VAR schiet PEC Zwolle te hulp in degradatiekraker tegen Fortuna Sittard

Vrijdag, 6 maart 2020 om 21:56Yanick Vos

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij Fortuna Sittard. Lang leek het erop dat de bezoekers zonder punten huiswaarts zouden keren, maar vlak voor tijd werd de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Vanaf elf meter maakte Lennart Thy geen fout. De Duitse invaller bepaalde de eindstand op 1-1. Door het gelijkspel komen beide ploegen op 26 punten.

Het was maar de vraag of Mark Diemers de wedstrijd zou uitspelen. De middenvelder staat namelijk op het punt om vader te worden en hij maakte met Ultee de afspraak dat hij direct gewisseld zou worden als de bevalling op gang zou komen. “Dan word ik gewisseld en ga ik snel die kant op. Ik ga hoe dan ook bij de geboorte zijn”, zo zei de speler voorafgaand aan de wedstrijd. Zover kwam het niet, want Diemers maakte de negentig minuten vol.

Diemers scoorde vrijdagavond niet, maar speelde wel een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt in de 71ste minuut. De aanvallende middenvelder kapte zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en haalde uit. Doelman Michael Zetterer bokste de bal naar de zijkant, maar daar stond George Cox opgesteld. De huurling van Brighton & Hove Albion schoot de bal van dichtbij onhoudbaar binnen: 1-0.

De ploeg van trainer John Stegeman had niets te verliezen in de slotfase en speelde vol op de aanval. Met nog maar een paar minuten op de klok voorkwam Fortuna Sittard met kunst en vliegwerk een tegendoelpunt. De VAR greep in, aangezien Pelle Clement naar de grond werd gewerkt door invaller Tesfaldet Tekie. PEC kreeg een strafschop en deze werd benuut door een andere invaller: Thy. Met het eerste doelpunt van 2020 buiten het eigen stadion verdient het team van Stegeman een gelijkspel.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door droppie)

Zuur voor Fortuna, maar een gelijkspel was terecht. 1ste helft was voor PEC, 2de helft voor Fortuna. Nu volgende week maar 3 punten pakken tegen Heracles thuis!

Heel blij mee. Gewrldig voor ons dat PEC nog scoorde. Ook wel verdiende uitslag. PEC eerste helft beter en Foetuna 2e helft. Naja beter, minder slecht 😜 ook eindelijk perfect VAR moment uitgevoerd. Duurde niet te lang, even checken en geven. Nu was het ook niet een dubieuze penalty maar toch. Hopelijk wij morgen zelf bonuspunten!

6 maart 2020 om 22:06

Eerste eerst helft van beide dramatisch en tweede helft had Zwolle niks te vertellen. Uiteraard ook weer genaaid door de VAR. Duimen dat Zwolle weer tegen Roda mag volgend jaar.

6 maart 2020 om 22:08

Haha, genaaid door de VAR? Heb je 't wel gezien??

6 maart 2020 om 22:10

Liefde maakt blind, heb ik zelf ook last van, maar zelfs met je clubbril op moet je erkennen dat dit een terechte penalty is. En PEC wat scherper 1e helft had het ook 0-2 kunnen staan..

6 maart 2020 om 22:14

Genaaid door de VAR? Jij bent dus echt helemaal de weg kwijt. Het is schandelijk dat wij als Zwolle moeten concurreren met een club als Fortuna, in niks de gelijke van ons als club en supportersschare. Jullie verdienen de keuken kampioen divisie met dat spel wat jullie elke week laten zien. Wij daarentegen hebben de Eredivisie genoeg laten zien om erin te blijven.

6 maart 2020 om 22:23

Totaal misplaatste en arrogante opmerking. Fortuna heeft even veel historie als jullie, wellicht nog wel meer en een uitstekende supportersschare.

6 maart 2020 om 22:23

Sorry Consy. Onterecht wat je hier zegt. Fortuna is een club met historie waar jullie niet eens in de buurt van kwamen tot 10 jaar terug. Achterlijke opmerking gezien dat jullie hier in de beker verliezen en vandaag ook lichtelijk slechter waren.

6 maart 2020 om 22:29

Overigens Consy, om even feitelijk er iets aan toe te voegen. Fortuna stond vorig jaar 5de qua uitsupporters aantallen. Je opmerking begin ik met de minuut dommer te vinden. Zeker gezien notabene een MVV supporter je anders verteld.

6 maart 2020 om 22:50

Ga je lekker consy? De hoofdreden dat je club nog in de ED speelt is dat jullie wel op kunstgras kunnen voetballen, waar geen enkele club op zit te wachten. Jullie hebben de afgelopen jaren zeker leuk voetbal laten zien, maar dit seizoen is het dramatisch. Dan kunnen wij als Fortuna (die ene club met historie) ook zeggen dat het schandelijk is dat wij met jullie moeten concurreren. Normaal gesproken word er thuis veel beter, mooier en leuker spel gespeeld. Veel plezier met de busreis terug, of was je niet mee

6 maart 2020 om 22:56

Consy. Jij bent echt een beetje beperkt. Ik denk dat je een beetje naast je schoenen bent gaan lopen omdat jullie een paar jaartjes eredivisie spelen. Overigens is dat ook geen reden dat je “recht” hebt om in de eredivisie te spelen. Jammer dat je te beperkt bent om te zien dat zwolle, misschien net als fortuna, echt absoluut nergens recht op heeft. Ze spelen allebei echt zwaar slecht. Overigens vond ik dat fortuna op basis van de tweede helft wel verdiende te winnen, alleen jammer van de superdomme penalty, overigens wel terecht.

6 maart 2020 om 23:05

Eens met de mensen hierboven hoor Consy, beetje misplaatste arrogantie...

6 maart 2020 om 23:08

Als Zwollenaar hoop ik oprecht dat Fortuna er in blijft. Wanneer je gewoon op gras speelt heb je op mij een grote step voor tov plastic. Meest ideale zou zijn als Fortuna en PEC VVV achterhalen. En Emmen en Sparta mogen er wat mij betreft ook uit vanwege het kunstgras. Hoe kun je als Sparta zijnde, met zo'n geweldige historie er nou voor kiezen om op kunstgras te spelen? PEC mag er in blijven, omdat men over gaat naar gras....

6 maart 2020 om 23:33

Euhm consy, je speelt op kunstgras en Fortuna heeft behoorlijk wat mooiere historie dan PEC, ik zou even nederig sorry gaan zeggen als ik jou was.

6 maart 2020 om 23:41

Ik zeg helemaal geen sorry , wat een onzin om weer aan te komen met kunstgras haha. Dan weet je het dus echt niet meer. Misplaatste opmerking om een excuses te eisen als het gaat om de ondergrond. Als Twente supporter zou ik me trouwens als ik jou was helemaal stil houden, de schande van Overijssel die blij mogen zijn nog actief te zijn in het profvoetbal.

6 maart 2020 om 23:42

Overigens stappen we volgend jaar over naar natuurgras dus het is helemaal geen argument meer. Kom met wat nieuws, begint zielig te worden.

6 maart 2020 om 23:59

@Lisandro en elke Fortuna supporter hier. Begroting PEC: 13,5 miljoen euro, Begroting Fortuna: 7,2 miljoen euro. Gemiddelde toeschouwers PEC: 13.357, Gemiddelde toeschouwers Fortuna: 7.801. Hoe durf jij Fortuna met PEC te vergelijken? Jullie spelen Eredivisie en je krijgt het stadion niet eens vol tegen Ajax of Feyenoord.

7 maart 2020 om 00:44

Frankentime, Emmen eruit vanwege kunstgras? Die spelen pas hun 2e seizoen ooit in de eredivisie, dat vind ik een beetje voorbarig. Van de andere clubs die al veel langer op het hoogste niveau hebben gewerkt (en daardoor ook meer inkomsten hebben gehad) valt je mening nog te rechtvaardigen, maar Emmen zit (nog) niet in de positie. Ik ben een Groninger, dus van mij mag PEC er sowieso in blijven net als Emmen

7 maart 2020 om 00:46

Gewoon terechte penalty gozer

7 maart 2020 om 06:59

Haha Conty, de frustratie druipt eraf! Nog even roepen dat Twente blij mag zijn dat ze blij mogen zijn nog profvoetbal te mogen spelen, dan weet je het dus echt niet meer! Die opmerking is zooooo 2018... En nu lekker met de trainert een biertje pakken en auto tegen een boom prakken...

7 maart 2020 om 10:56

Wij hebben de eredivisie meer geboden en betere supportersschare als Fortuna roep je. Maar als een supporter van andere club dat zegt die daar echt recht van spreken op heeft moeten we stil zijn. Consy, je moet echt even nadenken voor je wat zegt, want het is stuitende arrogantie.

6 maart 2020 om 22:07

Nou je zult op het einde van de rit maar een puntje tekort komen op PEC, zou zomaar kunnen. maar ik begrijp je gedachte.

Beetje suggestieve titel, zou eerder zeggen dat Tekie PEC te hulp schoot. Clement had die bal nooit gehaald, maar ja de VAR gaat dit altijd geven (en terecht). PEC de morele winnaar als je ziet hoe ze er bij Fortuna bij lagen.

Fijn voor ons. Het is erg dat we hier blij mee moeten zijn maar het is wat het is.. #overleven

Hier toch even kapot van.. de pingel zal wel weer terecht zijn maar dat maakt dit niet minder zuur

6 maart 2020 om 22:16

Snap ik patje.....sterke tweede helft van Fortuna, de eerste was voor ons zonder groots te spelen (wel wat kansjes). Pingel was inderdaad terecht, vooral een domme overtreding.ik denk dat Fortuna wel het materiaal heeft om erin te blijven

6 maart 2020 om 22:55

Sportieve reactie

Stegeman bizar slechte trainer. Ultee doet hem even na. Je roept het over je zelf af. Totaal uit vorm is Fortuna sowieso al twee maanden. Die opmerking hierboven van Consy echt misplaatst. Buiten ADO is Zwolle de slechtste ploeg die ik hier gezien heb.

6 maart 2020 om 22:52

Helemaal mee eens dat die opmerking misplaatst is, snap ook niet echt waar dat vandaan komt. Zwolle is gewoon een mooie club, maar ik zie Fortuna zeker als een club met meer historie. En met mij denk ik elke voetbal volgende individu

Het wil gewoon niet lukken bij Fortuna de laatste tijd. Het zit telkens weer tegen op wat voor manier dan ook. Nu weer, een overigens uitstekend invallende, Tekie die oliedom in de fout gaat. Alleen waar was de VAR thuis tegen Emmen? Dat zijn alleen al vier punten die we weer hadden moeten hebben! Het ziet er slecht gezien ons thuis programma. ADO en RKC uit zullen gewonnen moeten worden! Wellicht heeft Utrecht niet zoveel zin een week voor de bekerfinale en kun je bij Groningen en Twente uit en thuis tegen PSV een puntje stelen.. dan tel ik er 12, dat maakt 38 wat genoeg zou zijn... Het worden spannende weken maar ben bang dat Fortuna alsnog de nacompetitie in gaat. Overigens is dit PEC ook echt een waardeloos elftal. Samen met ADO en VVV dit jaar het zwakste bezoekende team.

6 maart 2020 om 23:12

Mijn hoop is gevestigd op Hans de Koning die het voor elkaar krijgt om met redelijke elftallen, toch te đegraderen...

7 maart 2020 om 00:37

Hans de Koning is in zijn carrière als trainer nog nooit gedegradeerd, dus het lijkt me vooral valse hoop.

7 maart 2020 om 08:54

Niet? 2016 - 2017 toch met Go Ahead?

7 maart 2020 om 00:39

Je hebt het over de punten die je had moeten hebben, maar haal daar dan ook de punten vanaf die je door arbitraire meevallers hebt gehad. Het doelpunt van Diemers tegen RKC is in mijn ogen de grootste arbitraire misser van de gehele competitie tot nu toe geweest. Als spelers die letterlijk 3 meter buitenspel staan mogen scoren, zou ik niet klagen over de VAR maargoed.

Jammer dat Diemers de overwinning niet over de streep trok. Was een mooie toevoeging geweest aan een bijzondere avond waarop hij vader wordt. Had het hem gegund.

Heel zuur dit. Zovaak al domme penalties weggegeven en er dus weinig van geleerd. Daarnaast ook zuur dat je deze penalties wel tegen krijgt, maar niet mee. Over een heel seizoen zouden arbitrale missers neutraal moeten uitpakken, maar in ons geval is daar dit en vorig seizoen geen sprake van. Ziet er naar uit dat we de misgelopen punten tegen o.a. Emmen, Vitesse en Heracles ons de nacompetitie gaan bezorgen.

7 maart 2020 om 00:49

Reken je de thuiswedstrijd tegen Heracles ook even mee? Onbegrijpelijke afgekeurde goal Dessers en belachelijk penal in de laatste minuut? Niet te selectief zijn...

7 maart 2020 om 09:20

Heracles thuis, eerste wedstrijd van het seizoen, hebben we inderdaad 1 punt gepakt waar de scheids inderdaad mee zit. Echter jij hebt alle andere wedstrijden van Fortuna ook volledig gekeken? Als supporter ben je altijd gekleurd, maar durf toch echt - objectief - te stellen dat de scheids ons beduidend meer punten gekost heeft dan opgeleverd. Overigens over deze wedstrijd hoor je me niet klagen hoor. Vd Kerkhof heeft prima gefloten! Gewoon zuur dat je de penal alsnog tegen krijgt in de 88e minuut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger244
Lisandro SemedoAanvaller246
T. TekieMiddenvelder230
Z. FlemmingAanvaller237
E. HanssonAanvaller232
S. PolterAanvaller228
R. JanssenVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

5 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren