Frustratie bij ADO: ‘Dat mogen de spelers me morgen uitleggen’

Vrijdag, 2 november 2018 om

ADO Den Haag kwam via een doelpunt van Nasser El Khayati op voorsprong tegen Feyenoord, maar hierna ging het mis. Het team van Alfons Groenendijk verloor woensdag met 5-1 in De Kuip en de trainer is dan ook niet te spreken over zijn spelersgroep. Er zijn ‘heel grote fouten’ gemaakt, aldus Groenendijk.

“Die fouten worden op dit niveau afgestraft. We hebben de goals zelf weggegeven, dat is zonde. Dan kunnen we over tactiek gaan praten, maar dat heeft niet zo veel zin. Dit zijn fouten die wij gewoon niet mogen maken”, aldus de coach voor de camera van FOX Sports.

“De fouten moeten eruit, maar we moeten ook rustiger zijn in balbezit. Ik heb situaties gezien op het middenveld waarbij Feyenoord-spelers op zes meter van onze spelers staan. Dan krijg je dus alle tijd om te voetballen, maar we waren toch wat angstig. Dat is helemaal niet nodig. Ik begrijp het ook niet zo goed, dus dat mogen ze me morgen uitleggen.”

ADO staat in de competitie met twaalf punten op de elfde plaats en neemt het komende zondag in De Galgenwaard op tegen FC Utrecht. ADO had in de eerste ronde van de KNVB Beker overigens met 0-6 gewonnen tegen OJC Rosmalen, maar werd door Feyenoord dus uitgeschakeld.Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

Nog een trainer die de schuld bij de spelers legt.
Als de spelers niet doen wat je zegt dan doe je dus iets niet goed als trainer.

2 november 2018 om 08:04

Uiteindelijk moeten zij het wel doen. Als iemand tegen mij zegt dat ik iets niet mag doen, en ik doe het wel, dan moet ik uitleggen waarom ik het dus wel gedaan heb. Maar misschien is het ook wel gewoon gebrek aan kwaliteit. Wie zal het zeggen.

2 november 2018 om 08:41

@kleinegeneraal Groenendijk klaagt structureel dat spelers afspraken niet nakomen. De trainer van de Graafschap is ook zo'n type trainer die zich na een nederlaag afzondert van zijn team. Als spelers structureel zogenaamd afspraken in het veld niet nakomen dan of nemen ze je als trainer niet serieus of je geeft je speler afspraken mee die helemaal niet passen bij het niveau van de spelers en die ze ondanks wil niet kunnen uitvoeren. Welke optie je ook kiest de schuld ligt bij de trainer. Als ik de voorzitter was van die clubs dan had ik ze op het matje geroepen met dit geacteer voor de camera. Dit is alleen maar bedoeld voor zijn eigen ego. 'Kijk mij eens een winnaar zijn. Kijk mij eens boos en gedreven zijn. Kijk mij eens de veeleisende trainer zijn.' Ik trap niet in dat geacteer. Als je echt een winnaar was dan hadden de spelers je afspraken wel uitgevoerd.

2 november 2018 om 08:44

Ja, want zo’n lekker terugspeelballetje van Troupée bij de 0-1 is echt de schuld van de trainer..Want ja, hij komt z’n afspraak niet na om hem wel goed terug te spelen.

2 november 2018 om 09:13

Wat moet die dan voor afspraken maken? Als je zes meter de ruimte heb, gewoon de bal een hengst gegeven want voetballen kunnen jullie niet? Je denkt er wel heel makkelijk over. Wat moet je als coach wanneer Troupee zo'n kut bal geeft? Aangeven dat die geen terugspeelbal meer moet doen maar gewoon de bal over de zijlijn peren? Als je als coach geen eens meer van dit soort makkelijk dingen uit mag gaan, mag je terecht klagen.

2 november 2018 om 19:47

@blackpool
Ja dat is de schuld van de trainer die positiespelletjes afkapt uit boosheid omdat je een lange blinde bal geeft onder druk.
Troupee is een typisch gevalletje van NLse indoctrinatie die bij een beetje pressing een automatische reflex heeft aangeleerd om de bal terug te spelen op de keeper.
Zo heeft Groenendijk zijn spelers geconditioneerd. Het bewijs hiervoor is dat Swinkels daar dom de bal gaat vragen. Ook een typisch geval indoctrinatie. De keeper leren om zichzelf altijd aan te bieden bij een opbouw als je onder druk staat. Dit is Ado die dit probeert. We hebben het niet over Barcelona.
Ado doet dit structureel Swinkels gebruiken bij een opbouw als fe tegenstander presst.
Dan moet je als coach niet verwonderd zijn dat dit fout gaat met de handelingssnelheid van de Ado verdedigers.
Dan kan je als coach wel boos worden dat het fout gaat maar dan heb je dus een plaat voor je kop en laat ne de spelers niet naar hun mogelijkheden voetballen en gebruik je ze in hun zwakte. Dit alleen maar bedoeld voor de ego van de trainer zo van 'kijk mij eens verzorgd voetbal spelen'.
Trainers zijn de grootste egoisten in het voetbal maar verkopen hun egoisme onder het mom van teambelang.

Nou sorry alfons zo bijzonder is dit Niveau niet, dit soort fouten worden overal af gestraft

2 november 2018 om 08:13

Knap dat ook op dit topic iemand Feyenoord naar beneden probeert te halen! Zuurpruimen hier op vz

2 november 2018 om 14:05

Had je dan verwacht dat hij zou zeggen dat feyenoord wereldtop is? Hij maakt hier een goed punt, de eredivisie is toch ook niet zo een heel erg hoog niveau?

Die Khayati mag wel een keer opgeroepen worden voor het nationale elftal van Marokko. Als Idrissi ook in aanmerking komt zou ik op zijn minst deze Khayati overwegen.

2 november 2018 om 08:09

Marokko roept alles 1 keer op om ze zo vast te leggen, ook spelers die er nog niet aan toe zijn. Wotte stroopt de Nederlandse voetbalvelden af.

Misschien moet je 't is bij jezelf zoeken ipv constant dingen bedenken / verzinnen (afgelopen weekend). We worden het in den haag lichtjes zat... We verwachten geen cl voetbal of iets, maar een beetje strijd en passie. Het is echt bijzonder slecht laatste tijd

Ik heb deze zeikerd van een trainer nog nooit horen opkomen voor zijn spelers. Wat je ze in de kleedkamer verteld hoeft niet hetzelfde te zijn als bij een interview. Zal me niks verbazen dat een aantal spelers dit gezannik ook zat zijn. Ado moet gewoon tevreden zijn als ze de nacompetitie ontlopen.

Op El Khayati na maakte alle spelers van ADO vele fouten...
Met meer scherpte had Feyenoord er 3 of 4 meer kunnen maken.
Al had ADO nog die kans die via de lat over ging en nog een goede kans, maar voor de rest waren ze de hele wedstrijd nergens.
Leuk dat ze het mogen uitleggen, maar ze hebben ondanks de 0-1 nooit kans op de overwinning gemaakt. Feyenoord speelde eigenlijk weer een keertje goed, wat ik dit seizoen nog maar weinig gezien heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren