Issa Kallon verdubbelt productie uit 68 wedstrijden in één grandioos optreden

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

SC Cambuur gaat na vrijdagavond alleen aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen vernederden TOP Oss met 5-1, mede door vier doelpunten van Issa Kallon, die hiervoor in 68 duels voor Cambuur nog maar 2 keer had gescoord. NAC Breda, dat evenveel punten had als Cambuur, remiseerde met 2-2 bij FC Eindhoven en staat nu op twee punten achterstand. De Graafschap en Excelsior volgen met drie punten achterstand op NAC. Jong Ajax verloor met 3-2 van Jong AZ.

SC Cambuur – TOP Oss 5-1
Voor eigen publiek had Cambuur nog geen tien minuten nodig om de score te openen. Kallon brak de ban met een knap afstandsschot en maakte zijn eerste treffer van het seizoen. Robin Maulun liet een paar minuten later een grote mogelijkheid liggen om de marge te verdubbelen. Cambuur was op jacht naar meer en dwong Oss terug op de eigen helft, maar de bezoekers hielden de ruimtes achterin kwijt. Tot grote opluchting bij de bezoekers leidde een scrimmage in het slot van de eerste helft niet tot de 2-0. Die viel alsnog in de blessuretijd van de eerste helft, door toedoen van Robert Mühren, die profiteerde van een enorme verdedigende fout bij Oss. In het tweede bedrijf prikte Kallon nog drie doelpunten binnen en nam Lars Hutten de eretreffer voor zijn rekening.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-2
In de openingsfase was het NAC dat het meest nadrukkelijk zocht naar het openingsdoelpunt. Tot veel gevaar leidde dat echter niet. Eindhoven zag zelf mogelijkheid om zich gaandeweg de eerste helft wat meer te begeven op de vijandelijke helft, ook zonder grote kansen te creëren. De tweede helft was wat dat betreft een stuk aantrekkelijker. Eindhoven zocht meteen de aanval en kwam op voorsprong via Joey Seegers, die Nick Olij kansloos liet met een venijnig schot in de kruising. Na een grote kans voor Marcelo Lopes op de 2-0 was het raak aan de andere kant, toen Sydney van Hooijdonk doelman Ruud Swinkels kansloos liet. Beide keepers verrichten daarna nog een redding, alvorens Samy Bourard uit de draai zorgde voor de 2-1. NAC leek een dure nederlaag te gaan leiden, maar Roger Riera redde de meubelen.

Jong AZ – Jong Ajax 3-2
Ajax leek goed te beginnen aan de wedstrijd, maar AZ liet die goede fase niet te lang duren. Na een vroege uitbraak, die volgde op balverlies van Kik Pierie, trof Mohamed Taabouni de paal; even daarna opende AZ de score via een inzet van Thijs Oosting in de korte hoek. Pierie speelde geen gelukkige wedstrijd en werd al na een halfuur gewisseld, al leek dat te maken te hebben met fysieke klachten bij de verdediger. Niet lang na de wissel verdubbelde AZ de marge: in de counter bereidde Oosting een treffer van Des Kunst voor. Ajax deed voetballend niet onder voor AZ en wist de achterstand voor de rust nog te verkleinen: Noa Lang vond Lassina Traoré, die er 2-1 van maakte. Een paar minuten na de pauze maakte Kunst echter zijn tweede doelpunt van de avond. Het werd een aantrekkelijke tweede helft, waarin AZ de paal nog trof en Kühn de eindstand op 3-2 bepaalde met een schot in de verre hoek.

Jong FC Utrecht - De Graafschap 2-2
De thuisploeg kon met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken dankzij Jonas Arweiler. Ted van de Pavert beging een overtreding in het strafschopgebied, waarna Arweiler vanaf elf meter het net mocht vinden: 1-0. De Graafschap had mogelijkheden om eveneens tot scoren te komen, maar Fabian de Keijzer hoefde geen goal te incasseren. De Doetinchemmers wisten na de thee wel op gelijke hoogte te komen. Mohamed Hamdaoui schoot feilloos raak en liet De Keijzer kansloos: 1-1. In de absolute slotfase wisten de Domstedelingen alsnog de voorsprong te pakken met een heerlijk schot van Arweiler, maar in extremis maakte De Graafschap nog de 2-2 met een bekeken schot van Branco van den Boomen.

MVV Maastricht - Excelsior 0-0
Excelsior was de favoriet bij dit treffen, aangezien de Rotterdammers bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedoet, terwijl MVV onderin de ranglijst is terug te vinden. De Kralingers kregen in de eerste helft echter veel kansen tegen te verwerken, terwijl de bezoekers slechts af en toe gevaarlijk waren. Door de tweede gele kaart van Shermar Martina kon Excelsior met een man meer op zoek naar de winst, maar MVV hield stand. Ahmad Mendes Moreira was nog het dichtst bij de 0-1, maar de middenvelder trof de paal.

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0
Halverwege de eerste helft greep Go Ahead, dat de voorgaande vier wedstrijden allemaal gelijkspeelde, de leiding. Na een corner van Richard van der Venne kopte Elmo Lieftink raak in de verre hoek. Al gauw kreeg Martijn Berden een gouden mogelijkheid op de 2-0, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot uit kansrijke positie over. Bij een andere kans, uit de draai, was Berden evenmin succesvol. In de tweede helft hoefde Go Ahead niet lang te wachten op de margeverdubbeling: Maecky Ngombo knikte de 2-0 binnen uit een voorzet van Jaroslav Navrátil. Ook Berden zette zijn naam op het scoreformulier. Het vierde doelpunt hing in de lucht, maar kwam er ondanks een reeks aan kansen niet voor Go Ahead.

Telstar - Almere City FC 1-0
In een weinig enerverende eerste helft mocht Telstar na 45 minuten met een voorsprong rusten. Een razendsnel doelpunt bracht Almere City in de problemen. Reda Kharchouch bracht zijn team rap op 1-0, maar daarna kon de thuisploeg niet doordrukken. Het bezoek uit Almere had meerdere kansen om op 1-1 te komen, maar ondanks onder meer een scrimmage kon de uitploeg geen doelpunt produceren, mede door het puike keeperswerk van Anthony Swolfs. Na negentig minuten spelen haalde het thuispubliek opgelucht adem met een nipte 1-0 zege.

NEC - Jong PSV 1-0
In het eerste gedeelte van de eerste helft vielen er weinig mogelijkheden te noteren, maar in de loop van de wedstrijd kwam NEC tot goede kansen. Onder anderen Jonathan Okita en Josef Kvida konden hun team op voorsprong zetten, maar Jong PSV hield stand, mede door toedoen van doelman Mike van de Meulenhof. Na de onderbreking kwam NEC alsnog op 1-0, aangezien Zian Flemming een mooie aanval goed kon afronden. In de slotfase kregen de Nijmegenaren grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar het bleef uiteindelijk bij een nipte zege.

FC Den Bosch – Roda JC Kerkrade 0-0
Den Bosch begon zwak aan het seizoen, maar pakte acht punten uit de laatste vier duels van de interlandperiode. De ploeg van Erik van der Ven hoopte die vorm door te trekken tegen Roda JC. In de negende minuut kwam de gastheer al bijna op voorsprong: na een prachtige steekpass van Paco van Moorsel stuitte Ryan Trotman op doelman Tom Muyters. In de rebound trof Trotman bovendien de paal. Zelf tikte Van Moorsel van dichtbij over na een corner van Alexander Laukart. Na een klein uur mikte Trotman uit kansrijke positie voorlangs, terwijl Roda JC aan de overzijde de paal trof en doelman Wouter van der Steen moest ingrijpen. Het spel ging op en neer, maar doelpunten vielen er niet.

FC Dordrecht – Helmond Sport 1-2
Dordrecht kwam na zeventien minuten met de schrik vrij, toen Tibeau Swinnen van afstand op de lat schoot. Het was het eerste serieuze doelgevaar van de wedstrijd. Daarna meldde Dordrecht zich: Anass Achahbar schoot net naast na voorbereidend werk van Jari Schuurman. Thomas Schalekamp en Renny Smith hadden het vizier niet op scherp staan bij goede kansen en doelman Stijn van Gassel lette goed op. De grootste kans tot dan toe was na 47 minuten voor Savvas Mourgas: vanaf de rand van het strafschopgebied dwong hij Van Gassel tot een knappe redding. Het was een zeer belangrijke ingreep, want later in de tweede helft trok Helmond Sport de wedstrijd naar zich toe. Een treffer van Dean Koolhof telde ondanks een luchtje van buitenspel en Thomas Kok zorgde met een eigen doelpunt voor de 0-2. Jordy Wehrmann bracht de stand terug tot 1-2, maar uiteindelijk won Helmond voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitwedstrijd.


Poll

Wordt SC Cambuur kampioen van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door nrvier)

Cambuur heeft vanavond laten zien echt absolute kandidaat te zijn voor de top 2. Wat een heerlijk voetbal speelt Henk de Jong met Cambuur in Leeuwarden. Bovendien, prachtige club!

18 oktober 2019 om 22:48

Zou mooi zijn om volgend jaar het laatste seizoen in dit stadion in de eredivisie te spelen..

18 oktober 2019 om 23:16

Als ze promoveren hoop ik wel dat ze van veld gaan switchen.

19 oktober 2019 om 07:39

Ze krijgen wel een nieuw stadion met gras. Geen kunstgras dus. Maar ik weet niet precies wanneer die af gaat zijn

19 oktober 2019 om 10:02

Nog anderhalf seizoen als het goed is, dus mochten ze promoveren verwacht ik niet dat ze voor 1 seizoen gras laten leggen.

18 oktober 2019 om 23:32

Wij zijn Cambuur! Cambuur Leeuwarden! :-) Het is nog wat vroeg allemaal, maar wat zou het mooi zijn om straks in het nieuwe stadion eredivisie te spelen.

Wat een pijnlijk seizoen is dit voor Oss aan het worden. Zullen we voor de tweede keer gaan degraderen ?

18 oktober 2019 om 23:05

Degradeert er dit jaar iemand uit de KKD?

18 oktober 2019 om 23:17

Nummer laatst vgm.

19 oktober 2019 om 11:47

Nee, er degradeert in 19/20 geen enkel team uit de Keukenkampioen Divisie.

18 oktober 2019 om 23:42

Nee want er degradeert niemand, en dat is maar goed ook! Vandaag heeft de ploeg dramatisch gespeeld met weer flinke blunders achterin! Cambuur was 3 maten te groot, zou maar zijn als cambuur dit weet vol te houden!

Sterker nog, Kallon verdubbelt zijn productie niet. Maar verdrievoudigt 'm. Hij gaat van 2 goals in 68 wedstrijden naar 4 in een wedstrijd. Oftewel: van 2 naar 6. Da's geen verdubbeling.

18 oktober 2019 om 23:03

Nou, de titel klopt wel, want dit was zijn 69ste wedstrijd, waarin hij 2maal zoveel heeft gescoord als hij daarvoor in 68 had gedaan. Al klopt jouw rekensom natuurlijk ook.

18 oktober 2019 om 23:05

Het mocht natuurlijk wel wat duidelijker waardoor alle misverstanden bij voorbaat gesmoord hadden geweest. Verder natuurlijk bizar; ik wacht met smart op de samenvatting om te zien of het aan een uitschieter van hem lag, of aan een onderschieter (of is het normaal?) van de 'top' verdediging

19 oktober 2019 om 03:10

De titel klopt gewoon niet. Die zegt dat een productie tot nu toe verdubbeld is. De productie tot voor deze wedstrijd was twee, en is nu zes.

19 oktober 2019 om 03:11

De*

Vond Kallon een matige buitenspeler die af en toe een assist levert maar werkelijk geen goal kon scoren. Vandaag wel van genoten. Hopelijk zet hij deze lijn door want van Antonia word ik ook niet vrolijk.

19 oktober 2019 om 00:57

Kallon is pure snelheid maar heel weinig rendement. Ziet er levensgevaarlijk uit, maar echt gevaarlijk wordt hij nooit.

19 oktober 2019 om 09:46

Duidelijk dat je niet weet waar je het over hebt. Hij scoort gisteren dan wel voor het eerst, maar heeft al een aantal assists op zijn naam staan en was indirect met zijn snelheid bij nog meer goals betrokken. Verder hebben tegenstanders rode kaarten opgelopen omdat ze hem niet konden houden en heeft hij ook een aantal penalties meegekregen. Maar goed jullie zijn bij NEC zo verwend dat ik snap dat je op zo'n speler neerkijkt.

19 oktober 2019 om 11:45

Nou ja, wij hebben ervaring met blinde spelers zonder rendement. Wij hadden toen Steven Langil die dacht dat hij kon voetballen. Manmanman die kon alleen maar rennen. 'Bij N.E.C zijn jullie zo verwend'. Dus omdat wij erg slecht spelen mogen wij geen mening hebben over spelers van andere teams? Wij zien week in week uit spelers zonder rendement....... Ik denk dat wij zo een speler beter herkennen.

19 oktober 2019 om 12:47

Het is idd flauw om de prestaties van NEC op het het moment te benoemen en je mag best een mening hebben, ik ben alleen benieuwd hoeveel rendement je verwacht van een speler in de Kkd? Kallon is onder Henk de Jong opgebloeid en dit seizoen meermalen door het kritische publiek in Leeuwarden tot motm bekroond. Dus het etiket blinde loper gaat niet meer voor hem op. Maar goed dat ga je over twee weken wel zien.

19 oktober 2019 om 16:11

Tja, daar heb je wel gelijk. We moeten inderdaad niet te veel verwachten van een kkd speler. Leuk om te horen dat Henk de Jong spelers echt beter maakt. Wat een vent is dat zeg! En over twee weken, ja dat wordt gewoon jullie onder de 10 houden ben ik bang :P

19 oktober 2019 om 16:12

Met niet te veel bedoel ik overigens niet dat de prestaties van Kallon bagger zijn, maar dat we geen superstatistieken hoeven te verwachten.

Mooi resulaat. Goed signaal naar de jeugd.

19 oktober 2019 om 02:05

Wat weet jij meer van oosting. Komt hier weg maar geen idee op moment.

Ongelooflijk, dacht langs de lijn al dat het een zuiver doelpunt was maar na het zien van de beelden weet ik het wel zeker. Jong FC Utrecht had gewoon met 3-2 moeten winnen. Wat een aanfluiting deze grensrechter. Wel knap dat dit team zich staande houdt tegen zoveel goede ploegen.misschien volgende week een keer meer toeschouwers??dit verdienen ze.maar goed dat is mijn mening

Vorig jaar werd ik moedeloos van tikkie-terug-Hake. Nette man, maar niet voorstander van aantrekkelijk voetbal. Met de komst van Foeke Booij groeide mijn vertrouwen niet, maar hij heeft toch goede spelers aangetrokken, waarmee de trainers (échte Cambuur-mannen) aantrekkelijk voetbal op de mat leggen. Het moet nog beter, maar mijn zoon en ik gaan weer met plezier naar Leeuwarden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.NAC Breda2813
5.NEC2713
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
G. KorteAanvaller138
R. MührenAanvaller1311
I. KallonAanvaller107
S. StevensKeeper140
R. OratmangoenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 SC Cambuur 10 7 1 0
2019/2020 SC Cambuur 22 6 4 0
2018/2019 SC Cambuur 27 0 3 0
2017/2018 SC Cambuur 31 2 4 0
2016/2017 FC Emmen 37 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

SC Cambuur overleeft bijzonder moeizame exercitie op De Herdgang

SC Cambuur heeft maandagavond een moeizame overwinning geboekt op Jong PSV. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie speelde geen overtuigende wedstrijd op sportpark De Herdgang, maar won met 0-1 dankzij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren