Zweden herstelt zich van verlies tegen Oranje Leeuwinnen en eindigt als derde

Zaterdag, 6 juli 2019 om 18:57Daniel Cabot Kerkdijk

Zweden heeft de derde plaats op het WK voor vrouwen in Frankrijk opgeëist, na de nederlaag tegen Nederland in de halve finales. Het team van bondscoach Peter Gerhardsson zegevierde zaterdag in de troostfinale in de Allianz Riviera met 1-2 over Engeland, dat zodoende naast een tweede opeenvolgende bronzen medaille grijpt. In 2017 wonnen de Engelsen in extremis van Duitsland en eindigde men als derde.

De eindstand in Nice stond na het rustsignaal al op het scorebord. Engeland startte traag aan het duel in Zuid-Frankrijk en daar wist Zweden van te profiteren. Alex Greenwood blunderde bij een voorzet van Fridolina Rolfo vanaf links en schoof de bal recht in de voeten van Kosovare Asllani. De bal ging via de hand van Carly Telford en de paal tegen de touwen.

Zweden verdubbelde tien minuten later de voordelige marge. Sofia Jakobsson kreeg veel ruimte en krulde de bal vanaf links heerlijk in de verre hoek achter Telford: 0-1. Fran Kirby verkleinde de achterstand na een half uur spelen. De aanvalster sneed vanaf rechts naar binnen en mikte de bal via de linkerpaal achter Hedvig Lindahl: 1-2.

Ellen White dacht twee minuten later de 2-2 te hebben gemaakt, maar de VAR constateerde hands in de opbouw. Na de onderbreking voerde Engeland de druk verder op richting het doel van Zweden, dat bijna niet meer in het stuk voorkwam. Grote kansen bleven lange tijd uit, maar in de slotfase had Lucy Bronze bijna voor een verlenging gezorgd. Haar uithaal na een corner werd met het hoofd van de doellijn gehaald door Nilla Fischer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door soccersupp)

En dit is waarom ik denk dat oranje kans heeft tegen de VS. die zijn atletisch beter maar tactisch zwak. Nederland is tactisch sterk maar heeft een aantal lompe speelsters.
Zo kan het dat Engeland tegen de VS net verliest en tegen Zweden ook.

6 juli 2019 om 19:24

Ik vind de VS nou eigenlijk de enige ploeg met goed looplijnen en fatsoenlijke voorzetten (wat we in deze tweede helft helemaal niet zagen). Gewoon de enige goede ploeg. Frankrijk en Engeland kwamen in de buurt.
Nederland vind ik juist tactisch zwak. Weten nooit waar de bal heen moet. Heel veel toevalstreffers. Winnen het op fitheid, maar laat de VS nou net fitter zijn. Ik verwacht een afslachting.

6 juli 2019 om 19:27

Maar Nederland heeft iedere pot gewonnen, waarom verwacht je dan een afslachting. Nederland heeft toch niet van de 6 minste landen gewonnen?

6 juli 2019 om 19:56

Omdat de VS óók iedere pot gewonnen heeft, maar in tegenstelling tot Nederland er ook nog wel eens overtuigend uitzag in die wedstrjden. Wij hebben maar één leuke pot gehad, dat was tegen Italië, en ook alleen maar de tweede helft. Voor de rest is het keihard leunen op Groenen en Miedema. En misschien dat dat tegen de VS ook lukt, maar de kans dat dat na 6 wedstrijden voorbij is, is veel groter.

6 juli 2019 om 20:20

Precies zelfs Chili werd met 3-0 niet echt afgeslacht . Hetzelfde Chili waar Nederland 3 weken eerder met 7-0 overheen walste . Ik heb meerdere wedstrijden van de VS gezien dit WK . Ze hebben alleen de eerste 2 duels 90 min gedomineerd . Als Oranje de eerste 20 min overleefd zie ik kansen .

6 juli 2019 om 20:52

Inderdaad, als ik zag dat Engeland het de vs heel heel lastig maakte, dan biedt dit zeker perspectief.
En de vs heeft het ook meegezeten op dit WK, als die na een half uur nog niet gescoord hebben gaat er ook onzekerheid en chagrijn in de ploeg sluipen. We gaan het zien!

De tweede helft begreep ik nauwelijks wat van. De tactiek van Engeland was onvoorstelbaar onnavolgbaar. Iedereen liep maar een beetje in het centrum. Niemand bewoog echt zonder bal. En als ze er dan een keer door waren sloot er niemand tijdig aan. Echt ideeloos.

6 juli 2019 om 19:55

Die momenten waren er helaas ook genoeg in de 1e helft. Alle goals waren ook echt uiterst zwak verdedigd (van beide teams).

6 juli 2019 om 23:09

Voor mij wel een verrassing. Ik had verwacht dat Engeland over Zweden heen zou walsen gezien de wedstrijd van de Engelsen tegen USA. Wat hierboven al is aangegeven. Misschien zijn we toch niet helemaal kansloos morgen.

Ik vond de wedstrijd tussen de VS en Engeland van beide zijden indrukwekkend. De VS wonnen wel terecht, maar toch had ik óók het gevoel dat Engeland meer verdiende. Als Zweden - dat net iets beter oogde dan Nederland, maar niet veel - dan kan winnen van één van die indrukwekkende ploegen, dan zou het zo moeten zijn dat Nederland van de VS kan winnen.

Wat niet wil zeggen dat de VS niet van Nederland kan winnen. Het lijkt me nog steeds het meest waarschijnlijk dat dat gebeurt. Maar er is wel een route denkbaar naar Nederlands succes. Die heeft te maken met wat bij het Nederlands elftal de beste eigenschappen zijn: teamgeest, stoïcisme, onverzettelijkheid en fitheid.

De VS zullen net als in de andere wedstrijden vroeg willen scoren. Daar moet Nederland ze vanaf proberen te houden. In de eerste helft is het dus belangrijker om te verdedigen dan om te scoren. Er wordt hier hoog opgegeven over de fitheid van de VS, maar ik zag in de wedstrijd tegen Engeland toch dat de speelsters tegen het einde liepen te hijgen en slordiger gingen spelen. Nederland scoort vaak tegen het einde van een wedstrijd, wat betekent dat de ploeg zeer fit is, en ook dat in de finale de kansen er liggen in de laatste twintig minuten. Zorg dat het dan nog 0-0 staat, geef alles om de VS tot die tijd van het scoren af te houden, en je hebt een werkelijke kans om de wedstrijd te winnen.

Al verwacht ik toch dat de VS aan het langste eind gaan trekken. Je moet eigenlijk ook een beetje hopen op onderschatting aan hun kant. En ik zou willen dat Wiegman begint met de vrouwen die het beste geschikt zijn om te vechten, ballen af te pakken. Dus Jill Roord in plaats van Martens. Die is ook meer in vorm. Martens kan in de loop van de wedstrijd altijd nog worden ingebracht als de ruimtes groter worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. JakobssonAanvaller82
O. SchoughAanvaller52
J. FalkKeeper40
M. JanogyAanvaller32
H. LindahlKeeper30
F. RolföAanvaller32
J. AnderssonVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren