:56

Ik dacht gelezen te hebben dat het startgeld veertig miljoen was. Maar nu ik er over nadenk is dat inderdaad misschien wat veel 🤔

11 maart 2020 om 18:44

40 mil?? Waar haal je dat vandaan?
Er is geeneens een beloning voor de kampioen.
Je krijgt alleen je sponsorgeld en de inkomsten vanuit de CL.
Daarmee haal je ook geen 40 mil.

11 maart 2020 om 20:04

Die kans is echt ontzettend klein. Buiten het feit dat je zelf moet hopen dat de concurrentie een voorsprong van 7 punten gaat verspelen is dit Feyenoord te matig om zelf elke wedstrijd te winnen. Ze doen het nu weer leuk, maar het is echt niet zo dat ze veel indruk maken. Verder zul je toch wat moeten als je straks niet met een oude selectie wilt blijven zitten waar totaal geen waarde in zit. Bovendien krijg je met CL-voetbal in eerste instantie iets van 15 miljoen euro en dat is volgens mij alleen als de andere Nederlandse club het niet haalt.

11 maart 2020 om 21:02

Neem het niet te serieus he. Ik zei het met de nodige ironie.

Goed dat er al, al dan niet concreet, gezocht wordt naar een mogelijke vervanger van Berghuis. Lijkt ook daadwerkelijk te vertrekken deze zomer. Deze Man lijkt qua spel in elk geval op Berghuis en lijkt, van wat ik lees, ook voldoende potentie te hebben.

Als PSV achter Berghuis en/of Man zou hebben gezeten, waarom hebben ze dan bij het misgrijpen op Berghuis dan niet meteen naar Man doorgeschakeld? Zou logisch zijn geweest toch?

11 maart 2020 om 18:17

Misschien omdat ze Bruma nog achter de hand hebben Zonder dollen, met madueka zit je volgens mij wel goed en lijkt Berghuis of andere speler niet nodig voor PSV

11 maart 2020 om 18:45

Serieus...
Ik denk dat PSV, Berghuis maar al te graag nu op rechtsbuiten had gehad.

11 maart 2020 om 19:17

Ja dat denk ik ook. Maar als je alles van te voren wist. Berghuis was vorig seizoen niet zo geweldig, maar als je hem nu ziet spelen...

Feyenoord gaat eindelijk weer de goede richting op. Spelers naar binnen. Halen die eventueel met winst weer te verkopen zijn. Dennis Man geeft zeker de potentie op uit te groeien tot een belangrijke speler. Echter weet je het nooit van te voren natuurlijk. Maar dat Feyenoord dit soort spelers in de gaten houdt is een goede zaak voor de club en eredivisie.

11 maart 2020 om 23:11

Voorlopig zijn het helaas vooral geruchten. En elke keer denk ik weer: waarvan dan? Alsof Feyenoord een grote zak met geld heeft liggen.

12 maart 2020 om 04:07

Feyenoord kan veel loon wegstrepen van de loonlijst, paar dure jongens vertrekken transfervrij.
Het grote probleem was ook niet geen geld voor transfers, er was ook geen ruimte op de loonbegroting, Feyenoord is niet platzak of in de financiële problemen zoals ik ook op VZ weleens lees in de reacties.
Voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat die zak groot is, maar leeg is ie ook niet.

Waar zou Berghuis heen moeten?!?! Zal zichzelf wel geschikt achten voor de Europese top,maar als je al mislukt bij een degradatiekandidaat in Engeland....uitstekende jaren gedraaid nu bij Feyenoord,maar dat is geen maatstaf voor clubs van de Europese top competities.

11 maart 2020 om 18:37

Moet ook niet naar het buitenland gaan. In de eredivisie zit hij prima op zijn plek en als hij een stap vooruit in de eredivisie wilt maken is Ajax wellicht een optie voor Berghuis.

11 maart 2020 om 23:13

Berghuis gaat alleen naar het buitenland. Daar maakt hij zelf ook geen geheim van. Ik snap wel dat Ajax hem zou willen, want hij is wat mij betreft momenteel de beste speler in de Eredivisie.

11 maart 2020 om 18:44

Want spelen bij een degradatiekandidaat die 3-5-2 speelt als pure rechtsbuiten, is natuurlijk makkelijker dan spelen bij een subtopclub in Europa 🥴

11 maart 2020 om 20:07

Berghuis moet met zijn kwaliteiten ook in een tweemans-voorhoede kunnen spelen. Als hij echt zo goed was, hadden ze hem bij Watford echt wel gehouden. Z'n avontuur bij Watford is natuurlijk geen graadmeter, maar we moeten ook niet doen alsof dat enkel komt omdat er een nieuwe coach met een nieuwe spelopvatting kwam. Z'n eerste avontuur was simpelweg een flop. Misschien heeft hij de tweede keer "meer geluk".

11 maart 2020 om 18:49

Ik zie Berghuis wel presteren bij de subtopclubs uit de top 5 competities.
OL, Mönchengladbach, Sevilla, Valencia, Napoli, Atalanta en AS Roma

11 maart 2020 om 19:05

Waarom per se Europese top? Alsof hij het te hoog in z'n bol zou hebben? Een subtopper zou ook uitstekend voor 'm zijn en dan weet hij ook wel dondersgoed. Een van de beste spelers van de Eredivisie kan die stap wel aan, hoor. Er hebben mindere spelers de stap gezet..

11 maart 2020 om 19:19

Berghuis is een jongen die prima in de Italiaanse of Spaanse competitie zou passen. Niet bij de absolute top, maar bij een Sevilla, AS Roma of Milan zou hij gewoon veel aan spelen toe komen!

11 maart 2020 om 20:08

Quincy Promes redde het als buitenspeler ook niet bij Sevilla en ik kan niet zeggen dat Berghuis nou zoveel beter is. Die twee zijn wel redelijk gelijkwaardig.

11 maart 2020 om 20:30

Toen Promes er speelde, speelde Sevilla voornamelijk vanuit een 3-5-2. Bij Ajax bleek ook maar dat Promes veel beter speelt als hij als (diepe) vleugelspeler speelt. Net zoals Berghuis het niet "redde" bij Watford om eigenlijk exact dezelfde reden.

Dit juich ik ontzettend hard toe mocht Berghuis vertrekken. Liever niet, maar in deze jongen zie ik het zeker zitten!

Berghuis gaat waarschijnlijk helemaal niet naar het buitenland. Afgelopen woensdag heeft hij een onderhoud gehad met Overmars in het Okura hotel.Of er een tweede gesprek is gepland weet ik (nog) niet.Lijkt.overigens ook wel op die smerige politiek van ajax om vlak voor een belangrijke wedstrijd spelers van de tegenstander te benaderen (hebben ze bij PSV en AZ ook gedaan).

In ieder geval positief dat Michel Beukers niet is gaan scouten. Die schijnt namelijk altijd de verkeerde te pakken is een publiek geheim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren