Dolend NEC gaat in winterstop evalueren: ‘Dat kan een pittig gesprek worden’

Zondag, 16 december 2018 om 11:50Chris Meijer • Laatste update: 11:47

Het seizoen verloopt voor NEC tot dusver uiterst moeizaam. De Nijmegenaren gingen afgelopen vrijdag met 0-1 onderuit tegen MVV Maastricht en bezetten momenteel de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De positie van trainer Jack de Gier staat onder druk en algemeen directeur Wilco van Schaik stelt dat er in de winterstop geëvalueerd gaat worden.

“Dat ben ik niet anders gewend te doen. Je gaat dingen benoemen met elkaar en dat kan best een pittig gesprek worden als je elfde staat. Dat hoeft alleen niet te betekenen dat het einde verhaal is voor Jack. Hij staat morgen gewoon voor de groep en overmorgen ook”, zegt Van Schaik bij De Tafel van Kees. De vijftigjarige De Gier werd afgelopen zomer aangesteld bij NEC en kwam over van Almere City.

Eerder deze maand nam NEC per direct afscheid van technisch directeur Remco Oversier. “Wij waren het niet eens over hoe we tot resultaten moesten komen en hoe we dat het komende halfjaar gingen invullen”, vertelt de algemeen directeur over het vertrek van Oversier. “Dan kun je blijven discussiëren, maar op een gegeven moment moet je zeggen dat het ophoudt. In de vergadering van de raad van commissarissen zijn we tot die conclusie gekomen.”


Poll

Denk jij dat Jack de Gier het seizoen afmaakt als trainer van NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door demo1999)

Meer dan 15 trainers in 20 jaar tijd, ligt het aan de trainer of aan beleid?

16 december 2018 om 12:07

Of een combi van beide. Jack heeft zich enkel nog bij Almere bewezen, wat dat betreft is NEC min of meer in het diepe gesprongen met zijn aanstelling. Echter kan zowel het bestuur als de trainer er niks aan doen dat zijn spelers continu rood krijgen. Tactisch staat het naar mijn mening redelijk, de spelers zijn naar mijn idee goed genoeg om bovenin mee te doen. De trainer ontslaan heeft geen zin, het bestuur daarboven ja.. wat heeft dat op dit moment voor een zin? Bekijk het van de zomer, richt je de komende tijd vooral op misschien 2 extra dragende spelers.

16 december 2018 om 12:28

Zal NEC heel veel betere opties gehad hebben? Een trainer die het goed doet bij Almere en die ook nog eens een clubheld is. Meneer Lijnders had minder ervaring zullen we maar zeggen. Iedereen vond het wel logisch dat ze bij de Gier uitkwamen. Ze kunnen hem er alweer uitgooien, maar wie is er dan een garantie dat het beter gaat?

16 december 2018 om 12:31

Combinatie denk ik, maar de crux is natuurlijk dat er capabele mensen de beslissingen moeten nemen. Een slechte technische directeur maakt sneller foute beslissingen met betrekking tot een trainer, hetgeen weer tot slechte prestaties op het veld leidt, hetgeen weer voor druk op diezelfde technisch directeur en trainer zorgt en uiteindelijk uitmondt in ontslag. Het is eigenlijk een kringloop van fouten. Maar dat je de afgelopen jaren veel trainers hebt versleten mag geen reden zijn om de slechtste van het stel te laten zitten. Iedere andere trainer was echt allang met pek en veren de stad uitgejaagd.

Dat kan best een pittige evaluatie worden? Naar mijn mening is er niet eens een serieuze evaluatie nodig. Alleen ff bespreken hoe het persbericht eruit ziet en de slechtste trainer die ik ooit in Nijmegen heb gezien lekker wegsturen. Zelfs bij mijn amateurclub om de hoek lopen er betere.

Maar op de een of andere manier ben ik bang voor dat de hoge heren het allemaal wel prima vinden. Want de trainer is een clubicoon. Dat de spelers niet fit zijn, er geen enkele lijn in het spel zit en dat zelfs mijn halfdemente oma nog met betere wissels zou komen maakt niet uit. Deze mooie club is echt praktisch hersendood.

Ik heb het eerder al aangegeven hier op VZ, een week of 5 geleden. Jack de Gier komt schromelijk te kort voor de functie van hoofdtrainer bij Nec. NEC is vanouds al een relatief groot wespennest. Hyballa/boogers en Lijnders hebben dit voor Jack al ervaren en deze zijn (in combinatie met slechte resultaten) door de vereniging NEC naar de uitgang geduwd.
Er is een nieuw plan nodig bij NEC waarbij de focus op de lange termijn moet komen te liggen.
Zoals ik ook al eerder heb aangegeven hoop ik dat Mo Allach in stapt om NEC te helpen (ja hij heeft een Vitesse verleden, maar wat zegt dat tegenwoordig nog). Mo is een rustige man met onwijs veel verstand van zaken, hij is in ieder geval iemand die een lange termijn visie kan uitstippelen en hij raakt ook niet in paniek bij een mindere periode en blijft dan ook gewoon vasthouden aan de visie (in tegenstelling tot Oversier). Ten derde heeft Mo Allach een prima netwerk, ook in de top van de eredivisie.

Basisselectie NEC 2019/2020:
Alblas
Joppen - Van Eijden - Obispo (koop Psv) - Wijndal (koop Az)
Van den Berg + Jansen (cvm)
Achahbar (10)
Johnsen (koop/huur Ajax) - Vermeij (koop heracles) - Darri

Dit lijkt mij een heerlijke Basis-11 voor Nec. Een goede combinatie met jonge jongens en ervaren mannen die de klappen van de zweep kennen.
Als trainer zou ik zelf Groenendijk proberen te polssen voor na dit seizoen. Ik ga er gemakshalve van uit dat dit het laatste seizoen van Alfons is bij Ado, omdat zij eigenlijk ook wel toe zijn aan een frisse wind.

Vertrek: Jack de gier - Bossaerts - Labylle - dijkstra - Wolters - Braken - Ndayishimiye (verhuur)

Hiermee denk ik dat NEC volgend seizoen weer uitstekend mee kan doen voor promotie naar de Eredivisie. Er moet ergens worden begonnen met bouwen denk ik. Dit lijkt mij een goede fundering voor de komende jaren.

Van Schaik is dus al lekker zijn straatje aan het schoonvegen en gaat lekker de macht pakken bij NEC.
Gebrek aan visie en beleid is bij NEC gewoon schokkend
Hoop niet De Gier hier slachtoffer van wordt, maar ben bang dat dat wel het geval zal zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-7
8.NEC14-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder100
J. OkitaAanvaller103
A. AkmanAanvaller92
E. TavşanAanvaller92
S. El KarouaniVerdediger100
J. VetMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

3 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren