Cruzeiro stelt alles in het werk om Ajax anderhalf miljoen te kunnen betalen

Donderdag, 7 november 2019 om 10:37Chris Meijer

Cruzeiro wil Luis Manuel Orejuela na dit kalenderjaar graag behouden, zo weet het Braziliaanse Terra te melden. De 24-jarige Colombiaanse vleugelverdediger is tot het einde van 2019 door de Ajax verhuurd en er is een gedeeltelijke optie tot koop in de overeenkomst opgenomen. Cruzeiro kampt echter met financiële problemen en zoekt nog een investeerder om de gewenste transfersom aan Ajax te kunnen betalen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax Luis Manuel Orejuela definitief laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Altijd mooi als spelers die het bij Ajax of in de Eredivisie het niet halen toch nog ergens weten op te bloeien. Fijn dat ie een goede match gevonden heeft!

Als hij het in Brazilië lekker doet is 1m5 miljoen wel weinig, maarja dat is altijd een gok. Behoud Ajax de overige 50 procent? Want in dat geval gaat Ajax niet of nauwelijks verliezen op deze speler die in Amsterdam echt nooit overtuigd heeft.

7 november 2019 om 12:36

Ik betwijfel of Ajax de volledig 100 van zijn rechten in handen heeft of had. Ik verwacht dat ze het volledig deel kopen wat Ajax heeft, desondanks blijft het verlies gezien de andere transfers minimaal.

7 november 2019 om 13:35

'Verlies gezien de andere transfers' die heb ik nog nooit gehoord, nieuwe term. Dus het verlies word minder omdat je op een andere transfer winst maakt of hoe moet ik dit zien dan?😂

7 november 2019 om 13:47

Nee, de relevantie van het verlies neemt af aangezien de inkomsten vanuit andere transfers dusdanig hoog zijn. Niet helemaal lekker verwoord van mijn kant!

7 november 2019 om 17:47

Arsenalals zou kloppen wat jij stelt (dat Ajax maar '50% van de transferrechten' in handen zou hebben), dan gaat het in wezen over een speler die dus ruim zeven mijoen Euro waard zou zijn, in de ogen van Ajax. Maar los hiervan, constructies waarbij Ajax slechts de helft van de 'transferrechten' in handen zou hebben (en er dus nog een derde partij betrokken zou zijn) zijn niet toegestaan. Dus hoe het nou exact zit hier is mij absoluut niet duidelijk.

8 november 2019 om 13:46

@constant.ik weet het fijne er ook niet van, ik uit alleen mijn twijfels, want het lijkt me sterk dat Ajax slecht 50% van de rechten verkoopt.

Oftewel: Bankgaranties of niet in zee gaan met Cruzeiro omgaande verkoop van Orejuela. Anders zie je het geld nooit.

Ik weet toch wel zeker dat als ik speler van Cruzeiro ben en ik heb mijn salaris nog niet volledig binnen als men al wel geld gaat schuiven voor Orejuela ik terstond in staking ga.

7 november 2019 om 17:53

Stoere praatjes Theo. Maar in Nederland krijg je misschien je salaris doorbetaald door de vakbonden tijdens die staking, maar in Brazilië dus niet. Eens kijken dan hoe lang jij je stoere staking dan volhoudt zonder je salaris en een gezinnetje dat van jou afhankelijk is. Jij moet je eens wat vaker realiseren dat je niet met je Nederlandse oogkleppen op naar zaken in andere landen moet kijken.

8 november 2019 om 11:31

IK weet niet in hoeverre dat een publieke club als Cruzeiro betreft Kante. Dat is toch een anders soort bedrijf dan dat de plaatselijke bakker is. Wanneer er druk op de club wordt uitgevoerd door sponsoren en achterban dan zijn dat soort clubs vaak wel bereid om plots salarissen over te maken. Sponsoren worden niet graag gelinkt aan voetbalclubs waar constant over financieel wanorde wordt gesproken. Dus in dat geval kan een staking dan wel degelijk iets uithalen. Ikzelf kom vaak in Brazilië. Wanneer het een enkeling betreft vangt die enkeling vaak bot maar wanneer het een groep betreft die ook nog sterk in de media staat en gelieerd zijn aan een publieke club, wat Cruzeiro in dit geval is dan wordt het doel vaak behaald. Neemt niet weg dat het schandalig is dat deze club over transfers praat wanneer het niet eens in staat is om de salarissen van de spelers over te maken.

Als ik Ajax was zou ik kijken of ze kunnen regelen dat hij gratis naar Cruzeiro kan en dat Ajax dan opties krijgt op de eerste toptalenten van Cruzeiro

7 november 2019 om 19:24

Cruzeiro is natuurlijk wel goed maar niet compleet gek! Potentiele miljoenen weggooien in ruil voor een rechtsback??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cruzeiro

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Cruzeiro31-3
14.Vila Nova30-3
Voor de complete stand: Serie B
SpelersPositieW
Rafael SóbisAanvaller221
StênioAanvaller40
ViniciusKeeper00
FábioKeeper240
Jean VictorVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Cruzeiro.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren