Lange celstraffen geëist tegen misdragende Russisch internationals

Maandag, 6 mei 2019 om

Pavel Mamaev en Aleksandr Kokorin moeten vrezen voor lange celstraffen. De twee Russisch internationals zitten al ruim een halfjaar vast vanwege verdenking van geweldpleging en hebben nu de strafeis van het OM gehoord. Kokorin hangt een celstraf van anderhalf jaar boven het hoofd, terwijl Mamaev mogelijk een jaar en vijf maanden moet brommen.

Kokorin en Mamaev, die nog steeds onder contract staan bij respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en FK Krasnodar, verlieten in oktober een nachtclub in Moskou en begonnen op straat op stilstaande auto's in te schoppen. Ze werden hierop aangesproken en deelden een voorbijganger, de chauffeur van presentatrice Olga Ushakova, hierbij rake klappen uit.

Een paar uur later maakten ze in een kroeg ruzie met Denis Pak, een official van het Ministerie van Industrie en Handel, en met Sergei Naysa, de algemeen directeur van kennisinstituut NAMI. Het is goed mogelijk dat het duo in eigen land nooit meer in actie komt, daar de Russische voetbalbond het tweetal voor het leven wil schorsen. De twee zitten sinds oktober 2018 in voorlopige hechtenis.

Kokorin en Mamaev worden in eigen land hard aangepakt voor hun wangedrag. "Voetballers zijn publieke personen. Ze hadden zich anders moeten gedragen", stelde spits Roman Pavlyuchenko eerder. "Dit is niet hoe je je hoort te gedragen, dit gedrag moet worden bestraft. Waarschijnlijk worden ze geschorst en misschien wel voor het leven. Ze maken zo een einde aan hun eigen carrières."Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door mackolik)

Aardige spits die Kokorin. Ik ben benieuwd waar die terecht komt.

6 mei 2019 om 19:16

Die komt in ieder geval wel aan 'de bak'.

In de kroeg. En dan komen zulke gasten dit soort hoge heren tegen. Kan me zo voorstellen dat dit niet de wijkkroeg is tegenover de supermarkt, haha.

Kokorin en Mamaev hebben nooit de mentaliteit van profvoetballers gehad. Ze hebben het dan ook volledig aan hunzelf te danken dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen.

Hoop dat zij voor de huidige talenten een inspiratiebron zijn hoe je niet met je carriere om moet gaan.

Goed om te lezen dat ze daar in Rusland niet mild zijn met straffen. Iedereen kan een fout maken. De fouten die je maakt kunnen wel een groot impact hebben op een ander zijn leven. Daarom moet er wel wat tegenover staan. De straffen zijn geen lachtertjes en dat zal er mede voor zorgen dat deze mannen waarschijnlijk twee keer zullen nadenken voortaan.

6 mei 2019 om 19:38

Dan vrees ik dat je ze te hoog inschat, want Kokorin en Mamaev hebben nooit geleerd van hun eerdere incidenten die ze zowel individueel als samen hebben gehad.

6 mei 2019 om 19:48

@koni078 hahahaha ik denk het. Zonde want Kokorin had ik als voetballer best hoog zitten. Zijn mentaliteit laat hem blijkbaar in de steek. Ik denk dat ze gewoon een topleven hebben met hun salaris in Rusland. Op sportief vlak zullen ze al lang niet meer ambitie hebben. Zonde denk ik dan. Kokorin vond ik zelf erg goed. Had hem wel bij een mooie club ain Spanje of Engeland willen zien,

6 mei 2019 om 20:04

Als we zijn slechte mentaliteit buiten beschouwing laten, dan maakt Kokorin in zijn beste vorm maximaal tien doelpunten in een seizoen. Denk dat dat voor Engelse en Spaanse clubs iets te weinig geweest zou zijn. Ik zie meer toekomst in spelers zoals Shapi en Chalov.

6 mei 2019 om 20:21

Wie weet ik hoop het dat die jongens doorbreken. Ik volg het Russische voetbal ook niet meer echt.

6 mei 2019 om 20:33

Jammer om te horen, maar niet vreemd nu er zo weinig over wordt geschreven hier. Welk team volgde je vroeger?

6 mei 2019 om 23:16

Cska en af en toe Zenit

6 mei 2019 om 23:33

De eerste is een verstandige keus geweest.

Het is dat we sinds dit seizoen een jong elftal hebben, want anders had je de meeste spelers waarschijnlijk nog wel gekend.

7 mei 2019 om 19:15

Ik ben voor Fenerbahce wie weet komen we elkaar tegen in de Euroleague-basketbal. Daar doen onze clubs het beter

9 mei 2019 om 22:33

Ha nice, moet eerlijk zeggen dat het Europese basketbal mij een beetje is ontgaan. Weet uiteraard wel dat we een basketbal team hebben, maar mijn voorkeur ligt iets meer bij ijshockey, waar Rusland ook erg sterk in is en mijn team het ook goed doet.

Wel goed om te lezen dat in een ogenschijnlijk soms rechteloos lijkend Rusland ook deze prominente personen hier niet mee weg komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 42
43 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

13 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Manchester United is bereid om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Paul Pogba naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren