France Football: Feyenoord vindt mogelijke nieuwe spits in Eredivisie

Vrijdag, 17 januari 2020 om 23:32Dominic Mostert • Laatste update: 19:29

Feyenoord heeft oren naar de komst van Amadou Ciss, zo schrijft France Football vrijdagavond. De Senegalese aanvaller van Fortuna Sittard wordt door het voetbalblad omschreven als 'een van de revelaties' van het huidige Eredivisie-seizoen: in veertien competitiewedstrijden kwam hij tot vijf doelpunten en vier assists. Feyenoord zou reeds navraag hebben gedaan naar de beschikbaarheid van Ciss.

De twintigjarige Ciss, wiens contract in Sittard doorloopt tot medio 2022, maakte in 2018 de overstap van het Franse Pau FC naar Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen kwam hij tot slechts tien optredens, waarin hij niet tot scoren kwam. Na de zomerstop groeide hij echter uit tot een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Sjors Ultee. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (4-2 zege), op 6 oktober, was hij met twee doelpunten van grote waarde.

Feyenoord zal een transfersom moeten betalen als het zich wil versterken met Ciss. Hoewel de interesse in de Afrikaan verrassend is, werd al duidelijk dat de club op zoek is naar een nieuwe spits. Vooralsnog valt de naam van Róbert Bozenik het vaakst in De Kuip. De aanvaller van MSK Zilina zou een transfer naar Rotterdam wel zien zitten, maar het is onduidelijk of Feyenoord genoeg geld heeft om Bozenik daadwerkelijk in te lijven.

Donderdag meldde BILD dat Zilina, die eveneens wordt begeerd door Hamburger SV, een vraagprijs van vijf miljoen euro hanteert. Mogelijk wordt Ciss als goedkoper alternatief beschouwd door Feyenoord. De clubleiding zoekt naar een stand-in voor Nicolai Jörgensen en voor die vacature werden eerder onder meer John Guidetti, Aleksandr Kokorin en Fedor Smolov genoemd. Eerstgenoemde, contractspeler van Alavés, verkaste vrijdag op huurbasis naar Hannover 96.


Poll

Is Amadou Ciss een goede aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ikea)

Dan zal het na alle veel te positieve reacties wel deze man worden. Chapeau

Er moet voor Feyenoord toch wel iets beters op te halen zijn dan een uitschietertje van Fortuna.. Dan beter een jeugd product de kans geven lijkt me.

17 januari 2020 om 23:39

Vente en bannis beide bewezen er nog niet klaar voor te zijn. Beide grote talenten vooral bannis maar nu nog niet.

17 januari 2020 om 23:47

Bannis heeft nog geen kans gehad. Vond hem echt geen slechte indruk maken en hij heeft nog nooit vertrouwen geproefd

17 januari 2020 om 23:50

Vente gaat het niet redden bij Feyenoord denk ik.

17 januari 2020 om 23:56

In wat voor opzicht is vente een groot talent? Ik vind 0 goals en 0 assists nou niet heel indrukwekkend voor een spits van 20 die al 15 keer heeft gespeeld dit seizoen (waarvan 11 in de basis). Snap wel dat je als fan wat lyrischer bent over je eigen talenten, maar persoonlijk zie ik het niet in vente hoor. Echt een hele middelmatige voetballer die voor jullie hopelijk niet lang meer bij feyenoord zit. De categorie malacia en vente moet je toch echt een keer gaan doorselecteren, want dat is gewoon 3 keer niks.

18 januari 2020 om 00:11

@zytto34 ik ben het met je eens. ik vind Vente, Malacia en Bijlow ook geen talenten van het niveau dat Feyenoord hoort na te streven. als je dan zo een Boadu, Wijndal en Stengs ziet bij AZ dan zie je duidelijk een wereld van verschil met deze talenten van Feyenoord

18 januari 2020 om 00:17

Vente ben ik met je eens, maar Malacia tikt regelmatig een uitstekend niveau aan. Probleem is wel dat als hij slecht speelt, het ook echt dramatisch is. Toch zie ik wel potentie in hem

18 januari 2020 om 00:19

@bobiku29 bij vlagen wel maar ik vind hem verdedigend soms erg onbesuisd en onhandig. van de drie die ik noemde heeft hij wel de meeste potentie maar ik vind Wijndal wel een veel groter talent

18 januari 2020 om 00:36

Dat is zeker waar. Wijndal heeft veel meer rust in zijn spel en is al wat verder, maakt veel minder fouten. Malacia is in mijn ogen echter geen talent dat doorgeselecteerd dient te worden

18 januari 2020 om 07:41

Malacia is een meer dan prima 2e linksback, als je die kunt opleiden en als 2e linksback kunt laten fungeren en evt laten groeien in een later stadia is het een meer dan prima jeugdproduct. Geertruida idem, Burger Idem, AEB idem. Bijlow is zometeen gewoon onze eerste Keeper en is nog jong. Gaat “gewoon” uitgroeien tot een Oranje, daar we in Nederland niet een super talentvolle lichting keepers hebben. Natuurlijk is dit een aanname, echter zijn alleen Paes en Scherpen rond zijn leeftijd en even ver. Dus hoezo moet je die doorselecteren? Vente is nog steeds jong en zou nog steeds uit kunnen groeien tot een prima 2e spits. Ik verwacht ook niet tot een eerste Spits. Van Bannis, Summerville en Azarkan verwacht ik echter nog veel meer. Die gaan hopelijk wel echt richting niveau Wijndal Boadu en Stengs.

18 januari 2020 om 07:41

Malacia is een meer dan prima 2e linksback, als je die kunt opleiden en als 2e linksback kunt laten fungeren en evt laten groeien in een later stadia is het een meer dan prima jeugdproduct. Geertruida idem, Burger Idem, AEB idem. Bijlow is zometeen gewoon onze eerste Keeper en is nog jong. Gaat “gewoon” uitgroeien tot een Oranje, daar we in Nederland niet een super talentvolle lichting keepers hebben. Natuurlijk is dit een aanname, echter zijn alleen Paes en Scherpen rond zijn leeftijd en even ver. Dus hoezo moet je die doorselecteren? Vente is nog steeds jong en zou nog steeds uit kunnen groeien tot een prima 2e spits. Ik verwacht ook niet tot een eerste Spits. Van Bannis, Summerville en Azarkan verwacht ik echter nog veel meer. Die gaan hopelijk wel echt richting niveau Wijndal Boadu en Stengs.

18 januari 2020 om 11:17

Persoonlijk zie ik het niet in malacia, maar bijlow vind ik wel een prima keeper.

18 januari 2020 om 11:52

Denk je? Tuurlijk gaat Vente het niet redden. Wat een beperkte spits. Zelfs bij RKC is hij lachwekkend.

18 januari 2020 om 12:49

@dirkiekuyt1980 voor de breedte is het idd prima om ze erbij te houden en wie weet zit er dan 1 tussen die zich opeens onverwachts spectaculair ontwikkeld. ik vind het op dit moment alleen nog geen basismateriaal

18 januari 2020 om 08:22

Lekker denigrerend! Alsjeblieft zeg.. Hoe vaak heb jij Ciss zien voetballen?

18 januari 2020 om 10:00

Uitschietertje van Fortuna? Ik ken nog een club die uitkijkt naar uitschietertjes van Fortuna? On: Goede speler, fysiek sterk, technisch en spelinzicht

14 wedstrijden 5 goals 4 assist klinkt prima denk ook niet heel duur. Maar ik zie hem niet worden gehaald puur voor de bank. Als je hem goedkoop kan halen dan doen.

18 januari 2020 om 13:35

Reza goochanejad heeft 6 goals en 1 assist in 9 wedstrijden prima statistieken misschien ook iets voor feyenoord? Dit zou wel weer een typische van geel aankoop zijn een speler die, voor het eerst, een paar doelpuntjes scoort in seizoenshelft kopen. Vorig seizoen 10 wedstrijden 0 doelpunten 0 assists. Zo raakt feyenoord nooit meer aan bij psv en az.

De nieuwe Sekou Cissé.

17 januari 2020 om 23:55

Moest ik ook ff aan denken. Problemen met zijn schoeisel kiezen. En al met al slechts 8 goals in 51 wedstrijden als prof. Dan zie ik meer in een investering van 5 miljoen in een stevige spits, Bozenik, die op jonge leeftijd al international is en ook in Duitsland al gewild is. Die Ciss lijkt me een veel zwakkere versie van de opgebloeide Sinistera.

niet echt hele overtuigende statistieken maar ik heb deze spits te weinig live in actie gezien om te weten hoe goed of slecht hij is. ik ben iig al blij tegenwoordig als het weer niet over een of andere oud speler gaat die in tijden niks meer heeft gepresteerd en totaal geen restwaarde heeft

17 januari 2020 om 23:55

Niet overtuigende statistieken vind je? 14 wedstrijden 9 goals direct betrokken bij een club dat ergens helemaal onderaan staat.

17 januari 2020 om 23:58

Een opleving van een paar maanden biedt niet echt garantie. Staat ie van de zomer op 10/15 goals en dito assists dan kan je hem gaan overwegen. Allemaal veel te pril om naar de Kuip te halen.

18 januari 2020 om 08:09

Als die deze statistieken 2 jaar lang kn overleggen wordt hij onhaalbaar.

18 januari 2020 om 08:24

@goat1908. We staan 13de. Niet helemaal ergens onderaan.

18 januari 2020 om 10:02

@goat: Doe normaal, Fortuna staat gewoon middenmoot

18 januari 2020 om 12:46

@ijsmuts 5 goals in 14 wedstrijden vind ik niet heel veel maar ik ben het wel met je eens. als deze speler een groot talent is dan moet je er op tijd bij zijn voordat hij onbetaalbaar word

Heb hem goed kunnen volgen hier in Sittard. Deze man is een verassend leuk voetballertje. Lang, oogt hierdoor wat lomp maar toch vrij technisch. werkt Iedere wedstrijd erg hard en wint veel luchtduels. Ik denk dat Feyenoord een goede stap is voor hem. Al hoop ik dat pas na dit seizoen 😗

Volgens mij moet Feyenoord hier de vingers niet aan branden. Waar hij op de eerste plaats kwalitatief te kort komt, is dit een speler die vooral voor zichzelf voetbalt. Niet om Fortuna in de eredivisie te behouden in ieder geval. Kan me in ieder geval meerdere beelden herinneren uit samenvattingen, want eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit 90 minuten Fortuna gekeken, waarin hij flink naast schiet terwijl hij eigenlijk wel naar die vrije man had mogen pasen.

18 januari 2020 om 08:25

Je geeft zelf al aan dat je nooit een wedstrijd hebt gezien. Daar houdt je analyse dan op. Want het is nogal duidelijk dat je hem nooit hebt zien spelen.

18 januari 2020 om 19:04

Jij bekijkt het dan weer van de gehele andere kant. Alles zien of niets zien. Ik heb hem zien spelen in de samenvattingen en op basis daarvan heb ik een analyse gemaakt, zoals ik heb aangegeven. Tot daar aan toe houdt mijn analyse op maar niet zo gepiekerd het mannetje uithangen hoor.

Ik dacht dat deze man meer een diepe middenvelder was of naar binnen kruipend vanaf de flank. Moet wel bekennen dat ik verder weinig van Fortuna heb gezien maar is deze meneer daadwerkelijk een spits? Vond de statistieken die ik had gevonden niet zo denderend. Heeft Feyenoord daadwerkelijk baat bij deze Jongen? Iemand met meer info, hoor het graag bvd

18 januari 2020 om 08:27

Ciss is een snelle wendbare spits. Meer een type spits die rondom een vaste 9 speelt. Schaduwspits. Hij heeft een goed hard afstandsschot en is fysiek veel sterker geworden. Qua sprongkracht zit ie bij de beste in de Eredivisie. Voor Feyenoord alleen een toevoeginf als ze zoeken naar een speler om jorgensen heen

Ciss doet het idd leuk. Viel mij ook op een aantal keren dat we Fortuna zagen spelen. Is een win win situatie. Feyenoord heeft het echt lastig met het zoeken naar een nieuwe spits. Eerst die 2 Russen dan die speler van zilina om vervolgens uit te komen bij ciss. Vind het nog steeds jammer dat ze niet voor el khayati gingen .. die jongen zou zeker slagen.

Voor 5 miljoen mogen ze hem hebben! Maar even zonder gekkigheid, voor fortuna natuurlijk een prima speler. Maar als dit het niveau is wat Feyenoord nastreeft... Daarbij is het helemaal geen spits , speelt bij fortuna een beetje zwervend om damascan heen. ' omdat hij anders te vaak buitenspel loopt '.

18 januari 2020 om 00:45

Het is natuurlijk wel een speler die nog kan groeien. En nu is hij nog betaalbaar. Hopen dat Feyenoord de plank eens raak slaat en ooit dik geld aan zo'n talent kan verdienen. Wel leuk spelertje, doet het goed heeft zeker potentie. De vraag is idd of hij zich ontwikkelt en Feyenoord naar een hoger plan trekt. Wel liever zo'n speler dan Bozenik, waar je miljoenen voor moet betalen. Een speler met misschien net zoveel potentie als ciss. Hoop niet dat hij last van zn tenen gaat krijgen.

Misschien een idee om salomon kalou te proberen? Of proberen luuk de jong te huren. Ipv van deze voor een aantal miljoen mee te gokken

18 januari 2020 om 12:47

dan haal je weer spelers met geen restwaarde binnen. dat is juist het beleid dat ervoor heeft gezorgd dat we nu zo weinig geld hebben

Vooral heel leuk voor Ciss als dit waar is, maar dit mag toch niet het niveau zijn dat Feyenoord nastreeft. Leuke statistieken bij Fortuna tot nu toe, maar daar is alles mee gezegd.

18 januari 2020 om 08:40

Laten we het omdraaien en positief bekijken. Als dit al de statistieken bij Fortuna zijn (en geloof me dat is bij vlagen echt geen sprankelend voetbal) wat moet het dan bij Feyenoord zijn waar ze beter spelen en ook betere spelers zijn. Natuurlijk is het een gok die je neemt (net als Fortuna deed door hem op te pikken in het 3de niveau van Frankrijk), maar wel een wel overwogen gok want als hij naar bijv Utrecht gaat die wel de gok durven nemen word hij onbetaalbaar. Vraagprijs zal op 1,5 miljoen liggen

Laat ze het dan wel zsm regelen, dan heeft Fortuna nog tijd iets te doen.

Kan je voor dat halfjaar niet gewoon Bannis vaker laten spelen? Dit jaar is toch al zo goed als verloren en om nou weer geld uit te gaan lopen geven voor zon net niet speler? Dan kan je beter dat halfjaar uitzingen en tot de zomer eens goed je scouting laten werken zodat ze met iemand komen die wel een toegevoegde waarde heeft, zowel sportief als financieel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger273
S. BerghuisAanvaller2716
B. LinssenAanvaller258
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller143
N. MarsmanKeeper190
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren