Crisisoverleg bij Vitesse na sportieve malaise en opwachten van spelersbus

Maandag, 11 februari 2019 om

Na de late nederlaag bij FC Groningen van zondag (2-1) is het crisis bij Vitesse. Voor de derde keer op rij kregen de Arnhemmers een late goal om de oren in de Eredivisie. Trainer Leonid Slutsky lijkt zich vandaag te moeten verantwoorden voor de sportieve malaise in 2019: vier punten uit vier duels en eliminatie in de TOTO KNVB Beker.

Dat vandaag een overleg zou plaatsvinden tussen Slutsky en clubeigenaar Valeri Oyf, commissaris Yegeny Merkel en de directie van Vitesse, stond overigens al vast. Na de aanhoudende tegenvallende resultaten, lijkt het gesprek een ander karakter te krijgen, zo laat de Gelderlander weten.

Oyf en Merkel woonden de wedstrijd in Groningen bij en zagen daar Vitesse opnieuw slap voor de dag komen. Na de nederlaag werd de spelersbus door supporters opgewacht bij sportcentrum Papendal, die felle kritiek uitten op het spel van Vitesse.

Of de resultaten consequenties hebben voor Slutsky, moet nu blijken. De Rus is bezig aan zijn eerste seizoen in Arnhem, nadat hij in zijn thuisland successen beleefde als trainer van CSKA Moskou en het nationale team. Een eerder buitenlands avontuur, bij Hull City, liep op een teleurstelling uit.Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door markbal)

Wat een onzin zeg, gewoon pech gehad afgelopen zondag het veldspel wat best acceptabel, de uitslag ongelukkig. 4 of 5 basis spelers geblesseerd. Slutky nette rustige vent. Gewoon rustig blijven lijkt mij het beste

11 februari 2019 om 13:21

Het veldspel is al maanden onacceptabel. Blessures hebben we idd, maar als jij met dit materiaal niet eens fatsoenlijk een bal van a naar b kunt krijgen, kun je beter stoppen. Je zou verwachten dat je in 2019 wel met wat beters op de proppen kunt komen. Elke andere sport in de wereld is fantastisch verbeterd, met topatleten van heb ik jouw daar. Behalve in de eredivisie, daar wordt het alsmaar minder. Apart toch? Supporters willen alleen maar een klein beetje vermaakt worden. Is dat nu teveel gevraagd?

11 februari 2019 om 13:43

pech pech... je roept dit soort uitslagen op jezelf af. Het is de afgelopen tijd niet aan aan te gluren. En idd.. in de laatste minuten krijg je dit soort doelpunten of var momenten om de oren. Ik vind de positie waarin we nu verkeren op de ranglijst nog geeneens zo slecht, daar ben ik persoonlijk wel blij om. Als we nu eens een degelijke selectie kunnen opstellen zonder blessures dan hoor je niemand meer klagen over onze russische vriend. Ik noem deze situatie voor de trainer ongrijpbaar en ongelukkig.

Als ik zie hoeveel deze coach om deze club geeft en zoveel moeite doet om het beste uit zijn elftal te halen in zijn eerste seizoen bij deze club en in Nederland, dan mag hij van mij nog jaren blijven.
Er is geen vertrouwen, weinig herkenbare spelsystemen en veel wisselingen. Maar wat moet hij doen als trainer. Veel belangrijke spelers zijn geblesseerd/geschorst en op sommige posities zijn er gewoon geen betere beschikbaar.
Natuurlijk wil je als supporter de hoogst haalbare positie en de beker. Dit jaar zat de beker er zeker niet in en de vier betere clubs staan boven Vitesse.

11 februari 2019 om 13:14

Lekker Nemert. Nette reactie. Ik volg Vitesse niet op de voet, maar Slutsky komt altijd rustig en goed over. Sinds het begin van het seizoen zijn er al talloze blessures, dat kan Vitesse natuurlijk niet blijven opvangen. Hoop dat ze hem nog twee jaar weten te behouden. Nederland heeft een goede subtop nodig en een buitenlandse trainer die slaagt is ook niet van alledag.

het veldspel is niet om aan te zien! Wij hebben natuurlijk wel de pech dat we ontzettend veel blessures hebben en vooral in aanvallend opzicht. Musonda, Gong, Matavs, Beerens. Ik zou het nog welleens willen zien als onze selectie helemaal compleet is. Onze verdediging is echt om te huilen. Dat onze van der Werff de aanvoedersband draagt is ronduit belachelijk te noemen. In verdedigend opzicht moeten we echt versterking hebben

Dat wij die penalty tegen krijgen en vervolgens vind van Boekel het bij PSV helemaal niks geeft ook maar aan dat de wind momenteel op alle fronten tegen zit.

Veel blessures op dit moment op cruciale posities en een aantal jongens die gewoon hun niveau niet halen maakt het een erg wisselvallig elftal op dit moment. We staan 'nog' wel 5e maar als dit zo doorgaat worden we snel ingehaald.

Vooral als ik zie dat van Bergen zo gevaarlijk is bij Heerenveen en Bruns bij Groningen weer lekker aan het ballen is geslagen doet het toch wel pijn. Vooral defensief is het veel minder geworden (mis toch echt Kashia als leider achterin). Van de Werff komt ook tekort en is nota bene de aanvoerder!!

Ook Eduardo valt door de man de laatste wedstrijden (goals Stokkers) en laat ook houdbare ballen door.

Eigenlijk zijn alleen Linssen en Odegaard in staat om wedstrijden te beslissen op dit moment. Darfalou scoort wel 1x en werkt zich kapot maar mist toch die verfijning dat Matavz heeft in de 16.

Het spel wordt in ieder geval met de week slechter. Dat mag je de trainer aanrekenen. Als supporter ben ik het vertrouwen in ieder geval redelijk kwijt.

Natuurlijk, er is weinig winnaarsmentaliteit in dit elftal. Onderstreept door het feit dat Vitesse de meeste goals in de blessuretijd tegen krijgt. Dat mag je de spelers en ook het technisch beleid aanrekenen. Maar als trainer moet Slutsky ook wel inzien dat hij zijn manier van spelen niet in de ploeg gaat krijgen. Vitesse mist daarvoor simpelweg de kwaliteiten die nodig zijn om 90 minuten scherp op de counter te spelen. Als je als trainer daarin blijft volharden, constant tegen hetzelfde mes blijft aanlopen, dan is het misschien wel tijd aan het worden voor een nieuwe wind.

Belachelijk! Die 50 man die de bus op stonden te wachten moeten zichzelf schamen. Het spel mag dan dramatisch zijn, maar dit heeft te maken met de kwaliteiten in de selectie en niet met Slutsky. Als je met dit team bij de eerste 8 eindigt, heb je het als trainer uitstekend gedaan.

11 februari 2019 om 13:25

Waarom moeten ze zich schamen. Ze hebben geen geweld gebruikt. Hoe moet je het dan doen? Of denk jij dat ze een afspraak je voor de supporters inplannen voor een overleg. Blij dat ze de bus hebben opgewacht. Dan laat je wat mij betreft zien dat je het zat bent, op een normale manier uiteraard!

11 februari 2019 om 13:39

dat zijn die jongetjes die denken hooligans te zijn.. de nieuwe generatie. Dat is ronduit bedroevend. Ik maak me daar eerder zorgen over dan over de selectie.

11 februari 2019 om 14:12

Dit wereldje hoort er nu eenmaal bij. Vaak hebben die gasten prachtige sfeeracties. En als ze ontevreden zijn mogen ze dat ook laten blijken. Idd wel op een normale manier! Ik maak me meer zorgen over de voetballers die geen fatsoenlijke pass kunnen geven. En let wel....daar verdienen ze een héle hoop geld mee. Dan zou ik me meer schamen.

Als supporters de bus gaan opwachten volgt er altijd zo’n overleg. Beleidsbepalers laten de oren te veel hangen naar deze supporters. Het wordt tijd dat ze die bus eens door laten rijden. Alsof supporters zich met het beleid moeten bemoeien. Dat is het slechtste dat je als club kunt doen. Je slaat een bepaalde weg in, en bij een tegenslag kiezen we weer een nieuwe route. Korte termijn visie in het voetbal is altijd een slechte. Prestaties (iedere club op haar eigen niveau) komen in golfbewegingen.

Het is tijd om op te stappen slutsky je bent een aardige vriendelijke vent. Maar daar hebben we niks aan. Sturing iemand die er uit ziet of die al jaren in het leger zit. En mensen eens flink op hun kleine pikje trapt die zou ik voor de groep zetten geef hem een kans met hofs en theet als assistenten. Theet kan een leuke sfeer in de kleedkamer brengen en sturing kan die balletjes eens goed aanpakken. Dit wordt wel het jaar van door selecteren. Thelander, beerens, darfalou(jaar verhuren), foor gratis laten gaan(ivm contract)kruiswijk(al 2 jaar geblesseerd) van de werf. Dit soort spelers allemaal laten gaan. En eens bouwen aan een team dat voor elkaar wil vechten. Odegaard zou bij real madrid voetballen maar dat wordt nooit wat.

11 februari 2019 om 13:43

Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen bij Vitesse..

Sturing voor de groep zetten want hij ziet eruit alsof hij in het leger zit en Theo kan voor een leuke sfeer zorgen. Garantie voor succes!

Er is gewoon een matige selectie samengesteld waarbij je ook nog veel pech hebt met blessures.

Eduardo moest voor rust zorgen achterin maar verzaakt bijna vaker als Pasveer. Achterin is er eigenlijk geen versterking of leiderschap gehaald, waarbij je dus moet leunen op iemand als van der Werff wat pure middelmaat is.

Ik zie hieronder een reactie die zegt dat Odegaard, Linssen, Matavz, Serero, Karavaev en Buttner het gewenste niveau hebben en daar sluit ik mij bij aan. De rest van de selectie is allesbehalve niveau subtop Eredivisie en het is eigenlijk een wonder dat je met zo'n selectie nog vijfde kan staan.

11 februari 2019 om 13:48

volg jij uberhaupt Vitesse? deze reactie slaat nergens op en om te trainer aan te wijzen als schuldige al helemaal. Wees nou eens realistisch! Kijk naar de selectie zonder de blessures en naar de selectie met blessures + schorsingen. Ik heb ieder weekend met de trainer te doen. Dit is één grote legpuzzel waarvan je maar weer moet bekijken hoe die puzzel in mekaar gaat vallen. Een Sturing zou het heus niet beter doen met zon selectie. Zet er een Mourinho voor dan gaat die ook huilen om wat voor spelers die het veld moet insturen om er een resultaat uit te halen. Wij arnhemmer zijn veels te kritisch en willen het grote probleem niet onder ogen zien.. we kijken alleen naar de resultaten..

11 februari 2019 om 17:47

Met deze selectie moet je winnen van met alle respect een emmen nac excelsior graafschap dus je kunt nu wel net of doen of onze selectie zo slecht is. Maar elke keer zetten ze niet door als ze 1-0 voor staan. Het is gewoon de manier van spelen.

11 februari 2019 om 18:20

Die wedstrijden had je echt wel gewonnen als ze spelers hadden gehad die een strafschop binnen kunnen schieten en voor een leeg doel ook het net vinden. Daar kan je als coach weinig aan doen.

11 februari 2019 om 15:30

Sturing had na vorig seizoen al aangegeven dat hij niet een seizoen lang zoveel energie kan steken als hij deed in die paar maanden dat hij voor de groep stond. Hij deed het alleen uit plichtsbesef naar Vitesse toe en niet omdat hij graag hoofdtrainer wilt worden.

Ik zou die Slutsky best bij Feyenoord willen zien als hoofdtrainer. Hij heb bij CSKA Moskou laten zien een prima trainer te zijn met o.a. 3 landstitels.

Onzinnig om Slutsky ter veantwoording te roepen !

De beleidsbepalers zijn afgelopen zomer gigantisch in de mist gegaan door vooral veel nieuwe spelers te halen ipv naar kwaliteit te kijken.

Spelers als Clark, Thelander, Doekhi, Darfalou, Karami. Daanaast hebben we vanwege blessures niets kunnen zien van Musonda en Gong. Dan hebben we het al over 7 spelers.

Verder is het een aanfluiting, dat Vd Werff aanvoerder is, want die bakt er ook niets van.

Nee, we zijn kwaliteitsarm. Alleen Odegaard, Linssen, Matavz (helaas geblesseerd) Serero, Karavaev en Buttner zijn van het niveau Vitesse. Maar spelers als Beerens, Kruijswijk, Ali horen hier ook absoluut niet thuis.

Kijken naar Slutsky is makkelijk, eerder zouden de beleidsbepalers naar zichzelf moeten kijken !

11 februari 2019 om 13:38

precies wat ik wilde zeggen. Dit is de trainer niet aan te rekenen. Dat we zo hoog staan is een pure luxe. De selectie is ronduit slecht. Op die 7 spelers na die je zo net op noemde moeten we nog maar eens zien hoe we voor de dag komen. Je mist ontzettend veel aanvallend voetbal door het missen van Musonda en Gong. Spelers die mannetjes voorbij kunnen komen op snelheid en techniek. Een matavz die voorzetten van de zijkanten kracht zodat hij weer wat geniaals kan laten zien. Onze verdediging, daar moeten we naar kijken en niet naar de trainer.

Omg daar hebben we de busopwachters weer. Die zogenaamde echte supporters die bij een negatieve spiraal keihard boe komen roepen en iets met zweet en tranen willen want wij zijn er altijd en wij willen dat jullie winnen. Boehhoeee wat denken jullie wel niet. Wij werken de hele dag en het is onze club. Werken voor je geld en als het kan een ole ole er achter aan. Muts over oren. Het liefst een zwarte want dat is stoer. Na afloop lekker opscheppen en stoer doen tegenover de rest van de kudde. En vooral bij een volgende winst partij roepen dat je het gerealiseerd hebt. Hup hup.

On: laat skûtsje lekker zijn ding doen. Prima trainer echter geen gelukkig seizoen met blessures etc,

Het word tijd dat ze van Hintum gaan aanpakken voor deze resultaten, hij is degene die deze spelers heeft binnen gehaald

Waarom heeft Vitesse geen briefje klaar liggen met evt versterkingen in de verdediging?? Zijn ze nou echt zo blind door te denken dat deze verdediging staat als een huis! Nee, Mark heeft het alleen maar over een rechtsback en een spits. Mark neem aub je verantwoording en vertrek zsm

Natuurlijk mogen supporters wel kritisch zijn, het spel is toch verschrikkelijk, als het zo blijft sturing het lekker laten overnemen, en een goede td nemen met relaties. En niet altijd van te voren hoge verwachtingen zeggen want voor een dubbeltje kan je niet op de eerste rij zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5221
6.Vitesse4714
8.Willem II44-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SereroMiddenvelder281
M. ØdegaardMiddenvelder286
B. LinssenAanvaller2812
O. DarfalouAanvaller225
EduardoDoelman270
R. BeerensAanvaller161
A. BüttnerVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren