‘Ik heb met Kluivert gesproken en ook hij is dermate onder de indruk’

Woensdag, 4 september 2019 om

Telstar verraste menig voetbalfan door Marcus McGuane aan te kondigen als nieuwe aanwinst. De twintigjarige middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Barcelona. Andries Jonker, trainer van Telstar, kende de jonge Engelsman nog van hun gezamenlijke tijd bij Arsenal, waar de Nederlandse coach hoofd jeugdopleiding was.

"Voordat ik bij Telstar tekende, nam de familie al contact met me op omdat Marcus ergens anders wilde spelen. Later vertelde ik dat ik inmiddels begonnen was bij Telstar, maar dat vonden ze niet het niveau van Marcus. Ze vroegen wel of hij, als er geen andere oplossing kwam, dan wel bij mij mocht voetballen", laat Jonker weten in gesprek met NH.

De oefenmeester vertelt dat het talent een aanbieding kreeg van Hajduk Split, maar dat de speler toch de voorkeur gaf aan Telstar. "Hij wil per se bij Telstar voetballen en hij is er heilig van overtuigd dat hij daarmee een goede stap zet in zijn carrière. Ik heb ook Patrick Kluivert (hoofd opleiding Barcelona red.) gesproken en ook hij is dermate onder de indruk dat de club hem ook niet kwijt wil."

Jonker geeft aan dat McGuane in de ogen van de coach veel kwaliteiten in huis heeft. “Bij Arsenal heb je ruim tweehonderd jongens onder je hoede, en ik zag daar drie jongens waarvan ik dacht: die halen het Emirates Stadium en gaan voor het het Engels nationale elftal spelen. Marcus was één van die drie. Hij was echt absoluut een toptalent in de jeugdopleiding."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Koeman over niet selecteren Stengs: 'Kluivert speelt op hoger niveau'
Meer video's

Poll

Een goede aanwinst voor Telstar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door laviola89)

"Bij Arsenal heb je ruim tweehonderd jongens onder je hoede, en ik zag daar drie jongens waarvan ik dacht: die halen het Emirates Stadium en gaan voor het het Engels nationale elftal spelen. Marcus was één van die drie. Hij was echt absoluut een toptalent in de jeugdopleiding."

Denk dat Jonker nu wel terugkomt op zijn woorden. Op je 20ste bij Telstar.... Niks mis mee in mijn ogen, maar dan ga je de top niet redden lijkt me 😉

4 september 2019 om 11:44

Normaal gesproken niet nee, maar gelukkig zijn er uitzonderingen op regels.

4 september 2019 om 12:13

Als hij bij een subtopper in de eredivisie kwam OK maar Telstar, met alle respect maar dan mag je blij zijn dat je nog de eredivisie haalt.

4 september 2019 om 19:28

Waar speelde Huntelaar toen hij 20 was? Agovv (2003-2004).
Waar speelde Huntelaar toen hij 25 was? Real Madrid (2008-2009)

4 september 2019 om 13:18

Jeugdspelers zijn zo grillig als het weer, maar dit is natuurlijk een vreemde uitspraak. In de leeftijd van McGuane liepen bijvoorbeeld ook Nelson, Smith-Row en Nketiah rond die toen al verder waren dan deze jongen. Verder staan Saka en de naar Duitsland vertrokken Ameachi overal op de radar. Als jonker dit meent, ben ik blij dat nu iemand anders de baas is.

Telstar kan een springplank vormen, maar als die gast zo goed is waarom verhuren ze hem dan niet aan een club die op het hoogste niveau speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar101
10.NEC92
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Liverpool lette dinsdagavond nadrukkelijk op de verrichtingen van Fabián Ruiz in zijn onderlinge duel met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren