FC Twente zwaait ‘type Llorente’ mogelijk uit naar geïnteresseerde Italianen

Donderdag, 15 augustus 2019 om

Jari Oosterwijk is kandidaat om de aanval van Lazio te versterken, zo meldt Corriere dello Sport. De club uit Rome is op zoek naar een nieuwe spits en heeft diverse namen op de wensenlijst staan. Onder anderen Felipe Caicedo kan Lazio nog gaan verlaten, waardoor de Serie A-club denkt aan vervangers, onder wie Oosterwijk.

Diverse bekende aanvallers zijn de laatste weken gelinkt aan Lazio. Onder meer de transfervrije Fernando Llorente en Bas Dost van Sporting Portugal zijn de revue gepasseerd. Llorente is echter in trek bij diverse clubs, terwijl Lazio voor Dost diep in de buidel moet tasten. De Nederlander kost naar verluidt vijftien miljoen euro, wat Lazio aan de forse kant vindt.

Lazio heeft zodoende enkele andere aanvallers in gedachte, zoals Oosterwijk. De Italiaanse club is op zoek naar een nieuwe concurrent voor Ciro Immobile en Corriere dello Sport stelt dat Oosterwijk in beeld is. De spits geldt als een ander type voetballer die Lazio andere kwaliteiten kan bieden, onder meer vanwege zijn lengte.

De 24-jarige Oosterwijk ligt nog tot volgend jaar zomer vast, waardoor Lazio deze transferperiode mogelijk met een relatief laag bedrag succesvol kan zijn in Enschede. Simone Inzaghi, trainer van de nummer acht van het afgelopen Serie A-seizoen, zoekt naar verluidt nog naar een spits met de stijl van Llorente en zou dus in Oosterwijk een optie zien.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door hakimskijack)

Met alle respect maar dan wil je geen Oosterwijk. Die gaat het niet maken daar.

15 augustus 2019 om 08:33

Zou me niets verbazen dat dit fake news is. Voor een paar weken terug zou Leeds utd ook geïnteresseerd zijn maar daar bleek achteraf ook niets van te kloppen.

15 augustus 2019 om 08:53

Dat was van een of ander nep twitter (?) account of een vlogger of zo.

Dit wordt gemeld door een krant dus ik heb al iets meer hoop dat dit verhaal misschien wel klopt. Als het aan mij ligt dan vraagt Twente niets voor deze jongen; hij komt toch niet voor in de plannen van García en hij schijnt nogal een flink salaris te hebben.

15 augustus 2019 om 10:21

Nou, niets.. We kunnen de knaken goed gebruiken dacht ik zo. Aan de andere kant zou ik met een paar ton al tevreden zijn. Ik betwijfel alleen zeer sterk of hij het niveau ook maar enigszins waar kan maken. Lijkt op het oog een dusdanig vreemde transfer dat ik er ook mijn grote vraagtekens bij zet.

15 augustus 2019 om 12:26

Tukkertje,

Kiezen tussen 2 kwaden.
Of je vraagt een afkoopprijs met de kans dat ze verder kijken.
Of je vraagt niets en je hoeft in ieder geval een (te hoog) loon minder uit te betalen.

15 augustus 2019 om 14:03

Gewoon een slimme tactiek door 1 van de partijen om van hem af te komen. Of het is z'n zaakwaarnemer die de media gebruikt of het is FC Twente, want het lijkt me heel erg sterk dat Oosterwijk in de belangstelling staat van Lazio. Zelfs de Keuken Kampioen Divisie meldt zich niet voor die jongen.

15 augustus 2019 om 14:21

Ik ben ook voorstander van om Oosterwijk de eerste beste optie uit te zwaaien. Voor het salaris dat hij krijgt kunnen we ook een leuk spelertje oppikken of huren. Hij is toch terug gezet naar de beloften. Wordt niet meer wat met hem. Moet een leuke club gaan zoeken in de KKD.

Dit is een broodje aap verhaal. Oosterwijk kan dan misschien wel een beetje de stijl hebben van Llorente en Dost maar is echt klasses minder. Wonderen zijn de wereld nog niet uit dus wie weet. Ik dacht ook dat Hateboer zou gaan falen in Italië nou die heeft me mooi ongelijk gegeven

15 augustus 2019 om 14:01

Hateboer had een basisplaats in de Eredivisie bij een relatief grote club. Oosterwijk is redelijk koel voor het doel, maar buiten dat lijkt het alsof je naar een amateurspeler staat te kijken.

Ik denk persoonlijk een tactiek van de zaakwaarnemer en/of de club om die jongen in de etalage te zetten. Hij heeft een veel te duur salaris en hij komt totaal niet in de plannen van Garcia Garcia voor.

In Enshede doen ze er alles aan om die jongen te slijten.......tip: Misschien iets voor HHC Hardenberg.....deto Twenterand....

15 augustus 2019 om 08:53

Hij is welkom in Hardenberg

15 augustus 2019 om 08:55

En hoe gaat HHC zijn salaris betalen?

15 augustus 2019 om 09:32

Klopt. Hij is dan ook 4e spits nu he, dus niet heel vreemd dat beide partijen op zoek zijn naar een nieuwe club. Verder geen bijzonder goede spits en ik volg de competitie in Italie niet, maar lijkt me dat Lazio veeeel te hoog gegrepen is voor hem.

Wat moet een spits die nieteens te goed voor Twente is bij Lazio Roma? Dit lijkt me dan ook meer iets voor in de wandelgangen.

Hoop voor Jari dat het deze keer wel waar is. Lijkt bij ons nu op een dood spoor te zitten, zeker nu het er naar uitziet dat Boere niet vertrekt. Als Berggreen ook weer fit is, is Jari 'gewoon' 4e keus achter Vuckic. Misschien is Lazio iets te hoog gegrepen voor Jari, maar ik laat me graag het tegendeel bewijzen.

15 augustus 2019 om 13:58

Iets te hoog gegrepen? FC Twente is al behoorlijk te hoog gegrepen voor Oosterwijk. Met alle respect voor die jongen, maar dat deze jongen een behoorlijk salaris heeft en nog steeds bij de club onder contract staat zegt toch wel veel over hoe de club in het verleden gerund is.

15 augustus 2019 om 15:29

Je hebt helemaal gelijk, haha. M'n reactie nog een keer gelezen, maar ik ben iets te voorzichtig geweest Twente is inderdaad al te hoog gegrepen voor Jari. Strik er omheen en weg

Geloof er niets van. Iemand die al niet goed genoeg is voor FC Twente is al helemaal niet goed genoeg voor Lazio.

Zou voor Fctwente wel heerlijk zijn, maar dit is natuurlijk onzin... (jammer genoeg haha)

Ze zijn misschien af en toe gek in Italie maar zo gek zullen ze toch niet zijn om hem te halen. Al was hij gratis en wil hij geen loon hebben is het onzinnig om hem als Lazio zijnde te halen. Voor Twente zou het wel erg goed nieuws zijn.

Het kan toch verkeren. Het voordeel is dan voor Immobile dat hij absoluut niet hoeft te vrezen en FC Twente is van z'n veel te hoge salaris af. Als hier al een kern van waarheid in zit (iets wat ik heel erg betwijfel), dan letten ze ook echt alleen maar op cijfers en hebben ze Oosterwijk nog nooit zien voetballen. Met alle respect voor die jongen, maar deze jongen komt normaal gesproken tekort voor de Keuken Kampioen Divisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren