‘Slutsky voegt Russische tweeling toe aan staf van Vitesse’

Woensdag, 14 november 2018 om 17:16Gijs Freriks • Laatste update: 17:40

Vitesse krijgt er twee Russische assistent-trainers bij. Volgens Sport24 gaan Aleksey en Vasily Berezutsky deel uitmaken van de technische staf van coach Leonid Slutsky. De oud-verdedigers werkten bij de nationale ploeg van Rusland (2015-2016) en CSKA Moskou (2009-2016) reeds samen met de voormalig bondscoach.

De 36-jarige Aleksey Berezutsky maakte in 2001 de overstap van Torpedo-ZIL Moskou naar CSKA en ging daar nooit meer weg. Zijn tweelingbroer Vasily was twee jaar eerder al van Torpedo naar de club uit de hoofdstad vertrokken en bleef eveneens voor CSKA spelen. Op 21 juli van dit jaar maakte het duo bekend te stoppen als actief voetballers.

Vasily vertelde onlangs in een interview met Championat verder te willen als trainer. “Ik ben bezig om mijn licenties te halen. Ik heb al veel aanbiedingen ontvangen. Ik kan deel uit gaan maken van een staf, maar zou ook als hoofdcoach aan de slag kunnen gaan. Dat hangt af van het niveau waarop de desbetreffende ploeg speelt.”

“Voor nu wil ik het tot de winter rustig aan doen. Al krijg ik het komende half jaar misschien helemaal geen aanbiedingen meer.” Dat laatste lijkt niet het geval daar Slutsky zowel Vasily als Aleksey dus naar GelreDome zou willen halen. Het is onduidelijk of het gaat om een vaste rol als assistent of bijvoorbeeld om een stageperiode. De huidige assistenten van Slutsky zijn Edward Sturing, Nicky Hofs en de Rus Oleg Yarovinsky.


Poll

Een goede zet van Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties

Zou een mooi begin kunnen zijn voor de tweeling om in alle rust het vak te leren van een van de beste coaches van Rusland. Leuk dat ze in het voetbal betrokken willen blijven.

14 november 2018 om 18:36

Ze hebben al samen gewerkt en kennen elkaar juist goed. Net zoals andere trainers, en ik, doen. Bekenden die dezelfde visie hebben en waar je mee kan sparren op punten die je niet gemeen hebt

14 november 2018 om 18:52

Heb ze ieder seizoen zien spelen, dus ik weet dat de tweeling met Slutsky hebben samengewerkt.

Vasiliy is iedere thuiswedstrijd aanwezig bij mijn club, terwijl Aleksei in de luwte bleef, waarschijnlijk genietend van zijn voetbalpensioen. Er was toen geen aanleiding om te denken dat ze naar Vitesse zouden gaan, maar ik ben ervan overtuigd dat ze veel kunnen betekenen voor het Russische voetbal, net zoals Sergei Ignashevich die bij CSKA het trainersvak aan het leren is.

Prima toch! Kan mij goed voorstellen dat het fijn is om assistenten te hebben die jij goed kent en die je eigen taal spreken. Niets anders dan een Erwin Koeman bij Cocu of van Bommel bij van Marwijk! Moet gewoon kunnen, maar waarschijnlijk omdat het Russen zijn zou hier raar tegenaan gekeken worden... Ik vind het mooi voor de tweeling, beetje het vak leren bij een club als Vitesse en een van de beste Russische coaches!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3418
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper160
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

4 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren