Catalunya Radio: Barcelona verrast Ronald Koeman met belletje

Zondag, 12 januari 2020 om

Barcelona is de laatste dagen druk bezig Xavi naar het Camp Nou te halen. De Catalaanse grootmacht is ontevreden over Ernesto Valverde en wil de Spanjaard per direct vervangen. Volgens Sport wil Barcelona dermate graag een verandering doorvoeren dat inmiddels ook García Pimienta, coach van Barcelona B, is gepolst. Volgens Catalunya Radio is er ook contact gelegd met Ronald Koeman, maar de bondscoach van het Nederlands elftal heeft geweigerd.

Xavi heeft naar verluidt zijn twijfels om nu al in te stappen bij Barcelona en Al-Sadd achter zich te laten. Nu zou volgens Sport ook Pimienta benaderd zijn door de leiding van Barcelona, die na de 2-3 nederlaag tegen Atlético Madrid in de Supercopa echt verandering wil bij het eerste elftal. Pimienta heeft volgens de berichtgeving het gevoel dat hij klaar is voor de klus bij de hoofdmacht. De coach staat ter beschikking als de clubleiding besluit Valverde op straat te zetten, zo klinkt het.

Valverde: 'Als je verliest gaan de mensen over je praten'

Volgens Catalunya Radio heeft Barcelona ook contact opgenomen met Koeman. Journalist Lluís Canut, volgens Spaanse media een goede vriend van Koeman, onthult dat de grootmacht graag wilde zien dat de Nederlander per direct het stokje zou overnemen van Valverde, maar naar verluidt heeft de oud-international geweigerd. Koeman, die volgens de berichtgeving verrast was door het belletje van Barcelona, wil zich volledig toewijden tot presteren met Oranje op het EK van 2020 deze zomer.

Sport meldt dat Valverde zeer ontstemd is over de gang van zaken. De coach krijgt alle verhalen mee, maar heeft naar verluidt nog niets gehoord van de leiding van Barcelona. Xavi is naar verluidt nog altijd de favoriet om aan de slag te gaan in het Camp Nou, maar de oud-middenvelder ziet een tussentijdse overstap eigenlijk niet zitten. Valverde ligt nog tot komende zomer vast bij Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door frits1948)
12 januari 2020 om 20:04

@boadurum, ben ik het altijd eens met koeman? zeker niet. Vind jouw reactie wel heel overdreven. Tegen duitsland etc geweldig spelen en naar het ek maar toch zo spreken over de coach. Wie zou jij liever zien dan die ook nog realistisch is?

12 januari 2020 om 20:12

Boadurum: Het voorbeeld van de Nederlander waarbij het nooit goed genoeg is. Koeman heeft er weer een team van gemaakt maar o wat is het toch slecht allemaal zeg. Je zet jezelf behoorlijk voor gek als je dit soort dingen roept terwijl feitelijk alles op tafel ligt wat bewijst dat Koeman het gewoon goed doet.

12 januari 2020 om 20:16

@ackaka, geweldig gedaan tegen Duitsland vind ik dan weer overdreven. In de westrijden die we onder Koemans leiding tegen Duitsland hebben gespeeld, hebben de Duitsers over het geheel genomen het beste van het spel gehad. En dat terwijl Nederland individueel niet minder is. Maar het voornaamste probleem is het zwakke en behoudende spel tegen de mindere goden. Ook tegen dat soort teams komt Koeman vrolijk aanzetten met non-voetballer De Roon. Resultaat is dat het spel niet om aan te gluren is. Die 2 wedstrijden tegen Noord-Ierland waren een schande voor het voetbal

12 januari 2020 om 21:11

Vergeet ook niet waar we vandaan komen he. Zo presteren tegen Frankrijk, duitsland, engeland vind ik zeker geweldig gedaan. Eens met de roon kwestie, al vind ik niet dat je daardoor meteen koeman zo moet bashen. Vind die van Noord-Ierland een lastige. Was hij aanvallend gestart en hadden we verloren dan was koeman weer te matig en te naief (wat vaak onze valkuil was). In onze positie moeten we gewoon gigantisch trots zijn. Tuurlijk kritisch maar niet direct koeman zo naar beneden halen imo.

12 januari 2020 om 19:14

Ohnee laat dit niet waar zijn. Laat Koeman ajb tot en met het WK van 2022 aanblijven. Wat heeft hij voor een fantastische ommekeer gezorgd na al die pijnlijke en lelijke jaren en ons verwend met bij vlagen bizar goed voetbal tegen de absolute wereldtop. #koemanmoetblijven!

12 januari 2020 om 19:30

Komt dat door Koeman of door de nieuwe lichting spelers die er grotendeels sinds 1 a 2 jaar staan?

12 januari 2020 om 19:34

Koeman is wel de eerste coach die besloot Depay als centrum spits op te stellen en Wijnaldum als nummer 10 te gebruiken in Oranje en dat vind ik toch wel zijn verdienste. zelfs met deze lichting nieuwe spelers zijn we qua kwaliteit nog ver verwijderd van landen als Frankrijk en Belgie en als je daar dan goede resultaten tegen neerzet vind ik dat een geweldige prestatie

12 januari 2020 om 20:20

@japie_krekel, Koeman is de eerste bondscoach die Frenkie de Jong onder zijn hoede kreeg. Daardoor viel de puzzel in elkaar en is Wijnaldum beter gaan voetballen, heeft Koeman geen enkele verdienste aan. Hoe Van Gaal tijdens het WK 2014 het maximale uit Wijnaldum haalde was veel knapper. Belgie speelde overigens met een experimenteel team tegen Oranje (zonder o.a. De Bruyne, Courtois) en Frankrijk verloor dit jaar ook gewoon van Turkije dus om die 2 tegenstanders nu aan te halen om de prestaties van Koeman op te hemelen lijkt me ook niet helemaal juist

12 januari 2020 om 21:14

@boadarum volgens die theorie vind ik de prestatie van LvG dan ook niet knapper. Robben schoot ons namelijk eigenhandig naar de halve finale. verder was het enige topteam dat we op dat toernooi versloegen Spanje. later dan een gebroken Brazilie dat geloof ik met 7-1 had verloren van Duitsland in een troostfinale die nergens meer om ging

12 januari 2020 om 21:35

Dat team kende met Robben 1 (!) speler die onbetwistbaar in de absolute top speelde. Van Persie was op z'n retour en vertrok niet veel later naar Fener, Sneijder speelde bij Gala. Man, vergeleken met dat team heeft Koeman echt een wereldselectie tot zijn beschikking

Weet nog steeds niet wat Koeman nou zo geweldig doet dat Barca interesse in hem heeft? Ja, het Nederlands elftal is weer opgebloeid maar dat liep toch zeker ook niet altijd geweldig, feit is dat Koeman erg veel geluk mee heeft en 10x meer kwaliteit in de selectie dan z’n voorgangers. Ook bij Everton liep het niet lekker.

12 januari 2020 om 18:58

Ajax psv Feyenoord Valencia Benfica Southampton waren succesverhalen

12 januari 2020 om 20:11

Zijn tijd bij Benfica en Valencia was van wat ik kan herinneren geen succes hoor.

12 januari 2020 om 20:25

En bij PSV vertrok hij ondanks het meest gelukkige kampioenschap ooit ook met de staart tussen de benen. Ik krijg de indruk dat boccherief sarcastisch is.

12 januari 2020 om 20:33

Bij Az ook gefaald bij Everton ontslagen

12 januari 2020 om 18:59

@maas12 toch hebben we zonder een topselectie geweldige resultaten gehad tegen de toplanden sinds Koeman bij Oranje zit. buiten De Vrij, Van Dijk, Frenkie, Depay en Wijnaldum bestaat Oranje voornamelijk uit middelmaat of talenten die dit EK nog niet het verschil gaan maken

12 januari 2020 om 19:14

Dat is ook wat Koeman kan. Een stabiel (verdedigend) elftal neerzetten als die kwaliteit niet geweldig is. Je zal alleen nooit fantastisch aanvallend onder zijn leiding gaa krijgen, iets wat je met de selectie van Barca volgens mij wel moet willen.

12 januari 2020 om 19:24

@inkemontana je moet een elftal ook laten spelen naar hun kwaliteiten en dit Oranje heeft niet de creativiteit om aanvallend dominant voetbal te spelen op de helft van de tegenstander. Koeman heeft voor de enige logische speelstijl gekozen met dit materiaal en dat is spelen vanuit de omschakeling. wie weet dat als hij een selectie had gehad zoals die van City dat hij ook gewoon aanvallend dominant voetbal zou spelen

12 januari 2020 om 22:10

Japie_krekel. Nee dat gaat hem niet goed af. Zie hoe hij Psv, Benfic en zelfs Ajax liet voetballen. Ploegen die duidelijk qua kwaliteit bij de bovenste ploegen van de competitie behoren, maar hij altijd verdedigend en behoudend liet voetballen. Het Nederlands elftal is ook in 9 vd 10 wedstrijden de bovenliggende ploeg qua kwaliteit maar ook in die wedstrijden laat hij het team saai en behoudend spelen.

12 januari 2020 om 19:00

Ach, op basis van het sentiment kan Koeman daar denk ik echt wel een jaartje of 2 trainer zijn. Vergeet niet dat hij Barca naar de eerste EC1-winst ooit schoot. Lijkt me echter geen man die daar dan 3 of 4 jaar zit. Tussenfase en dan Xavi lijkt me best logisch eigenlijk.

12 januari 2020 om 21:50

Koeman heeft geloof ik meerdere landstitels gewonnen, heeft Feyenoord in 2011 weer op de kaart gezet en heeft datzelfde gedaan voor Southampton. Het is makkelijk scoren over iemand zijn falen maar Benfica, valencia en Az is hij op verkeerde momenten ingestapt dat kan gebeuren. Nederlands elftal heeft eindelijk weer een eindtoernooi behaald nadat het in de periode 2016-2018 echt in de slop zat. Koeman is een top trainer.

Geloof er niks van. Zou wel de goede vervanger van Valverde zijn. Maar Valverde moet het seizoen dan afmaken, heeft hij verdiend. 2 titels. En xavi moet ver weg blijven van nou camp, die zal zwaar door het ijs zakken met zn enorme staat van dienst als succesmanager

12 januari 2020 om 19:04

Ik vind het helemaal geen goede vervanger van Valverde en verbaas me ook over die constante geruchten. Koeman komt met zijn type spel het best uit de voeten in de underdog-rol en dat gaat Barca normaal gesproken nooit zijn. De wedstrijden dat het spel gemaakt moest worden waren tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland waren van abominabel niveau. Ik denk dat ze in Barcelona snel klaar met hem zijn.

12 januari 2020 om 19:05

Sneeuwvlokje heeft meer krediet dan de Valverdes, enriques, van gaals van deze wereld. On par met pep, misschien iets meer zelfs.

12 januari 2020 om 19:16

Dat krediet is er razendsnel doorheen als Koeman hetzelfde spel toont als Valverde doet.

respect voor Koeman voor deze beslissing! ik denk zelf dat we zonder Depay een tandloos Oranje gaan zien op dit EK maar Koeman heeft er duidelijk vertrouwen in dan

12 januari 2020 om 19:02

Denk dat ze gaan proberen Donny van de Beek nu in te passen. Dan zal de speelwijze: inderdaad iets kunnen veranderen.

12 januari 2020 om 19:20

Nouja in deze poule ga je natuurlijk sowieso de volgende ronde wel halen, en eindtoernooitje meemaken, ronde overleven, is prima prestatie als je zolang afwezig bent geweest.

12 januari 2020 om 19:25

@inkemontana dat wel maar of dat de reden is dat hij zijn droomclub Barca laat schieten daar twijfel ik aan. ik denk daarom echt het idee dat Koeman denkt dat hij met deze selectie het EK kan winnen

Die trein komt maar 1 keer voorbij. Die is weg. Had ook een speciale barca clausule. Succes Ronald Koeman

Guardiola had ook amper ervaring toen hij doorschoof als hoofdtrainer van Barça, dus gebrek aan ervaring lijkt me een kulargument. Clubmensen aarden goed, als speler of trainer. Of dit nu Frank de Boer, Philip Cocu, Giovanni van Bronckhorst, of Xavi is. Dus ik denk dat ze zullen wachten op clubmens Xavi.

Ze zoeken het in ieder geval in de goeie richting bij Barca. Ik lees veel namen voorbijkomen waar ik wel voorstander van ben. Al weet je natuurlijk nooit hoe dat uitdraait

Respect! Zijn droom komt uit en dan weigert ie uit loyaliteit.Ik zou cocu wel een optie vinden.Ruim 7 jaar ervaring , prijzen met Psv gewonnen (goed gedaan in de cl destijds) en natuurlijk een ex speler van Barca

Is barca echt zo wanhopig aan het worden. Man doe even rustig. Ga voor het nieuwe seizoen voor een nieuwe trainer. Laat Valverde dit afmaken. Er is nog niks aan de hand. Het nieuwr seizoen ga je voor Xavi of Koeman. En dit is ook niet respectvol naar Valverde toe.

Koeman denkt te verdedigend wat botst met de visie van Barcelona. Het zou mij niet verbazen dat ze toch terechtkomen bij Ten Hag.

12 januari 2020 om 20:18

Zouden ze het aandurven met Pochettino? Die heeft toch heel behoorlijk gepresteerd bij Tottenham met een hele periode goed voetbal. En nog beschikbaar per direct ook

Als dit klopt wordt het wel erg pijnlijk voor Valverde, dat ze zo druk bezig zijn met een opvolger voor de korte termijn, dat ze hem niks vertellen en het op straat beland. Zo ga je toch niet met je werknemers om? Als je er klaar mee bent, ontsla hem dan gewoon en zet er een interim neer. Niet eerst 3 of 4 afwijzingen incasseren waarna je uit armoede en zonder vertrouwen hem laat bungelen.

Koeman weet wel beter. Die stapt niet in een verouderd elftal midden in het seizoen. Er moet zoveel gebeuren wil dit Barca gaan spelen zoals de fan willen. De fans hunkeren namelijk naar het Guardiola voetbal en zullen deze verwachting altijd op de nieuwe trainer leggen. Maar om dit te bereiken zullen een aantal gerichte aankopen gedaan moeten worden. Dit weten zowel Koeman als Xavi en beide doen er wijs aan om nu niet in te stappen. Alhoewel ook ik hoop dat Xavi ooit trainer van Barca zal worden, doet hij er goed aan nog even te wachten. Het zou doodzonde zijn om hem te zien falen omdat dit bestuur de laatste jaren heeft ingekocht als een malle maar in mijn ogen nooit is geslaagd om een gebalanceerde selectie neer te zetten. Doorstroming van Pimienta lijkt het me het beste en dit zeg ik alleen omdat ik geen sentiment bij deze man heb.

Maar beste Barca fans, zijn jullie niet iets te kritisch. Je staat 1e op doelsaldo, ging door als 1e in de poule CL en kan ook nog voor alle prijzen spelen. Moet zo n trainer letterlijk alles winnen? Elke wedstrijd? Zo slecht doet ie het toch niet.

12 januari 2020 om 20:19

Het gaat meer om het voetbal en de onvrede die er in de selectie schijnt te zijn. Daarnaast spelen veel spelers op andere plekken dan waar hun kwaliteiten het best tot hun recht komen. Zie bijvoorbeeld Frenkie de Jong

13 januari 2020 om 02:06

Ik denk oprecht dat de trainerswissel wel eens vies kan tegen vallen. Valverde werd al vanaf de eerste tegenslag als pispaaltje aangekaart terwijl qua prijzen gewoon prima heeft gedaan. Barcas selectie wordt ook gewoon minder.

Als ik koeman was zou ik gelijk mijn ontslag indienen bij de KNVB en ga onderhandelen met Barcelona zo kans krijg hij niet nog een keer.

Ronald kan dit er toch wel ff bij doen voor een maand of 4. Het NL elftal voetbalt pas weer in Maart geloof ik en die 2wedstrijdjes kan Dwight ook wel doen. Ronald geeft hem een paar briefjes en klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren