Jackie Groenen wordt eerste buitenlandse aanwinst van Engelse grootmacht

Woensdag, 22 mei 2019 om 15:29Robin Bruggeman

Jackie Groenen zet haar loopbaan naar alle waarschijnlijkheid voort bij Manchester United. De Engelse grootmacht laat woensdagmiddag via de officiële kanalen weten dat de Oranje Leeuwin een voorcontract heeft getekend bij de vrouwentak van the Red Devils. Groenen komt over van FFC Frankfurt, waar zij de afgelopen vier jaar actief was.

Voor Groenen wordt het de tweede keer dat zij aan de slag gaat in de Women’s Super League, aangezien zij in het seizoen 2014/15 al eens actief was bij Chelsea. De 46-voudig international, doorgaans een belangrijke schakel op het middenveld bij het Nederlands elftal, verliet the Blues na een jaar echter alweer voor een dienstverband in Duitsland.

Groenen wordt de eerste buitenlands aankoop van de Manchester United Women. Het team werd afgelopen zomer in het leven geroepen en pakte met enkel Britse speelsters meteen de titel in de Women’s Championship, waardoor promotie naar het hoogste niveau werd afgedwongen. De ploeg van trainer Casey Stoney mag zich voor volgend seizoen dan ook opmaken voor een campagne in de Super League.


Poll

Een goede stap voor Jackie Groenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door suppyourlocal)

Zo! Die zagen we ff niet aankomen zeg. Zo bekend is United niet in het vrouwenvoetbal.

22 mei 2019 om 16:01

Hebben een prima elftal. In de wsl2 met twee vingers in de neus kampioen geworden.

Beste Nederlandse voetbalster van dit moment en een goed boegbeeld. Een leuke, slimme en spontane meid in interviews en op tv.

22 mei 2019 om 15:45

Zeer zeker, ze doet me qua speelstijl een beetje denken aan Kevin de Bruine. Verder echt wel een leuke meid, misschien wel de leukste die er bij het Nederlandse vrouwen elftal rondloopt.

22 mei 2019 om 16:02

Waar alle aandacht naar Martens en Miedema ging tijdens het EK 2017, denk ik dat Groenen de stille kracht op het middenveld was die ervoor zorgde dat Oranje zo kon excelleren tijdens het toernooi. Heeft echt heel goed spelinzicht en is ook niet vies van fysieke duels. Ze heeft ook de techniek om slimme passjes uit te kunnen voeren.

22 mei 2019 om 16:10

van der donk is de dragende kracht, niet Groenen. Ik volg het vrouwenvoetbal dagelijks dus ik kan het weten.

22 mei 2019 om 16:24

Nou in het Nederlands dameselftal is Van der Donk echt geen dragende kracht hoor. Tijdens het EK was zij aardig onzichtbaar en ook in de andere wedstrijden van het Nederlands dameselftal valt zij nooit echt op. Dus niet in negatieve, maar dus ook niet in positieve zin. Jackie is echt de enige dame van het Nederlands dameselftal die ik dingen zie doen, die mannen ook kunnen doen. Haar duelkracht is zeer sterk (komt misschien ook wel door haar judocarriere), handelingssnelheid ligt voor een vrouw gezien echt hoog en haar nauwkeurigheid in de passing is ook echt zeer sterk. Van der Donk vind ik toch meer de meevoetballer van het stel.

Weet iemand wat de leeftijd is waarop vrouwenvoetballers meestal op hun best zijn?

22 mei 2019 om 17:07

Nou, dat is één ding die voorop staat. Voetballend gezien krijgt Martens alle aandacht en vaak ook qua uiterlijk, maar ik word toch wel heel blij van het kijken naar Jackie. Niet alleen haar spontane lach, maar ook het oprechte plezier die ze uitstraalt op het veld en de kwaliteiten als middenvelder om iemand uit te spelen en die pass te geven.

22 mei 2019 om 17:20

Manchester United is in het vrouwenvoetbal toch geen grote speler?

Hoopte stiekem dat ze naar Arsenal zou gaan. Je kunt niet alles hebben wat je wilt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
6 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 6 0 1 0
2020/2021 Manchester United 22 0 2 0
2019/2020 Manchester United 12 0 0 0
2018/2019 FFC Frankfurt 16 2 1 0
2017/2018 FFC Frankfurt 20 6 4 0

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren