‘Ajax strijdt met Man United en Chelsea om voormalig Barça-talent’

Zondag, 26 mei 2019 om

Toni Quetglas maakt momenteel nog deel uit van de jeugdopleiding van Real Mallorca, maar daar zou weleens snel verandering in kunnen komen. AS weet namelijk te melden dat de zestienjarige spits de aandacht heeft getrokken van een aantal buitenlandse clubs, waaronder Ajax.

De Amsterdammers zouden wel wat zien in de komst van de jongeling, die hiervoor actief was op La Masia, het befaamde jeugdcomplex van Barcelona. De concurrentie is echter fors, daar vanuit Engeland Manchester United en Chelsea eveneens geïnteresseerd zouden zijn in de jonge aanvaller. Zowel Ajax als the Red Devils zouden het kamp-Quetglas inmiddels een aanbieding voorgeschoteld hebben en omdat hij nog geen contract heeft getekend bij Mallorca, is hij waarschijnlijk voor een opleidingsvergoeding op te halen.

Of Chelsea zich aankomende zomer inderdaad in de strijd om Quetglas kan mengen valt overigens nog te bezien. The Blues kregen onlangs een transferverbod opgelegd vanwege het overtreden van regels met betrekking tot het aantrekken van jeugdspelers en kunnen normaal gesproken de eerste twee transferwindows geen nieuwe spelers aantrekken. Een beroep tegen deze beslissing loopt nog wel.


Poll

Denk jij dat Toni Quetglas een goede aanwinst zou zijn voor Ajax?


Gerelateerd

11 reacties

Ben benieuwd of hij de concurrentie aan durft met Brobbeast

26 mei 2019 om 08:44

Brobbey is 17 jaar en zit er net een lichting boven Quetglas, die is 16. Ajax is net aanvaller Dillon Hoogewerf kwijt geraakt aan Manchester United. Wellicht zien ze Toni Quetglas als opvolger voor hem, al weet ik niet of het eenzelfde soort speler is. Misschien dat WolterX ons meer over deze jongen kan vertellen?

26 mei 2019 om 09:50

Zien spelen op Marveld 2018, was toen een nummer 10. Was volgensmij ook op MTU HallenCup in Friedrichshafen, geloof dat het meer een aanvallende middenvelder dan een pure spits is. Is inderdaad van 2003, volgensmij maart 2003 dus is jaar jonger dan Brobbey. Geen idee of hij ook hangend vanaf de flank kan spelen maar als dat het geval is is hij van harte welkom, met vertrek van Hoogewerf, Reuver, Achemlal en Markelo blijft nog maar 1 buitenspeler over met Braspenning. Op middenveld is dan Fitz-Jim gekomen, die zal op plek van Quaedvlieg gaan spelen (vertrek naar AZ volgensmij) en ook Rasmussen zal voorin plekje gaan vinden. Volgens Transfermarkt gaat ook Martha van Sparta naar Ajax. Dan zou een extra aanvallende optie niet slecht zijn imo. Spoeling is namelijk heel dun voorin, zowel in O17 als o19 komend seizoen.

26 mei 2019 om 10:31

Thanx Wolterx voor je info en het delen van je kundige waardeoordeel 👍🏼 Altijd fijn om posts te lezen van een Ajax-jeugdwatcher pur sang op dit forum en op AS. Hopelijk zal de lichting 2003 naar behoren aangevuld worden na zulke aderlatingen met het vertrek van met name Hoogewerf.

26 mei 2019 om 11:27

Ik denk dat van '04 paar spelers stap gaan zetten naar '03 groep. Misschien zelfs al Rijkhoff en Misehouy uit '05. Brandes, Van Axel Dongen en Sarfo zullen wel doorschuiven naar o17. Gaat vrij veel doorgeschoven worden denk ik, is ook nodig aangezien aantal vertrekkende spelers in bovenbouw groter is dan aantal inkomende spelers.

26 mei 2019 om 11:41

Is op zich niet verkeerd om bij jongere jongens extra mentale weerbaarheid en zoeken naar oplossingen tegen oudere tegenstanders te kweken. Ook als wordt dat uit nood geboren. Over Rijkhoff en Misehouy lees en hoor ik ook vooral goede dingen.

Ik had overigens niet meegekregen, dat Markelo ook weggaat of is. Dat leek mij altijd wel een leuk spelertje om erbij te hebben, alhoewel geen topper. Moest hij vertrekken of heeft hij zelf voor een ander avontuur gekozen?

26 mei 2019 om 11:48

Ik denk moeten, technisch goed maar verder in alles teveel een lichtgewicht. Zoiets is trouwens niet zeker al, vorig jaar moest Quaedvlieg al weg maar doordat niemand haalbaar bleek mocht hij nog een seizoen blijven. Zoiets kan ook altijd gebeuren met Achemlal en Markelo. Sowieso vallen best wat buitenspelers af want ook Sint en Maddy uit o19 en Zamani uit o17 vertrekken.

Ik denk dat we nog veel van dit soort berichten over vermeende interesses van Ajax zullen zien voor bijkomen

La Masia, het befaamde jeugdcomplex van Barcelona... zucht

26 mei 2019 om 10:52

Je zou bijna zeggen het jeugdcomplex van weleer. Lange tijd geleden dat daar nog echte toptalenten zijn doorgebroken. Sergi Roberto is de laatste echte basisspeler uit de jeugd.

26 mei 2019 om 11:26

Dan kan 2 dingen betekenen. Of de talenten zijn nu niet zo goed als normaal of de talenten van 2008-2010 waren abnormaal goed vergeleken met de lichtingen er om heen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren