De Jong baalt: ‘Dat ik ze niet heb bedankt, was totaal niet de bedoeling’

Woensdag, 7 augustus 2019 om

Henk de Jong maakte deze zomer de overstap van De Graafschap naar sc Cambuur. Zodoende wacht komende vrijdag een pikant duel voor de trainer, daar de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie elkaar dan treffen in de eerste speelronde. De Jong is niet bang dat hij vrijdag slecht wordt ontvangen op De Vijverberg.

De Jong nam afgelopen mei afscheid van De Graafschap met een pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Sparta Rotterdam in de play-offs voor promotie/degradatie. De coach vergat na het duel de supporters te bedanken en dat viel niet goed bij een deel van de aanhang. "Dat ik die mensen niet heb bedankt, was totaal niet de bedoeling", reageert De Jong bij de Gelderlander.

"Ik had altijd een geweldige band met de supporters van De Graafschap. Het is één groot misverstand geweest. Ik ben direct na afloop naar binnen gegaan, heb mensen opgevangen en de pers te woord gestaan. Later heb ik ook de spelers toegesproken. Er had toen iemand bij de club tegen mij moeten zeggen dat ik even naar buiten moest gaan", aldus de oefenmeester.

De Jong is echter niet bang voor een slechte ontvangst vrijdag. De trainer heeft namelijk ook succes gekend bij de Superboeren en heeft jarenlang met veel plezier bij de club gewerkt. Hij had zijn dienstverband bij De Graafschap 'voor geen goud' willen missen. "De club en de mensen waren fantastisch, al was het een en al negativiteit toen ik er begon. Ik denk dat De Graafschap weer ontdooid is. Vertrekken met handhaving was helemaal mooi geweest, maar ik kan er door de voordeur naar binnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door davy de pauw)

Toch enigszins merkwaardig dat Henk van mening is dat iemand dat tegen hem had “moeten” zeggen. Snap dat dat handig was geweest, maar de verantwoordelijkheid ligt toch bij hem??

7 augustus 2019 om 09:26

Daarmee zegt ie toch niet dat het niet zijn verantwoordelijkheid is? Enkel dat het niet de bedoeling was.

7 augustus 2019 om 09:34

Verantwoordelijkheid is misschien een zwaar woord, maar supporters bedanken lijkt me in een geval als dit wel vrij vanzelfsprekend. Toch niet iets waar een ander je op moet wijzen?

7 augustus 2019 om 09:34

Door de opmerking dat hij er gewezen moest worden lijkt het wel alsof het iemand anders fout is. Als Graafschap supporter heb ik Henk totaal niet hoog zitten. Ik vond het een acteur die meer met zijn oneliners bezig was dan met het team. Daarnaast had ik het gevoel dat hij continu bezig was alles vooral zichzelf goed te praten.
Ondanks dat het voor buitenaf een leuk uithangbord leek of misschien zelfs wel was, heeft hij ook veel verpest binnen de club. De hele jeugdafdeling heeft mede door hem 2 jaar stil gestaan.

7 augustus 2019 om 09:38

Geen idee, volgens mij is het vrij menselijk om zoiets te vergeten als je zo 'geleefd' wordt na afloop. Dan zit je in een flow van 'na de wedstrijd' en daar hoort het rondje supporters bedanken normaliter niet bij.

7 augustus 2019 om 10:01

Kom op zeg, je weet dat het je allerlaatste dag is daar. Gewoon niet netjes. En dan durven zeggen dat iemand je erop had moeten wijzen..

7 augustus 2019 om 11:39

Ik denk dat hij op dat moment veel aan zijn hoofd had en het erbij door geschoten is. Dan was het prettig geweest wanneer iemand hem erop had geattendeerd. Hij komt er nu zelf mee in de media en wordt weer van alle kanten aangevallen. Hij geeft toe dat hij fout heeft gehandeld. Een leerschool voor hem, maar de aanhang van De Graafschap koopt er niks voor. Niet te zwaar aan tillen, zou ik zeggen.

Toch enigszins merkwaardig dat Henk van mening is dat iemand dat tegen hem had “moeten” zeggen. Snap dat dat handig was geweest, maar de verantwoordelijkheid ligt toch bij hem??

Hij was toen bang na de degradatie om er heen te gaan. En nu zegt ie is een misverstand. Henk moet eens minder praten.

Voor De Jong is maar een ding belangrijk en dat is De Jong. De man hoort zichzelf enorm graag praten, en dat kan hij ook enorm goed en veel, aan zijn trainers kwaliteiten twijfel ik enorm.

7 augustus 2019 om 14:12

Dat idee heb ik juist totaal niet. De Jong is geen toptrainer en komt op taktisch gebied wel het een en ander te kort denk ik wel eens... maar dat hij arrogant is en teveel aan zichzelf denkt heb ik nog nooit gedacht. Vind het juist een allemansvriend die graag door iedereen lief gevonden wil worden: de pers, de spelers, de kijkers thuis...

Heb gisteren een ander interview van hem gehoord en gezien over Skûtsjesilen (zat achter de laptop en mijn programma was afgelopen en dit was het opvolgende programma) en die was lovend over De Graafschap en zn supporters. Schijnt dat ie de helft van de trainingen bij Cambuur al De Graafschap supporters langs de lijn heeft zien staan die van Doetinchem naar Leeuwarden rijden voor hem. Echt een sympathieke man. Twijfel wel aan z'n diepgang in het voetbal want het kan net zo goed mn elftalleider bij de 4e klas amateurs zijn maar een goede motivator is het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.NAC Breda1210
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller40
R. MührenAanvaller44
S. StevensKeeper40
R. OratmangoenAanvaller41
G. KorteAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Antonio Rüdiger staat voor een vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren