Edinson Cavani wijst schuldige van beruchte ‘woordenwisseling’ aan

Maandag, 27 mei 2019 om

Edinson Cavani heeft het momenteel naar zijn zin bij Paris Saint-Germain. De 32-jarige aanvaller is al sinds 2013 actief bij de Franse grootmacht en heeft al veel geruchten over frictie binnen de selectie de revue zien passeren. In een interview met ESPN komt ook het akkefietje van Cavani met Neymar over een te nemen strafschop ter sprake.

Tijdens de wedstrijd tussen PSG en Olympique Lyon in september 2017 (2-0 zege voor PSG) kregen de twee aanvallers een discussie over wie de strafschop mocht nemen. Uiteindelijk mocht de Uruguayaan vanaf elf meter aanleggen, maar zijn poging werd gekeerd. Cavani laat nu weten dat Unai Emery, destijds trainer van de topclub, in principe de schuldige voor het incident was.

Na afloop van het duel ging het wekenlang over de vermeende ruzie tussen Cavani en Neymar. Het duo zou elkaar niet liggen en persoonlijk contact vermijden. “Unai Emery is de schuldige voor dat moment, zonder iemand te willen bekritiseren. Het was gewoon een moment waar meer duidelijkheid was gewenst”, zegt de routinier nu over de huidige manager van Arsenal.

“Toen het gebeurde, zei ik tegen Neymar: Ik ben degene die hier de strafschoppen neemt. Toen volgde een woordenwisseling. Daarna, in de kleedkamer, zei ik wat ik ervan vond. Emery zei toen dat Ney voortaan de strafschoppen zou nemen. Ik vroeg waarom. Ik zei dat hij namelijk al een jaar geleden dit had afgesproken met mij. Emery vond dat ik tegen hem inging. Uiteindelijk heb ik gezegd: Oké, prima. Laat Neymar ze dan maar nemen”, memoreert Cavani.Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door bellapartita)

Emery en de club wilden Neymar waarschijnlijk gewoon tevreden houden. Moet toch frustrerend zijn als je hebt afgesproken dat je de strafschoppen mag nemen en er iemand binnenkort die gelijk die taak wil overnemen. Volwasssen reactie van Cavani!

27 mei 2019 om 13:18

Ook zou het kunnen dat de club met Neymar heeft afgesproken dat hij de dode spelmomenten hervat. Penalties, hoekschoppen en vrije trappen. Dat weten wij dus niet, er zijn meer kanten van het verhaal en wat wij zojuist hebben gehoord is die van Cavani.

27 mei 2019 om 13:26

Dat klopt, maar dan was het wel zo netjes geweest om dat ook aan Cavani te laten weten. Hieruit blijkt dus dat hij dat niet wist! Natuurlijk zijn er meer kanten van het verhaal dus precies zullen we het nooit weten.

27 mei 2019 om 14:34

Heb je gelijk in, gewoon heel slecht gecommuniceerd uiteindelijk.

27 mei 2019 om 14:39

Weet nog dat Dani Alves toen als stoere meeloper de bal voor zijn baas pakte, man man man volwassen mannen. Lijkt me ook niet heel relaxt om met zulke types de kleedkamer te delen.

Inderdaad dom van Emery dat communiceren dan. Dat andere zal wel van hogerop ingefluisterd zijn al blijft het amateuristisch dat het dan niet ff besproken is. Ik zou als Cavani zijnde dan ook zo snel mogelijk je spullen pakken, aangezien mr wereldster alles mocht maken.

Hij zegt dat was een jaar geleden afgesproken,maar toen zat neymar nog in Barcelona,dus toen neymar kwam mocht hij ze nemen van de trainer,snap niet wat emery hier fout in heeft gedaan....

27 mei 2019 om 13:37

Neem aan dat hij bedoeld dat de afspraak tussen hem en Emery al een jaar stond (dat hij was aangewezen als vaste penaltynemer).

27 mei 2019 om 13:50

Als emery dezelfde afspraak maakt met iemand anders, dan is jet toch duidelijk en simpel wat emery verkeerd heeft gedaan. Namelijk niet zijn eerdere afspraak nakomen en niet zijn nieuwe afspraak kenbaar maken bij cavani. Lijkt me een duidelijk verhaal toch?

27 mei 2019 om 14:31

Je maakt toch elke seizoen afspraken,je kan toch niet tegen cavani zeggen de komende 5 jaren neem jij de penaltys,toen ronaldo naar Juventus ging wisten we meteen dat hij de nieuwe penalty neemt zou worden en dat de vorige afspraken over de penaltynemer er niet meer toe doen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

239 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren