Onvrede bij ADO om transfersommen: ‘Ze wilden een vertrek forceren’

Dinsdag, 29 oktober 2019 om

Commissarissen Ad Melkert en John van Ringelenstein vertrokken vorige week bij ADO Den Haag, mede door de moeilijke verstandhouding met United Vansen. Van Ringelenstein uitte nadien kritiek op de Chinese grootaandeelhouder van ADO. United Vansen herkent zich 'totaal niet' in het geschetste beeld, zo laat de spokesman weten aan Omroep West.

"Ad Melkert en ik zijn van mening dat de directie het beleid maakt en bestuurt, de Raad van Commissarissen controleert en de aandeelhouder blijft op afstand. De aandeelhouder moet zich niet bemoeien met operationele zaken en de zoon van de aandeelhouder (Terry Wang) moet zich niet bemoeien met allerlei transferprocessen", zei Van Ringelenstein onder meer.

De regionale omroep vraagt zich daarnaast af waarom de deals van Nasser El Khayati en Wilfried Kanon niet zijn uitgevoerd door technisch manager Jeffey van As. "De onderhandelingen van beide transfers zijn gedaan door het managementteam, de technisch manager en de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Precies zoals dat bij ADO Den Haag intern is vastgelegd", zo reageert United Vansen schriftelijk. "En net als alle andere beslissingen zijn de transfers daarna goedgekeurd door de Raad van Commissarissen."

"United Vansen bemoeit zich nooit met transfers. Transfers worden gedaan door mensen die de club daarvoor heeft aangewezen." Omroep West wil ook weten waarom United Vansen akkoord is gegaan met lage transfersommen voor het genoemde duo. "Beide spelers wilden graag weg en wilden een vertrek forceren. De interesse van andere clubs was minimaal, slechts één club per speler. Er was dus geen mogelijkheid tot onderhandelen. Zie mijn vorige antwoord: de Raad van Commissarissen is unaniem akkoord gegaan met deze deals."Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door sirius)

Spelers kunnen wel een transfer willen forceren, maar uiteindelijk kan de club ze aan hun contract houden. Maar goed, buiten dat kun je als RvC-lid niet blindelings schreeuwen dat de aandeelhouder op afstand moet blijven. ADO kan niet zonder dat geld. Verder vind ik de uitleg van United Vansen niet eens zo onlogisch. Echter zal er wel meer spelen als je vertrekt uit de Rvc.

29 oktober 2019 om 20:04

Nee dat kunnen ze niet als een speler het er financieel ip vooruit gaat, positieverbetering heet dat. Dus als club moet je op een gegeven moment wel tot verkoop overgaan

29 oktober 2019 om 21:25

Kun je bewijzen dat deze spelers een arbitragezaak met enige zekerheid zouden winnen? Er zit nog erg veel ruimte tussen arbitragezaak winnen of verliezen.

29 oktober 2019 om 21:50

Dat geld niet alleen voor de voetballerij maar voor alle beroepen, als iemand kan aantonen dat hij er financieel op vooruit gaat kun je als werkgever iemand juridisch niet aan zijn contract houden

29 oktober 2019 om 22:30

De vooruitgang in salaris moet dan heel significant zijn tov hetgeen door de huidige werkgever wordt aangeboden (dus niet wat hij nu krijgt). En er moet alsnog een marktconforme prijs voor betaald worden. Met andere woorden, de kans dat ze een arbitragezaak winnen was erg klein. Neemt niet weg dat je geen onrust in je selectie wil hebben.

Ik denk dat ADO Den Haag in Nederland de club is die het allerslechts is met transfers, inkomend en uitgaand. Heel veel spelers zijn gegaan, allen gratis of voor een habbekrats (verdomme Kanon, cultheld en beest in de verdediging), en dan halen we enkel transfervrije of huurspelers binnen, maar eerlijk is eerlijk je weet al van te voren dat zo’n Ould Chick geen meerwaarde op je spel gaat hebben, en enkel voor onrust gaat zorgen. Jammer om te horen dat onze Kanon een transfer heeft geforceerd want wat was die man geliefd!

Snappen die mensen in de RVC dan echt niet hoe het werkt met Chinezen? De baas betaald én bepaald. Is toch wel typisch dat twee Nederlandse 'topbestuurders' geen brug weten te bouwen naar de eigenaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren