Lloyd schrijft WK-geschiedenis; Verenigde Staten staan op zestien goals

Zondag, 16 juni 2019 om

Het vrouwenelftal van de Verenigde Staten heeft zich zondagavond geplaatst voor de achtste finales van het WK. Dankzij een 3-0 zege op Chili en een eerdere 13-0 overwinning op Thailand staat de regerend wereldkampioen bovenaan in Groep F, met evenveel punten als Zweden. Mogelijk treft een van beide landen in de achtste finale het Nederlands elftal: de nummer twee van Groep F neemt het op tegen de nummer twee van Groep E, de poule van Oranje.

De verwachtingen waren hooggespannen na de 13-0 zege op Thailand, maar slechts zes spelers bleven ten opzichte van die wedstrijd in de basisopstelling staan. Onder meer sterspeelster Alex Morgan nam plaats op de bank. Vermoedelijk had bondscoach Jillian Ellis de laatste groepswedstrijd tegen Zweden in het achterhoofd; dat is een serieuzere test voor de Verenigde Staten en in die ontmoeting staat de groepswinst op het spel. Ook het B-elftal van de VS kende geen enkele moeite met Chili, zo bleek uit het feit dat het na 45 minuten al 3-0 stond. Carli Lloyd opende na tien minuten de score en ging de geschiedenisboeken in.

De spits van de Verenigde Staten ving een afvallende bal op aan de rand van het zestienmetergebied, nadat Chili niet goed uitverdedigde, en volleerde overtuigend raak in de rechterhoek. Ze werd daardoor de eerste speelster ooit die erin slaagde om in zes opeenvolgende WK-wedstrijden tot scoren te komen. De 2-0 kwam na 25 minuten van Julie Ertz, kort nadat een treffer van Chili werd afgekeurd wegens buitenspel. Ertz kopte een lage hoekschop van Tierna Davidson verdienstelijk binnen met het achterhoofd; keeper Claudia Endler kreeg beide handen tegen de bal, maar was niet doortastend genoeg.

Ook de 3-0 kwam voort uit een corner van Davidson. Ditmaal zocht ze Lloyd op, die niet werd lastiggevallen door Chili en raak kopte in de linkerhoek. In de tweede helft slaagden de Verenigde Staten er mede door goed keeperswerk van Endler niet in om de score verder uit te breiden. Liefst viermaal voorkwam ze een treffer van Christen Press, terwijl Lloyd achttien minuten voor tijd tegen de lat kopte. Tien minuten voor tijd wist Lloyd ook vanaf de penaltystip haar hattrick niet te completeren: ze schoot naast, na een overtreding van Yessenia Huenteo.


Poll

Denk je dat de Verenigde Staten het WK gaan winnen?


Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door guust0)

Rip Nederland hopen dat ze eerste worden tegen Amerika wil je niet spelen in de achtste finale

16 juni 2019 om 20:06

Vs gaan ze niet treffen dan toch? Nummer 2 van groep F neemt het op tegen nummer 2 van groep E. Nou 1 ding lijkt me wel vrijwel zeker en dat is dat Vs in ieder geval netjes eerste gaat eindigen in de poule.

Deze meiden spelen elk land aan gort denk ik. Behoorlijk verschil in niveau zeg, maakt het leuker om naar te kijken.

16 juni 2019 om 21:15

Buiten het feit dat USA inderdaad het sterkste land zijn, is er wel een wat vertekend beeld nu door de twee tegenstanders die zij hebben gehad. Tegen dusdanig slechte teams zou ieder redelijk team veel beter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Vooral dat Thailand. Mijn hemel zeg.

Het helpt ook wel als de 4 beste nr 3's doorgaan en je hebt de eerste wedstrijd 13-0 gewonnen. Dan ben je vrijwel al zo goed als zeker door, dan snap ik wel dat ze nu al de bankzitters speeltijd gunnen. Ik vind echt zo kansloos gewoon dat op een toernooi de nr 3's ook nog kansmaken om door te gaan. Van mij part gewoon het toernooi zo maken dat alleen de nr 1 en 2 doorgaan.

16 juni 2019 om 20:25

Dan zou je terug naar 16 moeten gaan of uitbreiden naar 32. Naar 16 wordt kwalificeren nog moeilijker, maar naar 32 landen is het ook maar de vraag of dat goed is voor het niveau.

16 juni 2019 om 20:40

Gewoon naar 16 natuurlijk dan. Dan krijg je (hopelijk) landen die meer aan elkaar gewaagd zijn en daarvan gaat kwaliteit van toernooi ook gewoon omhoog. Bij de mannen idem

17 juni 2019 om 01:59

@xiii

Terug naar 16 is inderdaad de beste manier om het niveau omhoog te krijgen, maar dan moeten wel de zwaksten afvallen.

Dit houd in dat (net als bij de mannen) de teams uit azie en vooral afrika moeten afvallen om het niveau omhoog te krijgen. Zij zijn al het minst vertegenwoordigt qua deelname en helaas heeft elk ministaatje (op voetbal gebied) evenveel stemrecht bij de Fifa, dus zal waarschijnlijk niet gebeuren.

De enige haalbare mogelijkheid om het niveau omhoog te krijgen is volgens mij een 2 jaarlijks WK voor A,b,c etc landen met een promotie degradatie regeling welke niet continent gebonden is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Verenigde Staten


0 fans
Actuele wedstrijden

USA
1 fan
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2019 Sky Blue 3 2 1 0
2018 Sky Blue 18 4 4 1
2017 Manchester City 4 0 0 1
2017 Houston Dash 8 2 2 1
2016 Houston Dash 7 5 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
De kans dat Leroy Sané deze zomer naar Bayern München verkast is klein. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren