Roda JC Kerkrade treft regeling en maakt einde aan arbeidsconflict

Woensdag, 4 september 2019 om

De wegen van Roda JC Kerkrade en Eric van der Luer gaan scheiden. Beide partijen zijn na gezamenlijk overleg tot een oplossing gekomen, zo meldt de Keuken Kampioen Divisie-club woensdag. De club doet geen mededelingen over de inhoud van de gemaakte afspraken. Duidelijk is wel dat de jeugdcoach geen werkzaamheden meer voor de club zal verrichten.

Van der Luer was vorig seizoen tijdelijk hoofdtrainer van Roda. Naar verluidt drukte zijn salaris te zwaar op de begroting van Roda JC en wilde eigenaar Mauricio Garcia de la Vega daarom van hem af. Van der Luer wilde aanvankelijk van geen wijken weten en het kwam tot een conflict tussen beide partijen.

In een zitting voor de arbitragecommissie van de KNVB kwamen beide partijen er evenmin uit. De commissie bood Roda en Van der Luer de mogelijkheid om onderling alsnog tot een gepaste vertrekregeling te komen. Dat is uiteindelijk gelukt.

Roda doet geen uitspraken over de inhoud van de regeling. "Roda JC dankt Eric van der Luer voor alle inspanningen die hij zowel gedurende zijn actieve carrière als voetballer bij Roda JC heeft geleverd, als gedurende zijn loopbaan binnen Roda JC als coach en scout", zo communiceert de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door r10a)

Wat een zege voor roda toen deze lapzwans trainer werd en heel zijn voorganger kapot maakte en vervolgens een wanprestatie leverde met Roda was zijn geloofwaardigheid al weg. Van mij mochten ze sneller recht op doel af.

5 september 2019 om 07:55

Wanprestatie? Met dat materiaal had niemand een prestatie geleverd, daarbij blijven de problemen zich ophopen nu met die schimmige Mexicaan

5 september 2019 om 07:59

Ja, een wanprestatie. Ik was geen fan van Molenaar, maar die heeft eerder in het seizoen significant beter gepresteerd dan Van der Luer met exact hetzelfde materiaal.

Eric heeft in de jeugd van Roda (vooral als coach van Jong Roda en als scout) naar mijn weten goed werk geleverd; maar zijn gedrag, de vete met Robert Molenaar en de periode als hoofdtrainer hebben natuurlijk enorm veel afbreuk gedaan aan zijn staat van dienst bij de club. Jammer dat het zo moet eindigen voor zowel Roda als voor Eric van der Luer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.TOP Oss25-25
18.Jong PSV22-22
19.FC Dordrecht20-32
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
0 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 juli
Alexander Schwolow lijkt niet de nieuwe keeper van Ajax te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren