Strafschoppen brengen beslissing in thriller tussen Heerenveen en Willem II

Woensdag, 22 januari 2020 om 23:29Chris Meijer • Laatste update: 23:57

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Friezen rekenden in een ware thriller af met Willem II, dat na het nemen van strafschoppen moest capituleren. Na 120 minuten voetballen stond er een 2-2 stand op het scorebord, waarna Freek Heerkens en Marios Vrousai namens de Tilburgers faalden vanaf elf meter. Voor Heerenveen wacht in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het treffen tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Het uitstekend draaiende Willem II, vorig jaar nog finalist, bereikte de achtste finales van het bekertoernooi door achtereenvolgens HC&CV Quick en Sparta Rotterdam uit te schakelen, terwijl Heerenveen eerder afrekende met Excelsior Maassluis en Roda JC Kerkrade. De eerste echt grote kans in het Abe Lenstra Stadion leverde direct een doelpunt op. Vangelis Pavlidis tekende op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye voor de openingstreffer. De Griekse doelpuntenmaker moest zich kort voor rust laten wisselen met een blessure en diens vervanger Vrousai liet vrijwel direct een levensgrote kans onbenut om de marge te verdubbelen.

Heerenveen bracht daar in het eerste bedrijf een grote kans voor Jordy Bruijn tegenover, maar zijn inzet ging hoog over het doel van Willem II-doelman Timon Wellenreuther. Al heel snel na rust kregen de Friezen echter een buitenkans om op gelijke hoogte te komen. Bart Nieuwkoop leek Chidera Ejuke met een sliding ten val te brengen, waarna scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip legde. Hicham Faik maakte vanaf elf meter geen fout en bracht de stand daarmee weer in evenwicht. Na de gelijkmaker golfde het spel heen en weer, al had Heerenveen het initiatief in handen. Bruijn was namens de thuisploeg gevaarlijk, terwijl Ché Nunnely zich voor Willem II liet gelden.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een fraaie aanval via Joey Veerman en Ejuke werkte Dries Saddiki de bal over zijn eigen doellijn. Daarmee leek Heerenveen op weg naar de kwartfinale van het bekertoernooi, maar Willem II slaagde er tien minuten voor tijd toch nog in om de achterstand weg te werken. Een voorzet van Miquel Nelom bereikte Damil Dankerlui, die de 2-2 tegen de touwen kopte. Ondanks mogelijkheden voor de ingevallen Runar Espejord, Joey Veerman (op de bovenkant van de lat) en Rodney Kongolo (geweldig gekeerd door Wellenreuther) kwam er binnen negentig minuten geen beslissing meer.

Dat er uiteindelijk een strafschoppenserie kwam, had Willem II voornamelijk te danken aan Wellenreuther. Nunnely kreeg weliswaar een kans voor de Tilburgers, maar de Duitse sluitpost voorkwam aan de andere kant doelpunten van Rami Hajal en Espejord. Heerkens miste de eerste strafschop voor Willem II direct, waarna Espejord de derde Heerenveen-penalty gekeerd zag worden door Wellenreuther en Hahn de vierde Tilburgse poging van Vrousai stopte. Doordat Alen Halilovic en Ejuke vervolgens niet faalden, bereikte Heerenveen de kwartfinale van het bekertoernooi.


Poll

Zie jij Heerenveen ver komen in het bekertoernooi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Wat een wedstrijd. Heb al lang niet meer zo zwetend op het puntje van mijn stoel gezeten! 1e helft willem 2 veel beter. Maar goed terug gekomen!. De droom leeft nog !

22 januari 2020 om 23:52

Waar was het publiek trouwens? Vond het wel ernstig om te zien hoe leeg het stadion was voor een 8e finale pot tegen de nummer 3 van de eredivisie.

23 januari 2020 om 00:03

Komt vooral door het late tijdstip denk ik. De supporters komen uit de hele provincie hè. Ben je na twaalven een keer thuis en als je dan weer vroeg op moet staan of kinderen hebt is dat net wat te gek.

23 januari 2020 om 00:12

Ik denk niet dat deze nummer 3 van de Eredivisie bij tegenstanders nou echt voor hogere toeschouwersaantallen zal zorgen.

Los daarvan was de opkomst indd niet best. De voorgaande rondes waren gratis voor seizoenkaarthouders. Dit is de eerste ronde met een verplichte recettedeling. Dan moet er dus betaald worden. Zo te zien had een deel van de supporters daar geen zin in. Daarnaast is 20.45 op een woensdagavond ook niet voor iedereen een aantrekkelijk tijdstip. Maar ja, dat zijn allerlei excuses. 10 jaar geleden zat het bij zulke wedstrijden wél vol. Ongeacht het tijdstip.

Jammer
1e helft niks aan de hand
Breekpunt de onterechte pingel die de 1-1 betekend.
Daarna 50/50 wedstrijd met pingels .....tja
Op naar Zwolle thuis !!!!

Een knappe prestatie van Heerenveen, ze hadden het alleen in de verlenging al moeten beslissen. Jammer voor Willem II, die ondanks dat ze aan de zware kant van het schema zaten toch wel een gevaarlijke oudsider waren om opnieuw de finale te halen (gezien de vorm). Ik denk dat heel wat clubs aan die kant van het schema opgelucht adem zullen halen dat de Tilburgers eruit liggen. Hopelijk voor Willem II valt de blessure van Pavlidis mee want zonder hem gaat het denk ik zwaar worden in de strijd om Europees voetbal.

Pfff die eerste penalty was er echt geen , hoe blind kun je zijn , maar goed focus op de competitie zwolle thuis zondag iets belangrijker

Ik zou die Espejord zo snel mogelijk terug naar Noorwegen sturen, ondanks dat hij transfervrij was!

23 januari 2020 om 00:00

Maar goed dat Zlatan niet zo behandeld werd in zijn begin tijd bij Ajax...

23 januari 2020 om 00:18

Ik zal hem denk ik na Dortmund sturen en hem daar laten kijken hoe haaland het wel doet 😉

23 januari 2020 om 01:13

Hij staat in elk geval wel op de goede plek. Ik vind hem al meer brengen dan Odgaard. Die heeft ook veel kansen verprutst, maar stond ook nog eens weinig op de goede plek voor een spits. Die goals komen wel. Hij was trouwens niet transfervrij.

23 januari 2020 om 09:01

Volledig mee eens. Espejord was positioneel een stuk beter dan Odgaard. Betere loopacties en voelde aan waar hij moest zijn om te kunnen scoren. Dit is exact waarin Odgaard al weken in faalt. Er leek ook een effectievere aansluiting te zijn met het middenveld. Heb hier ook wel vertrouwen in dat de goals gaan komen. Qua techniek lijkt Odgaard wel nog de betere. Afwachten wat vertrouwen met Espejord gaat doen. Het is in ieder geval goed dat er weer concurrentie is op de spitspositie.

23 januari 2020 om 11:18

Jaja, en als jullie hadden verloren was het een heel ander verhaal geweest. Transfermarkt geeft aan dat hij transfervrij over is gekomen, die geloof ik eerder dan jij

23 januari 2020 om 12:30

Misschien toch iets minder op Transfermarkt vertrouwen: De Leeuwarder Courant meldde vrijdagavond al dat beide clubs een akkoord naderden. Aftenposten berichtte in navolging hierop dat er 'intensive forhandlinger' gaande waren: Troms㸠zou circa vijf ton uit Friesland willen ontvangen voor Espejord, die nog tot eind 2020 onder contract staat. Volgens het lokale medium Nordlys hebben de huidige nummer zeven van de Eredivisie en de gedegradeerde nummer 15 van het voorbije Tippeligaen-seizoen elkaar inmiddels gevonden.

Pfoe zenuwslopend. Vond Willem 2 de eerste 90 minuten beter, vooral eerste helft. Penalty leek vanuit het stadion duidelijk maar aan de reacties te zien hebben we gemazzeld. Wat is die Floranus slecht trouwens pff

23 januari 2020 om 09:02

Floranus was niet best. Maar de tweede helft was toch echt duidelijk voor Heerenveen. Gewoon goed gespeeld, op de eerste helft na

23 januari 2020 om 09:06

Sinds Floranus op LB staat en van Rhijn RB is het wel wat minder gaan lopen. Het is duidelijk niet Floranus zijn favoriete plek idd. Het zat deze wedstrijd over algemeen behoorlijk mee. De blessure van Pavlidis hielp ook zeker mee. Had wel meer vertrouwen in de penaltyserie van Hveen.

Ongelooflijk zuur eerst vanwege een belachelijke reden mag je Capo het stadion niet in (schaam je kapot Heerenveen) daarna door een kadotje van de scheids lig je eruit. Aan de andere kant had Vrousaj die bal nadat ie er net in was gekomen gewoon moeten maken dan had dat kadotje geen invloed. Heel zuur dit maar gezien de loting was het een loodzware rit geweest en nu kunnen we vol voor een stunt in de competitie gaan.....hopelijk treffen we van Boekel niet meer.

22 januari 2020 om 23:56

Wat is een Capo? Echt geen idee, vind heel veel verschillende betekenissen daarover

23 januari 2020 om 00:15

De persoon die, vaak met megafoon, liedjes voorzingt.

23 januari 2020 om 00:16

Dat is een persoon die voor in het vak staat. Vervolgens probeert die het publiek aan te wakkeren om te zingen enz. Maar ik neem aan dat hier redenen voor zijn dat de persoon in kwestie niet toegelaten kon worden.

23 januari 2020 om 07:27

Ja klopt omdat die de vorige wedstrijd een megafoon bij zich had en dat wil Heerenveen niet. Ipv ter plekke zeggen dat dat niet mag heeft hij een stadion verbod gekregen voor de wedstrijd van gisteren. Hoe verzin je het. Dit is ook de reden dat de fanatieke aanhang niet aanwezig was muv de personen die al een kaartje hadden.

23 januari 2020 om 07:19

hadden ze dat bij eindhoven met die toeteraar ook maar gedaanmaar mocht heel de man niet naar binnen of alleen de megafoon niet?overigens een erg leuke wedstrijd gezien en als neutrale toeschouwer genoten van de strijd.denk dat de gelukkigste op het eind heeft gewonnen en misschien niet de beste, maar met pingels is alles mogelijk, en als je de eerste al zo overschiet................

23 januari 2020 om 07:28

Nee zonder megafoon mocht hij er ook niet in.

23 januari 2020 om 08:00

Terecht, het is een voetbalwedstrijd en geen zangwedstrijdje. Waarom een megafoon überhaupt nodig is is mij een raadsel gezien als je een harde kern hebt de nummers toch wel weet

23 januari 2020 om 10:16

Niet mee eens.

Dat Heerenveen die megafoon niet in het stadion wil hebben, prima, daar kan je wat van vinden.

Maar dan hadden ze de vorige wedstrijd gewoon moeten zeggen dat die megafoon niet binnen mocht, of nu zeggen dat hij met megafoon niet binnen zou komen.

Iemand van te voren de toegang ontzeggen, met of zonder megafoon, das wel een tikkeltje vreemd.

Heerenveen terecht door, strafschop vind ik moeilijk te beoordelen, maar wat maakt het uit. Ergens voelt dit wat als rechtvaardiging, daar wij in de competitie onterecht verloren van dit Willem II.

23 januari 2020 om 14:10

Nou het maakt een paar ton uit! Als ik zie wat de beker opbrengsten van de afgelopen twee jaar is geweest bij Willem II dan maakt dit wel degelijk uit. Roda heeft er 2 jaar geleden een ware rechtszaak voor aangespannen. Dat is dan weer wel overdreven maar geeft wel aan wat de belangen zijn.

Die penalty was natuurlijk een blamage . Hoezo geen var in de beker ?? Verder was Heerenveen in de tweede helft en verlenging wel beter . Gelijkspel wedsrijd maar in de beker beslissen dan penalties . Helaas voor ons viel dat de andere kant op.

23 januari 2020 om 16:56

"hoezo geen var in de beker ?": Omdat niet alle clubs die in het bekertoernooi zitten camera's voor het systeem hebben hangen. Dus is ervoor gekozen: geen Var. (zelfde als in de EL)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger60
D. KöhnVerdediger60
U. JenssenVerdediger60
D. SaddikiMiddenvelder61
G. SağlamMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller61
C. NunnelyAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

33 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren