‘Onrechtvaardige’ KNVB haalt zich woede op de hals: ‘Sprake van willekeur’

Woensdag, 14 november 2018 om

VVV-Venlo is niet te spreken over de KNVB. De schorsing van verdediger Roel Janssen van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, is buitensporig, aldus de Limburgse Eredivisionist. VVV ging in beroep na de zware schorsing, maar woensdag werd bekend dat dit niets opleverde. “De straf is buiten proportioneel”, stelt manager voetbalzaken Stan Valckx.

Tijdens het 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen op 26 oktober moest Janssen na bijna twintig minuten inrukken na een overtreding op Alexander Bannink. Ernstig gemeen spel wordt bewezen geacht en doordat Janssen al een duel automatisch moest missen, moet hij nu nog de wedstrijden tegen AZ en Heracles Almelo aan zich voorbij laten gaan. Valckx laat op de clubsite weten flink te balen van de hoge straf.

“Bovendien is er volgens ons sprake van willekeur. Vergelijkbare overtredingen, of zelfs veel ernstiger en bewuste overtredingen, worden met een gele kaart afgedaan, zelfs na beoordeling door de VAR, en dat wordt dan achteraf door mensen van de KNVB goedgepraat in de media. Het lijkt me logisch dat ik daar niet blij mee ben. Een straf voor Roel is op zijn plaats, maar dit is onrechtvaardig”, aldus Valckx.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij VVV-Venlo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door laurens e)

Als je dit vergelijkt met die overtreding van Kali op Petersson dan is het inderdaad schandalig dat hij hier 3 wedstrijden voor aan de kant moet staan. Hij kijkt alleen naar de bal en ziet pas op het laatste moment zijn tegenstander wanneer hij niet meer terug kan. Ziet er lomp uit maar als je dan achteraf de Knvb die overtreding van Kali hoort goed praten, en Roel Janssen hiervoor 3 wedstrijden krijgt dan slaat het natuurlijk nergens meer op.

14 november 2018 om 15:51

En als je het vergelijkt met de overtreding van St Juste?

14 november 2018 om 16:01

St juste was toch gewoon een terechte rode kaart?

14 november 2018 om 16:06

Ja, en de straf terecht (+/- 1 wedstrijd).

Vergelijk dit geval dan eens daarmee.

14 november 2018 om 16:22

Voor dezelfde overtredingen beide 3 wedstrijden schorsing vind ik bizar. St Juste terecht, Janssen had een gele kaart volstaan.

14 november 2018 om 16:39

Ik vind de overtredingen redelijk vergelijkbaar en daarmee de uitgedeelde straf dus -als je St. Juste als ijkpunt neemt- terecht.

Om het te vergelijken met Kali ... Tja dan is elke straf die je uitdeelt te veel, want daar praat de Knvb gewoon de scheidsrechter schoon. Dat slaat helemaal nergens op.

14 november 2018 om 16:48

Nee dat ben ik niet met je eens. St Juste zet z'n voet over de bal heen en gaat vol door op de enkel van Tagliafico. Janssen kijkt naar de bal en ziet zijn tegenstander pas op het moment dat hij hem raakt. Die van Janssen vind ik zelfs nog niet eens rood überhaupt, al snap ik dat hij het risico neemt en had kunnen weten dat z'n tegenstander daar liep. St Juste ziet Tagliafico staan en gaat alsnog over de bal hard door. Niet echt vergelijkbaar. Over Kali wel met je eens, dat was schandalig.

14 november 2018 om 16:03

Exact. Of waarom Geef je St. Juste rood na bestudering VAR en Toornstra niet? Het blijft toch allemaal maar de interpretatie van een mens.

14 november 2018 om 16:24

Of waarom geen penalty bij hands,....allemaal vragen maar we krijgen bijna nooit een tevreden stellend antwoord. Bij de scheids maakt het al uit als hij op zondagochtend een 'leuke' ochtend heeft gehad, allemaal randzaken die meespelen. Scheidsrechters professioneel? Moah.

ON: het is ook wel echte willekeur. Waar is de objectieve kijk gebleven...tijd voor vaste straffen bij 'gemeen spel'.

14 november 2018 om 16:27

Absoluut, het blijft interpretatie. Persoonlijk gaat het mij ook meer om de uitleg van bepaalde beslissingen. De KNVB, in de persoon van die scheidsrechtersbaas (even z'n naam kwijt) loopt na elke foutieve beslissing alles recht te lullen wat krom is. Dat wekt alleen maar meer frustratie, zeker als ze vervolgens doodleuk Janssen voor deze overtreding 4 wedstrijden geven waarvan 1 voorwaardelijk. Ook scheidsrechters zijn mensen maar dat handje boven het hoofd houden levert meer onbegrip op dan gewoon zeggen: ja het was een fout, nu de volgende wedstrijd.

14 november 2018 om 17:24

Zeker, ik pak dit voorbeeld niet als sneer naar Feyenoord, maar evengoed in Ajax nadeel :waarom wordt niet even gekeken of het een pingel is of niet (in diezelfde wedstrijd). Ik vond de kaart van St. Juste (o.b.v. Var) alleen willekeur vergeleken met de overtreding van Toornstra die in mijn optiek in dezelfde categorie viel. Was Toornstra overigens rood, dan was de hele wedstrijd vanaf dat moment anders geweest en had St. Juste wellicht geen kaart gehad en werd het 2-2 of 4-0 (ik zeg maar wat). Maar de willekeur als je die twee momenten naast elkaar legt begrijp ik niet.

14 november 2018 om 16:50

Ik heb hem net even teruggekeken. Ik vind dat Janssen erg onbesuisd inkomt. Als je dan met gestrekt been vol in iemands kruis vliegt dan vind ik 3 wedstrijden brommen wel terecht. Janssen wist best dat Bannink daar ergens moest staan en als je dan inderdaad als een blind paard zo'n overtreding begaat dan mag je best even overdenken hoe het de volgende keer beter kan.

14 november 2018 om 16:59

Het is wel een lastige om te beoordelen inderdaad. Ik neig naar een gele kaart. Maar hiervoor 3 wedstrijden slaat in ieder geval nergens op.

14 november 2018 om 17:05

Met gestrekt been inkomen op je tegenstander kan nooit geel zijn. Of je hem nu ziet of niet.

Ff laten zien wie de baas is. Knvb word steeds gekker

Ik vind 4 wedstrijden voor deze overtreding niet meer dan normaal, maar ik snap wel het gevoel van willekeur.

Als je het vergelijkt met andere tackles ben ik het udd met hem eens. Kijk naar st juste (die evenveel wedstrijden krijgt) en toornstra (die niet eens rood kreeg) tegen ajax waren wel ergere tackles denk ik.

14 november 2018 om 16:56

Met gestrekt been op gordelhoogte invliegen vind ik best ernstig. Vooral omdat hij best wist dat bannink daar stond. Of dacht hij soms dat het een pass over de zijlijn was?

Deze willekeur bestaat al lang bij de knvb! Kijk alleen al naar de twee rode kaarten van Lozano vorig jaar. Vergelijkbare situaties werden afgedaan met geel, of helemaal niks. Scheidsrechters houden elkaar schijnheilig handjes boven het hoofd! Bang om een fout toe te geven. Het worden steeds mee verwende mannetjes zoals Kuipers. Denken grote jongens te zijn omdat ze, lees onterecht, wedstrijden toegewezen krijgen in de UCL. Terwijl ze niet eens capabel zijn. Fouten worden niet afgestraft maar in een doofpot gestopt. Triest scheidsrechters korps hebben wij in de Eredivisie.

Ah hoe is dat nou mogelijk.
Hij had helemaal niet de intentie om de speler te raken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.FC Twente12-1
13.VVV-Venlo9-10
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren