Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is een wonder dat Middlesbrough 12 miljoen heeft ontvangen van Ajax’

Laatste update:

Neil Warnock is sceptisch over Chuba Akpom als nieuwe spits van Ajax. De voormalig manager van Middlesbrough, die tegenwoordig aan het roer staat bij Huddersfield Town, ziet in de Engelse doelpuntenmaker meer een nummer 10. Warnock vermoedt dat Akpom binnen een jaar terug is in Engeland als Maurice Steijn hem als diepste spits gaat gebruiken.

Ajax betaalde ruim 12 miljoen euro om het eenjarige contract van Akpom af te kopen bij Middlesbrough en ziet in de Engelsman een serieuze concurrent van Brian Brobbey, maar als het aan Warnock ligt gaat Steijn hem op een hele andere manier gebruiken. "Ik heb er nooit aan gedacht om hem in de spits te zetten. Hij kan niet voorin spelen. Ik hoop dat Ajax hem niet heeft gekocht om voorin te laten spelen, want dan zit hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders."

Verder deelt Warnock de complimenten uit aan Michael Carrick, die Akpom optimaal liet renderen als nummer 10 bij Middlesbrough. "Ik mag Michael, ik vind dat hij het goed heeft gedaan", vervolgt Warnock. "12 miljoen euro krijgen voor Akpom is een verdomd wonder. Dat is echt heel goed gedaan van hem. Michael is de enige die dat voor elkaar kon krijgen bij Akpom. Hij (Carrick, red.) is een goede kerel."

Akpom zou donderdagavond voor het eerst in actie kunnen komen voor Ajax, als de Amsterdammers het in de play-offs van de Europa League opnemen tegen Ludogorets. Afgelopen zaterdag was de Engelsman al aanwezig op Woudestein, waar hij Ajax punten zag morsen in de Eredivisie tegen Excelsior (2-2). Akpom vond in dienst van Middlesbrough 34 keer het net in 82 officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, weet niet hoeveel het advies waard is van een trainer die hem totaal niet aan de praat kreeg. Onder Carragher heeft Akpom zowel als spits als kort daarachter gespeeld, en als je kijkt naar de doelpunten die hij gemaakt heeft zijn dat toch veelal goals waar hij de meest vooruitgeschoven aanvaller was (ook als hij op 10 werd opgesteld). Mijn grootste vraagtekens bij deze jongen blijven toch dat als je naar zijn hele carriere kijkt hij vorig seizoen echt lijkt te hebben gepiekt en het een open vraag is of dat een uitzonder was of dat hij gewoon een laatbloeier is.

22 augustus 2023 om 10:18

Wat een dom commentaar ook van die Warnock: "ik heb er nooit aan gedacht om hem in de spits te zetten." - als hij hem er nog nooit heeft neergezet, weet hij dus ook helemaal niet of Akpom er niets van kan in de spits. 12 miljoen is zeker niet niets hoor, maar het is tegenwoordig ook weer niet een bedrag dat in de buurt komt van recordtransfers voor Ajax.

22 augustus 2023 om 10:23

Of hij dacht dat Akpom totaal de kwaliteiten niet had om hem in de spits te zetten waardoor hij het niet eens overwoog.

22 augustus 2023 om 10:28

Gaan we achterkomen Lierse. Ik zie dat Warnock de afgelopen 10 jaar slechts bij 1 club langer dan een seizoen kon blijven zitten - het is dus ook wie het zegt: de man kreeg vrijwel niemand meer aan de praat dus misschien is zijn kennis over voetbal wel gewoon verjaard. Helemaal gezien de cijfers van Akpom afgelopen seizoen.

22 augustus 2023 om 10:38

Als je zo gaat redeneren kun je Aipom gelijk afschrijven, die heeft alleen afgelopen seizoen dubbele cijfers gehaald.

22 augustus 2023 om 10:44

Ik merk hier een tendens dat als iemand kritisch is op Ajax of een Ajacied, zijn kennis en kunde in twijfel wordt getrokken. Best kwalijk. Enig kritisch/realistisch volgen van je eigen club is er niet bij.

Van Hanegem, Perez, Driessen, Derksen, Van der Vaart en nu deze Warnock.

Hij heeft hem van dichtbij meegemaakt en zal het echt wel beter weten dan 99,999% van jullie ‘kenners’.

22 augustus 2023 om 10:46

28 goals in de Championship dan kun je toch gewoon in de spits spelen? Buiten Ajax, PSV, Feyenoord en misschien AZ is het niveau minimaal vergelijkbaar met de Eredivisie denk ik.

22 augustus 2023 om 10:48

"ik zie dat Warnock de afgelopen 10 jaar slechts bij 1 club langer dan een seizoen kon blijven zitten"

Heb je dan ook gezien dat die nieuwe "spits" in z'n hele carierre overal mislukt is en alleen afgelopen jaar mooie cijfers kon overleggen.....blijkbaar vanaf de nummer 10 positie.

22 augustus 2023 om 10:50

Wat een gekke reactie. In de eerste plaats ben ik zelf erg kritisch op deze aankoop, ik benoem nota bene dat hij maar 1 seizoen goede cijfers kan overleggen. In de tweede plaats kunnen we op basis van jouw laatste zin de reacties beter gewoon uitschakelen. Niemand van ons weet het namelijk qua ervaring beter dan trainers, analisten etc. Mogen we dan geen mening meer hebben?

22 augustus 2023 om 10:57

Gerard, met alle respect, maar dat jij het gaat hebben over 'realistisch' slaat echt alles. Letterlijk elke reactie die ik van jou gezien heb tot nu toe bij Ajax was negatief, en ook niet een beetje.

22 augustus 2023 om 11:13

Valt toch niet te ontkennen dat veel Ajacieden hier een vreselijk grote roze bril op hebben en iedere kritische noot van tafel vegen zonder zelf echt te weten waar ze het over hebben?

22 augustus 2023 om 11:13

@lierse: Ik heb net het hele artikel opgezocht, en als ik het goed zie (en corrigeer me alsjeblieft als dat niet zo is) klopt deze vertaling niet helemaal. Warnock geeft aan dat hij Akpom juist wel altijd op heeft gesteld als spits, en dat hij daarin nogal tegen viel. Hij geeft daarnaast aan: "i never thought about playing him in the hole." The hole is de 10 positie. Dat klopt ook met de rest van het artikel waarin hij aangeeft dat Carrick een gouden zet heeft gedaan door Akpom wel als 10/valse spits op te stellen waarin hij veel beter rendeerde. Nogmaals, dat klopt met wat hij zegt over 'ik hoop niet dat Ajax hem als spits gehaald heeft' en het artikel zou zo een stuk logischer zijn.

22 augustus 2023 om 11:15

Warnock heeft hem niet aan de praat gekregen. Met de nieuwe trainer scoort hij 28 keer. Wat is het oordeel van Warnock in dit specifieke geval waard? Nul.
Ajax is club die het meeste kritiek te verwerken krijgt. Spelers die amper begonnen zijn bij de club worden al afgebrand. Totale onzin. Wacht 10 wds of 15 en dan zien we verder. Dat lijkt mij een stuk eerlijker. Maar het gaat er zo lekker in bij de rest van NL…..
Verwacht ook van alle criticasters wel enige nuance mocht het bij Ajax met deze spelers toch gaan lopen. Maar dat kunnen we vergeten denk ik.
Bovendien: WvH wil alleen scoren bij de rijmond. Driessen en Derksen zijn 2 ouwe aandachtsgeile kwebbeltantes. Perez is altijd negatief. Moet ik die serieus nemen? Dacht het niet.

22 augustus 2023 om 11:17

En waar heb jij het dan over? Weet jij het zo goed? We gaan toch niet voor we beginnen spelers afzeiken? Bovendien praat je onzin. Kritische Ajacieden genoeg.

22 augustus 2023 om 11:19

Ik doelde ook niet echt op de uitspraak van Warnock. Eerder op de reactie van Myvision dat de quote die hij aanhaalt op niks slaagt.

22 augustus 2023 om 11:26

Akpom is een topspits en zal het ongelijk bewijzen van de kritische mensen hier. Met zijn leeftijd heeft hij voldoende ervaring om onze mickey mouse league, met alle respect, aan gort te schieten. Een keer in de dubbele cijfers klopt, maar hij heeft zich bewezen in de championship en dat is fysiek een zware competitie. Ik vind het een goede aankoop van ajax en wacht met smart op zn eerste goaltjes. Daarna zal ik de eerste zijn die driessen en verweij hier de maat zal nemen.

22 augustus 2023 om 11:27

@gerard
Ik merk hier een tendens dat iedere aankoop van Ajax bekritiseerd wordt en alle kennis en kunde van de betrokken mensen in twijfel wordt getrokken. Best kwalijk. Enig realisme is er niet meer bij.

Van Hanegem, Perez, Driessen, Derksen, Verweij.

Niemand kent de TD of zijn aankopen en schrijft alles al af na 2 wedstrijden.

22 augustus 2023 om 11:51

Want hun hebben het altijd goed? Die mensen leven allemaal van de waan van de dag. Alsof die analisten 2 divisie hebben gevolgd in Engeland. Feyenoord zou vorig jaar ook niet meedoen om de titel want die hadden een nieuw team. Vorige week was Medic goed deze week komt ie weer zwaar te kort.

22 augustus 2023 om 11:51

Zet Gérard ook maar in dat rijtje. Kritiek hebben is niet zo erg maar als werkelijk iedere reactie kritiek op Ajax is doe je het in mijn ogen vooral om reacties uit te lokken en meer niet.

22 augustus 2023 om 12:14

Samen met Bocher, die hier ineens dan overdreven een speler gaat ophemelen.

22 augustus 2023 om 12:54

Dat denk ik niet. Zoek de topscorers van de Championship eens op van de laatste jaren. Dat zijn toch echt geen toppers geworden. Ik verwacht dat het een ééndagsvlieg is geweest en hij bij ajax totaal gaat mislukken. Niemand uit de PL wou hem tevens hebben. Dat zegt wel genoeg.

22 augustus 2023 om 13:23

Gerard

Hoe zat dat bij Tadic en Haller? Die hadden hen toch ook van dichtbij meegemaakt? Wisten het ook beter dan wij? Liep toch heel anders af.

Op voorhand direct afschrijven is inderdaad stukken beter.

Ouwe kenner van me.

22 augustus 2023 om 14:06

Leuk dat hij heel fysiek is, maar kan hij ook meevoetballen? wat bij ajax belangrijk is

22 augustus 2023 om 14:48

Ene Alan Shearer, werd niet eens topscorer op het 2e niveau van Engeland. Dus Akpom is volgens jouw criteria al van een beter niveau dan Alan?
Kom op zeg waar hebben we het over, laat die vent het gewoon laten zien of niet en dan praten we volgend seizoen wel. Op dit moment is er geen pijl op te trekken.

22 augustus 2023 om 16:46

Alan shearer heeft dan ook nooit op het tweede niveau gespeeld, lijkt me dus nogal logisch.

22 augustus 2023 om 21:56

Je heb volledig gelijk maar laten we gewoon even afwachten en rond oktober een oordeel vellen dan weten of hij geschikt is of niet, denk zo wie zo dat alle aankopen tot 15/20 miljoen een risico op zit , vaak zijn het jonge talenten of zoals deze jongen die gewoon een heel goed seizoen achter de rug heeft

23 augustus 2023 om 00:17

@Slengteng; Aipom is een soort paars aapje uit de Pokémon serie ;-)

23 augustus 2023 om 00:22

@Gerard Arninkh, kritisch zijn moet ten alle tijden. Alleen door het hoogst haalbare na te streven kom je verder en kun je als club groeien. Vele Ajacieden hebben dan ook terechte kritiek op meerdere dingen gehad de afgelopen periode, maar momenteel lijken we weer op te krabbelen en stukje bij beetje te groeien onder de duidelijke visie van Mislintat, die dit ook goed weet te beargumenteren. De meeste trekken niet zomaar een persoon in twijfel omdat diegene negatief is over de club die wij graag supporten. Alleen weet jij altijd zó onnodig ver te gaan en Ajax helemaal af te kraken, dat mensen (waaronder ik) jou daar in mijn ogen terecht op aanspreken. Ik heb je namelijk werkelijk nog nooit positief zien reageren op ook maar iets dat Ajax gerelateerd is. Ik heb je al eens vaker om een onderbouwing gevraagd waar dit vandaan komt, maar je lijkt me altijd te ontwijken gezien je altijd vooraan staat om je te uitten, maar zodra ik reageer hoor of zie ik je nooit.

22 augustus 2023 om 12:28

Ik vind dat wel een eenzijdige benadering. Je kunt het afgelopen seizoen niet als graadmeter gebruiken bij een 27-jarige speler die in de seizoenen daarvoor net tot 1/3de van dat rendement kwam op z'n best. Het wil niet zeggen dat hij het niet kan evenaren, maar ik heb niet de indruk dat de coach nou zoveel invloed heeft op zoiets. Soms komen omstandigheden gewoon samen en komt een speler los als het zelfvertrouwen groeit. Iets wat je aan het eind zelf ook wel deels aangeeft. Hij zal er vast wel wat van kunnen hoor, maar anderzijds doet een Piroe het ook goed in de Championship en die was bij PSV nou ook niet bepaald klaar voor een basisplaats.

22 augustus 2023 om 12:35

Dat is absoluut een eenzijdige benadering. Daarom zei ik 'het is een open vraag', ik sta er vooraf best negatief in maar laat me graag verrassen. Als ik in de carriere van deze man graag (en het hele interview met Warnock erbij pak) dan lijkt het er op dat hij het het laatste jaar zo goed deed omdat Carrick hem wist te gebruiken als een soort valse spits/schaduwspits. Het wordt hier een 10 genoemd, maar hij stond wel echt heel erg diep. Akpom heeft enorm veel baat bij een bliksemafleider waardoor hij wat ruimte krijgt. Bij Ajax hopen ze er denk ik op dat hij die ruimte bij Ajax ook kan vinden doordat jongens als Bergwijn, Kudus en Forbs (iig als hij op rechts staat) buitenspelers zijn die graag naar binnen komen. Of dat zo uitpakt zal moeten blijken.

Toen Ajax Haller haalde voor 22,5 miljoen euro vonden ze het in Engeland ook een wonder. Dat West Ham nog zoveel geld terug kreeg voor een mislukte spits.

Toen Ajax Tadic haalde van Southampton snapte men dat in Engeland ook niet. Die zou zwaar tekort komen voor Ajax. na de wedstrijd tegen Madrid met Tadic in de spits riep de Engelse commentator uit, is dat echt Tadic van Southampton of is het zijn tweeling broer?

Spits zijn bij Ajax is echt iets heel anders dan spits zijn in de PL.

22 augustus 2023 om 10:13

Er is wel een verschil in de vergelijking die jij maakt. Haller kwam niet aan de bak bij West Ham omdat Antonio de voorkeur kreeg. Tadic was basisspeler bij een Southampton die toen keurig in de subtop stonden.

22 augustus 2023 om 10:27

@mickey12, hij heeft best wel veel kansen daar gehad hoor. Haller kwam daar niet aan de bak omdat West Ham toen ver van de goal van de tegenstander voetbalde, heel veel aanvallen gaan op snelheid, die Haller gewoon niet heeft. Dan wordt je er zeker in de PL gewoon domweg uitgelopen, en kwam hij gewoon niet in zijn kracht.

Bij Ajax speelde hij veel dichter op de goal, kon hij koppen, en uithalen in de 16 meter, dan is veel meer zijn kracht.

22 augustus 2023 om 10:32

Ik weet het. Met aan de bak bedoelde ik dat hij geen onbetwist basisspeler is geworden, door de punten die jij noemt.

22 augustus 2023 om 11:16

Tadic speelde zeker niet alle wedstrijden. En inderdaad volgens de verhalen was het bedrag heel vreemd. Dat is goed uitgepakt. Deze is nog een vraagteken. Over een jaartje nog maar eens terug kijken.

22 augustus 2023 om 10:13

Dat van Haller snap ik enigzins. Maar Tadic heeft toch bij Southampton ook zijn klasse vertoond en dat hij kon voetballen?

22 augustus 2023 om 10:16

Haller deed het bij Frankfurt anders ook heel goed en scoorde fantastische goals. Vind Akpom toch niet echt vergelijkbaar qua situatie

22 augustus 2023 om 10:27

Ajax kon Tadic oppikken bij Southampton voor 13,70 miljoen euro. Net ietsjes meer dan Southampton voor Gabbiadini kreeg dat jaar.

In de PL worden goede spelers niet op 13,7 miljoen euro gewaardeerd. Van dit soort spelers wordt geen wereldwedstrijd tegen Real Madrid verwacht.

Bij Ajax is Tadic een grote speler met internationale faam geworden.

22 augustus 2023 om 10:30

@speedyafc, dat was ook omdat Tadic een afspraak had met de voorzitter. Dat verhaal heeft Tadic later nog eens verteld in een Ajax-podcast, ik geloof die van de Vi.

Hij had een deal met de voorzitter dat hij nog 1 jaar zou blijven, en daarna een transfer mocht maken tegen zijn voorwaarden. Er was een andere Engelse club die hem wou hebben voor meer dan 20m, maar Tadic wou er niet heen. Vervolgens wilden ze hem toen niet verkopen aan Ajax voor 13,7m, waarna Tadic verhaal is gaan halen. Hij heeft toen de boel geforceerd om de deal vlot te trekken. Lijkt een beetje op zijn vertrek bij Ajax, dat ging ook op zijn manier tegen zijn voorwaarden.

22 augustus 2023 om 10:16

Je vergelijkt nu een speler die 16 goals maakte in de Bundesliga en een speler die jaren lang een basisspeler was bij een stabiele middenmoter in de PL met iemand die 1 echt goed jaar in de championship gehad heeft hè?

22 augustus 2023 om 10:23

Ik vergelijk niemand want 22,5 miljoen euro is een heel ander bedrag dan 12 miljoen euro.

Ik merk alleen op dat spelen in de PL iets heel anders is dan spelen in de eredivisie. Dus iemand die in de PL niet zoveel potten breekt, kan hier gewoon een sensatie worden.

En als deze jongen achter Brobbey de nieuwe Vlemming of Giakoumakiswordt van de eredivisie, dan wordt ik er heel vrolijk van.

22 augustus 2023 om 10:28

Alleen speelde Akpom niet in de PL en zijn de voorbeelden die je aanhaalt om dat te onderbouwen spelers die 1000 keer meer hadden laten zien in hun carrière dan Akpom momenteel.

22 augustus 2023 om 10:52

Ik denk gewoon dat we maar eerst even moeten kijken hoe die jongen het gaat doen, in plaats van hem alweer afschrijven. Ik vind niet dat Speedy deze 3 jongens vergelijkt op welke manier dan ook. Maar meer aangeeft dat de media wel vaker verbazing uitsprak over spelers die toch wel konden renderen in de Eredivisie.
Want dat is waar het om gaat, of ze het in de Eredivisie (en hopelijk ook Europees) kunnen laten zien. En de stap van Championship naar Eredivisie.. Ik ben fan van onze eigen competitie, maar meer dan 10 spannende wedstrijden speel je als Ajax speler niet in een seizoen.
Feyenoord - PSV - AZ - Twente.

Dat is wel even wat anders dan de Championship. De rest moet redelijk makkelijk worden gewonnen. En ja ik weet dat Feyenoord en Ajax punten hebben verspeeld afgelopen weekend tegen lagere clubs, maar ook Real Madrid verliest wel eens van een laagvlieger.

22 augustus 2023 om 11:04

Ik schrijf hem dan ook niet af. Ik vind de onderbouwing van het statement alleen niet echt sterk omdat die spelers in kwestie niet te vergelijken zijn. Want natuurlijk rendeert een spits die 16 goals maakt in de Bundesliga en natuurlijk rendeert een vaste basisspeler bij een stabiele middenmoter uit de PL in de eredivisie.

22 augustus 2023 om 11:30

@lierse1997

Natuurlijk heeft deze jongen wel PL gespeeld. 27 hele minuten maar liefst, verspreid over 4 wedstrijden voor Arsenal.

22 augustus 2023 om 11:49

Ik zeg ook niet dat jij hem afschrijft. Maar het wordt wel gedaan. Daarom in z'n algemeenheid "we moeten eerst even kijken hoe die het gaat doen ipv afschrijven".
Maar nu ga je wederom uit van een vergelijking en ik vind dus niet dat Speedy deze spelers vergelijkt. Hij geeft enkel aan dat er eerdere gevallen waren waarin een speler in de Eredivisie ineens wel rendeert. En nu heeft hij het alleen over twee recente Ajax spelers, maar er zijn natuurlijk meer spelers in het verleden die ineens in de Eredivisie wél rendeerden. Zie een Graziano Pelle. Hoeveel goals had die nou gemaakt..? Nog minder dan deze jongen.

22 augustus 2023 om 11:55

Lierse , Momenteel scoort ie juist veel dus heeft veel goals laten zien toch? En jij kende vlemming en Giakoimaris al voor dat ze maar Nederland kwamen? Dat geloof ik niet en die hadden allebei ook weinig laten zien toen ze kwamen

22 augustus 2023 om 12:06

Dat zou dan ook een beter voorbeeld zijn.

Want nu haalt hij een voorbeeld aan van bewezen spelers. Dat is niet te vergelijken met een niet-bewezen speler (op het hoogste niveau) zoals Akpom.

22 augustus 2023 om 10:21

@speedyafc
Ik begrijp je vergelijking tussen spits bij Ajax en de PL maar enigszins en daarbij laat ik de vergelijking met Tadic in de CL even buiten beschouwing.

Het belangrijkste punt vergeet je. Of Haller e/o Tadic in de PL tegen centrale verdedigers van wereld-/topklasse spelen van City, Arsenal, United, Chelsea, Newcastle etc of in een beterspelend team in de Eredivisie tegen de verdedigers van respectievelijk Utrecht, Heerenveen, Sparta of welke club dan ook.

22 augustus 2023 om 10:22

Tadic was in Engeland gewoon goed hoor en Haller was wel een soort van gearriveerde spits die al heel veel had laten zien. In NL was de kritiek veel groter op de aankoop van Haller.

Je kunt zelf wel zien dat het een achteruitgang is? Van bewezen speler naar een speler die één goed seizoen in de Championship heeft gehad.

22 augustus 2023 om 10:35

Over Tadic viel dat best mee toch. Die deed het prima bij Southampton.

22 augustus 2023 om 11:18

Tadic verzin je gewoon uit de dikke duim. Toen had niet alleen Ajax interesse, maar ook een aantal clubs binnen de PL zelf.

Haller had al laten zien bij Frankfurt, alleen bij West Ham kreeg hij geen kansen.

Deze gast staat bij Middlesbrough achter de spits en doet het opeens uitstekend. Daarvoor was het gewoon een 13 in een dozijn spits. Hij waarschuwt Ajax dat het geen echte nummer 9 is zoals Huntelaar. Snap ook echt niet waarom jullie de laatste tijd zo reageren als door een wesp gestoken. Leer omgaan dat mensen een mening hebben en soms zijn die niet altijd pro ajax.

22 augustus 2023 om 12:31

Het grote verschil is wel dat Haller het al had laten zien in de Bundesliga en daarvoor bij Utrecht. Men wist dus wel dat Haller garantstond voor een bepaald aantal doelpunten. Dat kun je natuurlijk niet vergelijken met deze Akpom die slechts 1 goed seizoen kan overleggen. Nou hou ik me verder buiten het beoordelen van Akpom aangezien we pas het komende seizoen gaan zien wat hij kan bij Ajax, maar ik vind de vergelijkingen wel scheef. Die van Tadic trouwens ook, aangezien hij destijds in de belangstelling stond van de Engelse subtop en allang en breed had aangetoond goed mee te kunnen in de Premier League. Het was vooraf al duidelijk dat hij voor Ajax een sterkhouder zou zijn.

22 augustus 2023 om 21:54

En wat vonden ze in Engeland voor de miljoenen die zijn betaald voor Bergwijn? Beetje loze vergelijkingen.

Ik zei t al haal greenwood binnen Ajax !!

22 augustus 2023 om 10:15

Ja een speler zonder enige vorm, wedstrijdritme en fitheid die 17 maanden voor het laatst heeft gevoetbald gaat Ajax verder brengen. Zo'n speler heeft een club als Ajax echt niet nodig.

22 augustus 2023 om 10:15

Dus je gooit Overmars buiten voor een paar dickpics maar zou dan wel een verkrachter als spits binnenhalen?

22 augustus 2023 om 10:37

Greenwood is geen spits en de vermeende feiten die hij gepleegd had bestonden volgens mij niet noodzakelijk uit verkrachting. Niet dat ik Greenwood wel graag naar Ajax zou zien komen; maar wat jij schetst klopt toch niet helemaal.

22 augustus 2023 om 10:51

Greenwood is rechtsbuiten en spits. Hij werd wel verdacht van verkrachting (en huiselijk geweld). Dus wat @Chelsea/// hier schetst klopt wel.

22 augustus 2023 om 10:54

Maar om dan bij de feiten te blijven; Greenwood is vrijgesproken van verkrachting. Overmars gaf zelf toe het gedaan te hebben.

22 augustus 2023 om 11:02

Ja feitelijk is de zaak geseponeerd, dat is anders dan vrijgesproken. Maar iedereen heeft de tapes en foto’s gezien

22 augustus 2023 om 11:04

@isco jij blijft ook niet bij de feiten. Greenwood is niet vrijgesproken. Zijn zaak is gesponeerd. Dat zijn twee verschillende dingen.

22 augustus 2023 om 11:05

Greenwood is toch niet vrijgesproken is, maar de aanlacht is ingetrokken

22 augustus 2023 om 11:45

Excuses. Ik las op ESPN vrijspraak.

22 augustus 2023 om 10:23



Het compleet ontbreken van een moreel kompas, puur om een goede speler binnen te halen, is echt bizar om soms te lezen. Overmars terug, Greenwood lekker halen. Als Quincy iets beter had gepresteerd was hij ook nog zeer welkom geweest.

22 augustus 2023 om 10:44

Pff overmars vergelijken met promes, dan staat je eigen morele kompas ook niet helemaal lekker.

22 augustus 2023 om 10:46

@aadhandgranaat,

Het moreel kompas gebruiken om alles aan te blijven halen, is nog bizarder om te lezen.
Overmars heeft zijn straf gehad, daarna is het gewoon klaar, fouten worden gemaakt, mensen worden gestraft en verdienen een tweede kans.
Greenwood is nooit veroordeeld ergens voor, en hoewel iedereen denkt te weten wat hij heeft gedaan, is het nooit bewezen. Waarom zou je dan iemand moeten straffen?
Wat nou als hij het niet gedaan blijkt te hebben.

Hoeveel mensen zijn er die de doodstraf hebben gekregen, of in afwachting daarvan waren, omdat we zeker waren dat ze iets gedaan hadden en later bleken ze onschuldig te zijn ?!

22 augustus 2023 om 12:02

Omdat je als club, zeker als die beursgenoteerd is, een bepaald imago wil uitstralen naar de buitenwereld en tevens je aandeelhouders blij wilt houden. Daarnaast kan het aantrekken van "foute" gasten leiden tot verlies van sponsorinkomsten. Zie bijvoorbeeld jaren geleden bij Santos met Robinho. Greenwood is niet veroordeeld omdat de aanklacht in geseponeerd (en volgens mij was ingetrokken, eventueel met schikking). Bij Overmars kan je leuk zeggen tweede kans, maar het is natuurlijk de vraag of mensen intern erop zitten te wachten (want anders krijg je intern gezeik, boos personeel etc, zoiets staat ook lekker in de media). Dat zijn allemaal zaken die dan langskomen en waar een RvC zich ook heel graag druk om maakt. Dan kan je zelf een ander moreel kompas hebben, maar grote bedrijven zijn er minder happig op wanneer alles in het daglicht staat (en dat is natuurlijk het hypocriete onderdeel).

22 augustus 2023 om 10:38

Die mag lekker in Engeland blijven

22 augustus 2023 om 11:57

Daar gaat een RvC geheid voor liggen, net als ze doen met die gast uit rusland en zoals ze deden toen ze Overmars eruit stuurden. Ze beschermen andere belangen dan het voetbalbelang. Die gaan nooit zoiets goedkeuren. Ik denk dat die namelijk erg willen inzetten op een imagoverbetering.

22 augustus 2023 om 12:32

Dit kan je echt niet menen man. Heb je dat geluidsfragment gehoord? Dit is niet een twijfelgevalletje met een schikking zoals bij een aantal andere spelers, dit is een gestoorde idioot met een machtscomplex. Ik citeer: “I asked you politely and you wouldn't do it (have sex). What else do you want me to do?” nadat hij zichzelf forceert op zijn vriendin. En daarna dreigt hij nog met geweld ook als ze niet toegeeft. En waarom denk je dat ze dit opneemt? Omdat het daarvoor nooit zo is gegaan zeker... En dat wil jij in een Ajax shirt zien?

Ik hou niet van te snel mensen afschrijven zonder bewijs maar ik hoop dat deze idioot nooit meer ergens op een voetbalveld welkom is.

Naja, de 10-positie is bij Ajax ook niet in beton gegoten momenteel. Eventueel zou je dan een koppeltje Brobbey-Akpom kunnen creã£â«ren en wie weet pakt dat wel heel goed uit. De man heeft nog geen pot gespeeld dus aan de andere kant moet je ook geen waarde hechten aan een oud-trainer van een club dat niet per definitie Ajax-spel speelt.

22 augustus 2023 om 10:17

Dat lijkt mij de meest logische optie. Las eerder al iemand die riep dat Akpom het best tot zijn recht komt achter een spits die wat mensen bezig kan houden. Als Brobbey 1 ding kan, dan is het wel verdedigers bezig houden met dat enorme fysiek van hem. Als Akpom dan in de ruimtes kan duiken zie ik het wel als succes. Weet alleen niet of deze jongen een beetje techniek heeft, op 10 bij Ajax moet je natuurlijk wel iets met een bal kunnen.

22 augustus 2023 om 10:24

Precies, daarbij heeft Brobbey ondanks zijn goede statistieken de minste minuten nodig per goal, wel moeite met kansen afmaken het laatste half jaar - zou mooi zijn als ze elkaar goed gaan aanvullen.

22 augustus 2023 om 11:37

Dit lijkt mij het proberen wel waard. Misschien kan dit wel een erg goede connectie blijken. Soort van Bosman/van Basten, Petterson/bergkamp, Kluivert/litmanen. Ach, soms droom ik hardop....

22 augustus 2023 om 14:24

Eerder een soort Kenneth Perez/marcus Rosenberg.... Ik word er nog niet direct warm van. Maar hopelijk verrast hij ons, net als Brobbey trouwens. Die heeft echt wel potentie, maar ik verwacht er gewoon niet extreem op dit moment.

Hopelijk is het een schot in de roos en dan ben ik de eerste die toegeeft dat hij fout zit.

22 augustus 2023 om 15:07

Hou eens op met je Perez/rosenberg....
Ik krijg spontaan angstzweet

22 augustus 2023 om 11:38

Akpom stond op papier op 10 vorig jaar, maar ze speelden met twee spitsen. Bij alle goals van Akpom stond hij als diepste speler gepositioneerd. Een spits bij Ajax moet ook zijn positie kunnen loslaten, ik vermoed dat ze daarom Akpom ook op de korrel kregen. Ik verwacht totaal niet dat Akpom voor een andere positie is gehaald dan de spits.

Bij Ajax is alles mogelijk. Afgelopen zondag weer een staaltje vakmanschap van Steijn gezien. Oftewel, hoe zet ik iedereen op het verkeerde been en spelers op de verkeerde plaats. Dus is het beslist niet ondenkbaar dat hij juist nu Akpom in de spits laat opdraven. Want hij is toch gehaald als reserve spits?

22 augustus 2023 om 10:17

oh? wie stond er niet op zijn eigenlijke positie?
kudus? die kan op meerdere posities. wordt vaak als rechtsbuiten opgesteld maar bij ghana speelt hij als "10"

deze akpom heeft idd een super jaar gehad als valse spits. dus ik vind hem ook bij voorbaat niet echt een 10 of een pure 9. ben benieuwd waar ze hem op gaan stellen.

22 augustus 2023 om 10:32

Kudus speelde op het wk geen enkele keer als 10. Rechtsbuiten en spits.

22 augustus 2023 om 12:40

Bijna iedereen was het eens met de opstelling Forns op links - zijn eigen positie - Bergwijn op 10 en Kudus ook op zijn eigen positie, valse rechtsbuiten. Kudus is gen nummer 10, en speelt bij Ghana ook als verkapte rechtsbuiten. Zowel Bergwijn als Forbs zijn heel onwennig op diezelfde positie. En omdat Bergwijn wel vaker als nummer 10 speelt, was dat de meest logische formatie voorin. Bewijs dat het dan beter zou zijn gegaan is er niet, maar dat het voorin niet liep in de startopstelling werd al heel snel duidelijk. Dus fout begonnen en dat is die drie wijsneuzen op de bank kwalijk te nemen. Want het duurde wel even voordat dat foutje werd hersteld. Want dat toegeven doet een coach natuurlijk bijna nooit. Steijn valt me tot nu toe niet mee. Net als de resultaten en het spel. Aan wie zou dat mede liggen, denk je???

22 augustus 2023 om 11:07

Ik zou het niet weten, ik heb Ajax alleen zaterdag gekeken. Tegen wie hebben ze zondag gespeeld? Overigens zag ik spelers ook niet op een voor hun ongebruikelijke positie.

22 augustus 2023 om 12:44

Voorin was het al fout, de gebruikte linksbacks had ik niet laten spelen, Gooijer had ik als vervanger van Rensch opgesteld, Taylor zou ik bijna nooit laten spelen, noch invallen. De lapzwansen er uit, en spelers op hun eigen positie opstellen. Misschien dat Ajax dan nog derde, vierde of vijfde kan eindigen, want met deze selectie ga je geen potten breken.

Het lijkt er op dat Neil Warnock hier meer zijn eigen onvermogen aanduidt

Ik denk dat Ajax uiteindelijk zal spelen met Brobbey als aanspeelpunt en Akpom er achter. Op links Bergwijn. En op rechts verwacht ik dat Kudus nog wel zal vertrekken en Berghuis daar komt. Dan kan hij met zijn linker de assists verzorgen, zoals Ziyech dat voorheen op Promes of vd Beek deed. Akpom, Bergwijn en Brobbey zijn meer gericht op goals en diepgang. Vd Boomen en Tahirovic erachter.



Spelen Brobbey en Akpom straks samen of wordt het een concurrentiestrijd? We zullen het vanzelf zien. Ik zie persoonlijk liever Brobbey in de spits met Akpom erachter. Volgens mij heb je *dan* echt een dodelijk duo in de Eredivisie.

22 augustus 2023 om 10:25

Sven the man is hier al heel duidelijk over geweest. Hij kan op de plek van Brobbey maar kan ook heel goed achter de spits.

Spits zijn voor een Championship club is ook heel anders dan voor Ajax, dat is veel fysieker en minder op techniek gericht. Akpom heeft volgens mij juist een vrij goede techniek en lijkt me dan ook niet onlogisch dat hij mede daarom meer als aanvallende middenvelder gebruikt werd. Daarnaast zijn de goals die ik van hem gezien heb veelal wel echte spitsengoals. Ook speelde hij volgens Transfermarkt zijn laatste 9 wedstrijden voor Middlesborough juist weer als spits. We zullen het wel zien!

Deze man is in overleg weggegaan bij middlesbrough omdat hij het slecht heeft gedaan daar😂😂 Hij kreeg geen enkele speler in de selectie aan de praat!

Tja Neil Warnock... De man die zei dat Sol Bamba en betere verdediger was dan Virgil van Dijk.

Als die 50% van de kansen maakt die Brobbey mist hebben we gewoon een goede spits .Waar spitsen vaak mislukken renderen de meeste hier aardig goed .

Het is natuurlijk een opvallende transfer maar het kan maar zo goed uit pakken. Is een speler met kwaliteiten die Ajax momenteel niet in de selectie heeft. Vooralsnog is Steijn wel zoekende in de samenstelling van de achterhoede en het middenveld dus heb het idee dat deze jongen zowel op 10 als in de spits de kans gaat krijgen. Het is dan aan hem om te laten zien waar hij beter tot zijn recht komt.

Ik had niet anders verwacht van dit type trainer. Een oude Engelsman die nog gewend is om met een typische targetman te spelen.

Deze man had een type Bassey ook nooit laten gaan. Hij had hem waarschijnlijk de voorkeur gegeven boven iemand als Hato. Puur omdat hij fysiek gewoon sterker is en lekker kan koppen.

Dit kun je de beste man ook niet kwalijk nemen. Nog niet zo lang geleden was vooral in de lagere divisies in Engeland veel nog kick & rush.


Hiermee wil ik niet zeggen dat Akpom een topaankoop is. Kijkend naar zijn carrièreverloop ben ik verre van onder de indruk en hoop ik niet dat hij 1 seizoen het op zijn heupen heeft gehad.

Tsja, wij van WC eend.
Hij kreeg Chuba zelf niet aan de praat natuurlijk, maar Carrick wel.

Chuba is een goede voetballende spits, die ook als 10 kan spelen en zelfs kan uitwijken naar de flank.
Relatief groot (1,86), kopsterk, maar kan toch ook nog aardig goed voetballen, maar ook nog relatief snel voor zijn lengte.

Al met al een prima speler. De tijd gaat uitwijzen of hij binnen Ajax past, maar ik gok zelf van wel. Gok wel dat hij er minder gaat maken dan bij Boro, gezien het niveauverschil en het pas zijn eerste jaar echt een uitstekend jaar was qua rendement.

Het is een wonder dat er zo ver gezocht moet worden om nog meer negatieve berichten over Ajax te schrijven... Grown up en support je Nederlandse clubs ongeacht club, voorliefde en sympathie.

Hoe meer vertrouwen, hoe beter de prestaties, hoe beter de resultaten in Europa, hoe beter de eredivisie zal worden en het Nederlands voetbal!

Veel Ajacieden die in de verdediging schieten maar deze man herhaalt alleen wat de fans van Middlesbrough ook overal plaatste, Akpom stond op het punt om afgeschreven te worden totdat Carrick hem een vrije rol achter spits Archer gaf.

Je hebt natuurlijk nooit een garantie maar het geeft niet veel moed als je ziet dat een speler nergens rendeert behalve in dat specifieke systeem wat Ajax dus niet speelt.

22 augustus 2023 om 12:17

En ik snap op zich de opmerking dat er bij veel spelers vraagtekens gezet worden, maar die vraagtekens snap ik ook echt wel. Forbes, Akpom, Medic, Tahirovic en Muraj zijn gewoon spelers waar er vraagtekens bij gezet kunnen worden, bij de ene wat meer dan bij de andere.

Bij iemand als Sutalo worden die bijvoorbeeld niet gezet.

Ik houd het heel kort; ik vind dit een heel spannende aankoop van Ajax.
Hopelijk wordt dit wat voor ze en laat de beste man zien wat hij allemaal kan, op twee wedstrijden natuurlijk na dit seizoen

Engelse coaches kunnen t tactische gedeelte van voetbal beter aan Nederlandse coaches overlaten...

Ik vind het ook nog steeds bijzonder dat ajax zoveel geld betaald voor een 27jarige spits die maar 1 seizoen de dubbele cijfers heeft gehaald qua doelpunten.

Vraag mij af of een transfervrije Alfredo morelos dan geen betere optie zou zijn? Lijkt mij een prima spits als je die transfervrij kan binnenhalen en dan als 2de spits kunt gebruiken.

‘Akpkom zou donderdagavond al in actie kunnen komen’.
Ehh nee dat is niet waar. Hij is niet ingeschreven en heeft nog geen werkvergunning

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren