La Cubanita-eigenaar redt Roda JC alsnog met garantstelling van negen ton

Maandag, 28 oktober 2019 om

La Cubanita-eigenaar Roland Hogenelst en ICT-man Stijn Koster schieten Roda JC Kerkrade alsnog te hulp, zo melden diverse lokale media, waaronder 1Limburg. Een groep ondernemers, onder wie dus Hogenelst en Koster, werkte maandagavond aan een bankgarantie van negen ton.

Dat bedrag is nodig om het begrotingstekort van Roda JC van dit seizoen op te vullen. Mochten de ondernemers er niet in slagen om op tijd een bankgarantie te regelen, dan staat Frits Schrouff, voormalig grootaandeelhouder van de club, garant voor het tekort. Daarmee zijn sancties voor Roda vanuit de KNVB volgens Schrouff uitgesloten en is de club voorlopig gered.

Vrijdag werd bekend dat Koster en Hogenelst afgehaakt waren in de onderhandelingen over overname van de club, maar het duo heeft zich op het laatste moment toch weer aan de onderhandelingstafel gemeld. De KNVB eist dat Roda JC maandag een sluitende begroting overlegt. Als de Limburgse voetbalclub daar niet in geslaagd zou zijn, dan hadden sancties kunnen volgen. Die kunnen variëren van puntenaftrek tot boetes en zelfs het intrekken van de licentie van de club.

Hogenelst sprak vrijdag nog zijn teleurstelling uit over het stuklopen van de onderhandelingen. Het besluit om van de overname af te zien heeft Hogenelst met ‘pijn in het hart’ genomen, zei hij in gesprek met De Limburger. De belangrijkste reden om niet in te stappen was dat de financiële en organisatorische problemen in Kerkrade volgens hem op dit moment te groot zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door asthereal)

Zo dus tijdelijk voor dit seizoen weer veilig. Maar natuurlijk zijn er ook nog de huidige tekorten in het salaris huis en is er volgend jaar weer een gat.

Fantastisch nieuws. Zal ontzettend jammer zijn om de KKD weer kleiner te zien worden. Je gaat toch liever als supporter van NAC of Go Ahead Eagles naar een echte wedstrijd in Kerkrade dan naar Jong AZ of Jong Utrecht. Ik hoop dat alle clubs in de KKD blijven bestaan. Maar daarvoor gaat er qua belangstelling toch veel mis in de KKD. Misschien een idee om voor Studio Sport Eredivisie vanaf 18:00 te beginnen met Studio Sport Eerste Divisie? Zo doen ze het in Duitsland bij Sportschau ook. En ik denk dat je daarmee meer kijkers krijgt dan B-sporten als schaatsen en hockey, wat de NOS nu uitzend om 18:00. Met de extra exposure kan de KKD misschien meer geld genereren.

28 oktober 2019 om 23:57

Dan krijg je helaas niet meer kijkers aangezien niemand geïnteresseerd is in de Kkd, de meeste kijkers kijken zelfs voor de jong teams helaas.

29 oktober 2019 om 00:02

Ik denk dat wanneer je het leuk in elkaar zet vlak voor de Eredivisie-samenvattingen, dat je dan misschien 300.000-500.000 kijkers trekt? Misschien het proberen waard een keer. Ik zou er in ieder geval wel naar kijken. Natuurlijk voor Jong Utrecht maar ook andere clubs.

29 oktober 2019 om 00:09

Juist leuk dat andere sporten als voetbal ook aandacht krijgen. Clubs en mensen die veel minder verdienen en veel beter beleid voeren dan de meeste voetbalclubs. Dus nee ik zou het jammer vinden als ze dat veranderen.

29 oktober 2019 om 00:34

Het klinkt nu alsof je echt jong - teams belangrijker vindt dan echte teams? Met echte fans die echt van hun club houden en ervoor willen gaan? Zovaak wordt een jong az of jong utrecht niet bekeken. Zelfs bij jong ajax en jong psv valt dit nog mee. Een cambuur, graafschap, nec, nac, Roda, dat zijn toch clubs waar mensen naar kijken willen boven de jong teams.

29 oktober 2019 om 01:03

Jij geeft nu voorbeelden van clubs met een lang eredivisieverleden die, op Roda na, ook nog eens uit een grote stad komen en, op Roda en NEC na, meedoen om het kampioenschap. Maar ik denk dat heel veel mensen liever naar een Jong-team kijken dan naar pak-em-beet Dordrecht, Almere City, Top Oss of Telstar.

29 oktober 2019 om 09:18

Ik mis het schakelprogramma op vrijdagavond op Ziggo dat er aan het eind van vorig seizoen was. Dat keek wel lekker weg. Nu sla ik over als neutrale kijker.

29 oktober 2019 om 11:48

@orwell: Kerkrade zelf is niet zo groot, maar met Heerlen, Landgraaf en de bijbehorende dorpjes kom je in totaal toch wel in de buurt van de 200.000 inwoners. Ik zou Roda gewoon rekenen als club uit een middelgrote stad. Ik vind het idee van KKD voetbal direct voor de Eredivisie samenvattingen best wel een goed idee trouwens.

29 oktober 2019 om 11:52

@Altijdraak dat kun je nog steeds zien op het open kanaal van fox. (dus geen fox sports maar gewoon fox)

29 oktober 2019 om 00:18

Dus je wilt b-sporten inruilen voor b-voetbal, de sport waar elke week uren zendtijd voor is op verschillende (open) zenders. Lijkt me niet dat een goed idee is. Daarnaast moeten de publieke omroepen, waar NPO 1 onder valt, voor ieder wat wils uitzenden en dus niet nog een extra uur voetbal ipv andere sporten waar je nauwelijks tot nooit wat van ziet op tv.

29 oktober 2019 om 01:02

Ik vind het ook prima dat de NPO sporten als tennis en wielrennen uitzendt. Maar soms zitten er ook wel echt b-sporten tussen. Schaatsen in zo een lege hal ergens in Rusland zit toch niemand op te wachten? Of een hockeywedstrijd weggemoffeld op een parkeerplaats in Bloemendaal? Misschien kunnen ze daar op bezuinigen en sporten uitzenden die mensen daadwerkelijk willen zien. En ja voetbal valt daar ook onder.

29 oktober 2019 om 07:05

Genoeg wedstrijden in de KKD waar nauwelijks bezoekers zijn. Overigens worden veel wedstrijden uit de KKD uitgezonden op Fox. Dus als je echt wil kijken: dokken. Dan komt het ook terecht bij de clubs in de KKD. Ik geniet van topsport op tal van vlakken. NL is wereldtop met schastsen en hockey en veel andere sporten. Daar kan ik van genieten.

29 oktober 2019 om 09:11

@fcutrecht Om 18h is toch altijd een samenvatting van de sport van de dag, dus we hoeven niks te missen. En zeker dat gezever van Jan Lammers mag wat mij betreft wel weg. Net zoals met van die motoren door het zand jakkeren, wat een onzin is dat zeg. De echte fans van schaatsen zoals ik zelf kijken toch wel naar een nos livestream. Ben het dus met je eens. Voor een sterke eredivisie heb je namelijk ook een sterke eerste divisie nodig.

29 oktober 2019 om 06:55

Voor de explosie aan aandacht voor het vrouwen voetbal was hockey het snelst groeiende sport in Nederland. Schaatsen levert al jaren een overvloed aan medailles bij OS, WK en EK'S. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen schaatsen als tweede sport beoefenen als dat niet hun hoofdsport is. Wielrennen idem. Binnen één week met Europa cup voetbal, kun je voetbal kijken op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Ik vind schaatsen geen reet om naar te kijken, maar niet nog meer koning voetbal aub. Daarnaast heeft de NOS het plicht om aandacht te besteden aan verschillende sporten. Iets waar ze nu al in verzaken. Het is goed zo.

29 oktober 2019 om 09:23

Want er is alleen voetbal?? Wielrennen, schaatsers, tennissers, hockeyers , judoërs en formule I zijn B sporters en voetballers almachtige goden? Het leven draait niet alleen om voetbal en ik zie veel liever wat er zo een beetje gebeurt in de wereld op sportgebied dan een samenvatting van Telstar - Jong az. Maar er zit toch een terugkijkfunctie op de TV. Mensen die graag om 6 uur naar MVV - Helmond sport kijken kunnen dat gewoon doen .

Voor nu is dit natuurlijk een geweldige actie van de (lokale) ondernemers en Schrouff als vangnet. Het gat is gedicht, maar hoe nu verder? Er zal hard gewerkt moeten worden om die financien nu en later op orde te maken. De problemen op de lange termijn moeten ook nog worden ingecalculeerd.

29 oktober 2019 om 00:06

Dat lukt ze al 9 jaar niet, waarom zou dat nu opeens veranderen.

29 oktober 2019 om 08:26

De afgelopen jaren waren jaren van het ene gat opvullen met het andere. We hadden dan wel Frits Schrouff die keer op keer financieel bijsprong, maar daar zijn we aan het eind van de rit nauwelijks verder mee gekomen vanwege het feit dat er simpelweg geen stabiele organisatie stond. Talloze passanten hebben we de revue zien passeren, zoals Caanen, Collard, De la Vega etc. Allemaal hebben zij er louter voor gezorgd dat het bolwerk Roda verder afbrokkelde. Iedereen bij Roda is Frits Schrouff nog steeds enorm erkentelijk voor zijn hulp, maar nu moet een tijd aanbreken van orde op zaken stellen en een gedegen organisatie opzetten. Indien dit niet gebeurt zullen we binnen de kortste keren weer in dezelfde situatie terechtkomen.

29 oktober 2019 om 11:09

Omdat er nu een groep investeerders betrokken zijn met verstand van zaken (al dan niet in het voetbal) en weten hoe je een bedrijf overeind kan houden en zelfs succesvol maken. dit gaat niet alleen over het geld wat ze erin steken, maar ook alle kennis die deze ondernemers bezitten. Financiã«le strategie, marketing ect.

Roda dus weer eventjes lucht. Ik blijf het beleid en de sancties van de KNVB hierin heel apart vinden. Een van de mogelijke sancties zoals de bond al vaker heeft gedaan is een geldboete. Hiermee breng je z’n voetbal club alleen maar erger in de problemen. Het bestuursorgaan moet naar mijn mening op de 1e plaats optreden als een verlengstuk en adviesinstituut voor de voetbalclubs.

Gaan we weer. En over twee jaar als Fortuna weer gedegradeerd is zitten die weer in de problemen en moet er daar weer iemand bijspringen. Ik blijf me er over verbazen dat er zo weinig clubs zijn die hun eigen broek op kunnen houden. Hoe moeilijk kan het zijn om een beleide te maken waar er niet meer uitgaat dan inkomt? Vanwege emotie of overdreven ambitie gaat keer op keer fout.

29 oktober 2019 om 08:23

Zeer suggestieve reactie. Lees je eens in over een club voor dat je een beetje popie Jopie wat gaat roepen.

Ik blijf er bij dat een voetbalclub 'kopen' meer een lang gekoesterde droom is dan een rationele keuze. Wat levert zo'n club, zeker in Nederland, je aan het eind van de rit nou echt op?

Hopen op beter beleid, anders is dit maar voor tijdelijke duur lijkt me. Overigens afgelopen zaterdag nog bij La Cubanita gezeten, dus deels een bijdrage geleverd. Alsjullieblieft Roda-aanhangers!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Eindhoven21-11
15.Jong AZ16-7
16.Jong PSV16-13
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder170
J. CrouxAanvaller171
I. UgboAanvaller1610
R. RoeschMiddenvelder151
T. MuytersKeeper170
N. SourenMiddenvelder150
B. SimakalaAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren