‘Ik vertel mijn spelers nu dat ze niet op de tegenstander mogen ademen’

Dinsdag, 1 januari 2019 om

Neil Warnock begint het nieuwe jaar met Cardiff City dinsdagavond met een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en de trainer van de promovendus heeft al gemerkt dat een aantal van de topspelers in de Premier League vaak op zoek is naar een penalty. De oefenmeester houdt zijn spelers dan ook voor dat zij geen goedkope overtredingen in het strafschopgebied mogen maken.

“Het is zo moeilijk om te zien wanneer een speler zich laat vallen, daar mag je de scheidsrechters niet de schuld van geven. Ik vertel mijn spelers nu dat ze moeten proberen om ‘niet op de topspelers te ademen’”, vertelt hij in gesprek met de London Evening Standard. “Dat heb ik voor aanvang van de wedstrijd tegen Manchester United ook gezegd (1-5 nederlaag op 22 december, red.).”

“Ik zei dat mijn spelers in het strafschopgebied ‘helemaal niet op hen mochten ademen’, omdat ze dan neer zouden gaan. Zo is het nu eenmaal tegenwoordig”, gaat Warnock verder. De confrontatie met Tottenham betekent ook een weerzien tussen de trainer en Harry Kane, met wie hij het tijdens de eerdere confrontatie tussen de twee ploegen in oktober nog aan de stok kreeg.

Kane drong toen naar de zin van Warnock bij de scheidsrechter te veel aan op een rode kaart voor Joe Ralls na een overtreding van Lucas Moura, waarna Warnock Kane uitmaakte voor twat. “Een Engels international die zich zo gedraagt? Lieve hemel… Hij ging er ook hard in en duwde hem ook, dus waarom kreeg hij zelf geen rode kaart”, reageerde de trainer van the Bluebirds destijds na afloop van het duel.


Poll

Denk jij dat Cardiff City een punt of meer over gaat houden aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Warnock is een trainer die niet helemaal 100% is maar deels heeft wel gelijk. Ze zouden spelers die schwalbes maken gewoon moeten straffen of schorsen. Gebeurt in de NBA ook dus waarom niet in het voetbal. Bijna elke schwalbe is cruciaal voor het verloop van de wedstrijd dus als een speler een schwalbe maakt mag hij hier op gestraft worden. Zo geef je ook een duidelijk signaal naar de jeugd toe dat dit niet mag in plaats van telkens alleen maar commotie na de wedstrijd.

1 januari 2019 om 15:20

Welke speler in de NBA is grschorst voor een schwalbe dan? Ik kijk serieus veel basketbal, maar heb nog geen basketballer het veld uitgestuurd zien worden voor een schwalbe.

1 januari 2019 om 15:34

Geschorst niet, en op dit moment komt het helaas juist weer veel voor J. Harden. Maar er was een tijd terug dat er goed werd gekeken op Flopping en dat er boetes op werden gelegd.

1 januari 2019 om 15:38

Sorry ken niks van basket: is het niet moeilijker om daar een schwalbe te doen? Kleiner veld veld het toch meer op zou ik denken.

1 januari 2019 om 16:35

Ik 'haat' James Harden zo hard haha, echt een nare speler. Echter maakt hij geen schwalbes hoor, hij lokt gewoon heel slim overtredingen uit voor gratis puntjes vanaf de vrije worp lijn. Heeft in niets met schwalbes te maken, schwalbes zie je inderdaad niet in het basketbal. Niet omdat het veld kleiner is en het daarom beter op zou vallen, want het tegendeel is juist waar. Basketbal is echter een hele snelle sport waarin je geen tijd hebt om een schwalbe te maken en de scheids vragend aan te kijken. Dan heeft de tegenstander via de fastbreak alweer de dunk gemaakt.

1 januari 2019 om 16:36

De NBA legt zo'n beetje overal boetes op. Die de spelers dan lachend betalen. Zo'n 10 jaar geleden gaven ze zelfs boetes op spelers die zich niet aan dresscode hielden.

Niet alleen de spelers worden zoveel beboet trouwens. Ook de eigenaren betalen lachend de boetes. Kijk zo'n Mark Cuban. Heeft al ruim 2 miljoen aan boetes moeten betalen

1 januari 2019 om 16:37

Of ja schwalbes zie je haast niet, flopping zie je inderdaad heel zelden. Bovendien heeft 1 schwalbe niet zoveel effect als er gemiddeld zo'n 80x gescoord wordt door beide teams samen. In het voetbal kan die ene schwalbe wel het verschil tussen winnen en verliezen zijn.

1 januari 2019 om 16:38

Klopt primetime, ik zie echter niet goed in wat dat met schwalbes van doen heeft. Vorige week werd sterspeler Nikola Jokic in de eerste helft nog naar de kant gestuurd wegens commentaar op de leiding. Ze zijn daar niet bang ook sterspelers op hum plek te zetten en dat vind ik best een goede zaak.

Warnock komt met een overdrijving maar heeft zeker een kern van waarheid. De oplossing is natuurlijk heel simpel: De Var. Het zou een hoop problemen oplossen want over het algemeen maken de arbiters in Engeland veel fouten (!).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cardiff City

Selectie
SpelersPositieW
J. HoilettAanvaller323
N. Mendez-LaingAanvaller204
N. EtheridgeDoelman380
D. WardAanvaller141
O. NiasseAanvaller130
S. BambaVerdediger284
J. BennettVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

0 fans
Coach, 70 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Chelsea wil Eden Hazard niet zomaarar Real Madrid laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren