NAC Breda neemt afscheid van zestien spelers na degradatie

Vrijdag, 17 mei 2019 om

NAC Breda heeft flink de bezem door de selectie gehaald na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders laten vrijdagavond via de officiële kanalen weten dat er maar liefst zestien spelers zullen vertrekken. Het gaat hierbij om acht huurlingen en acht spelers van wie het contract na dit seizoen afloopt.

Onder de spelers die vanwege een aflopende verbintenis moeten vertrekken bevindt zich onder meer Mitchell te Vrede, dit seizoen nog goed voor tien doelpunten in het geelzwart. Ook Gianluca Nijholt, Fabian Sporkslede, Theo Zwarthoed, Giovanni Korte en de zelfopgeleide spelers Grad Damen, Bart Meijers en Richelor Sprangers moeten op zoek naar een nieuwe club.

Doelman Benjamin van Leer keert terug naar Ajax, terwijl de Manchester City-huurlingen Paolo Fernandes, Luka Ilic en Erik Palmer-Brown zich eveneens weer bij hun eigenlijk werkgever zullen voegen. Ook de voor Dorian Dervite (Charleroi), Khalid Karami (Vitesse), Lucas Schoofs (AA Gent) en Robert Mühren (Zulte Waregem) komt er een einde aan hun dienstverband op huurbasis in het Rat Verlegh Stadion.


Poll

Denk jij dat NAC Breda meteen weer terug zal keren naar de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Wat n pool... welke spelers komen er NAC dan?

17 mei 2019 om 19:33

niemand! NAC over paar jaar derde divisie

17 mei 2019 om 20:17

Ik vindt het heel erg jammer om te zien dat NAC zich niet heeft weten te handhaven in de ED. Deze club zou gewoon om zijn minst in de middenmoot mee moeten doen. Er moet echt gekeken worden naar wat er niet goed gedaan wordt bij die club.
Historie, best een grote achterban, stadion dat toch een aardige capaciteit heeft en altijd een enorme sfeer.
Hoop jullie volgend jaar weer terug te zien. Succes

Bizar, is ook niet veel geld daar toch? Verwacht op deze manier niet dat we NAC de komende jaren terug gaan zien. Zonde voor zo'n club en sneu voor de supporters dat ze iedere keer zulke prutsers aan de leiding zien bij hun club.

17 mei 2019 om 19:58

Er was aan het begin van het seizoen voor het eerst echt wat geld om te investeren, maar er is te veel geld uitgegeven aan spelers die de kar hadden moeten trekken maar het gewoon niet hebben laten zien. Na de financiële problemen is er een vijfjarenplan opgesteld, daardoor had NAC paar maandjes in dig seizoen voor het eerst een positief saldo, kort daarna begon de drama met het ontslaan van Smulders. Typisch NAC om gezond te zijn na wanbeleid en het nieuwe wanbeleid begint weer. Heel frustrerend maar alle supporters weten dat het bij de club hoort. Hoge pieken, diepe dalen... nu weer terug naar de basis, gelukkig is er flink in de jeugdopleiding geïnvesteerd.

17 mei 2019 om 20:49

Het is te hopen dat de grootste verzakers ook nog vertrekken. Maar Kali, Rosheuvel, Kastaneer etc. hebben veel te dikke contracten. Die blijven vrees ik lekker zitten. Meijers, Korte, Damen en misschien Nijholt hadden we er prima bij kunnen houden.

Dat is toch een kleine ramp voor Breda, wat kan een club afglijden door wanbeleid zeg...

NAC moet zich lekker richten op eigen jeugd met spelers zoals Azzagari!

Grad Damen kan vast wel weer aan de slag als zanger

Inderdaad super jammer voor deze club.
In Enschede hebben we vorig seizoen hetzelfde meegemaakt (massa ontslag)
Erg wrang trouwens dat er weer een Nac/nec confrontatie plaatsvindt in de eerste divisie.
Twee clubs die op grond van voetbalhistorie eigenlijk thuishoren in de eredivisie.

Toch kan het nooitgoed zijn om zoveel huurspelers en spelers met aflopende contracten te hebben. Totaal geen gevoel voor de club of alles op alles willen zetten in de strijd tegen degradatie. Was goed te zien op het veld.

17 mei 2019 om 20:50

De spelers die gehaald zijn om degradatie te voorkomen blijven helaas zitten met dikke contracten en die raken we waarschijnlijk aan de straatstenen niet kwijt. Wanbeleid van ongekende hoogte, zelfs voor NAC.

Eindelijk weer NAC-NEC!

Ondanks hun schijnbare plotselinge acties tegen Twente vind ik als Twente sipporter echt dat NAC in de eredivisie hoort. Ik ken de riedeltjes over terecht want te weinig punten, wanbeleid etc maar deze club is aktijd uitverkocht, prima achterban, prima sfeer, prima formaat, en dan elk jaar aankloten.. Ik heb bijna zoiets van laat mij het eens 2 jaar proberen.... Heb aan de KMA gestudeerd dus heb nog een link met Breda ook....

20 mei 2019 om 12:05

Schijnbaar plotseling? Really? Hebben jullie geen spiegels in Enschede?

Sporkslede onbegrijpelijk, de rest logisch. Klinkt als nogal wat, maar nog niet de helft van het aantal spelers dat in actie is gekomen vorig seizoen vertrekt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren