Van der Gijp schrikt: ‘Het was de allerslechtste eerste helft uit zijn leven'

Vrijdag, 22 november 2019 om

René van der Gijp verwacht niet dat Calvin Stengs zich binnen afzienbare tijd ontwikkelt tot dragende kracht van het Nederlands elftal. De aanvaller debuteerde dinsdag tegen Estland (5-0) voor Oranje en bereidde twee doelpunten voor in de tweede helft, na een zwak optreden voor rust. Van der Gijp denkt dat de twintigjarige Stengs nog grote stappen moet zetten, voordat hij een beslissende rol gaat spelen in Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door sirius)

Gaan we hier nog een keer titels maken over VI die niet zwaar overdreven zijn? Vd Gijp schrok helemaal niet, legt juist heel duidelijk en inhoudelijk uit hoe logisch en normaal het is dat zijn eerste helft niet goed was. Waarom moeten we uitspraken altijd zo extremiseren?

23 november 2019 om 08:29

Ik waardeer de ironie van je laatste zin.

23 november 2019 om 09:45

Haha daar heb je eigenlijk een heel goed punt

23 november 2019 om 13:14

VZ is ook heel goed in het aandikken van verhalen, kliks is het enige dat telt. Irriteer me zelf vooral aan de superlatieven in de titel van korte video's terwijl het vaak om alledaagse acties gaat, vooral bij Frenkie en Matthijs. Bijv dat laatstgenoemde een sliding inzet, de bal eigk mist maar dat wordt dan fantastisch en beestig genoemd. Hier mogen jullie best iets aan doen VZ. On: geen speld tussen te krijgen wat René zei, die jongens zullen ook niet veel spelen op het EK maar je moet ze zeker meenemen voor de ervaring en beleving en misschien een invalbeurtje

Gatver, gijpie is weer bezig: "Heb nog nooit iemand zo slecht zien spelen..." Als je dit over stengs zegt, kijk je zelf niet veel voetbal.

22 november 2019 om 21:17

Ben benieuwd of je hebt gekeken net wat hij heeft gezegd. Jij lult dus zomaar wat en doet alsof hij zo kritisch is op Stengs. Als je had gekeken had je vervolgens nog positieve dingen gehoord wat Gijp zei over Stengs. Je kijkt zelf niet veel voetbal want hij speelde los daarvan ook niet best.

22 november 2019 om 21:37

Natuurlijk heb ik niet gekeken naar derksen en co. Ik basseer mijn reactie op de tekst van Vz. Als dat niet klopt ga jij dan tegen de redactie lullen ipv tegen mij. Stengs speelde niet best, klopt, maar niet het slechtste van iedereen in de geschiedenis. Volgens vz heeft rene dit gezegd. Zit jij nu te lullen of vz?

23 november 2019 om 01:38

Check zelf eerst de waarheid voordst je wat roept. Moet je wel weten dat VZ clicks wilt scoren en artikelen zo aantrekkelijk mogelijk wil maken. Zo werkt dat bij de krant, journalistiek en politiek

23 november 2019 om 05:22

Volgens mij zegt hij ook dat hij zijn slechtste eerste helft ooit heeft gespeeld. Niet die van iedereen in de geschiedenis.

23 november 2019 om 11:32

@samg Hoezo ligt die verantwoordelijkheid bij mij? Tuurlijk he, tegenwoordig weet je gewoon niet wat je kan geloven en wat verdraaing van de waarheid is, dus de waarheid uitzoeken is de norm geworden. Maar 1 x ga ik er vanuit dat het waar is wat ik lees (want laten we eerlijk zijn, zo'n extreme uitspraak type je niet ff uit op een bekende forum met duizenden lezers dagelijks) en dan wordt ik aangekeken? Is toch niet logisch? Ik laat mijn reactie lekker staan.

23 november 2019 om 12:55

Jij bent ontzettend stoer zeg! Nooit geleerd om niet zomaar van het eerste de beste uit te gaan. Doe je research goed, anders kom je over als een clown.

22 november 2019 om 21:18

Heb je het stuk gelezen of gezien? Gijp zegt niets raars. En je moet het natuurlijk met een korreltje zout nemen.

22 november 2019 om 21:40

Dit is dus precies waarom ik mijn reactie hierboven heb geplaatst. Vd Gijp is in zijn uitleg altijd zo enorm duidelijk en realistisch, behalve als je zijn losse quotes gaat publiceren die daardoor heel hard zijn.

Die jongen moet je ook helemaal niet meenemen naar het EK, ik hoop dat de meeste mensen dat eindelijk doorhebben. Hij is er gewoon nog niet aan toe en dat is ook niet erg. Maar als hij al stijf van de zenuwen staat in een oefenpotje tegen Estland kan je hem niet laten spelen tegen een land als Frankrijk in een knockout wedstrijd op het EK. Laat hem zich lekker in alle rust verder ontwikkelen, hij gaat nog genoeg interlands spelen.

22 november 2019 om 22:05

Ik zou ook gewoon Bergwijn meenemen. Denk eerlijk gezegd dat het EK nog te vroeg is. Hij kan wel klaar zijn voor het WK 2022.

22 november 2019 om 22:17

Inderdaad. Ga na het ek maar experimenteren met de selectie. Nu is het te vroeg voor deze talenten. Je hebt maar 23 plekken in de selectie

22 november 2019 om 23:34

1. Dit was de eerste week bij Oranje als 20 jarige speler en meteen basis in eigen uitverkocht huis. Ik kan me de zenuwen wel voorstellen bij mijn debuut 2. Oefenpotje, dit was Kwalificatie. Tuurlijk moet je deze jongens meenemen, hoe kan je ze anders beter maken en aan dat team laten wennen. Dat kost vaak even tijd zeker voor creatieve spelers als Stengs

22 november 2019 om 23:47

@perry19 tja, dan kan je Blind ook thuis laten want die wist zich twee keer niet staande te houden tegen het geweldige Noord Ierland en heeft 7 van de laatste 11 goals van Oranje ingeleid. Stengs moeten we dan meteen afrekenen na 1 matige interland? wat een onzin zeg. passeer dan eerst de spelers die al langere tijd structureel falen in Oranje

Je kan ook overdrijven natuurlijk. Viel best mee, niet zijn beste wedstrijd maar aangezien zijn eerste interland wel ok.

22 november 2019 om 23:36

Precies dit. Ik heb hem vorig jaar veel slechter zien spelen. En tja kan het, eerste week in Oranje en iedereen praat je in de basis. 20 jaar uitverkocht huis en de druk is in de krant niet aan te ontkomen. Zolang hij zovaak aan de bal komt en wegdraait bij zn tegenstander is het niet gek dat hij in deze pot continu Depay wilde bedienen. Dat waren geen goede keuzes en pakte ongelukkig uit. Maar kom op hee, alsof ie er niets van kan

Maar hij heeft de allerslechtste eerste helft uit zijn leven gespeeld. Ik heb nog nooit iemand zo slecht zien spelen", man man man, wat een onzin! dan heeft Vd Gijp zeker de afgelopen maanden Dumfries, Veltman, De Roon en Blind niet aan het werk gezien in Oranje

23 november 2019 om 00:33

Stenks was gewoon matig tegen een zeer zwak Estland. Zal ook zeker met zenuwen te maken hebben.

23 november 2019 om 00:43

@nac89 dat geld ook voor een aantal ervaren internationals in die wedstrijd. ik weet niet of dat ook door de zenuwen kwam maar waarom is Stengs er dan niet klaar voor en die anderen wel? Veltman was ook twee keer dramatisch slecht tegen Estland. ik weet niet of Stengs al goed genoeg is maar hem na 1 interland al afschrijven gaat me wel erg ver, zeker als bepaalde ervaren internationals al maandenlang falen in het tenue van Oranje. ik zag Stengs in de tweede helft nog een geniale bal geven op Wijnaldum die ik onze andere aanvallers nog nooit heb zien geven

23 november 2019 om 01:59

Bij een aanvaller valt het natuurlijk niet zo snel op als bij een verdediger, maar feit is wel dat Stengs van de 90 minuten sowieso 80 minuten werkelijk niets goed heeft gedaan. Die jongen heeft overduidelijk veel talent, maar dit is wel Oranje en daar word je afgerekend op wat je laat zien, niet op wat je in de toekomst eventueel kunt betekenen. Dit soort berichten zijn juist goed. Die jongen speelt al niet met bijzonder veel druk bij z'n club en dan zijn dit soort zaken goede leermomenten. Daar wordt zo'n jongen (aanzienlijk) beter van mits hij er goed mee omgaat.

23 november 2019 om 08:59

@sirius natuurlijk mag er kritiek op hem zijn maar ik merk dat andere spelers een soort oneindig krediet hebben terwijl die het elke keer laten afweten en Stengs willen we dan wel na 1 mindere wedstrijd Oranje uit praten

24 november 2019 om 16:08

Er is anders veel kritiek op Blind, Dumfries, Veltman, Promes en Strootman. Ze hebben wellicht krediet bij Koeman, maar bij veel liefhebbers is dat krediet heel wat minder.

René heeft echt helemaal gelijk. Ik vond boadu veel sterker spelen in zijn debuut. Desalniettemin is dit wel de toekomst. Zal alleen wel pas ek 2024 worden dat deze mannen de show gaan stelen! We moeten met zijn allen blij zijn dat we eindelijk weer een fantastische lichting hebben!

Ik vind het wel een interessante vraag of die jongens naar Ajax moeten gaan of niet. Ik snap dat AZ en al hun supporters daar niet blij mee zouden zijn. Echter denk ik dat het verschil veel te groot wordt voor deze jongens als ze meteen naar het buitenland gaan. Een tussenstap naar de Duitse competitie is natuurlijk ook een optie, want ik vraag me af of Ajax 20 tot 30 miljoen voor deze gasten wilt neerleggen. Ben echt benieuwd wat de volgende stap voor deze grote talenten wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 3 1 0 1
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

FOX Sports analyseert ‘slappe zakken’ van AZ: ‘Goedkoop van Koopmeiners’

Een door corona geteisterd AZ gaf ook zondag bij ADO Den Haag een zeker lijkende overwinning in de Eredivisie weg. Bij afwezigheid van vijftien besmette spelers verspeelden de Alkmaarders tot twee...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren