‘Man City riskeert transferverbod na betaling aan familie NEC-speler’

Zaterdag, 17 november 2018 om

In navolging van Chelsea moet ook Manchester City vrezen voor een transferverbod. Het Deense Politiken meldt zaterdag op basis van documenten van Football Leaks dat de Engelse titelhouder mogelijk een jaar lang geen nieuwe spelers mag aantrekken. Reden zou het overtreden van de regels zijn bij het aantrekken van acht spelers onder de achttien jaar.

Zo zou Manchester City in de zomer van 2012 Mathias Bossaerts op discutabele wijze hebben weggehaald uit de jeugdopleiding van Anderlecht. De Belgische verdediger was destijds zestien jaar oud en zou na zijn eerste jaar achtereenvolgens 100.000 euro, 110.000 euro en 120.000 euro per seizoen gaan verdienen. Manchester City betaalde naar verluidt echter ook het gezin van Bossaerts bijna twee ton, zodat de stopper de overstap naar het Etihad Stadium zou maken.

Bossaerts debuteerde uiteindelijk nooit in de hoofdmacht van the Citizens en belandde via KV Oostende afgelopen zomer bij NEC. Voor de club uit Nijmegen komt hij dit seizoen regelmatig aan spelen toe: trainer Jack de Gier deed in de Keuken Kampioen Divisie acht keer een beroep op Bossaerts, wiens contract in De Goffert nog doorloopt tot medio 2021.

De Belgisch jeugdinternational is echter niet de enige speler die in het verleden op controversiële wijze is aangetrokken door Manchester City. Zo blijkt uit verzonden e-mails dat de Engelse grootmacht bereid was om het gezin van een jeugdige voetballer onder de acht jaar ruim 11.000 euro te betalen. Daarnaast zou de club van manager Josep Guardiola een nog onbekende speler 420.000 euro hebben uitbetaald, terwijl de onderhandelingen over een transfer officieel nog niet van start waren gegaan.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Mocht het waar zijn hoop ik dat Manchester City hiervoor hard gestraft wordt. Praktijken die niet toegestaan zijn. Indien het waar blijkt te zijn zal het wel weer een geldboete zijn die zo op te hoesten valt. Gebeurt altijd.

17 november 2018 om 18:16

Idd het zijn altijd laffe sancties. Probleem is toch wel dat alle clubs dit lijken te doen. Of iig alle echt grote clubs

17 november 2018 om 18:22

Als iedereen het doet is straffen toch ook relatief makkelijk? Kun je een grootschaliger onderzoek doen en gepaste straffen toedienen. De instanties die dit beoordelen en behandelen zijn echter zelf ook corrupt en zwichten voor een paar centjes wel weer.

17 november 2018 om 19:44

Daar ligt ook inderdaad het grote probleem. Met eerlijke voetbalorganisaties was het voor die multimiljardairs veel minder aantrekkelijk geweest om dit soort clubs over te nemen. Nu weten ze dat ze toch wel kunnen doen en laten wat ze willen, zij het met een aantal omwegen.

17 november 2018 om 18:18

Ik ben wel benieuwd hoeveel hier effectief gaat gebeuren want als je soms de verhalen hoort zou je toch denken dat ze iets moeten gaan doen eraan. Je hoort wel vaker verhalen dat clubs via ouders spelers aan zich binden alleen betwijfel of er echt stevig ingegrepen zal gaan worden.

17 november 2018 om 18:21

Uefa is zelf corrupt evenals de Fifa en alle omringende instanties. Er gaat niks gebeuren, inmiddels zijn er miljoenen berichten geweest over deze situaties bij zowel clubs als Chelsea of een paar keer Arsenal waar toentertijd ook niks mee is gebeurt. Het creëert momentum, maar iedereen is dit over een dag weer vergeten.

17 november 2018 om 18:36

Ik denk dat je gelijk hebt dat er niets (tot weinig) zal gaan gebeuren, zeker omdat sommige zaken gewoon lastig hard te maken zijn. Je kan wel horen dat een speler vroegtijdig weggekocht is maar het bewijzen is lastig, heb wel eens iets gehoord over methode waarbij gezin in een "huurwoning" van de club zit en via sponsorcontract extra geld bijsteken etc. maar probeer zoiets maar eens hard te maken. Ben zelf ook niet kapot van het steeds jonger in buitenland stage lopen, zie het ook steeds vaker bij Ajax (is iets van alle tijden lijkt me maar nu krijg ik er gewoon meer van mee) dat ik denk van "Waarom?" Tristan Alif Naufal is daar een memorabel voorbeeld van, vloog met 10 jaar vanuit Indonesië meermaals over naar Europa om mee te trainen (oa bij Ajax en Feyenoord meermaals geweest) terwijl hij in 2004 geboren is en dit al jaren doet. Of constructie van Ajax met Traore die ze zelf vroegtijdig oppikken maar het via Cape town laten lopen en hij komende winter pas naar Amsterdam gaan halen (dan is hij 18 en is het opeens geen probleem meer) en zo zijn er nog enorm veel voorbeelden. Ben er zelf niet kapot van maar lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld te zijn.

18 november 2018 om 10:26

Wat is iedereen hier toch snel vergeten dat 3 van de grootste en meest succesvolle clubs van het afgelopen decennium deze exacte straf gewoon opgelegd hebben gekregen in de voorbije jaren...

Ik zie geen probleem. Dat je de familie gekd toeschuift, prima. Win win lijkt mij

17 november 2018 om 18:19

Dat ligt dan gewoon aan je eigen visie en verstand van zaken. Het is tegen Uefa reglementen om op deze manier spelers te strikken en valt te bestempelen als een soort omkoping. Daarnaast behaal je op deze manier voordeel tegenover andere clubs die zich wel aan de regels houden.

17 november 2018 om 18:29

Nou de volgende keer geeft Man City dat bedrag wat voor de ouders bestemd is gewoon extra aan salaris. Dan kan de speler het weer doorschuiven.

17 november 2018 om 18:32

Als het zo makkelijk zou zijn, zou dat al lang gebeurt zijn. Zit waarschijnlijk ook een restrictie op met betrekking tot salaris en bonus.

17 november 2018 om 18:21

Ik denk dat laatste alinea wel een aardig probleem aangeeft, denk je niet?

17 november 2018 om 18:25

Geld kan ervoor zorgen dat (adoptie)ouders hele argumenten op na houden om keuzes te maken en niet altijd in het belang van hun kind. In onze samenleving is keuzevrijheid een belangrijk goed.

17 november 2018 om 19:41

Tja, omkoping is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Er is een reden waarom Football Leaks de moeite neemt om dit in kaart te brengen.

Gebeurt toch bijna niets. Als er al een straf komt dan is het een wassen neus. Een gezwel voor het voetbal als city en psg elimineer je niet met een aspirine. FIFA/UEFA zal toch nooit echt optreden, alleen tegen kleinere clubs.

Alsof dit soort onderzoeken gaan helpen. Die clubs hebben inmiddels zoveel aanzien en prestige gekocht dat ze niet meer weg te denken zijn in het hedendaagse top-voetbal. Daar gaan de grote voetbalorganisaties zich niet aan branden, al betwijfel ik of de Uefa en/of de Fifa hier al niet van op de hoogte was.

Het blijft uiteraard gissen, maar ik heb altijd het idee dat die twee voetbalorganisaties veel meer over clubs weten dan de publieke opinie denkt. Verder verbazen dit soort verhalen me niets. Er komt de laatste tijd steeds meer naar buiten en ik denk dat de beerput nog lang niet is losgetrokken. Er komt denk ik nog veel meer naar buiten. Daarom ook goed dat er platformen als Football Leaks zijn die dit allemaal in kaart willen brengen.

Tja, dat zal wel een belletje naar Infantino betekenen die bij de Uefa dan zal gaan pleiten om City te ontzien, zoals ook gebeurde rondom Ffp. Aangezien de Arabieren zakken vol geld hebben zitten de meeste bestuurders van de Fifa en de Uefa ook in hun zak. Rondom de grote topclubs durven ze nooit echt hard op te treden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren