Update: ‘PEC Zwolle en FC Den Bosch bereiken alsnog akkoord’

Woensdag, 10 juli 2019 om

Sam Kersten lijkt een transfer van FC Den Bosch naar PEC Zwolle op zijn buik te kunnen schrijven. De Eredivisie-club is geïnteresseerd in de 21-jarige mandekker en er zou zelfs al een persoonlijk akkoord zijn, maar de Brabanders laten hem niet gaan. Volgens het Brabants Dagblad lijkt Kersten de dupe te worden van intern gesteggel bij Den Bosch.

PEC Zwolle wil Kersten graag aantrekken als vervanger van de aan Liverpool verkochte Sepp van den Berg. De verdediger wil graag de overstap maken naar de Eredivisie, maar met een contract tot medio 2022 heeft FC Den Bosch een uitstekende onderhandelingspositie. Dinsdagavond kwam er een kink in de kabel en hebben beide clubs de onderhandelingen voorlopig afgebroken.

Het regionale dagblad schrijft dat beide clubs het eens zijn over een transfersom van 325.000 euro plus een doorverkooppercentage, maar is het Kakhi Jordania die de overstap voorlopig tegenhoudt. De aspirant-eigenaar van de club uit de Keuken Kampioen Divisie vindt de aanbieding te laag en stelt dat andere clubs uit binnen- en buitenland veel meer voor Kersten over hebben. PEC Zwolle is het lange wachten beu en overweegt door te schakelen naar een andere verdediger.

Jordania probeert FC Den Bosch al een jaar lang in handen te krijgen. Hierin is hij officieel nog niet geslaagd, maar op de achtergrond treedt hij al wel geruime tijd op als extern financier. “Wat ik erover kan zeggen is dat Kakhi Jordania officieel geen partij is bij transfers. Dat kan ook niet”, reageert woordvoerster Ester Bal. “We zijn in gesprek geweest met Zwolle. Het klopt dat we dat op dit moment niet zijn.”

Update 10 juli 12.09 uur - ‘PEC Zwolle en FC Den Bosch bereiken alsnog akkoord’
Sam Kersten krijgt toch zijn gewenste transfer van FC Den Bosch naar PEC Zwolle. Volgens De Telegraaf zijn beide clubs tot een akkoord gekomen over een transfersom. De verdediger wordt woensdag al gepresenteerd en tekent een meerjarig contract in Zwolle.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Transferprofiel - Steven Bergwijn
Meer video's


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door hms 030)

Erg dom van Zwolle. Dit is een pareltje die er direct staat en uiteindelijk bij zwolle voor veel meer de deur uit kan gaan. Een van de beste verdedigers van de kkd.

10 juli 2019 om 12:36

Hij gaat juist naar Zwolle toe voor een laag bedrag, dus Zwolle gaat er winst op maken 😉

10 juli 2019 om 14:26

Het bericht waar je op reageerd is een reactie n.a.v het 1e bericht die door VZ gepubliceerd werdt. Is nu dus geupdate. Ot: Kan een leuke verdediger worden, stak er wel redelijk bovenuit. Al had hij ook wel eens wat mindere wedstrijden. We zullen het zien.

@footbalvip Ter overweging voor jou. Er staat dat PEC Zwolle 325.000 over heeft voor Kersten. En dat over dit bedrag een overeenkomst was tussen beide clubs.
Dan komt vervolgens meneertje Jordania, die niet bij de onderhandelingen mocht zitten maar ondertussen schijnbaar toch wel bepaalt en betaalt in Den Bosch en die schiet dan de overeenkomst aan flarden. Waar is PEC Zwolle nou dom dan ?
Voor zover ik het nu inschat hebben de onderhandelaars en Jordania met elkaar niet afgesproken wat de minimale opbrengst voor Kersten moet worden. Anders krijg je niet zo'n rare situatie als nu.
Ik begrijp Zwolle heel goed dat ze zich niet willen laten neppen door die Jordania.

3 juli 2019 om 11:40

Laten neppen door Jordania? Verbreed je visie eens even. Jordania wil meer hebben voor een pareltje. Dat is slim. Dat noemen we goed transferbeleid. De rest van Den Bosch is niet heel slim bezig. Een talentvolle verdediger voor drie ton laten vertrekken. Schuurs ging voor bijna het tienvoudige! Waarom zou je een talent voor zo een fooi laten vertrekken?

3 juli 2019 om 11:46

@theo: waarom zou Den Bosch zich moeten laten neppen door Zwolle. Zit blijkbaar niet veel kennis van zaken bij Den Bosch op kantoor als je zo'n speler voor 3 ton laat vertrekken. Jordania heeft gewoon gelijk dat hij ervoor gaat leggen. Is veel meer uit te halen dan Zwolle nu wil betalen.

Interessante onderhandelingskwestie... de speler is, als hij een goed seizoen draait, 1 miljoen waard, en als hij een heel goed seizoen draait 2 miljoen. En iedereen ziet dat die potentie er inderdaad ook in zit. Dus snap ik dat Zwolle die ruim 3 ton graag wil aftikken. En als Den Bosch hier genoegen mee denkt te kunnen nemen snap ik dit 'dwarsliggen' heel goed. Want onder de 5 ton is sowieso te weinig!

Wie betaald bepaald . Dus is het Jordania zijn goed recht om het aanbod als te laag te beschouwen. .
Trouwens PEC heeft zakelijk (verkoop) ook een goeie slag geslagen . Dus goede vervangers zijn niet meer voor appel, en een ei te koop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Real Madrid wil Marco Asensio echt niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren