Maradona neemt emotionele videoboodschap op: ‘Ik ga niet dood!’

Vrijdag, 21 juni 2019 om

Diego Maradona weerlegt de hardnekkige geruchten dat hij Alzheimer zou hebben. Dergelijke beweringen kwamen naar voren in de Argentijnse media nadat de 58-jarige oud-voetballer vorige week zijn trainersfunctie neerlegde bij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. Maradona nam deze beslissing vanwege het feit dat er binnenkort operaties aan zijn schouder en knie zullen plaatsvinden, waarna hij maandenlang moet revalideren.

Maradona houdt vrijdag een behoorlijk emotioneel betoog op Instagram. “Ik hoor dat er hier en daar wordt gepraat over Alzheimer, maar veel mensen weten niet eens wat die ziekte inhoudt. Het is een vreselijke ziekte waar mensen aan overlijden. Ik heb die ziekte echter niet en ga ook niet dood. Ik ga niet dood!”, herhaalt de voormalig wereldkampioen zijn boodschap aan de wereld nog maar eens.

“Mensen zaaien blijkbaar graag verwarring, daar houd ik helemaal niet van”, voegt de verontwaardigde Maradona daaraan toe. Zijn zaakwaarnemer Matias Moria liet zich in de Argentijnse media kort uit over de opvallende geruchten rondom zijn beroemde cliënt. “Diego is nooit getest op eventuele signalen van Alzheimer. Hij is bij Dorados vertrokken omdat hij op korte termijn wordt geopereerd aan zijn knie en schouder.”

Maradona kende bij onder meer Barcelona en Napoli een geweldige loopbaan als voetballer. Het absolute hoogtepunt kwam in 1986, toen hij Argentinië op magistrale wijze naar de wereldtitel leidde. Na zijn actieve carrière ging het echter snel bergafwaarts met Pluisje. Verhalen over drugsgebruik en huiselijk geweld staken de laatste jaren regelmatig de kop op. Mede hierdoor brengt zijn trainersloopbaan hem voornamelijk langs clubs uit de kleinere voetballanden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door porque)

Dus Diego heeft zoveel drugs gebruikt in zijn leven, dat die denkt dat die onsterfelijk is?

21 juni 2019 om 13:07

Hij is ook een god en goden zijn onsterfelijk dus begrijp het wel!

21 juni 2019 om 13:09

Wie had dat ooit gedacht. Van lekker voetballen, prachtige dribbels en als speler briljant, naar vrouwen, coke snuiven en onsterfelijk zijn in het beloofde land.

21 juni 2019 om 13:28

Als speler zat hij ook al flink aan de coke en vrouwen.

Misschien eens slim om gezonder te gaan leven. Zo'n operatie aan de knie op die leeftijd komt natuurlijk ook niet uit het niets gezien z'n lichaamsbouw. Voor een oud-voetballer van 58 jaar heeft hij namelijk wel heel vaak gezondheidsproblemen.

Verder is het natuurlijk positief dat hij geen Alzheimer heeft. Maradona heeft natuurlijk het 1 en ander op z'n kerfstok, maar dit soort geruchten zijn altijd erg naar. Verder een geweldige voetballer geweest, maar helaas daarbuiten een verrot karakter.

Fantastische voetballer, maar als persoon natuurlijk een mafketel. De coke en wellicht andere verdovende middelen hebben ondertussen al de nodige sporen achtergelaten. Genieten van het leven is natuurlijk één ding, maar je lichaam helemaal naar de klote helpen is natuurlijk een tweede. Ik hoop dat hij het licht ziet, maar bij hem weet je het nooit. Als er een bericht op VZ voorbij komt dat hij weer eens in het ziekenhuis ligt of wellicht erger, het zou mij niet meer verbazen.

Als hij morgen ditzelfde filmpje weer plaatst dan weten wij genoeg denk ik..

Al heeft hij die verschrikkelijk ziekte. Geef hem eens wat privacy. Het gaat overduidelijk niet goed met die man, maar mensen houden om 1 of andere reden er enorm van om er continu lacherig over te doen. Triest gedoe.

Mensen! Pluisje heeft geen Alzheimer! Dat hij nou al 8x uitgelegd!

21 juni 2019 om 17:06

Klopt, pluisje zou t woord "heeft" niet vergeten😂

Wat dan ook je blijft mijn favoriete speler aller tijd..#1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

184 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Donyell Malen heeft zich niet alleen in de kijker gespeeld bij Engelse topclubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren