Moeder Sala roept Cardiff op te betalen: ‘Deze behandeling verdient hij niet’

Donderdag, 21 maart 2019 om

De moeder van Emiliano Sala heeft Cardiff City in een emotioneel interview opgeroepen om FC Nantes alsnog te betalen voor haar zoon. De Argentijnse profvoetballer kwam in januari van dit jaar om het leven toen zijn vliegtuig neerstortte terwijl hij onderweg was van Nantes naar zijn nieuwe club in Wales. Het lichaam van Sala werd in februari gevonden in het Kanaal en sindsdien zijn beide clubs verwikkeld in een juridische strijd om de transfersom. "Emiliano heeft voor het oog van iedereen getekend, dus ze zullen moeten betalen", roept Mercedes Taffarel op in L'Équipe.

Taffarel is niet te spreken over de manier waarop Cardiff City zich opstelt. "Of ik dit zie als een teken van disrespect richting mij familie? Ja, dat denk ik wel", vertelt de moeder in de Franse sportkrant. "Het zou een ander verhaal zijn als hij niet getekend zou hebben. Het is duidelijk dat ik erg boos ben. Ze hebben niet goed voor hem gezorgd. Een speler die zoveel geld waard is. Ze hebben hem behandeld op een manier die hij niet verdiend. Zijn handtekening kan niet worden uitgegumd."

Het onderzoek naar de oorzaak van het vliegtuigongeluk loopt nog altijd. "Ik heb al verschillende dingen gehoord", vervolgt Taffarel. "Mensen zeggen dat de piloot niet op is komen dagen en dat er zomaar een vervanger kwam, en ga zo maar door. Er zijn veel vragen die we hebben gesteld aan de Britse politie, maar we hebben nog altijd geen antwoorden gekregen. Ik wil gerechtigheid voor mijn zoon. We willen weten onder welke omstandigheden hij is omgekomen."

Cardiff City nam Sala eerder dit jaar voor ruim negentien miljoen euro over van Nantes. Nadat hij in Frankrijk afscheid had genomen van zijn ploeggenoten nam hij het vliegtuig naar Wales. Daar kwam de spits echter nooit aan en vooralsnog weigeren the Bluebirds het transferbedrag over te maken. "Natuurlijk hebben ze een eigen onderzoek opgezet om uit te zoeken wat er gebeurd is, dat is logisch. Maar ze moeten hun woord respecteren", vindt moeder Mercedes.


Poll

Ben jij het eens met de moeder van Emiliano Sala?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door stravven)

Heel triest voor haar dat ze haar zoon verloren is, echt waar, maar hoe heeft het feit dat Cardiff Nantes niet wil betalen te maken met respect hebben tegenover hem? Ze hebben uit respect stilte gehouden, condoleances gedaan etc. maar Nantes betalen? Dat is toch een losse kwestie? Als Sala een tekenbonus kreeg en Cardiff heeft die niet aan zijn familie overmaakt snap ik het. Maar dit heeft toch niets met respect tegenover hem te maken? Eerder tegenover Nantes FC..

21 maart 2019 om 15:00

En ze geeft zelf aan dat het onderzoek nog loopt. Ze gaan ten tijde van het onderzoek niet betalen lijkt mij, en een verzekeringsmaatschappij zal ook niet uitbetalen.
Hoe erg het ook is en klinkt, ze zal gewoon even geduld moeten hebben.

21 maart 2019 om 16:27

Dan lijkt het mij dat je dat met Nantes, aan wie je geld verschuldigd bent, afstemt. Ze hebben zijn contract afgekocht en daar moeten ze, conform afspraak, voor betalen. Als ze achteraf wat terugkrijgen van de verzekering is dat mooi, maar staat los van Nantes.

21 maart 2019 om 16:46

Ligt er net aan wat er tot nu toe naar voren is gekomen in het onderzoek. Mensen hebben hier heel snel hun mening klaar, maar niemand weet de toedracht, de afspraken en wie er uiteindelijk verantwoordelijk is.

21 maart 2019 om 15:00

Zal het gewoon niet zo zijn dat er bij die transfer ook geld zou gaan naar de speler in kwestie en nu dus de familie wat ze nu dus mislopen? Heeft inderdaad niets met het respect naar de speler te maken maar meer naar de club. Is ook wel een lastig verhaal maar denk wel dat Cardiff in deze zou moeten betalen en dat die uiteindelijk pech hebben dat ze er niets voor terug krijgen. Is natuurlijk ook een erg uitzonderlijke situatie.

21 maart 2019 om 15:15

Dat zei ik ook: als hij iets van een tekenbonus kreeg, dan is het natuurlijk volstrekt verkeerd om dat niet gewoon aan zijn familie te betalen nu. Maar anders snap ik niet hoe dit respectloos is tegenover wijlen Emiliano Sala en zijn familie...

21 maart 2019 om 15:26

Ik snap het wel. Je wilt als familie rust en leren accepteren dat hij er niet meer is. Als er dan clubs lopen te steggelen over geld dan hoor en lees je er constant over. Dat is niet waar je als familie op zit te wachten als je bezig bent met zoiets zwaars te verwerken.

21 maart 2019 om 15:31

Dan is het toch niet alleen Cardiff maar ook Nantes die al de media meteen heeft gezocht? Mocht Cardiff inderdaad te laat zijn met betalen dan bel je eerst en mocht dat niet voldoende zijn laat je de advocaat even een brief opstellen die wordt opgestuurd. Maar je zoekt binnen een maand toch niet al meteen de media op om dit in te melden? Zo laat je de familie ook even het verdriet verwerken voordat er meteen weer allemaal dingen in de media komen.

21 maart 2019 om 15:43

Rubje, Bij een beetje menselijkheid vlieg je toch gelijk die kant op om samen een overleg te voeren?

21 maart 2019 om 15:04

Cardiff trekt hun handen er vanaf alsof het niet gebeurd is. Ik kan begrijpen dat dit pijn doet bij de nabestaanden. Ook blijft hierdoor de zaak lopen, waardoor de familie hier steeds mee geconfronteerd wordt. Als speler zou ik 2 keer nadenken om bij Cardiff te tekenen hoor.

Als ik het goed heb onthouden wachten ze met betalen tot dat het duidelijk is waar de schuld ligt. Als dat een normale gang van zaken is volgens de regels dan heeft iedereen daar respect voor te hebben. Voor zover ik kan bedenken heeft deze vrouw ook niks meer aan dat bedrag dat wel of niet wordt overgemaakt dus hoeft ze zich er ook niet druk om te maken.

21 maart 2019 om 15:06

Een speler krijgt 99 van de 100 x tekengeld, neem aan dat dit hier ook het geval is en dit dus in de erfenis van Sala hoort te zitten.

Altijd vervelend wanneer de harde businesswereld door gaat na een geval als dit. Net als bij Nouri komt er na een tragische gebeurtenis vaak weer een soort vervelende businessgerelateerde nasleep. Misschien dat de Fifa, Uefa of landelijke competities een soort fonds voor dit soort gevallen kunnen opzetten? Ik roep ook maar iets hoor...

21 maart 2019 om 15:13

Het meest lelijke gezicht van de mensheid zeg maar, die businesswereld.
Als je het mij vraagt hadden Cardiff en nantes meteen contact met elkaar moeten zoeken om dit verlies samen te dragen.
Maar dat schijnt blijkbaar gewoon niet te kunnen, ongetwijfeld omdat er ook van die hyena's uit de verzekeringsbranche bij betrokken zijn.

21 maart 2019 om 15:31

Inderdaad, zoek elkaar op en drink een bak koffie, praat het uit. Organiseer ieder jaar een benefietwedstrijd en kweek een band tussen de supporters door ze ieder jaar of eens in de zoveel jaar over te laten komen. In plaats van elkaar te bevechten kan er, ondanks dit tragisch verlies wel iets moois voor beiden clubs opbloeien. Supportersbussen zijn prachtig. Al snap ik best dat Nantes gewoon geld wil zien voor de verkoop van hun spits. Maar wanneer het om een mensenleven gaat gelden er moreel gezien andere normen en waarden. Deze heisa verdient Sala Zeker niet.

21 maart 2019 om 18:14

Cardiff wacht met betalen totdat de oorzaak van dit alles duidelijk is. Dat lijkt mij ook een best logische gang van zaken, zeker in verband met verzekeringen. Want het lijkt mij wel dat spelers verzekerd zijn door clubs.

Ik ben eigenlijk benieuwd of er in de verkoop contracten ook termijn van betalen staat. Stel het ongeluk was niet gebeurd had Cardiff dan al wel het geld overgemaakt? Of is dat iets dat ze in dat geval ook bijv. aan het einde van het seizoen zouden hebben gedaan of iets dergelijks?

Mocht het normaal gesproken wel al meteen in januari of iets dergelijks betaald worden, wat voor reden heeft Cardiff dan om het geld niet over te maken aan Nantes? Ook al zou het de schuld van Sala zijn(ik noem maar iets geks, zit geen waarheid in) of zelfmoord of een aanslag, Nantes heeft daar toch niks meer mee te maken en horen dan gewoon het geld te krijgen.

Aan de andere kant als het wel normaal is dat het bedrag pas na 3-6 maanden wordt overgemaakt is het ook niet netjes van Nantes om zo snel al de media op te zoeken en zo Cardiff eigenlijks zwart te maken.

21 maart 2019 om 17:43

Eerste termijnbetaling is al lang verstreken. Nantes kwam pas in de media toen dit termijn was verlopen.

Heel lang werden er excuses gemaakt voor Cardiff en men schoof de schuld in de voeten van Nantes. Het was respectloos richting de familie. Het geld dat zij durfden te eisen, moest naar de familie.

Nu zegt de familie zelf: betaal Nantes. Cardiff speelt een vies spelletje omdat ze niet willen betalen.

21 maart 2019 om 15:35

De familie kan toch ook opgejut zijn door Nantes? Wat ik erboven al vraag. Wat zijn de normale gang van zaken als het voorval niet was gebeurt? Had Nantes dan al wel het geld gehad of wacht Cardiff met de transfers bijv. tot einde van het seizoen of iets dergelijks. Ik vond het toen wel erg snel van de kant van Nantes om er al over in het nieuws te beginnen.

Mocht Cardiff normaal wel binnen 14 dagen geld overmaken(is dat normaal in het voetbal?) Vaak hoor je toch ook over contracten die dan over een aantal jaren worden uitgesmeerd? Maar het zou inderdaad heel vies zijn van Cardiff als ze in normale situatie wel allang betaald hadden en nu alleen de tijd gebruiken om advocaten te laten uitzoeken of ze op een of andere manier een regeltje vinden om niet (alles) te hoeven betalen.

21 maart 2019 om 15:47

De familie kan zijn opgejut door Nantes. Maar dat is een hypothetische situatie, laat ik voor wat het is.

Transfersommen worden over een aantal jaren uitgesmeerd en Nantes zei pas wat in de media omdat het eerste betalingstermijn verstreken was. Zelf moeten ze ook aan een andere club betalingen doen omtrent Sala, wat nu niet gaat. Alles is vertraagd en dat kan druk opleveren van een juridische aard. Ook als dat niet het geval is, snap ik dat Nantes eist dat Cardiff nu gewoon betaalt en het later zelf maar regelt met de verzekering.

21 maart 2019 om 16:59

Het gaat erom, zo heb ik begrepen, dat de vlucht was geregeld door een makelaar die verbonden is aan Nantes. Als hij een onbevoegde piloot heeft geregeld, is hij aansprakelijk. Ik denk dat Cardiff bang is dat het dan een verschrikkelijk werk wordt om het geld terug te halen.

21 maart 2019 om 17:42

Zou allemaal kunnen, maar dan moeten ze een rechtzaak tegen de zaakwaarnemer beginnen. Wat Cardiff nu doet is schaamteloos.

21 maart 2019 om 18:17

En ik begrijp Cardiff weer wel dat ze wachten, met de verzekering is het nog maar afwachten of je je geld terugkrijgt, en iets van 17 miljoen is nou niet bepaald niets. En voor zover ik weet is het salaris van Sala wel uitbetaald tot nu toe.

21 maart 2019 om 18:53

Waarom vind jij het respectloos richting de familie? Ik neem althans aan dat je het daarover hebt. Als het salaris tot nu toe is betaald, kan het niet om het geld gaan. Ik zou als ouder juist de precieze oorzaak willen weten. Wie is er verantwoordelijk? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En belangrijk: hoe wordt ervoor gezorgd dat het nooit meer gebeurt? Dat zou ik belangrijk vinden. Niet het geld.

21 maart 2019 om 18:56

Ik zie trouwens dat je het over schaamteloos hebt en niet over respectloos. Dus: waarom vind je het schaamteloos?

21 maart 2019 om 18:59

Contract is contract. Blijkbaar wil Cardiff zich daaraan onttrekken. Als jij iets verkoopt en buiten jouw schuld om gaat dat ‘kapot’, heb jij als verkoper er niets mee te maken. Hier gaat het ook nog eens om een mensenleven, maar het voorbeeld blijft in de basis hetzelfde. Dan moet Cardiff zich aan de afspraak houden.

kan iemand mij vertellen of er niet een bepaalde "verzekering"is of clausule betreft dit soort uitzonderlijke gebeurtenissen?

21 maart 2019 om 17:40

Dat zou kunnen, maar dan alsnog moet Cardiff het betalen (en krijgen zij het terug van de verzekeraar). Nantes staat daar sowieso buiten.

Waar zijn de mensen nu die tegen mij ingingen omdat ik al zei dat Cardiff respectloos handelt? Als zelfs de moeder van Sala deze oproep doet, laat wel zien hoe in en in triest deze club is. De FA zou moeten optreden, niet betalen betekent uit de PL. Wat een schaamteloze zooi daar zeg...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Cardiff City

Selectie
SpelersPositieW
J. HoilettAanvaller323
N. Mendez-LaingAanvaller204
N. EtheridgeDoelman380
D. WardAanvaller141
O. NiasseAanvaller130
S. BambaVerdediger284
J. BennettVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

1 fan
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Nantes 19 12 0 0
2017/2018 Nantes 36 12 4 1
2016/2017 Nantes 34 12 6 0
2015/2016 Nantes 31 6 3 0
2014/2015 Caen II 1 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren