‘Ik kan me goed voorstellen dat Yassin Ayoub denkt: ja hallo’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Feyenoord heeft meerdere spelers in de selectie die weinig uitzicht hebben op speelminuten onder Jaap Stam. Onder anderen Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden hoeven niet te rekenen op veel speeltijd in De Kuip, weet Jan Joost van Gangelen. De presentator vraagt zich af of de afgeschreven spelers bijvoorbeeld bij RKC Waalwijk hun carrière nieuw leven willen inblazen.

Van Gangelen had onlangs contact met RKC-trainer Fred Grim en vroeg aan de coach of hij ook rondkijkt bij Feyenoord. "Ik noemde bijvoorbeeld Van der Heijden, Ayoub, Liam Kelly, George Johnston... Moet je dat doen als speler? Ik kan me goed voorstellen dat Ayoub denkt: ja hallo, ik ben een gerespecteerd speler van FC Utrecht geweest...", begint de journalist bij Voetbalpraat van FOX Sports.

Mario Been verwacht niet dat geroutineerde spelers van Feyenoord de stap naar de onderkant van de Eredivisie zouden maken. "Jongens uit Jong Feyenoord zouden het eventueel wel doen", aldus de trainer. Commentator Leo Driessen stelt dat Van der Heijden de stap naar RKC wel zou kunnen maken, maar Been denkt absoluut niet dat de verdediger van Feyenoord interesse heeft in een dergelijke transfer.

"Geef mij één goede reden waarom Jan-Arie van der Heijden bij RKC zou gaan spelen, een club met één punt?!", vervolgt Been over de 31-jarige stopper, die nog tot volgend jaar zomer vastligt bij Feyenoord. "Omdat hij klaar is? Dat zeg je goed. Maar dat gaat hij toch niet doen?! Dan gaat hij de woestijn in voor één of twee jaartjes."


Poll

Verwacht jij dat Jan-Arie van der Heijden nog voor een andere club uit de Eredivisie gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door ejens)

Het is belachelijk dat deze spelers geen speelminuten krijgen in het huidige Feyenoord. Ik zou je lekker laten verhuren aan clubs die hoger staan en waar je een basis plaats kan verdienen. FC Utrecht, Sparta of Willem 2 zijn leuke clubs voor die spelers, en ook clubs waar het mij momenteel veel leuker lijkt om bij te spelen dan bij Feyenoord waar de verwachtingen gewoon te hoog zijn in verhouding met de kwaliteit

Zowel Gio als Jaap zien het niet zitten in Ayoub. Van de winter op zoek naar een nieuwe club. Next

17 oktober 2019 om 00:10

Hij zal het op de training schijnbaar niet laten zien anders had hij echt wel z'n minuten gemaakt inderdaad.

17 oktober 2019 om 07:14

Ik denk dat hij nog altijd naar Utrecht kan net zoals Ramselaar, Maher en Gustafson.

Ayoub hoort minuten te krijgen. Ongelofelijk dat hij nog geen minuut van stam heeft gekregen en tapia mag blijven staan. RKC gaat hij zeker niet doen. Dan gaat hij nog eerder naar het midden oosten

17 oktober 2019 om 00:11

v/d Heijden ook naar mijn mening. Sinds hij eruit is is het achterin organisatorisch een zooitje. Hij is misschien niet de beste verdediger maar die Ie en Botteghin kunnen er ook weinig van momenteel.gewoon Senesi en v/d Heijden er in zetten, dan heb je met v/d Heijden ook nog eens een verdediger die wel iets kan met de bal aan de voet.

17 oktober 2019 om 00:21

Eens. Zie liever v d Heijden idd dan een botteghin. Die le valt ook tegen en is tot nu niet beter gebleken dan een v d Heijden.

17 oktober 2019 om 15:42

van der Heijden mist te veel snelheid. Dat was vorig seizoen al een probleem en is dit seizoen nog veel erger geworden. ben het wel met je eens dat het organisatorisch achterin wel een puinhoop is geworden. Maar om van der Heijden er weer in te zetten gaat mij ook te ver. Ik zou eerst Ie naar zijn eigen positie zetten centraal rechtsen dan Senesi een aantal wedstrijden laten spelen op links. Staan beide spelers op hun vertrouwde plek en dan bouwen aan de organisatie. je kan nu wel vd Heijden en Botje er in zetten maar dan kan je over een paar weken alsnog heel je verdediging omgooien omdat men dan ziet dat het echt niet meer kan met deze twee spelers zoals ook al aan het begin van het seizoen werd geroepen.

17 oktober 2019 om 01:54

Ayoub haalt sinds zijn komst gewoon totaal niet het niveau. Hij komt echt afschuwelijk laks over wanneer ik hem zie spelen bij Jong Feyenoord. Volgens mij was het begin dit seizoen dat hij zomaar door de eigen 16 begint te dribbelen, de bal verliest en er tegen gescoord wordt. Ik was een groot voorstander van zijn komst maar hij speelt gewoon niet goed sinds zijn komst. Het is dan ook niet meer dan terecht dat hij niet speelt. Het jammere is dat ik denk dat het bij hem echt vooral ligt aan zijn houding, de kwaliteit heeft hij.

17 oktober 2019 om 02:18

Raar, komt op mij over als iemand juist veel inzet toont. Maar heb hem lang niet meer zien spelen, Dacht dat het een goede versterking zou zijn

17 oktober 2019 om 15:44

Dat dachten er meer bij Feyenoord maar Ayoub is mentaal niet zo weerbaar en heeft een klap opgelopen dat hij niet direct in de basis stond. Heeft zich hier destijds ook over uitgelaten in de media maar laat het op de trainingen en bij Jong Feyenoord niet meer zien. Dat heeft hij vooral aan zichzelf te danken en hij is ook de enige die er wat aan kan doen. Maar blijkbaar heeft Feyenoord het vertrouwen in hem verloren wat na 2 jaar ook wel logisch is.

Ayoub heeft 4 betere middenvelder voor zich, maar heb hem liever op de bank dan Kelly. Die is pas zwak.

Als je je salaris houdt waarom zou je dan niet bij een andere club spelen i.p.v. bij Feyenoord op de bank. Als je vertrouwen hebt in jezelf dan Zie je dat als een kans om jezelf in de etalage te zetten. Vd Heijden heeft dat eerder gedaan toen hij van Ajax aan Willem II verhuurd werd. Hij speelde toen erg goed waardoor we clubs met interesse kwamen .

17 oktober 2019 om 06:19

Om je positief te onderscheiden bij dit rkc is wel iets meer gevraagd hoor. Op deze manier hard op weg de zwakste eredivisionist allertijden te worden. Dat wil je ook niet op je cv hebben staan.

17 oktober 2019 om 07:37

Voor spelers soms een goede keuze, maar van der Heijden van nu is natuurlijk anders dan de van der Heijden van 10 jaar geleden. Toen was het een jeugdspeler van Ajax die op deze manier ervaring kon opdoen in de eredivisie. Nu is het een voormalig basisspeler van de kampioen van NL Weet niet of het dan makkelijk is om bij de nummer laatst te gaan voetballen. Ook nog eens een totaal ander spelletje.

Je kunt echt een mooi team maken met spelers die ergens anders geen kans op speeltijd krijgen en te oud zijn voor hun Jong team. Denk aan spelers als Ayoub, vd Heijden (echt nog wel genoeg voor de subtop), Labyad, Siem de Jong, Unnerstall, Pereiro. Daar kun je wel wat toppers voor een subtopper uithalen denk ik.

De reden waarom ze vanuit jong Feyenoord bijvoorbeeld wél die stap maken is omdat het er 1 vooruit is. Ook salaris technisch gesproken denk ik. Zo'n ayoub zal alleen daarom al niet willen of kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren