Galatasaray kruipt door oog van de naald; Terim verliest zelfbeheersing

Zaterdag, 26 januari 2019 om 18:58Demen Bulbul

Galatasaray heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt in de Süper Lig. De formatie van trainer Fatih Terim had het in Izmir bijzonder lastig met middenmoter Göztepe, maar werd in het laatste kwart van de wedstrijd uiteindelijk gered door Sinan Gümüs: 0-1. Göztepe kreeg enkele uitstekende kansen, waaronder een strafschop, maar faalde uiteindelijk in de afwerking. Galatasaray nadert Istanbul Basaksehir door de zege tot op drie punten, al komt de koploper later deze speelronde nog in actie tegen Kasimpasa.

Door de hevige regenval van de afgelopen dagen in Izmir was het veld in het Doganlar Stadium nauwelijks te bespelen en daar ondervond met name Galatasaray nadeel van. De ploeg van Terim speelde een zwakke wedstrijd en ontsnapte al vroeg aan een achterstand. Ferando Muslera werd na een terugspeelbal onder druk gezet door Cameron Jerome, waarna de Engelse spits de doelman onder druk zette. Jerome wist Muslera het leder te ontfutselen, maar hij had vervolgens de pech dat zijn poging rakelings naast ging.

Na negentien minuten kwam Galatasaray opnieuw met de schrik vrij. Verdediger Mariano probeerde een voorzet van de thuisploeg met de borst terug te leggen op Muslera, maar de keeper moest uiteindelijk alle zeilen bijzetten om een eigen treffer te voorkomen. De eerste helft leverde uiteindelijk geen doelpunten meer op, mede doordat een treffer van Galatasaray na een halfuur voetballen was afgekeurd vanwege buitenspel.

Twaalf minuten na rust kreeg Göztepe een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Celso Borges mocht na een handsbal van Maicon aanleggen voor een strafschop, maar de Costa Ricaan schoot de bal vervolgens naast. Die misser kwam Göztepe duur te staan, want achttien minuten voor tijd wist Sinan Gümüs aan de overzijde wel te scoren. De Turkse aanvaller liep een voorzet vanaf de rechterflank van Mariano met de borst binnen en groeide zo uit tot matchwinner, mede doordat de thuisploeg in slotfase nog tweemaal het aluminium teisterde. In de absolute slotfase liet Terim zich nog even gaan, door de bal bij een ingooi van Göztepe verwoestend weg te schieten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door clutch)

Dramatisch, hoe kun je voetballen op zo een veld? 3 punten zijn binnen de reat boeit me niet echt, ik blijf het zeggen, waar blijft onze nieuwe spits!!!!

Tijdens het spelen van Resident Evil 2 vandaag, kwam ik de albekende Mr. X tegen. Een vijand waarop je niets kon doen met kogels. Bij Gala speelt ook zo een man, Marcao. Zonder hem hadden we hier minimaal 3 doelpunten tegen gekregen, wat een verdediger. Op een veld waarbij normaal gesproken een wedstrijd afgelast zou moeten worden, pakken wij gewoon de volle punten door een borstdoelpunt van Sinan. Waar we vorig seizoen in dit stadion kampioen werden, zetten we een reuzenstap richting prolongatie. Voelt ook een beetje als gerechtigheid, Cuneyt Cakir gaf voor de hands van Vida tegen Besiktas geen pingel, dan is dit ook geen penalty. Ndiaye, Mariano, Sinan, Linnes heel goed, Feghouli, Onyekuru, Maicon heel slecht. Op naar Alanya!

26 januari 2019 om 19:08

Die van Vida was niet hetzelfde als bij Maicon. Maicons arm is zwaar in de lucht en is een onnatuurlijke positie. Dit was niet het geval bij Vida. Ik vond Marcao ook stabiel spelen, vooral de eerste helft. De tweede helft speelde hij al minder maar hij is er pas net bij en het veld was slecht dus dan kan je dat door de vingers zien.

26 januari 2019 om 19:10

Hoezo is zijn arm in een onnatuurlijke positie? Waar zet jij je armen dan als je zo hoog mogelijk wilt springen om een bal weg te koppen? Niet langs je lichaam toch hoop ik?

26 januari 2019 om 19:21

In ieder geval niet zoals Maicon. Hij heeft het op zo’n hoogte en manier alsof hij het daar gaat wegslaan (niet dat hij dat doet). Die van Vida was compleet anders en kan je niet vergelijken met deze positie. Maicon’s arm is gewoon best hoog en op zo’n manier in de lucht dat hij de bak blokkeert en er ook voordeel uit haalt. Volkomen begrijpelijk dus dat de scheidsrechter een penalty geeft. Denk dat de meeste scheidsrechters ook gaan zeggen dat het een penalty was.

26 januari 2019 om 21:22

Ik begrijp werkelijk niet hoe jullie deze handsbal kunnen vergelijken met die van Vida. Zien jullie het verschil echt niet of roepen jullie maar wat? Bij Vida wordt de bal van korte afstand op zijn hand geschoten, de bal zou in de tegengestelde richting van het doel gaan, dus richting de middenlijn. Vandaag wordt de bal in een luchtduel op zijn hand gekopt, de bal ging richting het doel. Hier moet je toch het verschil in kunnen zien hoop ik.

26 januari 2019 om 22:06

Hij kopt de bal op 2.7cm afstand van zijn hand tegen z'n hand. Vond beide gevallen geen penalty.

Was een moeilijke wedstrijd zoals eerder werd voorspeld. Goztepe is een taaie ploeg en het weer zat ook niet mee. Ik vond de score overigens onterecht. Goztepe die een penalty mist, de paal en de lat raakt en vervolgens een speler verliest (door een blessure)en met 10 man door moet. Ook zeer onsportief hoe GS de bak teruggaf door de bal zo ver mogelijk achterin de zijlijn terug te geven. Hoe Terim de bal ook wegschiet om tijd te winnen vond ik ook onsportief. Als iemand dat bij Terim deed zou die moord en brand schreeuwen. Al met al belangrijke punten maar met dit spel ga je het niet lang volhouden en komen de puntverliezen snel aan.

26 januari 2019 om 21:25

Misschien is het provocerend, maar er is toch niks verzonnen aan zijn verhaal? Terim schiet de bal weg om tijd te winnen, is een feit. Als iemand dat bij Terim deed zou die tekeer gaan, is ook een feit.

26 januari 2019 om 20:05

OlumuneFB, je doet alsof Gala de onderliggende partij was maar we domineerde de hele wedstrijd. Dat Goz niks doet met de kansen etc. Ligt aan hun natuurlijk maar dit is zwaar verdiend door GS.

26 januari 2019 om 21:24

Je kan moeilijk van domineren spreken als je tegenstander twee keer op paal schiet en nog een penalty mist.

Wat een aardappelveld was dit zeg. Daar waar wij nog enigzins probeerden te voetballen, kwam Goztepe eerder om te rugbyen. Dit zijn van die irritante uitwedstrijden en dat we die nog weten te winnen geeft ook wel aan dat we lekker bezig zijn, ondanks het missen van een eerste spits.
Verder verbaast Marcao me best in positieve zin. Vooral in de eerste helft vond ik hem sterk spelen. Hij staat zijn mannetje, timet tackles perfect en is voetballend meer dan degelijk. In de tweede helft was het wel wat minder, hij moet weten wanneer hij wel en niet moet lopen met de bal. Maar dat komt nog wel, hij is er net.

Het veld lag er niet goed bij. Dus een extra zware wedstrijd voor de spelers. Laatste 10 min, kon je zien dat de spelers niet meer konden. Het was een wedstrijd waar vooral gestreden werd, want vond Gala matig. Een spits lijkt me een vereiste.

26 januari 2019 om 19:11

Ik denk niet dat je met dit veld het spel als ‘matig’ kan bestempelen. Het is gewoon onmogelijk om goed te voetballen op zo een veld.

Erg belangrijke overwinning, dit wedstrijd is gewoon 6 punten waard. Kijken hoe de concurrentie het gaat doen.

Regen, modder, geen spits, scheids, paal... echt belangrijke drie punten. Marcao was de beste op het veld. Echt een schande dat deze wedstrijd niet afgelast werd... ook is er hopelijk niks erg met die goztepe speler gebeurd...

Btw waar blijft mijn spitssssssss gjfjgfjgjhdhgdg

Je suis a Paris, comment ils sont joué ? Als ik jullie reacties lees, was het veld slechter dan mijn Frans. Kan iemand mij vertellen hoe we speelden en hoe Marcao het deed ? Poeh, ik keek er wel tegen op. Goztepe uit is doorgaans lastig.

26 januari 2019 om 19:34

Deze Marcao is te vergelijken met een hele vervelende, onverstoorbare ijzeren tank. Hij lijkt op een personage van Cidade de Deus maar zijn verdedigende kwaliteiten spreken voor zich

26 januari 2019 om 19:37

We speelden oké, niet meer niet minder. Met zo'n rugbyveld kan je eerlijk gezegd niks anders. De jongens voorin hebben veel verkeerde beslissingen gemaakt met name bij het afronden, maar achterin stond het echt goed in elkaar, met in de hoofdrol Marcao.

Verder heeft Donk in de 10 minuten die hij speelde, meer gedaan dan Selcuk.

Misschien ben ik wel de enige, maar ik moest wel even aan periode met Drogbaba, Podolski, Elmander, Baros etc denken na het zien van Mugdat als enige spits en Sinan die als spits speelt.

26 januari 2019 om 20:03

Marcao is zeker een aanwinst, vond hem zelfs een van de besten vandaag. Veld was drama, waardoor je moeilijk echt ona spel kan beoordelen, was echt drama. Moet zeggen dat we de nodige gelik hebben gehad: gemiste penalty, paal, lat, muslera die paar keer goed redding bracht. Mischien geen echte verdiende overwinning qua spel (is ook niet raar op zo een veld) maar dit soort overwinningen bepalen meestal een kampioenschap. Dus zeker blij met deze overwinning

26 januari 2019 om 20:06

Ik zal het je zo zeggen, lijkt net of Marcao al 5 jaar bij ons speelt. Ijzersterk!

26 januari 2019 om 20:14

Bedankt allemaal ! Duidelijk. Ik verwacht uit dan ook geen mooi voetbal van ons. Knap gescout die Marcao ! De CV van de nummer laatste van Portugal. Je moet maar durven.

26 januari 2019 om 21:28

Als ik zo naar de reacties over Marcao kijk, die doen me toch sterk denken aan de reacties van anderhalf jaar geleden over ene Maicon Pereira Roque (ik heb zijn volledige naam opgezocht voor het geval dat).

Als er geen spits komt, moet het bestuur direct opstappen. Deze wedstrijd of eventuele kampioenschap boeit mii geen flikker. Als Galatasaray zonder 1 spits van formaat het seizoen begint en afmaakt, dan moet het bestuur opsouten. Stelletje imbecielen.

26 januari 2019 om 19:42

Ik weet niet in hoeverre ik het moet geloven, maar Terim zei zojuist dat we nog even geduldig noesten zijn tot de 31e. Zou wat zijn als we dan nog steeds geen spits hebben.

26 januari 2019 om 19:48

Bkorkmaz3, ik denk echt niet dat een spits nog gaat komen. Het bestuur is gewoon te laat mee om nu nog een financieel acceptabele spits te kopen/huren. Ik had ook heel graag een spits gezien, maar de zaakwaarnemers zijn ook niet dom. Alan en Pato bijvoorbeeld verdienen richting de 10 miljoen, als zaakwaarnemer ga je sowieso een hoge salaris eisen aangezien ze weten dat GS een spits nodig heeft.

Wie aan het eind wel mag opzouten is Albayrak, hij komt elke dag wel met iets nieuws, zelfs fanatik is niet zo snel met het verspreiden van nepnieuws.

Het lijkt erop dat de Turkse topclubs gevallen zijn. Is het geld daar op?

26 januari 2019 om 19:36

Er is nooit geld geweest

26 januari 2019 om 19:41

Nou overdrijven kan ook hoor 😅. Denk dat spelers zoals Sneijder, Drogba ,Anelka en Roberto Carlos niet zouden komen als er geen geld zou zijn. Denk je ook niet?

26 januari 2019 om 19:47

Zou me niet verbazen als deze spelers nog steeds geld tegoed hebben van onze clubs

Abnormaal wat een veld! Je keek gewoon naar waterballet. De materiaalman van CimBom zal wel balen alle witte tenues waren aan het einde van de wedstrijd modderbruin. Slecht wedstrijd van Gala maar goed afgemaakt. Die positie van Linnes was een 100 procent penalty want hij werd vol op zijn voet getrapt in de zestien. Maar de scheids ging niet eens kijken naar de VAR. Meteen vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende wedstrjd met misschien toch nog ene nieuwe spits?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder284
A. TuranMiddenvelder253
R. BabelAanvaller254
O. ÇağlayanAanvaller143
F. MusleraKeeper140
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

4 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren