‘Deal met Real Madrid leverde vader Martin Ödegaard miljoenen op’

Maandag, 9 september 2019 om

De overgang van Martin Ödegaard naar Real Madrid in 2015 blijkt ook erg lucratief voor zijn vader te zijn geweest, zo weet het Noorse VG maandag te melden op basis van documentatie van Football Leaks. Hans-Erik Ödegaard tekende volgens het Noorse medium een driejarig contract bij Real, met een bonus van drie miljoen euro, verspreid over de duur van de verbintenis. Daarnaast streek Ödegaard senior een jaarsalaris van 100.000 euro op in Madrid.

De vader van de Noorse middenvelder werd aangesteld als trainer van Real Onder-11, ondanks het feit dat hij de Spaanse taal niet machtig was. De royale vergoeding die hij als jeugdcoach opstreek riep binnen Real al snel vraagtekens op, zo meldt VG op basis van interne berichtgeving van de Koninklijke. Een jeugdtrainer van de Madrileense grootmacht verdient namelijk gemiddeld 12.000 euro per jaar. Ödegaard senior werd vervolgens al snel doorgeschoven naar Castilla, het beloftenelftal van Real. Hij vertrok in 2017 uit het Santiago Bernabéu, toen zijn zoon aan sc Heerenveen werd verhuurd.

In onder meer de Premier League is het voor clubs niet toegestaan om ouders van spelers die jonger zijn dan achttien jaar te betalen voor werkzaamheden. De Noorse voetbalbond deed volgens VG navraag bij de Spaanse voetbalbond over de vermeende betalingen van Real aan de familie Ödegaard, maar een pasklaar antwoord werd naar verluidt niet gegeven. De Deense krant Politiken onthulde vorig jaar dat de vader van Chelsea-verdediger Andreas Christensen ruim zeven ton opstreek voor scoutingswerkzaamheden bij de Londense club, al wist de Daily Mail later te melden dat Sten Christensen ‘gewoon’ als keeperstrainer fungeerde bij the Blues.

Ödegaard, met een contract tot medio 2023 bij Real, legde vier jaar geleden aanbiedingen van onder meer Ajax, Manchester United en Bayern München naast zich neer. De twintigjarige middenvelder uit Noorwegen, die naast Heerenveen op huurbasis uitkwam voor Vitesse, wacht nog immer op zijn doorbraak in de hoofdmacht van Real. Deze jaargang speelt Ödegaard op huurbasis voor Real Sociedad.

Illarramendi: 'Martin Ødegaard is in vier jaar zoveel beter geworden'
Meer video's

Poll

Zie jij Martin Ödegaard doorbreken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door almogaver)

Slaat toch nergens op om de ouder van een speler een functie aan te bieden binnen een club, vooral niet als jeugdcoach of scout?? Dat je ze geld geeft om te speler binnen te hengelen kan ik nog begrijpen, maar dat was het dan ook.

9 september 2019 om 14:36

Tja, dit geld wordt dan ook uitgegeven om die speler daadwerkelijk binnen te hengelen. Tieners willen immers nog wel eens naar de mening van hun ouders luisteren, en niets vormt de mening van de ouders zo goed als een flinke zak geld.

9 september 2019 om 14:48

Deze constructie is ook wel bekend als indirecte omkoping, wel een creatieve variant.

Surprise surprise? Nee. Gebeurt overal. Of het goed is? Nee.off: Iemand een idee hoe hij het doet bij Real Sociedad, en dan verder kijkt naar de statistieken?

9 september 2019 om 14:39

speelt erg goed.. beweeglijke speler en is goed met de bal

9 september 2019 om 15:03

Niet erg symptico inderdaad

12.000 per jaar? dat is erg weinig dat is iets wat een normaal iemand in 2-3 maanden max verdient gemiddeld

9 september 2019 om 14:45

Hmm...miss moet jij eens met mensen in de fabriek, op de bouw, voor de klas, in het ziekenhuis, t normale kantoor personeel gaan praten. Dan zul je weinig mensen vinden die in de buurt komen van 4000 netto in de maand.

9 september 2019 om 14:49

als ik de eigenaar ben van een fabriek dan is het echt niet zo raar om 4 tot 6 duizend te verdienen hoor. de directeur van een goede school verdient ook zo een salaris

9 september 2019 om 15:00

Alleen veel mensen bekleden niet zo luxe positie. Veel mensen werken voor dat soort mensen waar je het nu over hebt. Maar die verdienen bij lange na geen 4000 euro in de maand.

9 september 2019 om 14:46

Coach van Real Madrid -11.. Dat is echt geen fulltime baan. Dus voor twee of drie uurtjes per dag niet verkeerd.

9 september 2019 om 15:52

12.000? Jij woont en werkt dan duidelijk in een ander mileu dan menige hier. En wat is de definitie van normaal eigenlijk?

9 september 2019 om 16:14

Wat ik niet begrijp is dat mensen hier ook echt serieus op de eerste reactie van Jonbonjovi gaan reageren. Je ziet gewoon duidelijk dat hij dit neerzet om reacties uit te lokken.. en wat doet men hier? Veel mensen geven hem precies wat hij wilt. Is het woord 'sarcasme' dan echt zo wereldvreemd voor de meeste mensen hier? Ook bij andere artikelen valt mijn mond vaak open van verbazing. Een hoop mensen presteren het om serieus inhoudelijk te gaan reageren op lolbroeken die gewoon ff een dolletje willen maken. Kap daar nou eens mee mensen!

9 september 2019 om 16:17

Gast.. modaal ligt in 2019 op 2700 bruto, ongeveer 2100 netto, 4000-6000 euro is dus niet een standaard maandsalaris.. als jij van papa en mama 5000 euro per maand hebt gekregen mag jij hun op je blootje knietjes bedanken.

9 september 2019 om 17:12

In spanje is een full time salaris gemiddeld 1600 euro., En ongeveer 18000 per jaar. Bedenk wel dat de lonen in spanje zijn, niet in nederland. Bovendien zal het parttime zijn, dan is het een redelijk salaris in spanje.

Tja, iedereen was het er destijds over eens dat de stap van Odegaard naar Real een puur financiele was. In mijn optiek heeft hij pas in de Eredivisie (eerst bij Heerenveen en later bij Vitesse) de ontwikkeling doorgemaakt die hij misschien al twee / drie jaar eerder doorgemaakt zou kunnen hebben en zou hij nu verder zijn. Aan de andere kant, hij heeft via een omweg alsnog de weg naar boven weten te vinden.

Doet me een beetje denken aan de constructie van Gudelj en Ajax, waarvan de vader en broer een plek kreeg binnen Ajax.

Wat is dat toch met die vaders die op de rug van hun talentvolle zoon geld willen verdienen. Odegaard Senior en ook de vader van Neymar zijn echt triestige figuren zijn.

Dit soort praktijken zijn in Spanje volgens mij heel gewoon. Corruptie is volgens mij een normale zaak in Spanje. Real heeft voldoende macht. Ze kunnen van alles maken. Je begrijpt er soms niks van. Landen als Spanje en Italië hebben hoge werkloosheid. Maar spelers kopen voor 80, 100 of 150 miljoen kan gewoon. Naast dat kunnen ze spelers ook dikke salarissen betalen. Dat is ook te doen voor ze. Wat een beleid.

12.000 per jaar ? Een trainer van een tweedeklasser in Nederland verdient meer dan dat. Daar geloof ik dus niet veel van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren