Slecht nieuws voor Ajax: Dusan Tadic loopt blessure op

Maandag, 9 september 2019 om 14:06Tim Siekman • Laatste update: 14:39

Dusan Tadic heeft een hamstringblessure opgelopen, zo melden diverse Servische media maandag. De aanvaller van Ajax deed afgelopen zaterdag nog wel mee met Servië tegen Portugal (2-4 nederlaag) in de EK-kwalificatiereeks, maar zal niet van de partij zijn als zijn land het dinsdag opneemt tegen Luxemburg. Het is niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

Tadic deed negentig minuten mee in de thuiswedstrijd tegen de regerend Europees kampioen. Het is echter onbekend of de Servische aanvaller de hamstringblessure heeft overgehouden aan het duel met Portugal. De routinier baalde van de nederlaag, daar de kansen van Servië om zich rechtstreeks voor het EK te plaatsen er niet groter op zijn geworden. “Dit is een grote teleurstelling”, liet Tadic na afloop weten in de Servische media. “We wilden een positief resultaat en dat is niet gebeurd.” Servië bezet de vierde plaats in kwalificatiegroep B, met vier punten uit vier duels. Luxemburg heeft hetzelfde aantal punten verzameld.

“Als je er realistisch naar kijkt, wordt het moeilijk voor ons om plaatsing voor het EK via de kwalificatiereeks af te dwingen. Portugal en Oekraïne geven dit denk ik niet meer weg. Gelukkig is er ook nog de Nations League", voegde een hoopvolle Tadic daaraan toe. Oekraïne, onlangs met 5-0 te sterk voor Servië, gaat aan de leiding in kwalificatiegroep B met vijftien punten uit vijf wedstrijden, terwijl nummer twee Portugal vijf punten overhield aan de eerste drie kwalificatiewedstrijden.

De hamstringkwetsuur heeft wellicht ook gevolgen voor Tadic op clubniveau. Ajax hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Drie dagen later opent de regerend landskampioen uit Amsterdam het Champions League-seizoen met een thuisduel met Lille OSC. Het is nog niet duidelijk of Tadic op tijd fit is voor deze wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door atleticofc)

Hoop voor Ajax dat de blessure mee valt. Is een van de belangrijkste op het veld bij Ajax. De interlands kost de clubs echt heel veel met alle blessures en de risico's daarop.

9 september 2019 om 14:21

Zal reuze meevallen verwacht (of hoop) ik. Denk dat het grotendeels voorzorg is.

9 september 2019 om 14:22

Helemaal mee eens arnavut, iedere interland periode vallen er voor mij gevoel vaak heel veel blessures

9 september 2019 om 14:24

Vooral Lille en PSV komen er al snel aan. Daarin kan je hem wel heel goed gebruiken. Aan de andere kant moet je met Neres, Promes en Huntelaar ook resultaat halen. Maar Tadic is een zekerheid, de anderen zijn toch wisselvalliger.

9 september 2019 om 14:46

Ik hoop dat hij er weer bij is tegen Psv, hij is vaak afwezig in topwedstrijden, behalve in een paar CL wedstrijden afgelopen jaar was beslissend maar niet bepalend.

9 september 2019 om 14:57

De man die vorig jaar Real Madrid overhoop speelde in het Bernabeu en fenomenaal was in de Champions League een onzekerheid noemen in topwedstrijden... Hoe kom je erop?

9 september 2019 om 14:59

In zwaluw maakt geen zomer. Tegen spurs was hij in geen velden of wegen te bekennen.

9 september 2019 om 15:26

@gloryunited schijnbaar slecht opgelet, want wie was de aangever bij de 2-0 van Ziyech? Creerde genoeg kansen tegen Spurs, daar lag het echt niet aan. Ik denk dat ze je stelling ook bij Bayern Munchen en Benfica niet zullen onderschrijven.

9 september 2019 om 14:53

Wat wil je dan doen?.interlands verbieden? Dit was geen nutteloos oefenpotje, maar n kwalificatieduel. De risico hoort er standaard bij.

9 september 2019 om 14:58

Niets aan de hand. Het blijkt loos alarm te zijn. Een overbelaste spier, that's all. Zaterdag staat ie er weer. Gelukkig.

Dit is echt gigantisch balen zeg!!

da's nog eens een aderlating. hopen op niks ernstigs.

9 september 2019 om 14:35

Voor Heerenveen moet je het ook zonder Tadic redden, tegen Lille zou het wel reuze fijn zijn als hij erbij is.

Neeeee dit is zuur! Hopen dat het meevalt....

Klinkt niet ernstig, na het duel had hij weinig last. Denk dat het niet nodig is om Tadic te gebruiken tegen Luxemburg dus lekker naar Amsterdam terug sturen.

Voor Ajax een aderlating kan geen wedstrijd herhinneren vorig jaar dat Tadic niet speelde.
Samen met Onana de meeste wedstrijden gespeeld lijkt het. Met Ziyach op 10 en Huntelaar in de Spits is er geen probleem Promes is er nog.

9 september 2019 om 14:23

Te Werve uit en Go Ahead thuis voor de beker zijn de enige twee duels die Tadic heeft gemist sinds zijn komst bij Ajax.

Gaat weer lekker met die interlandperiode, Mazraoui komt terug met een blessure, Tadic komt terug met een blessure. Van de Beek was al geblesseerd, dat gaat nog wat worden met een week met Heerenveen, Lille en PSV voor de boeg. Je gaat bijna hopen als club dat je spelers niet opgeroepen worden.

9 september 2019 om 14:37

Bizar he, ik gaf het al in de vorige topics aan dat het mij echt opviel hoeveel spelers altijd geblesseerd raken in die interlandweek.

9 september 2019 om 14:41

Tja blessures houd je toch he... PSV heeft Lammers, Pereiro, Guti oa in de lappenmand. En dan tel ik Affelay en Thomas maar even niet mee aangezien dat al langdurige gevallen zijn, en nog geen wedstrijd voor PSV hebben gespeeld. Maar de selectie van Ajax is zo gigantisch breed dat ze een paar blessures prima kunnen opvangen.

9 september 2019 om 14:53

Sommige blessures houd je toch, zoals bijvoorbeeld die van Sam Lammers. Dat is gewoon domme pech, een botsing of ongelukkig neerkomen kan dat al veroorzaken. Hamstringblessures duiden vaak op overbelasting. Daar valt vaak preventief meer tegen te doen. Dat Ajax een brede selectie heeft zal ongetwijfeld wel, maar een brede selectie is vooral handig als je inwisselbare spelers moet vervangen. En laat Tadic net tot de uitzonderingen behoren die niet inwisselbaar is. In mijn optiek samen met Ziyech de beste speler van de Eredivisie. En met Van de Beek hadden we al een belangrijke sterkhouder die eruit lag. Dat is gewoon heel vervelend en dat heeft gewoon direct gevolgen op de manier van spelen en de kansen op goede resultaten.

9 september 2019 om 15:42

Wat ik bedoel te zeggen is dat je er als team eigenlijk nooit aan ontkomt om een heel seizoen blessurevrij te zijn. Tadic is als speler misschien niet inwisselbaar, maar met de andere spelers kun je nog prima uit te voeten. Het zou pas een probleem worden als er meerdere sleutelspelers geblesseerd raken tegelijkertijd.

9 september 2019 om 14:47

Mazraoui zou nik niet zo rouwig om zijn... PSV mist guti ook vanwege blessure, ons middenveld zal wel weer uit rosario en Hendrix bestaan... appeltje , eitje voor jullie dus

9 september 2019 om 15:00

Je mist een speler, dat is altijd slecht nieuws. Als iedereen fit is spelen de beste, dus door zijn vorm zou Mazraoui mogelijk bankzitter zijn. Maar het betekend wel een optie minder. Maar het is wel van een ander kaliber dan Tadic.waarom mensen plotseling denken dat PSV uit appeltje eitje is dat is mij een raadsel. Voor ons de lastigste wedstrijd van het seizoen. Zonder Van de Beek en Tadic gaat dat gewoon krankzinnig lastig worden om te winnen. Dat PSV Guti mist dat is voor PSV vervelend, maar Guti is in mijn optiek gewoon te vervangen. Iets minder creativiteit op het middenveld, maar PSV zal Ajax toch het spel laten maken normaal gesproken.

9 september 2019 om 15:15

Dat zou prachtig nieuws zijn. Nou zou het missen van Heerenveen thuis niet het grootste probleem mogen zijn. Heerenveen thuis dien je gewoon te verslaan met of zonder Tadic (hoewel zonder wel lastiger is). Maar vooral Lille voor de CL en de kraker tegen PSV zijn wedstrijden waarbij zijn inbreng zeer cruciaal kan zijn.

Snel meer staat er nu. Ik wil het snel weten. Onze aanvoerder. De man die zorgt dat het hele team in balans is, mentaal en voetballend gezien. De man die lacht als andere scoren en zichzelf boven niemand plaatst. De man die elk interview over het team praat, want daar gaat het om. De man die zo heerlijk voetbalt, week in, week uit. Onze aanvoerder. Wat een speler. Wat een mentaliteit. Wat een verademing van een voetballer in een wereld waar zoveel voetballers mannetjes zijn.hopelijk valt de blessure mee.

9 september 2019 om 14:43

Je kunt ook overdrijven. Je beschrijft hem alsof Ajax niet zonder hem kan. Maar denk dat dit echt wel meevalt. Ajax is meer dan Tadic. Maar denk dat het vooral uit voorzorg is. Wedstrijdje Luxemburg kunnen de Serven ook wel zonder Tadic af.

9 september 2019 om 14:50

Laat me lekker overdrijven. Ik hou van romantiseren zo af en toe. Doen we allemaal. En Tadic vind ik een geweldige speler. Dat is de boodschap!

9 september 2019 om 15:04

in de eredivisie wel, maar daar zouden jij en ik ook kunnen mee ballen, in Europa is het een ander verhaal, daar heeft Ajax Tadic nodig

9 september 2019 om 15:16

We weten dat je (op z'n zachts gezegd) geen fan bent van de ED maurootje, maar ik en eigenlijk hoogstwaarschijnlijk ieder lid van VZ, waaronder jij, zouden verre van mee kunnen ballen hoor. Toch niet nodig om steeds zo denigrerend te doen? Het zou evengoed een zware aderlating zijn als Tadic bijvoorbeeld PSV-uit zou missen over een paar weken. Gelukkig valt het allemaal mee en zal hij daar gewoon bij zijn!

9 september 2019 om 15:42

Nou ik kan nog niet eens mee in het eerste elftal van mijn dorpsclub, en die zijn ook niet zo geweldig. Laat staan dat ik mee zou kunnen in de eredivisie haha.

9 september 2019 om 14:50

Goeiemiddag snap dat maandagen wat meer depressief kunnen aanvoelen, maar overdrijven is ook een vak 😅

9 september 2019 om 14:56

Je doet net alsof die dood is en dit jouw laatste ode is aan hem...

Mocht hij a.s. zaterdag nog geblesseerd zijn hoop ik dat traoré de kans krijgt in de spits. Die jongen is een potientele topspits en op deze leeftijd mag hij wel de kans krijgen vind ik.

Hm... Valt me op dat de interlands momenteel voor enig blessureleed zorgen... Erg vervelend voor de clubs.

Daarom heeft Ajax een brede selectie. Dan maar Huntelaar in de spits met Tralre op de bank.

9 september 2019 om 14:24

Denk wel dat Tadic van een ander kaliber is dan menig bankzitter bij Ajax. Denk dat je veel spelers met een wissel kunt opvangen, maar een mogelijk langere afwezigheid (en dus niet een wedstrijdje) van Tadic zal vast wel gemerkt worden.

Laten we hopen dat het meevalt. Wie zou zijn plek in vredesnaam over kunnen nemen?

9 september 2019 om 14:24

Dan wordt het Huntelaar in de basis waarschijnlijk met Ziyech en Neres op de flanken.

9 september 2019 om 15:20

Valt uiteindelijk mee maar zou Huntelaar 90 minuten kunnen vlammen? Misschien in wisselwerking met een Traore dat het zou lukken. Promes in de spits zie ik niet slagen.

9 september 2019 om 14:25

Zijn plek over kunnen nemen dat zal wel lukken, maar van dezelfde toegevoegde waarde zijn is een ander verhaal.

9 september 2019 om 14:32

Je kan Promes neerzetten of een Huntelaar. Anders wordt het Traore of een andere jeugdspeler die kan doorschuiven zoals Danilo of Brobbey. Al moet er voor die laatste 2 wel heel veel gebeuren voordat zij in beeld komen. Uit armoede zou je Siem de Jong ook nog als centrumspits kunnen gebruiken.

Hoop dat hij optijd weer fit is voor 17 september. Als aanspeelpunt heel belangrijk voor ajax om door te voetballen, helemaal gezien het middenveld nog niet helemaal lekker loopt na het gemis van frenkie en lasse.

Voor een hamstringblessure staat wel een paar weken herstel voor.Dan maar oplossen met Promes op het middenveld en Ziyech en Neres op de flanken. Huntelaar als spits.

Wordt wel erg dun in de spits bij de Amsterdammers zo.

9 september 2019 om 14:37

4-6-0 spelen zoals spanje destijds.. met ziyech als valse 9

9 september 2019 om 14:38

Hoezo dan? Huntelaar, Traore, Danilo, Brobbey zijn er ook nog. En op de flanken zijn Ziyech, Promes, Labyad, Lang, Bande en Neres er nog. Je praat al met al dikke onzin dus.

Is makkelijk op te vangen met deze selectie

9 september 2019 om 14:58

Helaas niet, of wil je zeggen dat Ajax n 2e Tadic heeft lopen van het zelfde niveau? Nee, dus dan is het niet makkelijk op te vangen. In de Eredivisie komt het goed, de druk ligt vooral in Europa. Daar zullen de klappen vallen door zijn afwezigheid

Voor Ajax en de fans een mokerslag, mocht dit waar zijjn. voor de neutrale kijkers interessant; Ajax zonder frenkie en De Ligt was al een enorme stap in niveau terug, wat zich vooral laat uiten in het enorm laag aantal cleansheets. Eens zien of ajax zonder Tadic het doelpunten productie aantast. Moet haast wel aangezien hij zovaak scoort

9 september 2019 om 15:05

dan zou ik als ajax zijnde hem gewoon op de bank houden, geen risico nemen en in de ED kunnen ze wel zonder hem.

Laten we eerlijk zijn, afgelopen jaar heeft ajax het niet tegen gezeten met blessures. Veel zware wedstrijden, maar de sterkhouders bleven fit...terwijl bij bv feyenoord in praktische elke linie een basisspeler geblesseerd was. Benieuwd hoe ajax hier mee omgaat en of vervangers dit niveau kunnen aantikken.

9 september 2019 om 15:13

Onana, De Ligt, Schone, De Jong, Tagliafico, Mazraoui, Sinkgraven, Veltman, Huntelaar, Dolberg, Ziyech, Allemaal zijn ze geblesseerd geweest in meer of mindere mate afgelopen seizoen. Het idee dat bij Ajax iedereen heel is gebleven klopt niet. Het valt veel mensen niet zo op, omdat het vaak betekende dat Ajax spelers slechts een paar wedstrijden kwijt was en het niet allemaal tegelijk plaats vond. Als supporter valt het je wel op, omdat je je eigen club wat nauwlettender volgt.mazraoui goed vervangen moet gezien zijn vorm wel mogelijk zijn, maar Tadic is natuurlijk onvervangbaar. Samen met Ziyech de beste speler van de Eredivisie, daar heb je gewoon geen gelijkwaardige vervanger voor. Het zal dus zonder Tadic ongetwijfeld minder worden, de vraag is hoeveel en vooral hoe lang.

Nooooo. We hebben natuurlijk wel een brede selectie, maar het missen van een van je beste spelers is altijd een aderlating. Tadic; een zeer sterk aanspeelpunt, een afmaker, passeert een mannetje en schiet vrijwel iedere strafschop binnen. Nee, een vergelijkbare back-up heb je niet op de bank zitten. Benieuwd hoe Ten Hag dit oplost. Misschien een frontlinie met Neres-Huntelaar-Ziyech?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren