Talent Ajax Cape Town voor dood achtergelaten na mishandeling

Maandag, 20 mei 2019 om

Ajax Cape Town is geschokt door het nieuws dat jeugdspeler Samora Gwagwa afgelopen weekeinde zeer ernstig is mishandeld en voor dood werd achtergelaten door zijn belagers. Het incident vond plaats in een klein plaatsje ongeveer vijftien kilometer buiten Kaapstad. De satellietclub van Ajax komt maandag met een officieel statement op het Twitter-account.

“Dit is onacceptabel!”, opent Ajax Cape Town in niet mis te verstane bewoordingen. “Wij hebben maandagochtend het bericht ontvangen dat jeugdspeler Samora Gwagwa afgelopen weekeinde ernstig is mishandeld. Hij is vervolgens achtergelaten in Gugulethu. Gelukkig is hij op tijd gevonden door enkele ‘barmhartige Samaritanen’. Gelukkig herstelt Samora goed van zijn verwondingen.”

Ajax Cape Town, waar Andries Ulderink als trainer de scepter zwaait, is de club waar onder meer oud-Ajacieden Steven Pienaar, Thulani Serero en Eyong Enoh ooit aan hun loopbaan begonnen. Daarnaast waren Foppe de Haan en Stanley Menzo in het recente verleden als oefenmeester verbonden aan de topclub uit Zuid-Afrika.Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Verschrikkelijk zeg! Gelukkig is hij niet gestorven en is hij herstellende..

Eerst dacht ik door de titel dat hij vermoord was door mishandeling. En dan lees je de tekst en denk ik het nog steeds. Tot ik lees dat hij herstellende is. On: Gelukkig leeft hij nog en hersteld hij weer! Sterkte!

20 mei 2019 om 18:55

Voor dood achter gelaten is een uitdrukking.

Benni Mccarthy begon zijn loopbaan bij Seven Stars.
Ajax Cape Town bestond toen überhaupt nog niet.

20 mei 2019 om 17:15

Klopt, maar Seven Stars is nu Ajax Cape Town (fusie met Cape Town Spurs).

In Zuid Afrika is Ajax cape Town helemaal geen top club en zijn voorganger Cape Town FC ook niet, de topclubs zijn Sundowns, Chiefs en Pirates. Veel sterkste voor het slachtoffer en zijn familie.

20 mei 2019 om 18:25

ze zouden toch degraderen?

20 mei 2019 om 18:47

dat zijn ze ook en ze hebben de playoffs ook niet gehaald voor promotie

20 mei 2019 om 21:08

Really, komen/kwamen zij uit op het tweede niveau dit jaar ja? Dat wist ik helemaal niet joh!

Verschrikkelijk bericht, helaas verbaast me dit niet heel veel. Zuid-Afrika is al jaren flink aan het aftakelen. Gewelddadige berovingen zijn helaas aan de orde van de dag. Ik hoop dat hij er snel weer bovenop komt natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Neymar lijkt op weg naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren