Vrijdag, 9 November 2018

Raiola heeft woensdag bespreking over De Ligt

Bij Juventus is het besef doorgedrongen dat Anthony Martial niet haalbaar is. Om die reden heeft la Vecchia Signora de aandacht verlegd naar Jadon Sancho van Borussia Dortmund. (Daily Express)
De veertienjarige Fernando Ovelar baarde afgelopen week opzien door te scoren in de klassieker van Paraguay. Dat heeft de aandacht getrokken van Manchester City, dat de aanvaller van Cerro Porteño op de korrel heeft. (Daily Mirror)
/
Juventus heeft komende week een ontmoeting met Mino Raiola op de rol staan. Met de zaakwaarnemer zal worden gesproken over Matthijs de Ligt, die voor de interland van Oranje tegen Italië al een rondleiding van la Vecchia Signora kreeg. (Calciomercato)
Sevilla heeft concrete actie ondernomen om Alberto Moreno los te weken bij Liverpool. De Spaanse club hoopt de vleugelverdediger in januari binnen te kunnen halen en heeft reeds contact opgenomen met the Reds(Daily Star)
Als Eden Hazard vertrekt, heeft Chelsea zijn opvolger al in het vizier. In dat geval gaan the Blues een poging wagen om Nabil Fekir over te nemen van Olympique Lyon. (Daily Star)
Fernando Llorente kan na dit seizoen weer terugkeren bij zijn jeugdliefde. Athletic Club is bezig om een contractvoorstel voor te bereiden voor de spits, wiens contract bij Tottenham Hotspur momenteel afloopt. (The Independent)
47 reacties (laatste reactie door constant kante)

Hee zijn er nu al clubs die interesse hebben in de Ligt dan.. hij is nog zo jong...

Van alle geintereseerde clubs denk ik dat Juventus de beste optie is voor de Ligt. In Italie leer je het echte verdedigen en uitzicht op een basisplaats lijkt mij realistisch. Dit gezien Chiellini ook niet meer de jongste is. Daarnaast is het weer beter dan in Manchester en weet ik nog niet zo zeker of hij Pique of Umtiti er de komende twee jaar uitspeelt. Moet juve wel even minstens 60 miljoen op tafel leggen.

9 november 2018 om 12:29

Met of zonder De Ligt. Juventus wordt toch wel kampioen. In Engeland is dat veel moeilijker te voorspellen. Daar ligt misschien voor hem wel een grotere uitdaging.

9 november 2018 om 13:33

Wellicht, al vind ik de Serie A wel steeds sterker worden. Ik denk dat clubs als Inter en Napoli de komende jaren Juve wel serieuzer gaan bedreigen. En ze zeggen niet voor niets dat het moeilijker is om aan de top te blijven dan er te komen, dus daar zit dan ook wel weer een uitdaging in.

9 november 2018 om 13:13

Gezien de connectie van juve met ado hoop ik echt niet dat ie daar naartoe gaat

9 november 2018 om 14:53

Wat heeft ADO hiermee te maken? Hebben die een connectie met Juventus??
Eerst moet Juventus een goed bod indienen bij Overmars voordat ze überhaupt kunnen overgaan tot contractbesprekingen met De Ligt.

Daarna kan De Ligt schermen met meerdere aanbiedingen. Die gaat echt wel achterover hangen en een weloverwogen keus maken.

Juventus zou wel een goede keuze zijn in mijn ogen maar als Barcelona of Real Madrid langskomen wordt het lastig kiezen!

De Ligt zal volgend seizoen wel ergens anders spelen. Ga er van uit dat er buiten Juventus meerdere Europese topclubs achter hem aan zitten. Tegen Benfica was hij ook weer erg stabiel en zelfs gemeen. Dat zullen ze in Italië wel op prijs stellen. Ajax zal een leuk zakcentje ontvangen...

9 november 2018 om 12:44

Gemeen? Toch niet dat duel waar nummer 10 van Benfica niets te winnen had en de Ligt als een blok beton die bal wegkopt hé? Ik heb de Ligt nog niet een gemene overtreding zien maken, dus het zou me verbazen.
Ik vond hem wel hard spelen. Dat mag en vond ik positief om te zien..

9 november 2018 om 13:00

Ok, hard klinkt wat beter Ik vond het mooi te zien dat Ligt het kaas niet van z'n brood liet eten. Dit heb je nodig om ook bij Juventus te overleven.

9 november 2018 om 13:10

Precies, bij Juve zou hij een klaphandje van Chiellini krijgen na zo'n actie .

Oh-oh...... Raiola gaat praten over De Ligt. Kennelijk ziet De Ligt dus een overstap naar Juventus wel zitten. En nu wordt het dus, als dit klopt pas echt interessant.

Want bovenaan de agenda zal waarschijnlijk staan dat Juventus De Ligt heel erg graag zal willen inlijven maar dat ze bedragen van 60-70-80 miljoen wat te gortig vinden. Of amice Mino daar niet wat aan zou kunnen doen misschien...? ......

9 november 2018 om 16:39

Op zich zie jij dit goed. Maar hopelijk is de ligt anders dan Kluivert. De ligt maakt een volwassener indruk.

Ik hoop eerlijk gezegd dat De Ligt een verstandige keuze maakt en kiest voor een 3 jarig contract bij Juventus. want daar leert die het beste hoe die nog beter kan worden en dan vanaf Juventus de stap naar de absolute top.

9 november 2018 om 12:58

Woo stop, juve is absolute top. Los van je contract opmerking. Maar als hij bij juve basisklant word dan hoeft hij daarna inprincipe nergens anders naartoe, aangezien juve al de absolute top is.

9 november 2018 om 15:10

Juventus is top, maar ik schat Barca Real Bayern City als absolute top

9 november 2018 om 17:34

City hoger inschatten dan Juventus

10 november 2018 om 00:19

Op basis van wat is City hoger dan Juve? Bayern heeft het de laatste 4 jaar in Europa ook niet beter gedaan dan Juve. Nu heeft Juventus zelfs een betere selectie dan Bayern.

Als dit zo waar is, is het toch in strijd met de regels? Je mag toch pas contact hebben met de speler als de clubs eruit zijn.

9 november 2018 om 12:30

siepie

Juventus heeft helemaal geen contact met de speler. Juventus gaat praten met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt. Uiteraard is een gesprek met Raiola niet in strijd met 'de regels'.

9 november 2018 om 12:39

Barry Hulshof is de zaakwaarnemer van de Ligt. Raiola heeft voir zover ik weet een adviserende rol

9 november 2018 om 12:46

@BJP, dat dacht ik ook.

9 november 2018 om 13:22

Als dat het geval is kan je die regel dus afschaffen, want geen enkele speler regelt zijn eigen zaken. Dus contact opnemen met zijn zaakwaarnemer is toch hetzelfde als contact opnemen met de speler.

10 november 2018 om 00:22

Contact via de zaakwaarnemer gebeurd altijd. Clubs willen meestal van te voren weten of een speler geïnteresseerd is in hun club, anders heeft onderhandelen met de club van de speler weinig zin. Ook zie je vaak dat de overstap van een speler rond is als de deal met de andere club rond is. Het komt steeds minder voor dat een club dan nog moet onderhandelen met de speler.

12 november 2018 om 11:21

Siepie

" Dus contact opnemen met zijn zaakwaarnemer is toch hetzelfde als contact opnemen met de speler."

Ik snap wat je wilt zeggen, maar dit is nu eenmaal hoe het in de praktijk natuurlijk werkt. Sowieso, er is natuurlijk een regel en je hoort er eerst met de club uit te komen, maar feitelijk is die regel onwerkbaar. Stel je komt er nu heel veel gedoe uit met de club en dan zegt de speler 'nee'. Alles voor niets dan. Dus het is logisch dat je vooraf eerst wilt weten of de speler uberhaupt interesse heeft en omgekeerd wat het 'plan' is met die speler.

Overigens is in dit geval niet eens te bewijzen dat Juventus, via Raiola, De Ligt aan het benaderen is. Waaruit maak jij op wat Raiola gaat bespreken met de Juventus directie? Uit de bewering van de Italiaanse krant? Ach, als Raiola en de Juve directie ontkennen dat ze over De Ligt spraken, op welke poot wil je dan nog staan, zeg maar?

Dit is gewoon hoe het in de echte wereld werkt.

9 november 2018 om 12:51

Klopt, maar praten met een adviseur is volgens de regels. Zie het als een beetje informeren, gebeurd in het zakenleven ook

9 november 2018 om 13:25

Dan kan je die regel dus net zo goed afschaffen, want contact met Mino is praktisch hetzelfde als contact opnemen met De Ligt. Want het komt toch bij de speler terecht.

9 november 2018 om 14:08

En Raiola gaat ook niet zonder medeweten van de Ligt.

9 november 2018 om 13:57

Enig contact van te voren is wel noodzakelijk. Stel: Juve gaat zich mengen in de strijd. Ze bieden op tegen bijvoorbeeld Barcelona en Man City en komen na heel lang onderhandelen als winnaars uit de strijd... en dan blijkt De Ligt niet naar Juve te willen. Allemaal tijdsverspilling, Mancity en Barca zijn inmiddels overgestapt naar plan B en Ajax is met het geld al bezig met een vervanger,

Helemaal geen contact vooraf is voor helemaal niemand goed.

William komt toch veel beter uit de voelen op links dan kan fekir op rechts. Zoveel gaat chelsea er dan niet op achteruit. En ik hoop dat ook lewa dan naar chelsea komt die zou ik echt graag zien in de pl.

Ik vind het echt enorm zonde van een talent als De Ligt dat hij Raiola als adviserende zaakwaarnemer heeft. Het verleden heeft ons immers geleerd dat het Raiola meer om de centen gaat dan dat hij geeft om een verstandige sportieve stap van zijn talenten. Bouy, Kishna, Tete, Kluivert hebben onverstandige overstappen gemaakt door Raiola.
En Raiola doet er alles aan om de transfersom van De Ligt zo laag mogelijk te maken dus ook voor Ajax een ramp dat Raiola de zaakwaarnemer van De Ligt is.

9 november 2018 om 14:10

Wist niet dat de Ligt van zaakwaarnemer gewisseld is. Zover ik weet heeft Raiola een adviserende rol en is hij zeker niet de zaakwaarnemer.

9 november 2018 om 15:59

Klopt kohaku Raiola is niet de zaakwaarnemer van de Ligt. Juventus hoopt misschien dat ze via Raiola iets kunnen doen maar niet onderhandelen voor zover ik weet.

9 november 2018 om 14:43

Misschien zijn Bouy, Kishna, Tete en Kluivert een tikkeltje minder goed dan de Ligt. Want ze haken allemaal niet aan bij de club waar ze naartoe zijn gegaan. Bij Kluivert kan dit nog komen laten we daar eerlijk in zijn.

Ik denk dat de Ligt bij elke Europese (sub)top club na een kleine wenperiode moeiteloos in de basis speelt.

9 november 2018 om 17:57

De manier hoe Kluivert weg is gegaan is mede veroorzaakt door raiola, maar een speler is zelf ook verantwoordelijk. Patrick had hem zelfs gewaarschuwd. Bij die andere jongens een beetje hetzelfde. Ik verwacht persoonlijk dat de ligt bij elke Europese topclub direct een basisplaats heeft en zal behouden. Ondanks dat ik verwacht dat de ligt een verstandige jongen is, maakt dat vermoedelijk dus niets uit.

Lol Raiola heeft weinig te zeggen over De Ligt. Het is slechts een adviseur maar de meeste dingen worden allemaal geregeld door zijn zaakwaarnemer. Mooi stukkie prutswerk dit dus

Ik vind Juve een goede club voor de Ligt. Maar of die ook het geld hebben dat Marc wil hebben? Natuurlijk gaven ze 100 miljoen uit aan Ronaldo. Maar die vertegenwoordigt een wereldwijde marketing waarde waar alleen Messi aan kan tippen. Dat zal voor de Ligt niet zo zijn natuurlijk.

14 jaar. Net zijn debuurt gemaakt en gescoord. En City zou hem al willen hebben. Zoiets zou dus echt verboden moeten worden wat mij betreft.

Raiola gaat praten bij Juve... Wie zegt dat het voor De Ligt is? Hij heeft wel meer spelers in zijn stal. Misschien wil Zlatan wel terug naar Italie, heeft het daar altijd erg naar de zin gehad...
Het blijven wandelgangen

Juventus lijkt mij de perfecte club momenteel voor de Ligt. In de serie a zal hij uitgroeien tot een van de beste verdedigers ter wereld, zo niet de beste. Gezien de leeftijd van bonucci, chiellini en benatia zal hij genoeg spelen bovendien, zeker met zijn prijskaartje van ongeveer 60 miljoen. Ten slotte heeft mino best een vinger in de pap daar, bij barcelona is mino minder geliefd.
Hij hoeft niet meteen naar barca. Dat kan ook na 5 jaar juventus wel. Dan is hij nog steeds 25 maar. Wat een toekomst heeft deze jongen zeg.

Och jeetje Raiola als de adviseur van de Ligt... Als er 1 man is waaraan je je vingers kunt branden dan is het deze man wel, zie toen destijds maar met de transfer van Kluivert naar AS Roma als voorbeeld en hij is overduidelijk een wandelijke geldmagneet...

In ieder geval zou een stap naar Juventus geen slechte stap zijn voor de Ligt, dit zijn het soort teams waar je van een heel goede verdediger een verdediger van wereldklasse kunt worden (misschien wel top 5 van de wereld of eventueel de beste) en dan kan die later altijd bijvoorbeeld nog een stap naar bijvoorbeeld Barcelona maken na een aantal jaartjes Turijn.

Wat is er leuk aan het lezen van al die meningen ?
Iedereen weet wat goed is voor (in dit geval) De Ligt.
En iedereen weet wat Overmars voor hem gaat vragen.
En iedereen weet nu al dat de Ligt de beste verdediger ter wereld wordt.
Iedereen heeft dan kennelijk een gesprek met de Ligt gehad.
En Overmars lekt naar iedereen geheime voor-informatie.
En of de Ligt dan de beste verdediger ter wereld wordt ?
Hij heeft de potente, zo lijkt het.
Maar die had Mario Gotze ook.
Die ging niet voor niks naar Bayern Munchen.
Maar tegenwoordig zit hij op de bank van Borussia Dortmund.
Is pas 26 en dan zouden zijn beste jaren nog voor hem moeten liggen.
Maar daar ziet het niet meer naar uit.

Volstrekt maar dan ook volstrekt ongeloofwaardig dat een professional als De Ligt zich vlak voor een belangrijke wedstrijd een rondleiding zou laten geven bij Juventus en het is nog veel ongeloofwaardiger dat Koeman hem daar toestemming voor zou geven. Bovendien is Raiola niet de zaakwaarnemer van De Ligt, maar slechts zijn adviseur. Het lijkt mij dat je om hem te kunnen contracteren, toch echt bij zijn zaakwaarnemer moet zijn. En dan nog pas nadat je een overeenkomst hebt met zijn club. Broodje Aap verhaal dus.

12 november 2018 om 11:25

" Het lijkt mij dat je om hem te kunnen contracteren, toch echt bij zijn zaakwaarnemer moet zijn. En dan nog pas nadat je een overeenkomst hebt met zijn club. Broodje Aap verhaal dus."

De praktijk is gewoon dat kopende clubs allang, via welk kanaal ook, contacten hebben met de spelers die ze willen kopen. Daarnaast heeft De Ligt wel een zaakwaarnemer, maar dat Raiola al een tijdje bij De Ligt is betrokken, dat is allang bekend. Dus dat hij 'slechts' adviseur is dat is te kort door de bocht. Want het is wel duidleijk dat deze adviseur simpelweg veel meer contacten en netwerken in Italie heeft dan zijn huidige zaakwaarnemer. Dus niet heel raar dat de man met de contacten dan het werk doet.

Zou hem ontzettend graag naast van Dijk zien bij Liverpool.

9 november 2018 om 17:59

De ligt moet naar een echte geote europesche topclub gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Napoli en KRC Genk hebben om de tafel gezeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren